labai greitai ir skanu. isverdam makaronus betkokius, galima spageti, tada dedu porcijom i lekste, apibarstau makaronu prieskoniais butinai, supjaustau sasiska,o ant virsaus surio tarkuoto, ir i mikrobange. paskui ketciupo, labai skanu, ir vaikai megsta.
QUOTE(Viva7 @ 2009 02 16, 19:31)
as vakar gaminau makaronus su labai skaniu padazu, stai receptukas:
300g. spageciu
1 indelis kreveciu
100g. prancuzisko baltojo pelesio surio
250g. grietines
1 kubelis vistienos sultinio
spagecius isverdam, kitame puode ruosiamas padazas. Ipilama grietine, pagardinama susmulkintu vistienos sultinio kubeliu. Po to dedamas gabaliukais susmulkintas baltojo pelesio suris. Verdama ant silpnos ugnies. Padazas maisomas, kol istirps suris ir uzvirs. I lekste sudedami spageciai, ant ju krevetes, tada uzpilame padazu ir pabarstome parmezano surio.
300g. spageciu
1 indelis kreveciu
100g. prancuzisko baltojo pelesio surio
250g. grietines
1 kubelis vistienos sultinio
spagecius isverdam, kitame puode ruosiamas padazas. Ipilama grietine, pagardinama susmulkintu vistienos sultinio kubeliu. Po to dedamas gabaliukais susmulkintas baltojo pelesio suris. Verdama ant silpnos ugnies. Padazas maisomas, kol istirps suris ir uzvirs. I lekste sudedami spageciai, ant ju krevetes, tada uzpilame padazu ir pabarstome parmezano surio.
Oho reiks isbandyti
Keletą česnako skiltelių susmulkiname ir apkepame alyvuogių aliejuje, įberiame žiūpsnį aitriosios paprikos miltelių (jei nemėgstate aštriai, galite ją pakeisti saldžiąja). Labai trumpai pakaitiname ir į keptuvę sudedame išvirtus spagečius. Juos sumaišome su padažu ir patiekiame apibarstytus džiugo sūriu.
ir dar idesiu jums labai skanu makaronu recepta su krevetem
makaronus isverdame sultiny ( su kubeliu sultinio), nedaverdame pora minuciu, nupilame sultini, kol verda makaronai keptuvej ruosiam padaza : supjaustom ir apkepam svoguna ( as jo dedu daug , kuo daugiau tuo skaniau ), iberiu ivairiu prieskoniu pagal skoni ( druskos, pipiru, zoleliu visokiu ir tt ), tada dedu sauksta grietines, dideli sauksta lydyto surelio, supilu kreveciu indeli su visu tuo marinatu ir kaitinu kol istirps suris ir grietine ( svarbu ilgai neperkaitint kad krevetes nesukietetu), padazas turi buti skystokas, as beveik visada ipilu dar pieno truputi. ir visa sita padaza supilam ant nukostu spageciu ir ant mazos ugneles dar patroskinam maisydamos pora miniciu
greitai labai pasiruosia ir tikrai labai jau skanu

makaronus isverdame sultiny ( su kubeliu sultinio), nedaverdame pora minuciu, nupilame sultini, kol verda makaronai keptuvej ruosiam padaza : supjaustom ir apkepam svoguna ( as jo dedu daug , kuo daugiau tuo skaniau ), iberiu ivairiu prieskoniu pagal skoni ( druskos, pipiru, zoleliu visokiu ir tt ), tada dedu sauksta grietines, dideli sauksta lydyto surelio, supilu kreveciu indeli su visu tuo marinatu ir kaitinu kol istirps suris ir grietine ( svarbu ilgai neperkaitint kad krevetes nesukietetu), padazas turi buti skystokas, as beveik visada ipilu dar pieno truputi. ir visa sita padaza supilam ant nukostu spageciu ir ant mazos ugneles dar patroskinam maisydamos pora miniciu




QUOTE(varhay @ 2009 02 24, 22:42)
Kaip skaniai skamba


QUOTE(Viva7 @ 2009 02 16, 19:31)
as vakar gaminau makaronus su labai skaniu padazu, stai receptukas:
300g. spageciu
1 indelis kreveciu
100g. prancuzisko baltojo pelesio surio
250g. grietines
1 kubelis vistienos sultinio
spagecius isverdam, kitame puode ruosiamas padazas. Ipilama grietine, pagardinama susmulkintu vistienos sultinio kubeliu. Po to dedamas gabaliukais susmulkintas baltojo pelesio suris. Verdama ant silpnos ugnies. Padazas maisomas, kol istirps suris ir uzvirs. I lekste sudedami spageciai, ant ju krevetes, tada uzpilame padazu ir pabarstome parmezano surio.
300g. spageciu
1 indelis kreveciu
100g. prancuzisko baltojo pelesio surio
250g. grietines
1 kubelis vistienos sultinio
spagecius isverdam, kitame puode ruosiamas padazas. Ipilama grietine, pagardinama susmulkintu vistienos sultinio kubeliu. Po to dedamas gabaliukais susmulkintas baltojo pelesio suris. Verdama ant silpnos ugnies. Padazas maisomas, kol istirps suris ir uzvirs. I lekste sudedami spageciai, ant ju krevetes, tada uzpilame padazu ir pabarstome parmezano surio.
skanu

o tingedama makaluoti padaziuka arba noredama pamazint xolesteringu ingridientu


QUOTE(Vaiiva @ 2009 02 25, 00:00)
Kaip skaniai skamba
O sakyk, netiktu naudoti saldytas virtas krevetes? Nes jų pas mus šaldiklyje beveik visada būna 


tikrai tiktu, manau net atsildyt ju nereiktu paimt subert i ta padaza ir pakaitint viska kartu kad atsiltu jos, kaip minejau svarbu ju neperaitint kad nesukietietu

QUOTE(Viva7 @ 2009 02 16, 18:31)
as vakar gaminau makaronus su labai skaniu padazu, stai receptukas:
QUOTE(varhay @ 2009 02 24, 22:42)
Super mergaitės





dar labai skanu ir paprasta tiesiog isvirt spagecius ir apkept keptuvej ant sviesto

Aš tai labai paprastai gaminu makaronus.
Penne visada darau, nes man su jais skaniausiai gaunasi. Tai va visa pakeli išverdu vandenyje, įdedu kubelį su darzovėm, kai išverda, keptuvėj įdėdu šaukštą margarino, šaukšta padažo (yra FELIX Bolognese specialiai makaronams - lb. skanus), prieskonių Santa Maria spagečiams ir sūrio sutarkuoto saują (sūrį perku tik Šilutės Picarela). Pamaišau kol ta masė išsilydo ir sudedu išvirtus makaronus. Poto kepam
Pabarstom sūrio, pribarstom (galima ir negailėti) prieskonių ir sudedam paskutini padažą. Ir viskas, jau kai sūris išsilydis galima valgyti
p.s. kuo daugiau sūrio tuo skaniau
Skanaus
Penne visada darau, nes man su jais skaniausiai gaunasi. Tai va visa pakeli išverdu vandenyje, įdedu kubelį su darzovėm, kai išverda, keptuvėj įdėdu šaukštą margarino, šaukšta padažo (yra FELIX Bolognese specialiai makaronams - lb. skanus), prieskonių Santa Maria spagečiams ir sūrio sutarkuoto saują (sūrį perku tik Šilutės Picarela). Pamaišau kol ta masė išsilydo ir sudedu išvirtus makaronus. Poto kepam


p.s. kuo daugiau sūrio tuo skaniau
Skanaus

QUOTE(Viva7 @ 2009 02 16, 19:31)
as vakar gaminau makaronus su labai skaniu padazu, stai receptukas:
300g. spageciu
1 indelis kreveciu
100g. prancuzisko baltojo pelesio surio
250g. grietines
1 kubelis vistienos sultinio
spagecius isverdam, kitame puode ruosiamas padazas. Ipilama grietine, pagardinama susmulkintu vistienos sultinio kubeliu. Po to dedamas gabaliukais susmulkintas baltojo pelesio suris. Verdama ant silpnos ugnies. Padazas maisomas, kol istirps suris ir uzvirs. I lekste sudedami spageciai, ant ju krevetes, tada uzpilame padazu ir pabarstome parmezano surio.
300g. spageciu
1 indelis kreveciu
100g. prancuzisko baltojo pelesio surio
250g. grietines
1 kubelis vistienos sultinio
spagecius isverdam, kitame puode ruosiamas padazas. Ipilama grietine, pagardinama susmulkintu vistienos sultinio kubeliu. Po to dedamas gabaliukais susmulkintas baltojo pelesio suris. Verdama ant silpnos ugnies. Padazas maisomas, kol istirps suris ir uzvirs. I lekste sudedami spageciai, ant ju krevetes, tada uzpilame padazu ir pabarstome parmezano surio.
Aš irgi dariau - A. Jasaitytė buvo tą receptą Lietuvos ryte paskelbusi kaip savo mėgstamiausią... Mane tai net supykino - visą dieną skrandį skaudėjo. Fui kaip man nepatiko



Siulyciau auksciau cituotame spageciu recepte grietine keisti i grietinele. Manau bus sveikiai ir skaniau.
Pradzioje krevetes tiktu labai trumpai apkepti su cesnakais, o toliau pilti grietinele ir testi pagal siuloma recepta.
Pradzioje krevetes tiktu labai trumpai apkepti su cesnakais, o toliau pilti grietinele ir testi pagal siuloma recepta.