Įkraunama...
Įkraunama...

Makaronai

QUOTE(Mama_Tania @ 2006 02 08, 10:44)

Įdaryti makaronai

Reikalingi produktai: Tuščiaviduriai piršto storio makaronai vamzdeliai (1 pakelis), 0,6 kg kiaulienos faršo, prieskoniai mėsai (maltai), 2-4 česnako skiltelės (pagal dydį), 2-4 kiaušiniai; (padažui) 50 gr sviesto, 900 ml. pieno, 50 gr. miltų.

Gamybos procesas : Į faršą įmaišome sukapotą česnaką, prieskonius bei kiaušinius. Tuomet imame makaronus ir pirštais kemšame į juos mėsą. Jau įdarytus makaronus dedame į viena prie kito į skardą. Gausiai apipilame baltu padažu (bešamelio) ir pabarstome sūriu. Kepame orkaitėj 35-40 min.

Padažas:  Ištirpinamas sviestas, jame apkepinami miltai, tada palaipsniui, nuolat maišant pilamas pienas. Keletą minučių pavirinamas. Padažas turi būti truputį skystesnis už kondensuotą pieną.

Šiandien gaminau įdarytus makaronus pagal Mamos_Tanios receptą ax.gif
Tik dėjau ne kiaulienos, o kalakutienos faršą. Į faršą drukos, pipiriukų, kiaušinį, išvirtų morkų kūbelių, bandelę išmirkytą piene, kepinto česnako ir svogūno ir raudonųjų paprikų miltelių smile.gif

Labai skanu, ir tas padažiukas super thumbup.gif
Atsakyti
mergaitės, mano vaikai darželyje dažnai valgo makaronus su varške. Ir manęs prašo namie padaryti,o aš nė neįsivaizduoju, kaip juos ruošti. doh.gif Gal kuri darot saviškiams? g.gif Pasidalinkite patirtimi. Žinau tik tiek, kad jie turi būti saldūs ir labai skanūs. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(LĖTA @ 2009 07 15, 11:08)
mergaitės, mano vaikai darželyje dažnai valgo makaronus su varške. Ir manęs prašo namie padaryti,o aš nė neįsivaizduoju, kaip juos ruošti.  doh.gif  Gal kuri darot saviškiams?  g.gif  Pasidalinkite patirtimi. Žinau tik tiek, kad jie turi būti saldūs ir labai skanūs.  blush2.gif


Mes darydavome bendrabutyje - viskas super paprasta - išverdi makaronus ir dar į karštus suverti pakelį varškės, jei reikia saldžių - dedi saldžia varškę, galima imti ir su persikais, ar braškėmis, kas labiau patinka, gaunasi virtinukų su varške skonio makaronai, tikrai greita ir skanu, skanaus:)
Atsakyti
QUOTE(eja @ 2009 07 17, 16:05)
Mes darydavome bendrabutyje - viskas super paprasta - išverdi makaronus ir dar į karštus suverti pakelį varškės, jei reikia saldžių - dedi saldžia varškę, galima imti ir su persikais, ar braškėmis, kas labiau patinka, gaunasi virtinukų su varške skonio makaronai, tikrai greita ir skanu, skanaus:)

as dar dedu svieto gabaliuka ir varskes du pakelius ant vieno pakelio makaronu tiesa dedu cukraus vietoj saldzios varskes o varske paprasta 4u.gif
Atsakyti
Aštrūs makaronai su pomidorų padažu

Ingredientai :

150 g Penne makaronų (vamzdeliai su įstrižai nupjautais galais),
4 skiltelės česnako,
1 džiovinta aitrioji paprika,
350 g konservuotų pomidorų su sultimis,
Porą valgomųjų šaukštų Daumantų ekologiškų pomidoro padažo;
4 šaukštai alyvuogių aliejaus,
keli šviežio baziliko lapeliai (arba arbatinis šaukštelis džiovintų)

Paruošimas:

Užstatyti pasūdytą vandenį su makaronais ir juos virkite. Stambiai supjaustykite česnako skilteles, keptuvėje įkaitinę alyvuogių aliejų sudėkite česnakus, baziliko lapelius, suberkite susmulkintą džiovintą aistriąją papriką.

Pakaitinę apie 1-2 minutes, sudėkite konservuotus pomidorus su sultimis ir lengvai. Kaitinkite apie 10 minučių, karts nuo karto lengvai pamaišydami. Išvirtus makaronus sudėkite į keptuvę, įdėkite porą šaukštų pomidorų padažo ir viską išmaišykite. Jeigu padažas atrodo kiek per tirštas, įpilkite porą šaukštų karšto vandens, išmaišykte. Tegul porą minučių pabrinksta.

Įdėkite į lėkštę ir papuoškite baziliko lapeliais!
Atsakyti
jei jau prakalbote apie makaronus su varzke, zinau nebloga receptuka, paprasta ir lb skanu rolleyes.gif
Reikes:
600-650 gr. liesos varskes (ne pakeliais, o maiseliuose)
dezutes cennelloni makaronu (dideli, tusciaviduriai)
1l pieno
300 gr. fermentinio surio
100 gr. sviesto
3 saukstai miltu
2 cesnako skilteles
2 kiausiniai
dziovinto baziliko
krapu
druskos

Gaminame taip: varske sudedame i dubeni, imusame pora kiausiniu, ispaudziame cesnako skilteles, iberiame baziliko, truputi krapu ir druskos, viska ismaisome arba isminkome ranka. I makaronus prikisame varskes mases. Nenaudokite sauksto, nes suvargsite, viska darykite rankomis.Makaronu jokiu budu nereikia pries tai isvirti. Prikistus mases makaronus sudekite i nedidele skarda.
Padazas: i puoda ar didesni dubeneli istirpdinkite sviesta, idekite miltus, siek tiek pakepinkite nuolat maisydami, supilkite piena, nuolat maisykite, kaitinkite kol truputi sutirstes, bet neuzvirkite. Dekite druska (negailekite, nes makaronai tures suminksteti nuo sio padazo ir isigerti druskytes).
Padazu uzpilti skardoje sudetus makaronus. Jie turi buti apsemti. Skarda deti i 200 laipsniu orkaite ir kepti apie 20-25 min. poto uzberti tarkuoto surio sumazinti temperatura iki 180 ir dar pakepti apie 10 min, kol jis issilydys ir graziai paruduos.
Patiekalas sotus ir labai skanus smile.gif Skanaus, mielieji wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Melynaakia: 07 rugpjūčio 2009 - 12:21
mmmm, kaip seniai valgiau makaronus....pats laikas pasigaminti, labai mėgstu įdarytus su faršu
Atsakyti
QUOTE(KaleduManiake @ 2009 07 09, 15:13)
Kepti nereikia, vištieną maišyti su žaliu kiaušiniu.  mirksiukas.gif (na kartu ir greitinele, sūrį). ;> ir tiesiog išmaišyti su makaronais. wink.gif


Kaip suprantu, viska, t.y. padaza ir spagecius dar keptuveje ar puode pakepti, kad kiausinis iskeptu ar pakanka karscio nuo virtu spageciu? 4u.gif
Atsakyti
labai dziaugiuosi, kad rimi pradejo vesti tikrus italiskus sviezius makaronus, o ir raviolius.. pastaruoju metu tik juos ir valgau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(isla @ 2009 03 16, 14:32)
kaip tik dabar valgau labai skanius makaronus. pasidariau labai paprastai. issiviriau italisku makaronu tu ilgu ir ploksciu, man jie skaniausi  thumbup.gif keptuvej pakepinau farsa su cesnakais, sojos padazu ir ivairiais prieskoniais, ant jo supyliau skardine smulkintu pomidoru savo sultyse, dejau sviezio baziliko, mozzarelos, fermentinio ir parmezano suriu po truputi ir viska trumpai pakepinau. toki padaziuka dejau ant makaronu ir ant virsaus dar siek tiek parmezano del kvapo pabarsciau. nu negaliu kaip man skanu  clap_1.gif ir taip paprasta

Bandysiu snd kazka panasaus pasidaryti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bit.el @ 2009 02 15, 18:02)
Kažkada darydavau panašų padažą,bet nesigaudavo taip skaniai,bet išgirdau šitą receptą...

1 pakelio makaronų (vamzdelių)
1pievagrybių indelis
1didelis svogūnas
pieno
miltų
prieskonių( druska,pipirai ir visa kita ko pačios norit)

*Pievagrybius ir svogūną nulupam ir smulkiai supjaustom (kai smulkiau supjaustyti pievagrybiai,jaučiasi sodresnis jų skonis).
*Juos su prieskoniais pakepam ant aliejaus ar sviesto kol suminkštėja.
*Į juos įpilam pieno,kad būtų maždaug pusė keptuvės ir kaitinam
*Kai įkaista po truputį pilam miltus,kad padažas tirštėtų (nepamirškit,kad miltai brinksta,taigi atvėsus padažui jis bus tirštesnis nei būdamas karštas).
*Išsiverdam makaronus,juos nukošiam ir pilam į padažą,viską sumaišom ir patroškinam apie 5min.

tai tiek smile.gif SKANAUS  gathering.gif



Atrodo labai skaniai thumbup.gif reikės pabandyti smile.gif Nes iki šiol pievagrybius maišydavau su pomidorų padažu ir sūriu smile.gif Jau ima atsibosti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Bit.el @ 2009 02 15, 18:02)
Kažkada darydavau panašų padažą,bet nesigaudavo taip skaniai,bet išgirdau šitą receptą...

1 pakelio makaronų (vamzdelių)
1pievagrybių indelis
1didelis svogūnas
pieno
miltų
prieskonių( druska,pipirai ir visa kita ko pačios norit)

*Pievagrybius ir svogūną nulupam ir smulkiai supjaustom (kai smulkiau supjaustyti pievagrybiai,jaučiasi sodresnis jų skonis).
*Juos su prieskoniais pakepam ant aliejaus ar sviesto kol suminkštėja.
*Į juos įpilam pieno,kad būtų maždaug pusė keptuvės ir kaitinam
*Kai įkaista po truputį pilam miltus,kad padažas tirštėtų (nepamirškit,kad miltai brinksta,taigi atvėsus padažui jis bus tirštesnis nei būdamas karštas).
*Išsiverdam makaronus,juos nukošiam ir pilam į padažą,viską sumaišom ir patroškinam apie 5min.

tai tiek smile.gif SKANAUS   gathering.gif



as irgi taip darau, bet be miltu . Supylusi piena verdu,kol jo beveik nebelieka, o tada idedu sauksta grietines...


beje sitaip darau VISUS baravykinius grybus is misko wub.gif thumbup.gif kai turiu dedu lasinuku pakepintu su svogunu ( vietoj aliejaus) thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lusasita: 27 rugpjūčio 2009 - 22:57