Įkraunama...
Įkraunama...

Atostogos

[quote=Vike,2012 06 06, 08:43]
štai LR DK straipsnis reguliuojantis nemokamas atostogas:
184 straipsnis. Nemokamos atostogos

1. Darbuotojo reikalavimu nemokamos atostogos suteikiamos:

1) darbuotojams, auginantiems vaiką iki keturiolikos metų - iki keturiolikos kalendorinių dienų;

2) darbuotojams, auginantiems neįgalų vaiką iki aštuoniolikos metų – iki trisdešimties kalendorinių dienų;

3) moters nėštumo ir gimdymo atostogų metu bei vaiko priežiūros, kol jam sueis treji metai, atostogų metu tėvui jo pageidavimu (motinai - tėvo atostogų vaikui prižiūrėti, kol jam sueis treji metai, metu); šių atostogų bendra trukmė negali viršyti trijų mėnesių;

4) neįgaliajam – iki trisdešimties kalendorinių dienų per metus;

5) darbuotojui, vienam slaugančiam neįgalųjį, kuriam Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos sprendimu nustatytas nuolatinės slaugos būtinumas – iki 30 kalendorinių dienų per metus šalių suderintu laiku;

6) darbuotojui, slaugančiam sergantį šeimos narį – tokiam laikui, kurį rekomenduoja gydymo įstaiga;

7) santuokai sudaryti - ne mažiau kaip trys kalendorinės dienos;

8) mirusio šeimos nario laidotuvėms - ne mažiau kaip trys kalendorinės dienos.

2. Nemokamos atostogos dėl kitų priežasčių suteikiamos kolektyvinėje sutartyje nustatyta tvarka.

Sita zinau. Bet ar ilgiau yra galimybe?Mane domina metai ar net 2. Kaip tada soc.garantijos? Pries kokius 9 m. kolege buvo isejusi metams. Bet smulkmenu kaip ten kas, ar nepasikeite nezinau.... Gal kas zino tiksliai ?

Atsakyti
QUOTE(Vike @ 2012 06 06, 14:10)
O kodėl jūs taip manote?kad du vaikai, daugiau?

aš su humoru pamaščiau smile.gif....o visdėlto galėtų šitaip būt smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo D.E.V.A: 06 birželio 2012 - 16:26
Labas rytas,norejau pasiteirauti kiek atostogu priklauso daugevaikiai 28 ar 35d. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(meilikatyte @ 2012 06 09, 07:26)
Labas rytas,norejau pasiteirauti kiek atostogu priklauso daugevaikiai 28 ar 35d. 4u.gif

jūs vaikus auginate viena ar su sutuoktiniu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vike: 11 birželio 2012 - 08:03
Sveiki
ateinu ir aš su klausimu ax.gif

Nuo balandžio 23d. iki gegužės 4d. turėjau nedarbingumo pažymą dėl vaiko ligos. Nuo birželio 25d. išeinu atostogų. Kaip skaičiuos atostoginius? Ar tą skirtumą už biliutenį minusuos skaičiuodami vidurkį už tris mėn., ar skaičiuos vidurkį už tris mėn. mano pilnos algos? ačiū 4u.gif
Atsakyti
Laba diena.As gal ir ne i tema,bet kur daugiau su tokiu klausimu kreiptis,nezinau.Mano vyras praeito men 12 diena sulauze koja,sedi dar ant bijiutenio.Ir vat kyla toks klausimas,kada yra ismokomas biliutenis,kai jis yra uzdarytas ar anksciau.Na kazkaip taip,kitaip suformuot klausimo negaliu.
Atsakyti
QUOTE(Irina 1984 @ 2012 06 14, 14:26)
Laba diena.As gal ir ne i tema,bet kur daugiau su tokiu klausimu kreiptis,nezinau.Mano vyras praeito men 12 diena sulauze koja,sedi dar ant bijiutenio.Ir vat kyla toks klausimas,kada yra ismokomas biliutenis,kai jis yra uzdarytas ar anksciau.Na kazkaip taip,kitaip suformuot klausimo negaliu.

Kai uzdaromas,tada rasomas prasymas sodraj del lygos pasalpos ismokejimo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 14 birželio 2012 - 14:12
QUOTE(Irina 1984 @ 2012 06 14, 14:26)
kada yra ismokomas biliutenis,kai jis yra uzdarytas ar anksciau.

Nedarbingumas tikriausiai bus vis pratęsinėjamas kas kažkiek laiko, tad pasibaigus vienam laikotarpiui iškart galit teikti prašymą ligos pašalpai gauti. Jei bus pratęsiama kas savaitę, galit prašymus teikti kas savaitę. Svarbiausia, kad būtų pateikti duomenys ir iš darbovietės.
Papildyta:
QUOTE(Jurciukas @ 2012 06 06, 15:50)
Bet ar ilgiau yra galimybe?Mane domina metai ar net 2. Kaip tada soc.garantijos?

Būnant NA esate socialiai nedraustas. Kita vertus, nei vienas protingas darbdavys neleis tiek laiko būti NA. Dabar VMI laužia dėl kiekvieno lito, o jūs mažinsite bendrą įmonės mokamo darbo užmokesčio vidurkį. Ir kam apskritai reikalingas žmogus "popieriuose"?
Atsakyti
QUOTE(Irina 1984 @ 2012 06 14, 13:26)

Prisijungus prie sodros gyventojo srities jūs matysite laikotarpius nuo kada iki kada nedarbingumas buvo suteiktas ir už tuos laikotarpius galėsite pateikti prašymus ligos pašalpai gauti- nebūtina laukti kol baigsis nedarbingumas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vike: 15 birželio 2012 - 11:32
Laba diena,
gal galėtumėte pagelbėti ar galima išleisti darbuotoją apmokamų atostogų darbdavio ir darbuotojo susitarimu nepraėjus 6mėn., kai jis dirba, kolektyvinės sutarties nėra.

Atsakyti
[quote=Jurciukas,2012 06 06, 14:50]
[quote=Vike,2012 06 06, 08:43]
štai LR DK straipsnis reguliuojantis nemokamas atostogas:
184 straipsnis. Nemokamos atostogos

1. Darbuotojo reikalavimu nemokamos atostogos suteikiamos:

1) darbuotojams, auginantiems vaiką iki keturiolikos metų - iki keturiolikos kalendorinių dienų;

2) darbuotojams, auginantiems neįgalų vaiką iki aštuoniolikos metų – iki trisdešimties kalendorinių dienų;

3) moters nėštumo ir gimdymo atostogų metu bei vaiko priežiūros, kol jam sueis treji metai, atostogų metu tėvui jo pageidavimu (motinai - tėvo atostogų vaikui prižiūrėti, kol jam sueis treji metai, metu); šių atostogų bendra trukmė negali viršyti trijų mėnesių;

4) neįgaliajam – iki trisdešimties kalendorinių dienų per metus;

5) darbuotojui, vienam slaugančiam neįgalųjį, kuriam Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos sprendimu nustatytas nuolatinės slaugos būtinumas – iki 30 kalendorinių dienų per metus šalių suderintu laiku;

6) darbuotojui, slaugančiam sergantį šeimos narį – tokiam laikui, kurį rekomenduoja gydymo įstaiga;

7) santuokai sudaryti - ne mažiau kaip trys kalendorinės dienos;

8) mirusio šeimos nario laidotuvėms - ne mažiau kaip trys kalendorinės dienos.

2. Nemokamos atostogos dėl kitų priežasčių suteikiamos kolektyvinėje sutartyje nustatyta tvarka.
Sita zinau. Bet ar ilgiau yra galimybe?Mane domina metai ar net 2. Kaip tada soc.garantijos? Pries kokius 9 m. kolege buvo isejusi metams. Bet smulkmenu kaip ten kas, ar nepasikeite nezinau.... Gal kas zino tiksliai ?
[/quote]

Kaip ir minėjau nemokamos atostogos yra griežtai reglamentuotos. Manyčiau, kad jūs kalbate apie neatvykimą į darbą administracijos leidimu.
Papildyta:
QUOTE(Laimonduxe @ 2012 06 19, 19:04)
Laba diena,
gal galėtumėte pagelbėti ar galima išleisti darbuotoją apmokamų atostogų darbdavio ir darbuotojo susitarimu nepraėjus 6mėn., kai jis dirba, kolektyvinės sutarties nėra.

praktikoje tai pasitaiko.
Atsakyti

Labai prasau padeti vaiko auginimo atostogos baigiasi rugpjucio 17 diena. veliau iki rugpjucio 31 dienos atostogauju. paprasiau mane atleisti nuo rugsejo 1 d. taciau sako kad rugsejo 1 as dar turiu iseiti i darba. taciau manes tuo metu lietuvoje nebus. ka daryti???? ar yra koks nors istatymas leidziantis iseiti is darbo atostogu metu savo noru ar dar kas? labai prasau padekite
Atsakyti