Įkraunama...
Įkraunama...

Atostogos

QUOTE(Avaida @ 2012 05 12, 12:26)
tai kaip cia su tom atostogom pries dekreta?

Jei per tuos du metus visiškai neatostogavot, galit pasiimti visas 56 dienas. Atostoginiai bus skaičiuojami iš trijų paskutinių mėnesių dienos uždarbio vidurkio.
Atsakyti
Sveikos.Gal kas galetu man paaiskinti.
Grisiu i darba po VPA.Turiu apie 40d.atostogu.Pries dekreta(pradzia 2009.06.30) daznai budavau biuleteny.suprantu,kad jei grizus noreciau eit atostogu,tai man imtu 2009m. 06men.05men.,(04men neims,nes visa buvau biuleteny)03 men.
Man neaisku,kaip isvedamas vidurkis,kai yra biletenis.
pvz. 06men-dirbta tik 10d.-449lt,
05men.18d.- 973lt,
03men. 2d.-210lt.
tai tarkim 03men vidurkis 105lt(210:2=105),ar 10,5lt (210lt dalinu is 20d.,nes tiek priklause man isdirbti)?
kai parasiau tai dabar man panasu,kad antras variantas.Nu, vienu zodziu, apsvieskit kas nors mane.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zaika-niznaika: 16 gegužės 2012 - 19:02
Sveiki,

pas pažįstamą tokia situacija...dirbo,išėjo iš darbo ir iškart užsiregistravo į DB,gavo bedarbio pašalpą,praėjus 5-kiems mėn. isidarbino ir paskutinę pašalpą gavo jau dirbdama,ar priklausys jai atostogos? g.gif kaip ir darbo stažas pagal mane nenutrūkęs buvo g.gif

gal kas žinos ...ačiū
Atsakyti
g.gif
Atsakyti
QUOTE(D.E.V.A @ 2012 05 20, 09:14)
Sveiki,

pas pažįstamą tokia situacija...dirbo,išėjo iš darbo ir iškart užsiregistravo į DB,gavo bedarbio pašalpą,praėjus 5-kiems mėn. isidarbino ir paskutinę pašalpą gavo jau dirbdama,ar priklausys jai atostogos? g.gif kaip ir darbo stažas pagal mane nenutrūkęs buvo g.gif

gal kas žinos ...ačiū

Atostogos priklauso,kai tame darbe pradirbi puse metu.
Atsakyti
Sveikutės. Aš irgi su klausimuku, gal kuri galės pagelbėti smile.gif Su vaiko teveliu išsiskyrę šiek tiek daugiau nei du metai (susituokę nebuvom, bet vaikas turi tėvo pavardę), kiek žinau, man priklauso 35 kalendorinių dienų atostogos, bet darbovietėje nesugeba paaiškinti kokią pažymą man reikia pristatyti, kad įrodyčiau, jog tikrai vaiką auginu viena. Gal kas susidūrėte su tokia situacija ir galite paaiškinti? Būčiau dėkinga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ViktoOote @ 2012 05 25, 21:00)
Sveikutės. Aš irgi su klausimuku, gal kuri galės pagelbėti smile.gif Su vaiko teveliu išsiskyrę šiek tiek daugiau nei du metai (susituokę nebuvom, bet vaikas turi tėvo pavardę), kiek žinau, man priklauso 35 kalendorinių dienų atostogos, bet darbovietėje nesugeba paaiškinti kokią pažymą man reikia pristatyti, kad įrodyčiau, jog tikrai vaiką auginu viena. Gal kas susidūrėte su tokia situacija ir galite paaiškinti? Būčiau dėkinga 4u.gif

vaiko gimimo liudijimą ir pažymą apie šeimos sudėtį.
Atsakyti
Gal kas zinote del nemokamu atostogu. Kiek ilgiausiai galiu jas pasiimti? Noreciau 1 ar 2 metams. Kaip su stazu tada buna? Dirbu uab.
Atsakyti
QUOTE(Jurciukas @ 2012 06 06, 07:22)
Gal kas zinote del nemokamu atostogu. Kiek ilgiausiai galiu jas pasiimti? Noreciau 1 ar 2 metams. Kaip su stazu tada buna? Dirbu uab.

štai LR DK straipsnis reguliuojantis nemokamas atostogas:
184 straipsnis. Nemokamos atostogos

1. Darbuotojo reikalavimu nemokamos atostogos suteikiamos:

1) darbuotojams, auginantiems vaiką iki keturiolikos metų - iki keturiolikos kalendorinių dienų;

2) darbuotojams, auginantiems neįgalų vaiką iki aštuoniolikos metų – iki trisdešimties kalendorinių dienų;

3) moters nėštumo ir gimdymo atostogų metu bei vaiko priežiūros, kol jam sueis treji metai, atostogų metu tėvui jo pageidavimu (motinai - tėvo atostogų vaikui prižiūrėti, kol jam sueis treji metai, metu); šių atostogų bendra trukmė negali viršyti trijų mėnesių;

4) neįgaliajam – iki trisdešimties kalendorinių dienų per metus;

5) darbuotojui, vienam slaugančiam neįgalųjį, kuriam Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos sprendimu nustatytas nuolatinės slaugos būtinumas – iki 30 kalendorinių dienų per metus šalių suderintu laiku;

6) darbuotojui, slaugančiam sergantį šeimos narį – tokiam laikui, kurį rekomenduoja gydymo įstaiga;

7) santuokai sudaryti - ne mažiau kaip trys kalendorinės dienos;

8) mirusio šeimos nario laidotuvėms - ne mažiau kaip trys kalendorinės dienos.

2. Nemokamos atostogos dėl kitų priežasčių suteikiamos kolektyvinėje sutartyje nustatyta tvarka.

Atsakyti
Viena darbuotoja buvo išėjusi vaiko priežiūros atostogų, grįžo dirbti 2011-10-03. Dabar eis atostogauti, tai už kokius darbo metus skaitysis jos atostogos? 2011-10-03 - 2012-10-03?
Atsakyti
jai du vaikai iki 14 metų tai dvigubėja nemokamų dienų skaičius g.gif biggrin.gif 14+14?
Atsakyti
QUOTE(aistuliaa @ 2012 06 06, 12:12)
Viena darbuotoja buvo išėjusi vaiko priežiūros atostogų, grįžo dirbti 2011-10-03. Dabar eis atostogauti, tai už kokius darbo metus skaitysis jos atostogos? 2011-10-03 - 2012-10-03?

stažas atostogoms yra skaičiuojamas nuo įdarbinimo datos.
Papildyta:
QUOTE(D.E.V.A @ 2012 06 06, 12:41)
jai du vaikai iki 14 metų tai dvigubėja nemokamų dienų skaičius g.gif  biggrin.gif 14+14?

O kodėl jūs taip manote?kad du vaikai, daugiau?
Atsakyti