QUOTE (kauke2 @ 2004 03 22, 16:31) | ||
Oho, koks mustras seimoje!!!!!! Nesuvokiu, kaip gali vyras visa savo alga atiduoti!!!!! O ka abu draugiskai negalit susitarti????? Ar vyras be galo islaidus???? |
ir vyras neišlaidesnis nei kitu, ir viskas susitarta ir savonoru

QUOTE (Mirtishe @ 2004 03 22, 16:34) |
nuo tada, kai parsisiunciau i kompa programele ir emiau suvedineti visus cekiukus ir islaidas - mane apeme sewbas.. [kartais geriau nezinoti kad negautum infarkto] bet toks budas yra labai geras ir sveikas - ateina pagaliau noras suimti save i rankas ir nustoti islaidauti.. |
Ir as noriu tokios programeles i kompa! Kaip ir is kur ja parsisiust?
QUOTE (Mirtishe @ 2004 03 22, 16:34) |
manyciau teisinga, jeigu tas kurio pajamos sudaro pvz. 80 proc. leidzia sau daugiau, nei antrasis. Ka manot? |
ne velnio - siuo metu sedziu su vaiku namuose. Jau pratinu panele po truputi i lopsi ir pati ieskausi kito darbo, nes i sena niekas nenori atgal priimti ( nors pagal visus istatymus privalo). Siuo metu uz vaika gaunu nepilnus 94 lt, seimoje dirba tik vyras, bet tai buvo daugiau jo sprendimas, kad man iseiti vaiko auginimo atostogu, o ne dirbti ir samdyti aukle.
Tai pagal tave iseina, kad vyras sau gali leisti viska, nes jis pilnai islaiko seima... o as negaliu sau leisti nieko, nes prie jos islaikymo neprisidedu?
Manau, seima yra seima. Vienas gal viena menesi daugiau isleidzia kita kita. Aisku negerai, kai zmona Armani rubais vaiksto, o vyras is Humanos mados neiseina, arba atvirksciai. As vyrui priekaistavau, kad kodel jis man geliu nedovanoja, sake pinigu nera. Tai as pradejau dovanoti jam, susigedo ir atsirado pinigu.... Reikia tik supratimo viens kito ir viskas bus ok.
Pas mus yra taip - as gaunu alga grynais, o draugas i kortele. Tai pirmiausia leidziam mano pinigus
, paskui jo. Tie grynieji visada guli namie vienoj vietoj, turim nusistate, kiek kuriam pinigu reikia dienai, tiek ir pasiimam. Dabar kazkaip pasiimam kiek reikia savaitei. Uz buta jei ima is tu grynu, mane visada informuoja (uz buta moka tik jis, nes as tingiu sukt galva del to
). Kai baigiasi grynieji - jis isima is korteles kazkiek ir padeda i "slaptaviete"
Vel baigiasi - vel isima
Nelaikom dideles sumos grynais, nes nu zinot kaip buna - matai daug vienoj vietoj tai ir isivaizudoji, kad daug turi ir tavo galimybes neribotos
Tai va...kazkaip normaliai visai su tuo biudzetu gaunas. Aisku, dazniausiai gyvenam nuo algos iki algos, nes pajamos ne tokios jau ir agromnos

Kad isvengti problemu, kaip kad vyras dirba, tai daugiau ir sau leisti gali, manau padetu ir mamos darbas. Vyrui gerai gal pries draugus pasipuikuoti: va, zmona namie, vaikus augina o as didvyris islaikau seima. As saviskiui pasakiau, kai gims vaikelis, menesiuka pabusiu su juo ir i darba. Tegul 500 lt uzdirbius ir 300lt auklei atiduosiu, bet 200lt- bus mano, kad vyro prasyti nereiktu.
Kol kas Fea geriausiai tvarkosi....
QUOTE (Akva @ 2004 03 22, 15:49) |
Kad isvengti problemu, kaip kad vyras dirba, tai daugiau ir sau leisti gali, manau padetu ir mamos darbas. Vyrui gerai gal pries draugus pasipuikuoti: va, zmona namie, vaikus augina o as didvyris islaikau seima. As saviskiui pasakiau, kai gims vaikelis, menesiuka pabusiu su juo ir i darba. Tegul 500 lt uzdirbius ir 300lt auklei atiduosiu, bet 200lt- bus mano, kad vyro prasyti nereiktu. |
o kur siais laikais dar buna aukliu uz 300 lt? as irgi tokios noriu, ir mygom einu dirbti uz tuos 500lt...
QUOTE (Akva @ 2004 03 22, 16:49) |
Kad isvengti problemu, kaip kad vyras dirba, tai daugiau ir sau leisti gali, manau padetu ir mamos darbas. Vyrui gerai gal pries draugus pasipuikuoti: va, zmona namie, vaikus augina o as didvyris islaikau seima. As saviskiui pasakiau, kai gims vaikelis, menesiuka pabusiu su juo ir i darba. Tegul 500 lt uzdirbius ir 300lt auklei atiduosiu, bet 200lt- bus mano, kad vyro prasyti nereiktu. |
Man rodos morers savijauta, o tiksliau islaikytines jausmas atsiranda, kai yra nesupratingas vyras

QUOTE (Atėnė @ 2004 03 22, 16:44) | ||
Ir as noriu tokios programeles i kompa! Kaip ir is kur ja parsisiust? |
Mirtishe gal isduosi paslapti?

QUOTE (Akva @ 2004 03 22, 16:49) |
Kaip suprantu dabar dirbi, tai pirmus metus Sodra moka 60 proc. atlyginimo, manau 200 lt tikrai tau iseitu ir taip. Aukliu vidutines kainos apie 600 lt/men (vilniuje). Ir manau kad pirmus metus ne viena aukle neatstos vaikui mamos, pradedant maitinimu mamos pienu, ir baigiant demesiu, mamos siluma ir saugumo pojuciu vaikui. I 200 lt to neverta iskeisti.
QUOTE (kauke2 @ 2004 03 22, 16:31) | ||
Oho, koks mustras seimoje!!!!!! Nesuvokiu, kaip gali vyras visa savo alga atiduoti!!!!! O ka abu draugiskai negalit susitarti????? Ar vyras be galo islaidus???? |
KURIOJ VIETOJ AS pAMINEJAU, KAD MANO VYRAS ISLAIDUS....

pAMINESIU VIENA DALYKA, JEI SEIMA pER ABU UZDIRBA TUKSTANTI, TAIp BUVO MUMS pRADZIOJE, MES GALO SU GALU NESUDURDAVOM, O NE SUDURDAVOM TODEL, KAD pINIGAI VAIKSCIOJO KUR NOREJO, VA TADA MES SU VYRISKIU IR NUSpRENDEM, KAD VISA SEIMOS pINIGU FILOSOFIJA TURI TVARKYTI VIENAS ZMOGUS, KADANGI JAM NIEKADA NEBUVO IDOMU KIEK KAS KAINUOJA, TAD TEKO IMTIS MAN.
TAI GAL TAVO VYRAS TAVIM NEpASITIKI, JEI TAU NEATIDUODA ATLYGINIMO...