jie buvo susituoke ir po vedybu pamote atejo i tevo namus, visiskai be nieko, kaip pilka pelyte, o poto melze teva ir pasidare nereali dama, kuri dabar nori gauti kompensacijas pvz . kad ir uz tuos baldus...
man svarbiausia suzinoti ar vietoje jos reikalaujamu pinigu uz baldus,mes jai galim atiduoti baldais ar teisiskai tai nebus blogai?
po tevo mirties ji iskart issikrauste paas savo tevus
Galit atiduoti baldais, kompensacijos ji galetu reikalauti tuo atveju, jei noretumet dalinti esama turta ir nenoretumet natura atiduoti to padalinto turto(arba negaletumet fiziskai tai padaryti). Bet kokiu atveju, turta galite pasidalinti be teismo - saliu susitarimu pas notara
QUOTE (Eaglet @ 2004 06 04, 09:27) |
Galit atiduoti baldais, kompensacijos ji galetu reikalauti tuo atveju, jei noretumet dalinti esama turta ir nenoretumet natura atiduoti to padalinto turto(arba negaletumet fiziskai tai padaryti). Bet kokiu atveju, turta galite pasidalinti be teismo - saliu susitarimu pas notara |
Jo, as irgi taip manau.
O paveldejimas kaip cia pas jus - pagal testamenta ar pagal istatyma. Jei pagal istatyma, tai ji turi teise tik i 1/4 turto (jei pirmos eiles ipediniu ne daugiau kaip trys).
Dabar nebesuprantu - o kodel kalba cia eina butent apie baldus? Ar jus buvote pas notara ir kalbejotes apie turto pasidalinima?

tesdtamento nera.
uz nama mes jai sumokam 1/2 1/4 bet va dar tie baldai
ju nemazai
uz nama mes jai sumokam 1/2 1/4 bet va dar tie baldai

O iš vis ar ji turi baldų įsigijimo dokumentus, jei ne tai kaip ji įrodys, kad baldai jos?
yra kvitai ir tipo taio bendras sutuoktiniu turttas

QUOTE (ciuncia @ 2004 06 04, 10:27) |
jie buvo susituoke ir po vedybu pamote atejo i tevo namus, visiskai be nieko, kaip pilka pelyte, o poto melze teva ir pasidare nereali dama, kuri dabar nori gauti kompensacijas pvz . kad ir uz tuos baldus... man svarbiausia suzinoti ar vietoje jos reikalaujamu pinigu uz baldus,mes jai galim atiduoti baldais ar teisiskai tai nebus blogai? po tevo mirties ji iskart issikrauste paas savo tevus |
Galima atiduoti ir baldais. Pas notara turesite pasirasyti paveldimo turto pasidalinimo sutarti
Turiu dar vieną klausimą. Butas Vilniuje yra mano ir mano anytos vardu 50/50. Mono buto pusė dovanota mano tėvų dar iki santuokos. Kaip bus su anytos buto puse po jos mirties( jai jau 86 m.). Bute registruoti aš, mano vaikas iš pirmos santuokos, mano vyras, mūsų bendras vaikas ir jo pilnametis vaikas iš pirmos santuokos. Ar jį Paveldės vyras, ar dalinsis ir anūkams. Labai nesinorėtų turėti reikalų su vyro eks.
Ačiū
Ačiū
Jei anyta neparasys testamento, paveldetojai bus visi jos vaikai, t.y. jei vyras turi broliu ar seseru jie gales pretenduot i palikima
Neseniai isgirdau naujiena, kad tarkim jeigu as paveldesiu savo seneles buta-man reikia sumoketi valstybei apie 30 proc. sumos nuo paveldeto turto?ar tai teisybe?tai ar verta man paveldeti ta turta pagal testamenta ir valstybei moketi tokius didelius mokescius?