na, mes turim 3 pagrindinius mėgstamiausius makaronų receptukus
Su grybais ir vištiena grietinėlėje
makaronus išverdam
keptuvėjė apkepam višitenos filė, pjaustytą juostelė, grybus (pievagrybius). Tada į keptuvę supilam makaronus ir viską užpilam grietinėle (aš naudoju tą liesesnę, kur kavai skirta). Po truputį maišom. Aš viską išiimu, kuomet beveik visa greitinėlė susigeria į makaronus.
Su faršu
Kol verda makaronai keptuvėjė apkepinam faršą su bazilikais, raudonėliais, pipirais, druska, svogūnais ir pankolio sėklom. Tai faršas apkepa, įdedam pomidorų padažo ir gerai išmaišom, trumpam apliekam ant mažos ugnies uždengtus toškintis, vis pamaišant. Tada visą masę dedam ant išvirtų makaronų ir pabarstom sūriu
Kimšti makaronai
Keptuvėj pakepam faršą (mum 2 žmonėm reikia 300-400g). Prieskoniai pagal skonį. Padarom padažą: grietinė+pomidorų padažas+vanduo.Išmaišom. Turi būti tiek, kad apsemtų makaronus. Imam tuos Caneloni (mum reikia dviem žmonėm 14 vnt.) ir kemšam fašu. Kai kemšu, visada nuo kraštų paliekų truputį vietos, nes kitaip man viskas byrėt ima. Tedam į indą su padažu, apibarstom sūriu ir kepam 30 min orkaitėj, uždengus folija.