Įkraunama...
Įkraunama...

Makaronai

As makaronus daznai gaminu sitaip, reikes:
Makaronu
Rukytos desros
Cesnako
Fermentinio surio
Kecupo

Visu pirma issiverdu makaronus, poto i keptuve dedu smulkiai supjaustytus cesnakus, desryte, suberiu makaronus. Apkepinu viska, uzpilu kecupo ir uzberiu ant galo suri, dar trupuciuka pakenu kol suris istirpsta smile.gif
Mano vyras sako jog jam niam niam sitas patiekalas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo babuliaa: 01 rugsėjo 2006 - 16:17
O aš turiu tokį makaronų apkepo receptuką. Būtų galima jį pavadinti makaronų apkepu smile.gif. Vienu žodžiu išverdame mėgtsamus makaronus (mes dažniausiai verdame spagečius). Į skardelę dedame dalį makaronų, ant viršaus sudedame kokio parūkyto kumpiu ar dešros gabaliukų (šiaip tinka bet kokia mėsytė), tuomet ant dešros užklojame pomidorų riekeles ir užpilame 2-3 plaktais kiaušiniais. Ant viršaus sudedame likusius makaronus ir užtarkuojame siūrio (nors kepti galima ir be sūrio, o iškepus dar ant karštų makaronų užsibarstyti tarkuoto parmezano...be galo skanu). Kepame kokį pusvalanduką. Faktiškai tiek, per kiek laiko kiaušinukai iškepa, nes viskas gi jau paruošta valgymui būna. Taip pat mėgstu prie makaronų (gali būti tik paprasčiausiai išvirti)tokį padažiuką pasidaryti...Paimu įvairių daržovių - paprikos, pievagrybių, pomidorų, šiek tiek svogūno. Pakepinu viską truputį, tuomet dedu apie 0,3-0,4 l pomidorų padažo (prie makaronų labai tinka su bazilikais), keletą šaukštų majonezo (ir taip pat galima įdėti porą šaukštų grietinės) ir dar truputį viską perkaitinu ir tiekiu kartu su makaronais...Labai skanu...Mano vyras pirmą kartą, kai paragavo, tai klausė, kaip aš iš tokių paprastų makaronų tokius stebuklingus padariau smile.gif. Pabandykit ir jūs...
Atsakyti
nu jei ne makaronai tai badu numirchiau. biggrin.gif
Atsakyti
na, mes turim 3 pagrindinius mėgstamiausius makaronų receptukus

Su grybais ir vištiena grietinėlėje
makaronus išverdam
keptuvėjė apkepam višitenos filė, pjaustytą juostelė, grybus (pievagrybius). Tada į keptuvę supilam makaronus ir viską užpilam grietinėle (aš naudoju tą liesesnę, kur kavai skirta). Po truputį maišom. Aš viską išiimu, kuomet beveik visa greitinėlė susigeria į makaronus.

Su faršu
Kol verda makaronai keptuvėjė apkepinam faršą su bazilikais, raudonėliais, pipirais, druska, svogūnais ir pankolio sėklom. Tai faršas apkepa, įdedam pomidorų padažo ir gerai išmaišom, trumpam apliekam ant mažos ugnies uždengtus toškintis, vis pamaišant. Tada visą masę dedam ant išvirtų makaronų ir pabarstom sūriu

Kimšti makaronai
Keptuvėj pakepam faršą (mum 2 žmonėm reikia 300-400g). Prieskoniai pagal skonį. Padarom padažą: grietinė+pomidorų padažas+vanduo.Išmaišom. Turi būti tiek, kad apsemtų makaronus. Imam tuos Caneloni (mum reikia dviem žmonėm 14 vnt.) ir kemšam fašu. Kai kemšu, visada nuo kraštų paliekų truputį vietos, nes kitaip man viskas byrėt ima. Tedam į indą su padažu, apibarstom sūriu ir kepam 30 min orkaitėj, uždengus folija.
Atsakyti
O aš tai vakar dariausi makaronus,pagal neseniai surasta žurnaliuke receptuka,makaronai kaip yprastai išverdami,tik padažiukui reikia saldžiu pipiru,svogunu,česnako,pomidoru,viska pakepame šlekėlyje aliejaus,pora minučiu,o paskui apie 15 minučiu troškiname su sojos padažiuku,paskiau paduodame su makaronais,galime ant viršaus užtarkuoti fermentinio sūrio,labai skanu. bigsmile.gif
Atsakyti
Aš labai mėgstu makaronus, tai pasidalinsiu mėgstamiausiu savo receptuku.
Vienai porcijai reikia smulkiai sukapoti šaukštą žemės riešutų, 1-2 skilteles česnako, viską sudėti įlėkštės vidurį , pridėti dar sviesto (kam kiek norisi) ant viršaus sudėti pasūdytam vandeny išvirtus spagečius (aš verdu Maximos, nes jie italų firmos divela gamybos ir nesuverda) ant viršaus užberti tarkuoto parmezano( lietuviškas "Džiuga") , viską išmaišyti ir skanaus. Labai greita ir paprasta.
Atsakyti
vakar visai netycia, galima sakyti negti per tingejima, musu seimoje atsirado naujas labai skanus makaronu patiekalas! o jau paprastumas jo!!!

reikia: makaronu + padazui: spirgu, miltu saukstelius kokius 2, ir pieno. isverdi makaronus, pasigamini spirgu padaza, uzpili juo makaronus, ir niam niam. galima uzsigerti kefyru irgi liux. jau trecia diena ryju ta pati blush2.gif
Atsakyti
Noriu pasiūlyti labai skanų makaronų garnyrą. smile.gif

Žodžiu taip, reikia išvirti smulkius makaroniukus, kubeliais pjaustytas morkas ir šaldytus žirnelius (viską verdu bendram puode). Kai išverda (bet neperverda!!!), viską pakepti aliejuje su mėgiamais prieskoniais. Man skaniausia su ryžių prieskoniais, kuriuose yra kario, ciberžolės, čili pipiriukų, kalendros ir pan. Tada garnyras gražiai nusidažo geltona spalva ir būna pikantiško skonio. Valgyti galima ir vieną. Labai paparasta ir skanu! smile.gif
Atsakyti
Makaronų apkepas

Išverdam makaronus. Į indą sudedam makaronus ir pjaustytą kumpį/dešrytę (kas skaniau). Aš tai išmaišau kumpį su makaronai. Tada pilame kiaušinis+pienas+prieskoniai. Ant viršaus užtarkuojame sūrio ir kepame orkaitėje thumbup.gif
Atsakyti
Sveikutės,
šiandien gaminau tokį patiekalą iš makaronų ir iš to, ką radau virtuvėj:
smulkiai supjaustom vištienos krutinėlę, morką, česnaka, svogūną, apkepinam aliejuje ant stiprios ugnies, ant viršaus užberiam smulkių makaronų (nevirtų), pagardinam citrinpipiriais, vištienos prieskoniais ir sojos padažų bei užpilam verdančiu vandeniu. Dar įdejau du šaukštus lydyto sūrio (Mildutės) ir troškinau, kol neišgaravo vanduo. Visai paprasta ir niam niam, bent jau man mirksiukas.gif
Atsakyti
O as taip darau ax.gif
Pakepinu supjaustytus svogunus ir morkas keptuveje, tada dedu farsa, truputi prieskoniu ir pamaisau ir pakepinu apie 10 min., po to sudedu susmulkintus pomidorus su sultimi (reikia pirkti pomidorus be zieveles kurie savo sultyse) ir tada patroskinu 10-15 min. (reikia uzdengti). Ant isvirtu makaronu (spagethi) dedu patroskinta farsa. Skanaus!
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2006 10 12, 12:39)
na, mes turim 3 pagrindinius mėgstamiausius makaronų receptukus

Su grybais ir  vištiena grietinėlėje
makaronus išverdam
keptuvėjė apkepam višitenos filė, pjaustytą juostelė, grybus (pievagrybius). Tada į keptuvę supilam makaronus ir viską užpilam grietinėle (aš naudoju tą liesesnę, kur kavai skirta). Po truputį maišom. Aš viską išiimu, kuomet beveik visa greitinėlė susigeria į makaronus.
Su faršu
Kol verda makaronai keptuvėjė apkepinam faršą su bazilikais, raudonėliais, pipirais, druska, svogūnais ir pankolio sėklom. Tai faršas apkepa, įdedam pomidorų padažo ir gerai išmaišom, trumpam apliekam ant mažos ugnies uždengtus toškintis, vis pamaišant. Tada visą masę dedam ant išvirtų makaronų ir pabarstom sūriu

Kimšti makaronai
Keptuvėj pakepam faršą (mum 2 žmonėm reikia 300-400g). Prieskoniai pagal skonį. Padarom padažą: grietinė+pomidorų padažas+vanduo.Išmaišom. Turi būti tiek, kad apsemtų makaronus. Imam tuos Caneloni (mum reikia dviem žmonėm 14 vnt.) ir kemšam fašu. Kai kemšu, visada nuo kraštų paliekų truputį vietos, nes kitaip man viskas byrėt ima. Tedam į indą su padažu, apibarstom sūriu ir kepam 30 min orkaitėj, uždengus folija.

As kemsu zalia farsa, daug paprasciau ir nieks per krastus nebyra essen.gif
Atsakyti