Įkraunama...
Įkraunama...

Paveldimas/Dovanojamas turtas

QUOTE (Viktorija Civilyte - Gyliene @ 2004 03 22, 16:11)
Uzjauciu del Tecio. Tam kad normaliai atsakyciau man reikia zinoti kada jis mire

Mire sausio 13 d. siu metu.
Atsakyti
Per tris mėnesius po tėčio mirites reikia kreiptis į notarą, kuris priklauso pagal tėčio paskutinę registracijos vietą, dėl paveldėjimo. Su savimi turėkite asmens dokumentą (pasą ar tapatybės kortelę), gimimo liudijmą, tėčio mirties liudijimą. Ten jūs parašysite prašymą dėl paveldėjimo ir notarė jums pasakys kokius sekančius veiksmus reikės atikti...
Atsakyti
Kreipiantis tokiu budu kaip nurode vike yra viena rizika. Jei tevas turejo skolu, o palikimas bus priimtas per notara, teks pilnai atsakyti uz tevo skolas.
Galimas antras palikimo priemimo budas, per 3 menesius nuo mirties dienos kreiptis i teisma del paveldimo turto apyraso sudarymo. Teismas ipareigos antstolius sudaryti apyrasa. Tai kainuoja apie 100 litu. Tokiu atveju uz skolas atsakysi tik paveldimo turto ribose
Atsakyti
Noriu užduoti klausimą prie šios temos apie dovanojimą. Ar galima forminti dovanojimą žmogui nežinant, t.y. žmogus kuriam dovanojama tai būtų lyg ir staigmena? Jeigu sūnus dovanoja motinai ar reikia mokėti tuos 10%?
Atsakyti
O man būtų įdomu, kaip trauktuojamas dovanotas turtas gyvenanat santuokoje: kaip bendrai užgyventas turtas, ar asmeninė nuosavybė. Kiek girdėjau paveldėtas turtas nėra laikomas santuokoje užgyventu turtu. Ar aš teisi? Iš anksto dėkoju.
Atsakyti
dovanotas turtas yra laikomas asmenine nuosavybe, nebent dovanotojas nurodo, kad dovanoja seimai.
Atsakyti
QUOTE (Silvute @ 2004 03 31, 05:44)
dovanotas turtas yra laikomas asmenine nuosavybe, nebent dovanotojas nurodo, kad dovanoja seimai.

pala pala, dovanotas arba paveldetas turtas laikomas asmenine nuosavybe, bet jeigu pvz paveldeta buta abu sutuoktiniai remontuos," ïdes" pinigus i ji, tai jau nebus asmenine nuosavybe, o bendra sutuoktiniu nuosavybe
Atsakyti
Dovanot zmogui nezinant negalima, nes gal jis tavo dovaos nenori. Pvz. gal susiruosei padovanoti buta su skolom, masina, kuria reiks drausti, remontuoti ir t.t.
Pasirasant dovanojimo sutarti vienas dovanoja - kitas priima dovana. (Cia kad nesigautu dovanotam arkliui i dantis neziurima)

Sunus dovanoja mamai. Mokesciu siuo atveju nera

Del nuosavybes. Jei dovanoja (ar paveldi) asmeniskai vienam is sutuoktiniu - tai bus asmenine nuosavybe. Jei po to tokiai nuosavybei pagerinti (remontas ir pan.) buvo naudotos bendros lesos, kitas sutuoktinis turi teise reikalauti, kad dalis turto butu pripazinta kaip jo nuosavybe.
PVZ. gauni buta, kurio verte 100 000. Is bendru lesu remontui sudedate 40 000 ir buto verte pasidaro 140 000. Tai sutuoktinis gali pretenduoti i 20 000 vertes dali
Atsakyti
biggrin.gif Labai dėkoju Jums už greitą ir išsamų atsakymą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Konsuela: 31 kovo 2004 - 16:40
Labai dėkoju už atsakymą!!!!!!!!!!!! Tačiau tikrai nenorėjome pakišti kiaulės vyro mamytei (nors jam tai ji mama, o man tai - ANYTA smile.gif ). Tiesiog norėjome atiduoti kolektyvinį sodą, kad būtų mažiau priekaištų dėl jos ten įdedamų pinigų. Na bet negalima tai negalima.

Atsakyti

Mano tetis turejo 11ha zemes. Buvo pradeti zemes nuosavybes atkurimo dokumentai. Tetis mire. Tik po jo mirties buvo atkurta zeme. Dabar mes ta zeme norim isnuomot, bet pasirodo negalim, nes zeme priklauso teciui, o jis mires. Reikia susitvarkyt kazkokius paveldejimo dokumentus, gauti is seniunijos kruva pazymu, moketi pinigus notarui, kad patvirtintu paveldejima ir t.t.
Klausimas:
Ar mirus tevui mes tos zemes neturejome automatiskai paveldeti, bent jau mama? Ar tai reikia tvarkyti butinai per notara? Man pikta, kad uz savo turta turiu notarams moketi pinigus.
Is anksto dekoju smile.gif
Atsakyti
Jei tevas nebuvo surases testamento, pagrindiniai paveldetojai yra jo vaikai. Po palikejo mirties per 3 menesius reikia kreiptis i notara. Praleidus si termina ji galima atstatyti teismine tvarka, taciau reikia irodyti, kad terminas praleistas del svarbiu priezasciu. Neatsiradus palikimo priemejams, turtas pereina valstybei
Atsakyti