Įkraunama...
Įkraunama...

Kapučino kava

QUOTE(Cool Mama @ 2011 05 31, 19:25)
na man bet koks pienas puikiai susiplaka biggrin.gif , kad ir db gurksnoju kapucino is 0,3 % pieno, plaku paprstai, ant virykles nedideliame puode uzkaiciu piena, ir su sluotele plaku kol gerai ikaista pienas, bet neuzverda. Man taip susiplaka, kad pieno praktiskai nesimato per putas, o kai pradedu pilti i puodeli tai su sauksteliu i gala turiu putas jau stumti. Nuo saukstelio apvertus putos nekrenta ax.gif  .. va tokia mano kapucino darymo eiga , nekarto dar nenusivyliau  wub.gif  thumbup.gif

o man kažkada nepavyko šitaip suplakti g.gif
Atsakyti
QUOTE(rosebud1 @ 2011 07 21, 14:26)
o man kažkada nepavyko šitaip suplakti g.gif

Pabandykit pirma gerai atšaldytą pieną suplakti, o po to pašildyti ant viryklės, ar mikrobanginėj). Tik darykit viską didesniame inde, nes, kai šyla pienas, labai kyla.
Atsakyti
norėdamos, mielosios, jog pieno puta būtų tvirta reikia po išplakimo atlikti paprasta manevrą smile.gif indą kuriame plakėte piena tris kartus pasukti ir stipriai dugnu padaužyti i kietą paviršių smile.gif taip padaryti kelis kartus, kad puta sutvirtėjo jaučiasi iš pačio indo svorio (pasunkėja)smile.gif taip pati puta sutvirtėja:) telieka nugriebti šaukšteliu ir uždėti ant kavos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnieškutė @ 2012 02 26, 21:07)
norėdamos, mielosios, jog pieno puta būtų tvirta reikia po išplakimo atlikti paprasta manevrą smile.gif  indą kuriame plakėte piena tris kartus pasukti ir stipriai dugnu padaužyti i kietą paviršių  smile.gif  taip padaryti kelis kartus, kad puta sutvirtėjo jaučiasi iš pačio indo svorio (pasunkėja)smile.gif taip pati puta sutvirtėja:) telieka nugriebti šaukšteliu ir uždėti ant kavos smile.gif

O neisteka pienas bedauzant,nors jis jau ir putos pavidale? g.gif
Atsakyti
QUOTE(bumsik @ 2011 05 04, 16:48)
Priežiūros beveik nėra  tongue.gif , kas vakarą išplauni pieno talpą ir vsio. Aišku, viskas priklauso nuo modelio (nuo kainos, už kiek perki, tiek ir gauni). Jeigu yra automatinis išsivalymas, tai kas kartą aparatą įjungiant nei išjungiant jis pats išsivalo, niekur kišti nagų nereikia  bigsmile.gif

Taip pat naudojame MŪ pieną 3,5 riebumo, geriausia puta gaunasi. Mėginome Baltą pieną irgi 3,5 riebumo ir beveik bebuvo putos, net pamaniau, kad sugedo kažkas  lotuliukas.gif , o pasirodo, kad nuo pieno priklauso kokia puta bus.
Papildyta:
O kokių pabarstukų gaminatės cappucino kavai pabarstyti ant viršaus? Bandžiau juodo šokolado peiliu padrožti, tai "susprogdino" visas pieno putas, pačios drožlės ant dugno nusėdo, žodžiu, nieko gero nesigavo  verysad.gif O norėtųsi kažko pasibarstyti ant viršaus, bet natūralaus, ne chemijos kokios.

Aš visada barstau cinamonu arba prieskonių mišiniu moliūgų arba obuolių pyragui. Tipo cinamonas nuima kavos "vrednumą". biggrin.gif Kavinėse dar būna saldžios kakavos (milteliais, o ne granulėmis), irgi skanu pabarstyti. Na, net nežinau. Ko gero, tinka viskas, kas miltelių pavidalu, nes kaip matot stambesni skanėstai tiesiog nuskęsta
Atsakyti
user posted image

Sveikos, gal kas turit toki plaktuva
Gavau dovanu bet pati susiplakt nesugebu taip kaip kokioj kavinej unsure.gif
Gal kazka ne taip darau?
Naudoju 3.5% piena, jo neuzverdu tik pakaitinu na ir plaku, bet puta gaunasi mazyte g.gif[attachmentid=225419]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo `delfine`: 10 lapkričio 2012 - 09:51
QUOTE(`delfine` @ 2012 11 10, 10:49)
user posted image

Sveikos, gal kas turit toki plaktuva
Gavau dovanu bet pati susiplakt nesugebu taip kaip kokioj kavinej  unsure.gif
Gal kazka ne taip darau?
Naudoju 3.5% piena, jo neuzverdu tik pakaitinu na ir plaku, bet puta gaunasi mazyte  g.gif[attachmentid=225419]

Pažiūrėkit http://www.youtube.c...h?v=72x7afvUut4
Principas tas pats kaip ir darant putą french press'e. Pašildom pieną gerai, bet neleidžiam užvirti. Tada pilti į tą jūsų indą ir 'pumpuoti'. Tik aš darau kaip latte, pirmiausia į puodelį pilu suplaktą pieną, po to kavą. Labai gražiai išsisluoksniuoja. thumbup.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif
Turiu kavos mėgėjoms klausimą. Nusipirkau tokį plakiklį pieno putai: user posted image
žiūrėjau ir youtube vaizdelius kaip su juo plakti kai nepavyko, vis vien fiasko... unsure.gif
Pieną naudojau naminį, na tikrai manau riebumo užteko, o gal kaip tik blogai dėl to?? g.gif Kai plakiau visai šviežutėlį pašildytą - iš trečdalio puodelio pieno putos gavosi gal penki mm....o kai plakiau jau palaikytą dieną - išvis jokios putos... doh.gif nesuprantu kas ne taip....
Gal Jūs kas nors pagebėsite man.... 4u.gif
Atsakyti