Įkraunama...
Įkraunama...

Makaronai

musu labai mylimas makaronu receptukas:

Gilioj ketuvej apkepu - puse pjaustyto svoguno ir puse tarkuotos morkos (kol suminkstes). Tada dedu pakeli makaronu, pamaisant pakepu 2 min., uzpilu verdanciu vandeniu kad apsemtu makaronus, dedu pusantro kubelio sultinio. Uzdengus dangciu troskinu kol suminkstes (kartais pamaisyt reikia).
Tuo tarpu kitoj gilesnej keptuvej apkepu farsa, dedu prieskoniu, cesnako (galima grybu). Kai iskepa farsas pilu pakeli grietineles, po 2 min isjungiu.
I makaronus supilu farsa, ismaisau. Skanaus. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flamingo: 04 vasario 2009 - 15:35
QUOTE(Irmama @ 2009 01 30, 18:16)
padarykit is ju misraine su tunu rolleyes.gif laabai skanu mirksiukas.gif

Issivirkit savo makaronu smile.gif  i vandeni truputi aliejaus ipilkit, tik nepervirkit schmoll.gif

5-kiausiniai, marinuotu agurku, 2-skardines tuno savose sultyse,2-raudona ir geltona paprikos, marinuoti zirneliai ,vidutine skardine ax.gif druskyte,pipiriukai ir Hellmans orig.majonezas, jo reikes daug, nes si misraine labai sugeria majoneza!
Atrodo, kad viskas ax.gif
Skanaus 4u.gif  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(flamingo @ 2009 02 04, 16:34)
musu labai mylimas makaronu receptukas:

Gilioj ketuvej apkepu - puse pjaustyto svoguno ir puse tarkuotos morkos (kol suminkstes). Tada dedu pakeli makaronu, pamaisant pakepu 2 min., uzpilu verdanciu vandeniu kad apsemtu makaronus, dedu pusantro kubelio sultinio. Uzdengus dangciu troskinu kol suminkstes (kartais pamaisyt reikia).
Tuo tarpu kitoj gilesnej keptuvej apkepu farsa, dedu prieskoniu, cesnako (galima grybu). Kai iskepa farsas pilu pakeli grietineles, po 2 min isjungiu.
I makaronus supilu farsa, ismaisau. Skanaus. 4u.gif

essen.gif
Papildyta:
QUOTE(Irmama @ 2009 01 30, 18:16)
padarykit is ju misraine su tunu rolleyes.gif laabai skanu mirksiukas.gif

Issivirkit savo makaronu smile.gif  i vandeni truputi aliejaus ipilkit, tik nepervirkit schmoll.gif

5-kiausiniai, marinuotu agurku, 2-skardines tuno savose sultyse,2-raudona ir geltona paprikos, marinuoti zirneliai ,vidutine skardine ax.gif druskyte,pipiriukai ir Hellmans orig.majonezas, jo reikes daug, nes si misraine labai sugeria majoneza!
Atrodo, kad viskas ax.gif
Skanaus 4u.gif  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(ingriduska @ 2009 01 14, 17:02)
Tuomet pageidaujamom proporcijom:
rūkytą mėsyte(kumpis ar vištienos šlaunelės susmulkinta mėsytė, tinka neriebi šoninė, net servelatas)
paprika kelių spalvų
šv.agurkėlis kubeliais
žalia susmulkinta kūbeliais morkytė
konservuoti kukurūzai, kelios alyvuogės.
makaronus išverdam, neperverdam, užpilam keletu šaukštu aliejaus geriau alyvuogių, paprieskoniuojam, ataušinam.
Tuomet sudedam visus susmulkintus ingridientus ir užpilam padažą
PADAŽUI 2 v.š majonezo
1v.š grietinės
1v.š kečiupo
česnako,druskos,pipirų,viskas išmaišoma ir užpilama ant salotų.

dariau savaitgali salotas,pasinaudodama jusu recepteliu.dejau spalvotu makarou(siaudeliai),raudona ir zalia paprika, konservuotu kukuruzu ir juodu alyvuogiu. maisiau ne su majonezu o aliejum ir siek tiek citrinos sulciu, gavosi bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti
Kažkada darydavau panašų padažą,bet nesigaudavo taip skaniai,bet išgirdau šitą receptą...

1 pakelio makaronų (vamzdelių)
1pievagrybių indelis
1didelis svogūnas
pieno
miltų
prieskonių( druska,pipirai ir visa kita ko pačios norit)

*Pievagrybius ir svogūną nulupam ir smulkiai supjaustom (kai smulkiau supjaustyti pievagrybiai,jaučiasi sodresnis jų skonis).
*Juos su prieskoniais pakepam ant aliejaus ar sviesto kol suminkštėja.
*Į juos įpilam pieno,kad būtų maždaug pusė keptuvės ir kaitinam
*Kai įkaista po truputį pilam miltus,kad padažas tirštėtų (nepamirškit,kad miltai brinksta,taigi atvėsus padažui jis bus tirštesnis nei būdamas karštas).
*Išsiverdam makaronus,juos nukošiam ir pilam į padažą,viską sumaišom ir patroškinam apie 5min.

tai tiek smile.gif SKANAUS gathering.gif
Atsakyti
Kažkada darydavau panašų padažą,bet nesigaudavo taip skaniai,bet išgirdau šitą receptą...

1 pakelio makaronų (vamzdelių)
1pievagrybių indelis
1didelis svogūnas
pieno
miltų
prieskonių( druska,pipirai ir visa kita ko pačios norit)

*Pievagrybius ir svogūną nulupam ir smulkiai supjaustom (kai smulkiau supjaustyti pievagrybiai,jaučiasi sodresnis jų skonis).
*Juos su prieskoniais pakepam ant aliejaus ar sviesto kol suminkštėja.
*Į juos įpilam pieno,kad būtų maždaug pusė keptuvės ir kaitinam
*Kai įkaista po truputį pilam miltus,kad padažas tirštėtų (nepamirškit,kad miltai brinksta,taigi atvėsus padažui jis bus tirštesnis nei būdamas karštas).
*Išsiverdam makaronus,juos nukošiam ir pilam į padažą,viską sumaišom ir patroškinam apie 5min.

tai tiek smile.gif SKANAUS gathering.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bit.el: 15 vasario 2009 - 17:06
drinks_cheers.gif šitaip irgi labai mėgstu, bet kad nedeti miltų ir gautųsi tištesnis padažas, visad naudoju grietinę, o ne pieną.Bet neturint grietinės, pienas tikrai nepamaišys rolleyes.gif
Atsakyti
as siandien dariau apkepa makaronu, dejau du kiausinius su pienu, bet man vistiek nelabai sukibo makaronai.Kas netaip?
Atsakyti
Aš irgi vietoj pieno ir miltų dedu grietinę. Padažą darau ne tik makaronams, bet ir bulvėms, kepsniams. Mėgstam, kai padaže jaučiasi pipirai ir žinoma, reikia druskos
Atsakyti
as vakar gaminau makaronus su labai skaniu padazu, stai receptukas:

300g. spageciu
1 indelis kreveciu
100g. prancuzisko baltojo pelesio surio
250g. grietines
1 kubelis vistienos sultinio

spagecius isverdam, kitame puode ruosiamas padazas. Ipilama grietine, pagardinama susmulkintu vistienos sultinio kubeliu. Po to dedamas gabaliukais susmulkintas baltojo pelesio suris. Verdama ant silpnos ugnies. Padazas maisomas, kol istirps suris ir uzvirs. I lekste sudedami spageciai, ant ju krevetes, tada uzpilame padazu ir pabarstome parmezano surio.
Atsakyti
QUOTE(Viva7 @ 2009 02 16, 19:31)
as vakar gaminau makaronus su labai skaniu padazu, stai receptukas:

300g. spageciu
1 indelis kreveciu
100g. prancuzisko baltojo pelesio surio
250g. grietines
1 kubelis vistienos sultinio

spagecius isverdam, kitame puode ruosiamas padazas. Ipilama grietine, pagardinama susmulkintu vistienos sultinio kubeliu. Po to dedamas gabaliukais susmulkintas baltojo pelesio suris. Verdama ant silpnos ugnies. Padazas maisomas, kol istirps suris ir uzvirs. I lekste sudedami spageciai, ant ju krevetes, tada uzpilame padazu ir pabarstome parmezano surio.


kaip skaniai skamba. reiks pabandyti 4u.gif
Atsakyti
labai greitai ir skanu. isverdam makaronus betkokius, galima spageti, tada dedu porcijom i lekste, apibarstau makaronu prieskoniais butinai, supjaustau sasiska,o ant virsaus surio tarkuoto, ir i mikrobange. paskui ketciupo, labai skanu, ir vaikai megsta.
Atsakyti