Įkraunama...
Įkraunama...

Bendras poros/šeimos biudžetas

QUOTE(Ganga 29 @ 2011 04 04, 18:30)
Jis dabar viska moka mokescius, valgyt perka, man neduoda ne lito, po menesio tureciau pradeti dirbti, ziiuresim kaip toliau bus, nes pasake kad viskas bus per puse mokesciai,darzelis, kuras ir t.t. nesuu islaidi kaip tik taupi.

paziureciau kaip kukuotu, jei darbo netektu, tada gerintusi prie zmonos ir prasytu litu ant cigareciu doh.gif

kai mano MB buvo kelis sykius ir be darbo ir ant minimumo, ir kai is manes gyvenom, tai maniskis ne taip grieztai laikosi "mano, tavo", nes matai slidus reiklas, cia dirbi -cia ne. PVZ.:Savaitagli ciut kojos su varna nesuzalojo unsure.gif nukentejo tik kelnes aciu D..
Atsakyti
QUOTE(Ganga 29 @ 2011 04 04, 17:30)
ziiuresim kaip toliau bus, nes pasake kad viskas bus per puse mokesciai,darzelis, kuras ir t.t. nesuu islaidi kaip tik taupi.

O jus ka atsakete? g.gif
Atsakyti
as galvoju, kad atskiri biudzetai dar ne taip baisu, baisiau kai zmoniu tikslai ir siekiai susije su finansais nesutampa...
Atsakyti
QUOTE(sunray @ 2011 04 05, 18:39)
as galvoju, kad atskiri biudzetai dar ne taip baisu, baisiau kai zmoniu tikslai ir siekiai susije su finansais nesutampa...

tada galima galvoti, kad ir kiti siekiai didele tikimybe gali nesutapti, o tai jau panasu i "pasukima skirtingais keliais". sunku isivaizduoti bendra gyvenima (santuokoj ar ne), kai del esminiu eismos dalyku nesutampa nuomones, norai, lukesciai g.gif Musu seimoje situacija yra tokia-vyras is savo algos pasilieka sau "smulkiom reikmem" keliasdesimt lituku, o visa kita-metam i bendra katiliuka, kuri paskirstyti jau mano kompetencija cool.gif t.y. atideti maistui, benzui ir nenumatytoms islaidoms. O didelesnius pirkinius planuojame ir perkame drauge.Antri metai taip-ir jokio nesutarimo del to thumbup.gif
Atsakyti
Musu su vyru biudzetas nuo pat pradziu buvo bendras. Islaidu maistui ar kitiems dalykams neskaiciuoju. Paskiriame limita 2 savaitems, is siu pinigu perkame viska ko reikia iskyrus didesnius pirkinius (buitine technika ar pan.). Pasidaliname pietums abu po lygiai menesiui (cia kur darbe pietaujame) ir asmeninems islaidoms (na as pvz. leidiu kosmetikai, masazams ir pan.). Sumokame uz paskola, komunalinius, telefonas, internetas, kabeline. Viskas kas lieka taupymui.
Sitaip jau gyvename 9 metus ir kol kas viskas puiku. Tiesiog turime limita, kiek galime isleisti ir pagal tai orentuojames.
Atsakyti
as galvoju dar-gal kartais ir paprasciau ta bendra biudzeta planuoti, tvarkyti ir t. .t, kai nera vaiku. Jiems esant tai manau viskas greiciau namu buhalterijoje "issiklaipo" g.gif
Atsakyti
QUOTE(*sauliute* @ 2011 04 08, 10:23)
as galvoju dar-gal kartais ir paprasciau ta bendra biudzeta planuoti, tvarkyti ir t. .t, kai nera vaiku. Jiems esant tai manau viskas greiciau namu buhalterijoje "issiklaipo"  g.gif

atsiranda papildomu eiluciu ir tiek smile.gif vaiku gimimas mus kaip tik paskatino labiau susiimti ir buti drausmigesniais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sunray: 08 balandžio 2011 - 09:35
QUOTE(boruze:) @ 2009 10 12, 16:04)
na pvz, mano vyras parnesa pinigus namo ir duoda juos man, as atsakinga kad namie netruktu maisto, kad mokesciai butu sumoketi. jei reikia kokio pirkinio tai gerai apgalvojam ir einam pirkti visada kartu  4u.gif

Pas mus taip pat drinks_cheers.gif jei sukureme seima, tad ir biudzetas turi buti bendras, jokiu cia tavo cia mano, ar ten mokame per puse mokescius ir t.t., visi pinigai bendri, as nekontroliuoju kiek vyras praleidzia smulkiom isladom, o jis manes ax.gif
Atsakyti
O aš negalėčiau pasakyti ar pas mus bendras biudžetas ar ne, pinigų į bendrą "katilą" nekraunam, kiekvienas žinom kas kiek uždirba. Aš dažniausiai leidžiu pinigus darbo dienom, jeigu reikia nueit į parduotuvę maisto nupirkt, į vaistinę užeinu, vaikui drabuželių paieškau, o MB leidžia jau savaitgaliais, kai nuvažiuojam i parduotuvę jau didesniu kiekiu maisto apsipirkt smile.gif už butą mokam kaip papuola, tiesiog kas tuo metu turi laisvo laiko, kuris turi grynų pinigų ar pan.Dėl savo poreikių patenkinimo, kiekvienas leidžiam iš savų pinigų, niekad neprašom vienas kito, kad va duok pinigų ant alaus ar kirpyklos smile.gif . Kiekvienas atsidedam pinigų kaip kam gaunas, kiek lieka mėnesio gale neišleistų, o perkant didesnius peržiūrim abiejų santaupas ir susimetam kiek reikia smile.gif
Negalėčiau būt vyro išlaikytinė ir kiekvieną kartą prašyt pinigų drabužiams, maistui, savo poreikiams patenkinti, ypač jei vyras skaičiuoja kiekvieną savo centą ir duodamas pinigų žmonai ar vaikui galvoja, kad čia yra jo nuosavybė, o ne šeimos.
Atsakyti
bet as va mastau apie pasisakancius, kai kiekvieno alga ir kt. pinigai atskirai pas kiekviena. O kaip tada pasverti, kuris kuriam mokesciui isleido daugiau. Tada kaip ir nelygybe isivyrautu-as uz buta tai 300 Lt sumokejau, o tutelefo saskaita tai tik 150 Lt g.gif man geriausia ir priimtiniausia-kartu planuojam didelius pirkinius, apsipirkimus, o pvz kirpykla ar MB pomegiui kokiam-pasiimam is to "bendro katilo" ir NIEKADA nebuna-o kur tu isleidai tiek, o kam tau i kirpykla, kam ta pirkai ar ana ir t. t. ir nereiia nei kaulyti, nei prasineti pinigu. Be to, kai girdziu, kaip kolege vyrui rekia-as uz ta ir ana sumokejau, dabar nebeturiu, DUOK pinigu... O vyras, aisku, zyzia, kur tiek isleidai ir t.t. Tiesiog, ka daryti, jei pvz.mano pinigai isseko, nes si men. buvo didesni mokesciai, ir as "laiko jiems sumoketi turejau", o va emiau pinigu ir pritrukau... Zodziu, esme- man geriau "bendras biudzetas"! mirksiukas.gif
Atsakyti
*sauliute*, tai juk galima pasiskirstyti mokesčius taip, kad sumos būtų ekvivalenčios smile.gif

Mes eilę metelių turėjom bendrą biudžetą ir buvo gerai. Paskui po vieno nesusipratimo ėmėm ir pasiskirstėm kas už ką mokės. Tos "privalomos" išlaidos abiem sudarė daugmaž vienodas sumas. Na, kadangi man dar atiteko kasdienės maisto bei kitos išlaidos, tai čia aišku suma kintanti, bet dar nebuvom dėl to susipykę. Jeigu pritrūkstam, ir pas kažkurį dar likę pinigų, tai visada pasidalinam. Tai gaunasi kaip ir bendras biudžetas, bet asmeninių vienas kito išlaidų netikrinam ir nekontroliuojam.

Šiaip ir bendras, ir atskiras biudžetas yra gerai, kiekvienai šeimai savos taisyklės. Tik ko gero, kai pajamos didelės (didesnės už vidutines), bendras biudžetas tinka mažiau, nes lieka daugiau laisvų pinigų ir jų panaudojimo būdų. O jei pajamos yra "nuo-iki", tai koks skirtumas, kuris už ką sumoka, jeigu laisvų pinigų vistiek nebelieka.
Atsakyti
QUOTE(courtney @ 2011 04 13, 14:00)

Šiaip ir bendras, ir atskiras biudžetas yra gerai, kiekvienai šeimai savos taisyklės. Tik ko gero, kai pajamos didelės (didesnės už vidutines), bendras biudžetas tinka mažiau, nes lieka daugiau laisvų pinigų ir jų panaudojimo būdų. O jei pajamos yra "nuo-iki", tai koks skirtumas, kuris už ką sumoka, jeigu laisvų pinigų vistiek nebelieka.

Iš esmės sutinku drinks_cheers.gif Svarbiausia, kad kartu gyvanančių žmonių požiūris į finansus sutaptų.

Žinoma, bendras biudžetas "patogesnis" mažiau uždirbančiam ir praktiškai neįmanomas, kai pajamos stipriai skiriasi. Neįsivaizduoju, kaip galėtų koks milijonierius patikėti visus savo uždirbtus pinigėlius "namų šeimininkei".

Su atskiru biudžetu irgi yra slidžių momentų: ką daryti, kai vienas lieka be pajamų šaltinio? Pvz., liga, nedarbas? Aišku, jei žmonės vienodi (išlaidūnai arba taupuoliai), tai nėra jokios problemos (teks skolintis arba turės susikaupęs atsargų), bet jeigu vienas susitaupo, o kitas išleidžia iki paskutinio cento ir žiūri į gyvenimo draugo piniginę, tai... arba labai didelė turi būti meilė, arba tiems žmonėms nepakeliui.
Atsakyti