
vakar kaip tik skaiciau apie makaronu gaminima, bet db nebepamenu kur

Paprasta makaronų tešla su kiaušiniais (2-4 asmenims):
Iš šios tešlos galma pagaminti įvairių rūšių makaronų: spagečių, lazanijos lakštų, tagliatelle, ravioli ir t.t. Atkreipkite dėmesį, kad į tešlą nereikia dėti druskos, nes makaronai verdami pakankamai sūriame vandenyje.
- 350 g miltų
- 3 kiaušiniai
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
Suberkitem miltus ant stalo, padarykite duobutę, į ją įmuškite kiaušinius ir alyvuogių aliejaus. Minkykite tešlą 5-7 min., ji turi būti žvilganti (išminkyti galite ir virtuviniu kombainu). Tešlą uždenkite, tegu pastovi pusę valandos. Tada ją iškočiokite ir supjaustykite.
Ypatinga makaronų tešla su kiaušiniais (2-4 asmenims):
Šią makaronų tešląą galima pavadinti šventine: dedama daug kiaušinių trynių. Dėl to ji ryškiai geltona ir minkštesnė nei įprastai. Iš tokios tešlos pagaminti makaronai skanūs ir be jokio padažo - užtenka alyvuogių aliejaus ir permazano sūrio.
- 400 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų
- 1 kiaušinis
- 5 kiaušinių tryniai
Suberkite miltus ant stalo, padarykite duobutę, į ją įmuškite kiaušinį ir kiaušinių trynius. Tešlą minkykite 10 minučių. Uždengę palaikykite pusę valandos.
Kaip pagaminti:
Tešlą padalykite į 2 dalis ir iškočiokite 2 mm storio ir 20 cm ilgio lakštus. Jei norite pasigaminti pagavėlių su įdaru (ravioli), tešlą kočiokite dar plonesnę ir įdarykite iškart. Jei gaminsite kitų rūšių makaronus (pvz. juostinius), tokiu atveju ant tešlos lakšto užsijokite truputį miltū, nubraukite per didelį kiekį ir palikite 15 minučių pastovėti. Tešlą suvyniokite (pradėkite nuo siauresnio krašto, labai nespauskite), tada supjaustykite juostelėmis. Juostinių makaronų tagliatte plotis turėtų būti 2 cm, pappardelle - 4 cm. Makaronus virkite iš karto arba juos išdžiovinkite - palaikykite neuždengus 4 valandas (kol visiškai išdžius), tada sudėkite į sandarų indą. Taip laikomus reikėtų suvartoti per du mėnesius.
Naminius makaronus bus sveikiau valgyti, jei dalį į tešlą beriamų kvietinių miltų pakeisite rupiais, ruginiais ar grikių miltais.
Naminius makaronus galima nuspalvinti įvairiais priedais - jie nekeičia skonio.
Tešla su prieskoninėmis žolelėmis - į tešlą įdėkite įvairių smulkintų žolelių (pvz. baziliko, petražolių, raudonėlių ir t.t.).
Tešla su burokėliais - į tešlą įdėkite virtų ir trintų burokėlių (1 kiaušinis - 50 g burokėlių).
Tešla su špinatais - į tešlą įdėkite špinatų (1 kiaušinis - 150 g šviežių špinatų). Špinatų lapus be kotų virkite 1 minutę, nuspauskite, sutrinkite ir suminkykite su tešla. Jei turite šaldytų špinatų, iš pradžių juos atitirpinkite, nuspauskite ir sudėkite į tešlą.
Tešla su morkomis - į tešlą įdėkite išvirtų ir sutrintų morkų (1 kiaušinis - 50 g morkų).
Naminius makaronus bus sveikiau valgyti, jei dalį į tešlą beriamų kvietinių miltų pakeisite rupiais, ruginiais ar grikių miltais.
Iš šios tešlos galma pagaminti įvairių rūšių makaronų: spagečių, lazanijos lakštų, tagliatelle, ravioli ir t.t. Atkreipkite dėmesį, kad į tešlą nereikia dėti druskos, nes makaronai verdami pakankamai sūriame vandenyje.
- 350 g miltų
- 3 kiaušiniai
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
Suberkitem miltus ant stalo, padarykite duobutę, į ją įmuškite kiaušinius ir alyvuogių aliejaus. Minkykite tešlą 5-7 min., ji turi būti žvilganti (išminkyti galite ir virtuviniu kombainu). Tešlą uždenkite, tegu pastovi pusę valandos. Tada ją iškočiokite ir supjaustykite.
Ypatinga makaronų tešla su kiaušiniais (2-4 asmenims):
Šią makaronų tešląą galima pavadinti šventine: dedama daug kiaušinių trynių. Dėl to ji ryškiai geltona ir minkštesnė nei įprastai. Iš tokios tešlos pagaminti makaronai skanūs ir be jokio padažo - užtenka alyvuogių aliejaus ir permazano sūrio.
- 400 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų
- 1 kiaušinis
- 5 kiaušinių tryniai
Suberkite miltus ant stalo, padarykite duobutę, į ją įmuškite kiaušinį ir kiaušinių trynius. Tešlą minkykite 10 minučių. Uždengę palaikykite pusę valandos.
Kaip pagaminti:
Tešlą padalykite į 2 dalis ir iškočiokite 2 mm storio ir 20 cm ilgio lakštus. Jei norite pasigaminti pagavėlių su įdaru (ravioli), tešlą kočiokite dar plonesnę ir įdarykite iškart. Jei gaminsite kitų rūšių makaronus (pvz. juostinius), tokiu atveju ant tešlos lakšto užsijokite truputį miltū, nubraukite per didelį kiekį ir palikite 15 minučių pastovėti. Tešlą suvyniokite (pradėkite nuo siauresnio krašto, labai nespauskite), tada supjaustykite juostelėmis. Juostinių makaronų tagliatte plotis turėtų būti 2 cm, pappardelle - 4 cm. Makaronus virkite iš karto arba juos išdžiovinkite - palaikykite neuždengus 4 valandas (kol visiškai išdžius), tada sudėkite į sandarų indą. Taip laikomus reikėtų suvartoti per du mėnesius.
Naminius makaronus bus sveikiau valgyti, jei dalį į tešlą beriamų kvietinių miltų pakeisite rupiais, ruginiais ar grikių miltais.
Naminius makaronus galima nuspalvinti įvairiais priedais - jie nekeičia skonio.
Tešla su prieskoninėmis žolelėmis - į tešlą įdėkite įvairių smulkintų žolelių (pvz. baziliko, petražolių, raudonėlių ir t.t.).
Tešla su burokėliais - į tešlą įdėkite virtų ir trintų burokėlių (1 kiaušinis - 50 g burokėlių).
Tešla su špinatais - į tešlą įdėkite špinatų (1 kiaušinis - 150 g šviežių špinatų). Špinatų lapus be kotų virkite 1 minutę, nuspauskite, sutrinkite ir suminkykite su tešla. Jei turite šaldytų špinatų, iš pradžių juos atitirpinkite, nuspauskite ir sudėkite į tešlą.
Tešla su morkomis - į tešlą įdėkite išvirtų ir sutrintų morkų (1 kiaušinis - 50 g morkų).
Naminius makaronus bus sveikiau valgyti, jei dalį į tešlą beriamų kvietinių miltų pakeisite rupiais, ruginiais ar grikių miltais.
Gaminu štai tokį MAKARONŲ APKEPĄ:
Apverdu pakelį makaronų (400g). Apkepinu svieste 600-800g kalakutienos faršo (kartais iškepu) su 2-3 skiltelėm česnako (kapoto), svogūnu (smulkintu) ir 2-3 pomidorais (pjaustytais kubeliais). Sudedu 5 indą nukoštus ir nusivarvėjusius makaronus, faršą ir supilu 100-150g grietinėlės (kartais pieno), išmaišaus, sukrečiu į kepimo formą, apibarstau tarkuotu fermentiniu sūriu ir dedu į orkaitę. Jei makaronai būna išvirti, o mėsa iškepta, tai orkaitėj kepu, kol išsilydo sūris, o jei tik apvirta/apkepta - tada ilgėliau pakepu.
(Maždaug 175 C orkaitėj)
Apverdu pakelį makaronų (400g). Apkepinu svieste 600-800g kalakutienos faršo (kartais iškepu) su 2-3 skiltelėm česnako (kapoto), svogūnu (smulkintu) ir 2-3 pomidorais (pjaustytais kubeliais). Sudedu 5 indą nukoštus ir nusivarvėjusius makaronus, faršą ir supilu 100-150g grietinėlės (kartais pieno), išmaišaus, sukrečiu į kepimo formą, apibarstau tarkuotu fermentiniu sūriu ir dedu į orkaitę. Jei makaronai būna išvirti, o mėsa iškepta, tai orkaitėj kepu, kol išsilydo sūris, o jei tik apvirta/apkepta - tada ilgėliau pakepu.


Prisiskaičiau vakar Jūsų patarimų ir šiandien kepiau makaronų vamzdelius įdarytus faršu, buvo labai skanu
kepiau orkaitėje, o keli nebetilpo ir juos troškinau ir apkepiau keptuvėje, tai galiu pasakyti, kad keptuvėj kepti dar skanesni ir traškesni buvo


QUOTE(m@muk@s @ 2009 12 27, 14:28)
Prisiskaičiau vakar Jūsų patarimų ir šiandien kepiau makaronų vamzdelius įdarytus faršu, buvo labai skanu
kepiau orkaitėje, o keli nebetilpo ir juos troškinau ir apkepiau keptuvėje, tai galiu pasakyti, kad keptuvėj kepti dar skanesni ir traškesni buvo 


Reiks pamegint issikept keptuvej kada canelloni, niekad nekepiau keptuvej , tik orkaitej

merginos, gal galit greit pamokyt kaip daryt tuos įdarytus makaronus? nusipirkau didelių kriauklelių.
kaip suprantų pasidarai faršą tarkim kaip kodletam, įdarai juos, ir kepi orkaitėj? kiek sultinio pilt? uždengt ar ne?
ir kiek laiko kept
kaip suprantų pasidarai faršą tarkim kaip kodletam, įdarai juos, ir kepi orkaitėj? kiek sultinio pilt? uždengt ar ne?

Merginos, vaikai amerikoje dievina ir vos ne kasdien valgo Mac 'n' cheese. Kurios buvo, tikari zino
Butu fainai cia pasidaryti. Bet kuo pakeisti ta vos ne i miltus sumalta suri pokelyje..?

QUOTE(Almera @ 2010 01 11, 13:00)
Merginos, vaikai amerikoje dievina ir vos ne kasdien valgo Mac 'n' cheese. Kurios buvo, tikari zino
Butu fainai cia pasidaryti. Bet kuo pakeisti ta vos ne i miltus sumalta suri pokelyje..?

o kas tai per patiekalas į ka jis panašus?
QUOTE(savitre @ 2010 01 11, 18:46)
o kas tai per patiekalas į ka jis panašus?
tai jei nezinot kas tai yra, tikrai nepatarsit kaip juos pagaminti

QUOTE(Almera @ 2010 01 12, 16:36)
Ačiū kad paaiškinot

Atrodo, nesunku pasigaminti, cia turbut tas Mac'n cheese
Ingredients
* 1/2 pound elbow macaroni
* 3 tablespoons butter
* 3 tablespoons flour
* 1 tablespoon powdered mustard
* 3 cups milk
* 1/2 cup yellow onion, finely diced
* 1 bay leaf
* 1/2 teaspoon paprika
* 1 large egg
* 12 ounces sharp cheddar, shredded
* 1 teaspoon kosher salt
* Fresh black pepper
Topping:
* 3 tablespoons butter
* 1 cup panko bread crumbs
Directions
Preheat oven to 350 degrees F.
In a large pot of boiling, salted water cook the pasta to al dente.
While the pasta is cooking, in a separate pot, melt the butter. Whisk in the flour and mustard and keep it moving for about five minutes. Make sure it's free of lumps. Stir in the milk, onion, bay leaf, and paprika. Simmer for ten minutes and remove the bay leaf.
Temper in the egg. Stir in 3/4 of the cheese. Season with salt and pepper. Fold the macaroni into the mix and pour into a 2-quart casserole dish. Top with remaining cheese.
Melt the butter in a saute pan and toss the bread crumbs to coat. Top the macaroni with the bread crumbs. Bake for 30 minutes. Remove from oven and rest for five minutes before serving.
Remember to save leftovers for fried Macaroni and Cheese.
Ingredients
* 1/2 pound elbow macaroni
* 3 tablespoons butter
* 3 tablespoons flour
* 1 tablespoon powdered mustard
* 3 cups milk
* 1/2 cup yellow onion, finely diced
* 1 bay leaf
* 1/2 teaspoon paprika
* 1 large egg
* 12 ounces sharp cheddar, shredded
* 1 teaspoon kosher salt
* Fresh black pepper
Topping:
* 3 tablespoons butter
* 1 cup panko bread crumbs
Directions
Preheat oven to 350 degrees F.
In a large pot of boiling, salted water cook the pasta to al dente.
While the pasta is cooking, in a separate pot, melt the butter. Whisk in the flour and mustard and keep it moving for about five minutes. Make sure it's free of lumps. Stir in the milk, onion, bay leaf, and paprika. Simmer for ten minutes and remove the bay leaf.
Temper in the egg. Stir in 3/4 of the cheese. Season with salt and pepper. Fold the macaroni into the mix and pour into a 2-quart casserole dish. Top with remaining cheese.
Melt the butter in a saute pan and toss the bread crumbs to coat. Top the macaroni with the bread crumbs. Bake for 30 minutes. Remove from oven and rest for five minutes before serving.
Remember to save leftovers for fried Macaroni and Cheese.