Įkraunama...
Įkraunama...

---Saldūs receptai su nuotraukomis---

Kepiau ir aš savaitgaliui tortuką – seniai rūpėjo išmėginti šį receptą. Pasak jo autorės tai "Napoleono“ variantas, bet neįprasto – varškinio, labai švelnaus ir skanaus. Iš tiesų, gavosi skanus, gana sotus, bet neriebus, diiiiidelis tortas, mano skoniui trūko rūgštaus sluoksnelio iš uogienės ax.gif bet laikiausi recepto ax.gif Beje, labai keistas torto pavadinimas, bet ne aš jį sugalvojau lotuliukas.gif

VARŠKINIS DŽEKAS
Originalus receptas

500 g varškės
1 1/3 st. cukraus
2 kiaušiniai
3 st. miltų (galima dar 1/3 st. bet ne daugiau!!!)
2 a. š. sodos, nugesintos actu.

Kremas: (čia produktai vienai normai – reikės dviejų)
3 st. pieno
3 kiaušiniai
0,5 st. cukraus
3 v. š. miltų
100 g sviesto.

Aromatizatoriai:
(pasirinktinai)
1–2 pakeliai kapučino kavos
3–4 v. š. šokoladinio likerio
3 v. š. abrikosų džemo
3 v. š. citrinos sulčių
3–4 v. š. virto kondensuoto pieno.

Varškė turi būti ne kruopėta ir nevandeninga, permalti per mėsmalę, suberti cukrų, gerai ištrinti. Sudėti kiaušinius, išplaktus iki putų ir supilti sodą, užgesintą su actu. Viską gerai išmaišyti ir suberti miltus. Užminkyti tešlą. Ji bus dar lipni. Dabar sudrėkiname rankas aliejumi ir padaliname tešlą į 8–9 dalis. Iškočiojame ir kepame 200° C temperatūroje, 12 min.
Papločio viršus pasidengs gražia gintarine spalva. Papločius kočioti labai plonai. Tešla gerai pasiduoda kočiojimui.
Kremo darome dvigubą porciją. Vieną švelnų ir neutralų, antrą su aromatizatoriumi, kokiu norite.
Kiaušinius ir cukrų išplakti iki putų. 1 st. pieno gerai ištrinti su 3 v. š. miltų ir supilti į išplaktus kiaušinius. Gerai išplakti. 2 st. pieno užvirinti. Kai užvirs, supilti kiaušinių-miltų masę. Virti pamaišant ant silpnos ugnies, kad nepridegtų, kol sutirštės. Truputį ataušinti, išmaišyti ir sudėti sviestą. Aromatizatorius sudėti kartu su sviestu, kapučino kavą prieš supilant kiaušinių-miltų masę. Pertepti papločius šiltu kremu, kaitaliojant kremus. Atpjaustytus gabaliukus nuo papločių aplyginimo padžiovinti orkaitėje, susmulkinti ir apibarstyti trupiniais tortą. Į trupinius galima įdėti tarkuoto šokolado. Tortui BŪTINAI leisti pastovėti 6–12 val.

Autorės komentaras:
Gaunasi labai švelnus pagal struktūrą ir skonį tortas. Kremų skonis turi būti pastelinis – „nemušančio skonio“. Nepadauginkite miltų!!! nes kitaip papločiai gausis kieti. Kremą viriau mikrobangėje, todėl supyliau verdantį pieną į plakamą kiaušinių-miltų masę. Gerai išmaišiau. Dėjau į mikrobangę 2 min. ant didžiausio galingumo, išmaišiau ir dar kartą 2 minutėms ant didžiausio galingumo. Antrą kremą sumaišiau su virtu kondensuotu pienu. Stengiuosi papločius kočioti taip, kad atraižų neliktų. Pabarstymas trupiniais eina atskiru numeriu. Svarbiausia kremo negailėti.

user posted image

user posted image

Mano komentaras:
Visų pirma įspėsiu, kad iš nurodytų produktų gavosi didžiulis tortas blink.gif (valgėm 3 dienas). Varškę sublenderiavau. Blynus kočiojau labai plonai ant miltais pabarstyto kepimo popieriaus, iš karto apipjoviau (nors autorė, kaip supratau apipjovė ką tik iškeptus). Kepdami blynai labai gražiai iškyla, visiškai nesusitraukia, bet stipriai pūslėjasi doh.gif – bandžiau ir šakute badyti, bet beveik nėra skirtumo visvien pūslėjasi. Bet kadangi jie iškepę yra minkšti, netgi lengvai „guminiai“ lotuliukas.gif tai ką tik iškeptus lengvai slėgiau po skardele ir išsilygino puikiausiai. Man blynas iškepė per maždaug 8 min. blink.gif (turbūt tai priklauso nuo įdėtos varškės sausumo/drėgnumo arba nuo blyno storio g.gif ). Iš šio tešlos kiekio gavosi 9 blynai 27 cm (vieną iš jų pabaigoje iškepiau suminkiusi atraižas blush2.gif ir dar trupiniams liko pakankamai, tiesa, trupiniams likusias atraižas iš pradžių iškepiau, bet kadangi jos minkštokos tai sulaužiau gabaliukais ir dar šiek tiek padžiovinau orkaitėje).
Kremą dariau iškarto iš dvigubo kiekio – išvirtą padalinau pusiau. Į vieną dalį dėjau virtą kondensuotą pieną (beveik visą dėžutę). Bet šį kart man nepasisekė – kremas susisluoksniavo doh.gif Atvirai pasakius nelabai supratau kaip tą sviestą sudėti – rašo, kad "truputį ataušinti, išmaišyti ir sudėti sviestą" – gal tas sviestas išvis ištirpti turėjo g.gif Aš į tokį vasarošiltį kremą sviestą įplakiau (kambario temperatūros), bet matyt vis vien buvo temperatūrų skirtumas arba reikėjo daryti kaip visada darau tokius kremus - išplakt sviestą ir po šaukštą sudėti plikytą kremą mirksiukas.gif Na pertepiau tuo kas gavosi – skoniui tai įtakos neturėjo ax.gif Tikiuosi jums geriau pasiseks mirksiukas.gif Visumoj tai gavosi laaaabai skanus tortas, ypač vaikams labai patiko – sakė dažniau tokį iškept biggrin.gif O man norėjosi rūgštaus akcentėlio blush2.gif Beje, tortas pastovėjęs 2 paras tapo dar skanesnis, minkštesnis ir švelnesnis wub.gif Skanaus!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 30 kovo 2009 - 23:25
QUOTE(londonas @ 2009 03 30, 19:08)
Laba, savo mazojo gimtadienui ir siaip pirma karta dariau torciuka, viena mamyte patare, sveciams labai patiko, gavosi gaivus ir dregnas, niam niam thumbup.gif

Biskvitu 3lakstus pirkau. Jie pas mus atskirai parduodami, bet tiktu ir lietuviski, tik ju neradau g.gif
Pertepimui reikes:

2pakeliai varskes po 200g
vienas indelis maskarpones surio 250g
grietines 200g
cukraus pagal skoni
citrinos rugsteles
braskiu ir bananu
3 a.s. zelatinos

Varske, maskarpone, grietine, cukru ir citrinos rugstele issukti su mikseriu. Istirpinti zelatina, atsaldyti ir supilti po truputi i varskes mase. Siek tiek atideti i atskira indeli torto aptepimui mases. I likusia didziaja mases dali sudeti smulkiai pjaustytas braskes ir velgi issukti su mikseriu, dgaunasi tokia rozine mase. Tada viska palaikyti saldytuve apie 10min ir su braskiu mase pertepti biskvitus, ant kiekvieno pertepimo sudeti griezineliais pjaustytus bananus. Su balta mase aptepti torto virsu ir sonus. Papuosiau braskemis ir vysniomis zeleje, bei pirktinemis gelytemis,kurios deja istirpo, bet vaizdo ir skonio nesugadino. smile.gif Tikiuosi labai neispeiksit blush2.gif  Skanaus 4u.gif

[attachmentid=173714]

o jau grožis wub.gif

QUOTE(RiMami @ 2009 03 30, 23:14)
Kepiau ir aš savaitgaliui tortuką – seniai rūpėjo išmėginti šį receptą. Pasak jo autorės tai "Napoleono“ variantas, bet neįprasto – varškinio, labai švelnaus ir skanaus. Iš tiesų, gavosi skanus, gana sotus, bet neriebus, diiiiidelis tortas, mano skoniui trūko rūgštaus sluoksnelio iš uogienės  ax.gif bet laikiausi recepto  ax.gif Beje, labai keistas torto pavadinimas, bet ne aš jį sugalvojau  lotuliukas.gif 


user posted image

user posted image



atrodo pasakiškai skanus ir labai panašus į napaleona, o kaip jo skonis ar nors kiek į jį panašus? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lotute @ 2009 03 30, 23:30)
atrodo pasakiškai skanus ir labai panašus į napaleona, o kaip jo skonis ar nors kiek į jį panašus?  4u.gif


Man tai nepanašus schmoll.gif greičiau jau į plikytus pyragėlius su kremu užneša lotuliukas.gif Jis visas toks minkštas tortas, o po 2 parų pabuvimo šaldytuve - tai viiiiisiškai minkštas. Ir labai čia gerą skonį duoda būtent virtas kondensuotas pienas wub.gif

Londonas, laaaabai nuostabus tavo tortas - vasarą priminė wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2009 03 31, 00:14)
Kepiau tortuką


bigsmile.gif koks saunus, apetitiskas tortas wub.gif Koks idomus receptas ax.gif
Reiks is puses nrmos bandyti kepti kada, intriguojanciai labai skamba, o gal i keptus varskecius tie laksteliai uznesa?(nu paklausiau blush2.gif )

Londonas-vasara atnesei wub.gif
Atsakyti
VARŠKINIS DŽEKAS
Koks torciukas!!! blink.gif
Pamaciau ji ir is karto uzsimaniau biggrin.gif
Kadangi tortas laaabai didelis, tai noriu padaryt ji is puses normos, sakykite, o kremo tada gal uzteks tos vienos porcijos ar vis tiek dviguba norma reikalinga? Pertepinejote ji formoje ar ne?
Aciu uz atsakyma! mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2009 03 31, 08:28)
bigsmile.gif koks saunus, apetitiskas tortas wub.gif Koks idomus receptas ax.gif
Reiks is puses nrmos bandyti kepti kada, intriguojanciai labai skamba, o gal i keptus varskecius tie laksteliai uznesa?(nu paklausiau blush2.gif )


Ačiū merginos visoms už pagyras 4u.gif užraudau net blush-anim-cl.gif
Srove, nu kad nelabai į varškėčius užneša schmoll.gif Iškepusių lakštų vidus visai sausas, panašus į kempinę kažkuo, jie tokie a'le guminiai biškį lotuliukas.gif (nu ir atsakiau blush2.gif ) todėl ir kremo reikia gausiau patept, kad sudrėktų ax.gif

Renata123, taip taip kremo tada tik vieną dalį daryk ant 0.5 porcijos tešlos. (Kai aš dariau dvigubą kremo kiekį tai atrodė, kad labai daug to kremo blink.gif bet visas gražiai susinaudojo) Pertepinėjau paprastai be formos.
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2009 03 30, 21:14)
Kepiau ir aš savaitgaliui tortuką – seniai rūpėjo išmėginti šį receptą. Pasak jo autorės tai "Napoleono“ variantas, bet neįprasto – varškinio, labai švelnaus ir skanaus. Iš tiesų, gavosi skanus, gana sotus, bet neriebus, diiiiidelis tortas, mano skoniui trūko rūgštaus sluoksnelio iš uogienės  ax.gif bet laikiausi recepto  ax.gif Beje, labai keistas torto pavadinimas, bet ne aš jį sugalvojau  lotuliukas.gif 

thumbup.gif vaje koks torto grozis,butinai isbandysiu,nes tu tooookiu geruliu tortu "atkasi" lotuliukas.gif Neabejoju,kad skanu,todel kepsiu is visos normos,nes kaip sako MB tortu niekada nebuna per daug lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(daividija @ 2009 03 31, 10:10)
thumbup.gif vaje koks torto grozis,butinai isbandysiu,nes tu tooookiu geruliu tortu "atkasi" lotuliukas.gif Neabejoju,kad skanu,todel kepsiu is visos normos,nes kaip sako MB tortu niekada nebuna per daug lotuliukas.gif


Ačiū 4u.gif Tikrai mums irgi tortų ir netik jų taip pat niekada per daug nebūna drinks_cheers.gif

Tik, merginos, pagalvokit kaip tą sviestą į kremą įmaišyti, kad nors jums nesusisluoksniuotų ax.gif aš va teoriškai atrodo žinau kaip, o praktiškai ir susimoviau šį kart doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2009 03 31, 11:24)
Tik, merginos, pagalvokit kaip tą sviestą į kremą įmaišyti, kad nors jums nesusisluoksniuotų  ax.gif aš va teoriškai atrodo žinau kaip, o praktiškai ir susimoviau šį kart doh.gif  lotuliukas.gif

as kai sujungiu kondencuota su sviestu tai dedu i puoda ir kaitindama ant siplnos ugnies plaku sluotele. kuo puikiausiai susijungia jie man smile.gif tada tik atvesinu truputeli ir tepu..
Atsakyti
kad nesakytumėt,jog tinginiauju ax.gif 4u.gif

PYRAGAS SU KREMU

TEŠLAI:
75 g sviesto,
100 g cukraus,
4 tryniai,
150 g miltų,
1,5 šaukštelio kepimo miltelių.

KREMUI:
4 kiaušinių baltymai,
200 ml cukraus,
keli šaukštai smulkintų migdolų.

Cukrų ištrinkite su sviestu.Maišydama po vieną įleiskite kiaušinių trynius.Į miltus suberkite kepimo miltelius ir vanilinį cukrų(kadangi prie produktų nerašo kiek įbėriau apie šaukštuką).Tešlą sukrėskite į kepimo formą,išlyginkite šaukštu.Kepkite orkaitėje 10-15 minučių.PARUOŠKITE KREMĄ:baltymus standžiai išplakite.Suberkite cukrų ir dar šiek tiek paplakite.Kremą sukrėskite ant pyrago ir tolygiai paskirstykite.Viršų apibarstykite migdolais ir 20 minučių pašaukite i 160 laipsnių temperatūros orkaitę.Atvėsusį pyragą išimkite iš skardos.Viršų galima barstyti ir kokoso drožlėmis.Gamyba trunka apie 60 minučių. Skanus,saldokas pyragas 4u.gif wub.gif

user posted image
Atsakyti
Va Lenkijoj prisipirkau pigiu produktu bandysiu sian kepti ta su kremu...jei sugadinsiu tai bent negaila bus pinigu ismestu veltui lotuliukas.gif lotuliukas.gif

nes nelabai as kokia kepeja esu... blush2.gif
Atsakyti
mergaites noriu kept, formoi meska, ir ji papuost, sakykit ar reikia ji laistyt kuo nors? ar tik nudzibuot plakta grietinele? noriu padaryt meskuti torta rolleyes.gif
Atsakyti