Įkraunama...
Įkraunama...

Atostogos

QUOTE(geruta @ 2009 05 05, 12:25)
Sveiki
gal kas galetumete man padeti susigaudyti del atostogu
situacija tokia ,nuo 2007 05 02 isejau nestumo ir gimdymo atostogu,esu mokytoja tai mano nuomone uz tuos nepilnai isdirbtus metus tureciau tureti apie 50 neisnaudotu atostoginiu dienu(mokytojams mano ziniomis priklauso 56 dienos)
Visus 2008 metus auginau vaika-Ar priklauso kokios nors atostogos?  g.gif
ir siais metais liepos 6diena tureciau gryzti i darba
pagrindinis klausimas butu- kiek neisnaudotu atostogu dienu galiu tiketis?
labai aciu ir uz atsakymus ,ir uz pamastymus .
parasykite gal kurioje vietoje  as klystu

Mano situacija labai panaši. Panašiu metu išėjau nėštumo ir gimdymo atostogų. Taip pat esu mokytoja. Vieną tik tiksliai žinau, kad kasmetines atostogas dar turi paskaičiuoti ir už nėštumo ir gimdymo atostogų laikotarpį. O jau prasidėjus vaiko priežiūros atostogoms nieko nebeskaičiuoja. Aš ketinu į darbą grįžti liepos 20d., nes du metai sueina 18 d.. O tai bus šeštadienis. Bėda ta, kad man kažkodėl buhalterė paskaičiavo tik 37,28 k.d. Gal tai pat kas nors galėtų padėti išsiaiškinti, nes info niekur taip ir nerandu.
Ir gal kas nors galėtų atsakyti į man labai rūpimą klausimą: kaip skaičiuojasi nepanaudotos kasmetinės atostogos po vaiko priežiūros atostogų, jeigu per tuos du metus pakito mokytojų darbo apmokėjimo koeficientai. Ar taikomas dabartinis ar vis dėl to pritaiko seną koeficientą, kuris praktiškai jau nebegalioja, nes yra įteisinti nauji mokytojų darbo užmokesčių apmokėjimų koeficientai. Būsiu labai dėkinga už atsakymus. Aišku, jeigu aš čia pakankamai aiškiai išsireiškiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ksiuša: 19 gegužės 2009 - 11:31
QUOTE(jursalt @ 2009 05 03, 22:21)
ačiū  4u.gif
bet ar galiu prašyti atostogų ir už tas 126 dekreto dienas, t.y. nuo birzelio 15d iki rugsejo 15d?

mane toks pats klausimas kamuoja. Ar galiu reikalaut (ar turiu teise), kad is anksto duotu atostogas ir uz dekreto laikotarpi g.gif Dekretas nuo liepos 24, siuo metu esu biuleteny ir nezinau, kada man imt atostogas, kiek ju man priklauso - nes imones politika tokia - duodam tik tiek, kiek iki atostogu dienos sukaupei blink.gif Jau esu isnaudojusi 12 kalendoriniu dienu
Atsakyti
Noriu paklausti, už kokius mėn. imamas vidurkis, jei 04.08-05-08 buvo tėvystės atostogos, 06.22-07.05 atostogos I, 07.27-08.09 atostogos II. Kaip suprantu atostogoms turi būti imami pilni trys dirbti mėnesiai, tai tiek atostogų I, tiek atostogų II skaičiuosis vidurkis už 01-03 mėn., ar teisingai?
Atsakyti
Gal kas padės?
atostogų išeinant birželio 22 d. 14-kai kalendorinių dienų, kada būtų į darbą? liepos 7 ar 8?
Atsakyti
QUOTE(inuska @ 2009 06 15, 13:19)
Gal kas padės?
atostogų išeinant birželio 22 d. 14-kai kalendorinių dienų, kada būtų į darbą? liepos 7 ar 8?

Kiek aš suprantu, tai jei eini 06.22 - 07.05 tai išnaudoji 13 atostogų dienų, atostogauji 15 dienų, o pinigėlius gauni už 9 darbo dienas, tai tavo atveju būtų 06.22 - 07.07 14 atost.d., atostog. 16 d., gauni už 10 d.d.
Atsakyti
Sveiki, ieškojau, bet tokio atsakymo čia taip ir neradau, beja gal dar kam pravers ši temelė, todėl ir leidau sau ją užvesti ax.gif

Mano klausimas skambėtų taip: MB buvo vaiko tėčio atostogų nuo gegužės 21 iki birželio 21 imtinai, rugpjūčio 3 planuoja eiti atostogų. Tai kaip suprantu, jam darbovietė ims prieš tai trijų mėnesiu uždarbį, o gegužės ir birželio mėnesius apskaičiuos kaip?
Ar ims pajamas už tuos mėnesius ir dalins tik iš tiek darbo dienų kiek dirbo, ar ims pajams ir dalins iš to mėnesio visų darbo dienų?
Kad įskaičiuos iš sodros gautus atostoginius tai turbūt būtų nerealu blush2.gif
Busiu dėkinga už atsakyma 4u.gif
Atsakyti
Sveiki, gal kas padės? kokios maždaug turi buti atostoginiai eigų vidurkis pastoviai 1700 lt i" ranku" (čia su visu priedu) o ant " paperi" 1650 lt. . už 2 savaites atostogų
ačiū
Atsakyti
Skaičiuoji vidurkį. Reikia imti 3 mėn. prieš atostogas.
Pvz. atostogauji nuo 2009-09-01 iki 2009-09-14
Rugpjūtis 1700 Lt - 21 d.d.
Liepa 1700 Lt - 22 d.d.
Birželis 1700 Lt - 21 d.d.
5100/64= 79,69 (1 dienos vid.)
Šį skaičių reikia padauginti iš darbo dienų tenkančių per atostogų laikotrapį.
79,69*10=796,9 Lt (Čia su mokesčiais).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marija5: 31 rugpjūčio 2009 - 12:23
QUOTE(Marija5 @ 2009 08 31, 13:22)
Skaičiuoji vidurkį. Reikia imti 3 mėn. prieš atostogas.
Pvz. atostogauji nuo 2009-09-01 iki 2009-09-14
Rugpjūtis 1700 Lt - 21 d.d.
Liepa 1700 Lt - 22 d.d.
Birželis 1700 Lt - 21 d.d.
5100/64= 79,69 (1 dienos vid.)
Šį skaičių reikia padauginti iš darbo dienų tenkančių per atostogų laikotrapį.
79,69*10=796,9 Lt (Čia su mokesčiais).

4u.gif aciu
Atsakyti
Laba diena,
Gal kuri nusimanote ir patartumėte - į dekretą einu gruodį, šiandien buvo nuspręsta, kad iki gruodžio 1d. visi darbuotojai turi imti tris savaites neapmokamų atsotogų. Tai man sumažins ir taip nedidelį dekretą ir motinystės atostogas sad.gif Ar privalau imti šias neapmokamas atostogas, ar nėra kas gintų nėščiąsias nuo to? ax.gif
Labai ačiū už ats 4u.gif
Atsakyti
184 straipsnis. Nemokamos atostogos
1. Darbuotojo reikalavimu nemokamos atostogos suteikiamos:
1) darbuotojams, auginantiems vaiką iki keturiolikos metų  iki keturiolikos kalendorinių dienų;
2) darbuotojams, auginantiems neįgalų vaiką iki aštuoniolikos metų – iki trisdešimties kalendorinių dienų;
3) moters nėštumo ir gimdymo atostogų metu bei vaiko priežiūros, kol jam sueis treji metai, atostogų metu tėvui jo pageidavimu (motinai  tėvo atostogų vaikui prižiūrėti, kol jam sueis treji metai, metu); šių atostogų bendra trukmė negali viršyti trijų mėnesių;
4) neįgaliajam – iki trisdešimties kalendorinių dienų per metus;
5) darbuotojui, vienam slaugančiam neįgalųjį, kuriam Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos sprendimu nustatytas nuolatinės slaugos būtinumas – iki 30 kalendorinių dienų per metus šalių suderintu laiku;
6) darbuotojui, slaugančiam sergantį šeimos narį – tokiam laikui, kurį rekomenduoja gydymo įstaiga;
7) santuokai sudaryti  ne mažiau kaip trys kalendorinės dienos;
8) mirusio šeimos nario laidotuvėms  ne mažiau kaip trys kalendorinės dienos.
2. Nemokamos atostogos dėl kitų priežasčių suteikiamos kolektyvinėje sutartyje nustatyta tvarka.
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2009 08 31, 15:53)
184 straipsnis. Nemokamos atostogos
1. Darbuotojo reikalavimu nemokamos atostogos suteikiamos:
1) darbuotojams, auginantiems vaiką iki keturiolikos metų  iki keturiolikos kalendorinių dienų;
2) darbuotojams, auginantiems neįgalų vaiką iki aštuoniolikos metų – iki trisdešimties kalendorinių dienų;
3) moters nėštumo ir gimdymo atostogų metu bei vaiko priežiūros, kol jam sueis treji metai, atostogų metu tėvui jo pageidavimu (motinai  tėvo atostogų vaikui prižiūrėti, kol jam sueis treji metai, metu); šių atostogų bendra trukmė negali viršyti trijų mėnesių;
4) neįgaliajam – iki trisdešimties kalendorinių dienų per metus;
5) darbuotojui, vienam slaugančiam neįgalųjį, kuriam Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos sprendimu nustatytas nuolatinės slaugos būtinumas – iki 30 kalendorinių dienų per metus šalių suderintu laiku;
6) darbuotojui, slaugančiam sergantį šeimos narį – tokiam laikui, kurį rekomenduoja gydymo įstaiga;
7) santuokai sudaryti  ne mažiau kaip trys kalendorinės dienos;
8) mirusio šeimos nario laidotuvėms  ne mažiau kaip trys kalendorinės dienos.
2. Nemokamos atostogos dėl kitų priežasčių suteikiamos kolektyvinėje sutartyje nustatyta tvarka.

Tiek aš skaičiau, ačiū 4u.gif
Ir suprantu, priversti manęs negali, kaip ir kitų darbuotojų, tik visi kiti eina, nes supranta, kad taip "reikia įmonės finansams" ir tai neatsilieps smarkiai jų ateičiai, tik porai mėnesių, o man nuo to sumažės kiekvieno mėnesio išmoka du su viršum metų sad.gif Galvojau, gal dar yra kažkas tokio išskirtinio nėščiosioms, bet, kaip supratau, nieko daugiau nėra...
Atsakyti