


VARŠKINIS DŽEKAS
Originalus receptas
500 g varškės
1 1/3 st. cukraus
2 kiaušiniai
3 st. miltų (galima dar 1/3 st. bet ne daugiau!!!)
2 a. š. sodos, nugesintos actu.
Kremas: (čia produktai vienai normai reikės dviejų)
3 st. pieno
3 kiaušiniai
0,5 st. cukraus
3 v. š. miltų
100 g sviesto.
Aromatizatoriai: (pasirinktinai)
12 pakeliai kapučino kavos
34 v. š. šokoladinio likerio
3 v. š. abrikosų džemo
3 v. š. citrinos sulčių
34 v. š. virto kondensuoto pieno.
Varškė turi būti ne kruopėta ir nevandeninga, permalti per mėsmalę, suberti cukrų, gerai ištrinti. Sudėti kiaušinius, išplaktus iki putų ir supilti sodą, užgesintą su actu. Viską gerai išmaišyti ir suberti miltus. Užminkyti tešlą. Ji bus dar lipni. Dabar sudrėkiname rankas aliejumi ir padaliname tešlą į 89 dalis. Iškočiojame ir kepame 200° C temperatūroje, 12 min.
Papločio viršus pasidengs gražia gintarine spalva. Papločius kočioti labai plonai. Tešla gerai pasiduoda kočiojimui.
Kremo darome dvigubą porciją. Vieną švelnų ir neutralų, antrą su aromatizatoriumi, kokiu norite.
Kiaušinius ir cukrų išplakti iki putų. 1 st. pieno gerai ištrinti su 3 v. š. miltų ir supilti į išplaktus kiaušinius. Gerai išplakti. 2 st. pieno užvirinti. Kai užvirs, supilti kiaušinių-miltų masę. Virti pamaišant ant silpnos ugnies, kad nepridegtų, kol sutirštės. Truputį ataušinti, išmaišyti ir sudėti sviestą. Aromatizatorius sudėti kartu su sviestu, kapučino kavą prieš supilant kiaušinių-miltų masę. Pertepti papločius šiltu kremu, kaitaliojant kremus. Atpjaustytus gabaliukus nuo papločių aplyginimo padžiovinti orkaitėje, susmulkinti ir apibarstyti trupiniais tortą. Į trupinius galima įdėti tarkuoto šokolado. Tortui BŪTINAI leisti pastovėti 612 val.
Autorės komentaras:
Gaunasi labai švelnus pagal struktūrą ir skonį tortas. Kremų skonis turi būti pastelinis nemušančio skonio. Nepadauginkite miltų!!! nes kitaip papločiai gausis kieti. Kremą viriau mikrobangėje, todėl supyliau verdantį pieną į plakamą kiaušinių-miltų masę. Gerai išmaišiau. Dėjau į mikrobangę 2 min. ant didžiausio galingumo, išmaišiau ir dar kartą 2 minutėms ant didžiausio galingumo. Antrą kremą sumaišiau su virtu kondensuotu pienu. Stengiuosi papločius kočioti taip, kad atraižų neliktų. Pabarstymas trupiniais eina atskiru numeriu. Svarbiausia kremo negailėti.


Mano komentaras:
Visų pirma įspėsiu, kad iš nurodytų produktų gavosi didžiulis tortas






Kremą dariau iškarto iš dvigubo kiekio išvirtą padalinau pusiau. Į vieną dalį dėjau virtą kondensuotą pieną (beveik visą dėžutę). Bet šį kart man nepasisekė kremas susisluoksniavo







