QUOTE(vyšnelė @ 2006 07 13, 23:38)
Sveikutės

.
Netikėtai nusipirkau didelius makaronus,į kuriuos galima farširuoti.Gal galit parašyt recepčiukų.Atrodo,kad toks skanus patieklaliukas yra su faršu.Gal žinot jį,kaip iš tikrųjų reikėtų gaminti

?
Mano receptukas su faršu ir pomidorais:
reikės
makaronų Canneloni pakelio
0,5 kg faršo (liesesnio, pvz. jautienos -kiaulienos)
didelė skardinė konservuotų pomidorų be odelių
didelis svogūnas,
pusė galvutės česnako
prieskonių: čiobrelio (labai skanu,

nors ir atrodo neįprasta), juodųjų pipirų, druskos, ir kt. pagal skonį.
sūrio užbarstymui (kokį mėgstat, aš dedu "Džiugą" arba "Olandų").
šiek tiek džiuvėsėlių.
Paruošiam faršą: į įkaitusį aliejų beriame čiobrelių ar kt. prieskoninių žolelių žiupsnelį ir didžiąją dalį kapotų česnakų. Truputį pakepus (saugoti kad nesudegtų) dedame faršą ir kepame kol gražiai apskrus, sudedame svogūnus, dar pakepiname. Dedame pipirų, druskos. Tuomet didžiąją dalį faršo išimame iš keptuvės ir juo kemšame nevirtus makaronus. Į keptuvę su likusia mėsa pilame konservuotus pomidorus, sumažiname ugnį ir vis pamaišant troškiname kol padažas liks tirštas (išgaruos vanduo), baigiant sudedame likusius česnakus į padažą, padruskinam ir papipirinam

.
Kepimo skardą patepame sviestu ir išbarstom džiuvėsėliais, dedam kimštus makaronus, užpilam paruoštu padažu ir kepame apie 25 min, kol suminkštės makaronai. Baigiant užbarstome tarkuotu sūriu. Labai skanu
P.S. Labai svarbu, kad makaronai būtų apsemti padažo, kitaip neiškeps, o sudegs ir bus kieti. Aš jei trūksta padažo, pilu truputį vandens.