Įkraunama...
Įkraunama...

Implantai ir dantų protezavimas

Florestina, ar ši temukė nedings? Kiek žinau užsibaigia ties 50 psl., gaila būtų jei pradingtų geros žinios, čia sudėta tiek geros kompetenscijos, patarimų
Atsakyti
QUOTE(wajew @ 2010 01 15, 21:27)
Florestina, ar ši temukė nedings? Kiek žinau užsibaigia ties 50 psl., gaila būtų jei pradingtų geros žinios, čia sudėta tiek geros kompetenscijos, patarimų


Pratęskime ją. Bet naujojoje bus galima bendrauti tik užbaigus šią.

NAUJA TEMA
Atsakyti
Borzika, dantų būklei, t.y. šaknų ilgiui, kanalų plombavimo kokybei, aplink dantį esančio kaulo įvertinimui pakanka paprastos mažos dantų rentgeno nuotraukos. Vadinamoje "dentalinėje" mažoje rentgeno nuotraukoje tiksliau matosi patys dantys. Panoraminėje nuotraukoje geriau matosi bendras kaulo vaizdas, apytikslė apatinio žandikaulio nervo kanalo, viršutinio žandikaulio sinuso dugno padėtis. Rašau „apytikslė“, nes trimatės struktūros projektuojamos į plokštumą. Nesudėtingais atvejais implantacijai pakanka panoraminės nuotraukos.
Jei neskubate implantuoti dantų, nėra reikalo darytis panoraminę rentgeno nuotrauką todėl, kad situacija keičiasi, ir po poros ar daugiau metų vėl reikės daryti naują nuotrauką.
Kiek sumažės ir susiaurės žandikaulis per tris metus, priklauso nuo to, kokia jo forma ir struktūra buvo iki tol, koks yra kaulo tankis, nuo genetinio polinkio, medžagų apykaitos ypatumų ir t.t.

Casual, Kaune yra daug gerų implantologų. Pačiose Klinikose yra Dantų implantacijos ir protezavimo skyrius: http://www.kmuk.lt/klinika34/4.php#2 Tikiuosi, kad kontaktiniai telefonai nepasikeitę, nes matau, kad kita informacija puslapyje pasenusi.

Hytka, laiko tarpas nuo danties rovimo iki implantacijos priklauso nuo to, kuriame žandikaulyje (viršutiniame ar apatiniame) bus implantuojama, kurio danties srityje implantuojama, ar buvo po rovimo dėtas dirbtinis kaulas ar ne, kokios firmos implantas bus sukamas. Laikotarpis gali svyruoti, grubiai tariant, nuo 6 savaičių iki maždaug 8-9 mėnesių. Paprastai 3-6 mėnesius laukiama. Ilgiau laukiant, kaulas toje vietoje tampa tankesnis, bet jis pradeda siaurėti persitvarkydamas gijimo metu. Galima ir vėliau implantuoti, jei dantis šoninis ir nėra didelio pavojaus, kad greitai susiaurės kaulas toje vietoje.
Atsakyti
Radau tokią info
Išimami protezai
Bent 2 mėn. po operacijos nerekomenduojame dėvėti išimamu protezu, nes jie gali išprovokuoti ne tik kraujavima,traumuoti žaizda, sukelti skausma, bet ir išjudinti naujaji kaula. Nuolat protezo spaudžiamas kaulo transplantantas
pamažu nyksta ir operacija gali tekti pakartoti. Dėl kramtymo atstatymo gydytojas greiciausiai pasiulys kita alternatyva, kuria aptarte su juo dar prieš operacija.


O tai kaip gyventi - darbe be dantų nesedėsi? tiesa, man spaudžia implantą ir kaulą, jaučiu žaizdelę
Atsakyti
Negerai, jei protezas spaudžia implantą ir audinius aplink jį. Negali spausti. Būtinai kreipkitės į protezuotoją.
Protezuotojas turėtų pasiūlyti kaip išspręsti problemą, kad ir be dantų nevaikščiotumėte ir tie laikini protezai nespaustų implanto ir audinių aplink jį. Šoninių dantų srityje galima dažnai ir apsieiti be laikino protezo, o priekinių - nelabai (išskyrus atvejus kai darbe netenka bendrauti su žmonėmis ir pan.). Visuomet surandam vienokį ar kitokį variantą, kad pacientai galėtų drąsiai šypsotis, kol gyja implantas.
Atsakyti
Sveiki,perskaiciau visa tema nuo 1 psl,radau labai daug informacijos ir atsakymu i man rupimus klausimus thumbup.gif Man irgi pribrendo reikalas implantuotis dantukus ,tik labai sunku buvo nusprest kuris gydytojas pats paciausias,profesionaliausias ir t.t. smile.gif Pirmam vizitui buvau pas implantologa Siauliuose.Padarius panoramine nuotrauka gydytojas pasake,kad zandikaulis atrofuotas,kaulo per mazai,galima sukti nebent trumpucius 5mm implantus arba daryti kaulo priauginima su nuosavu kaulu(labai baisiai ta procedura nuskambejo fear.gif )Apatiniam zandikauly,deja sake dirbtinis kaulas netinka verysad.gif Zodziu,kaip ir nieko nenusprendem,jis tiesiog pasiule nuvaziuoti i Kauna pas gydytoja Bojarska dar vienai konsultacijai.Kiek pavyko rasti atsiliepimu apie ji,tai dauguma tik geri g.gif Gal teko kam impalntuotis pas sita gydytoja?Ateinanti penktadieni vaziuoju i konsultacija,matysiu koki sprendima pasiulys,labai tikiuos kuo paprastesnio budo "isiaugint" dantukus ax.gif
Atsakyti
Laba diena,

pries pora dienu issitraukiau iltine sakni is virsutinio zandikaulio. Dabar esu be soninio priekinio danties. kai kalbu nieko nesimato taciau kai sypsausi matosi tuscia ertme.

Paklausiau vieno specialisto kabutese ir issitraukiau ta sakni anksciau laiko. Noriu paklausti esant tokiai situaciajai kokia butu iseitis istatyti ten koki dantuka ar jo pakaitala i ta tuscia ertme? Siek tiek skaiciau internete pats ir susidariau nuomone jog tai kainuotu iki 4000 lt darant inplantacijos budu. Taciau gal yra kokia pigesne iseitis?
man 26 metai.

jauciu labai dideli kompleksa.

isanksto dekoju.
Atsakyti
QUOTE(Simele @ 2010 01 19, 15:44)
Siek tiek skaiciau internete pats ir susidariau nuomone jog tai kainuotu iki 4000 lt darant inplantacijos budu.
Taciau gal yra kokia pigesne iseitis?

O kokios būklės yra šalia esantys dantys? Jei sveiki, tada, manyčiau, kur kas racionaliau (nors šiai dienai ir brangiau) būtų implantavimas.
Atsakyti
QUOTE(Borzika @ 2010 01 19, 15:51)
O kokios būklės yra šalia esantys dantys? Jei sveiki, tada, manyčiau, kur kas racionaliau (nors šiai dienai ir brangiau) būtų implantavimas.


Aš irgi pritariu, šlifuoti du sveikus dantis neapsimoka. Man vienas negyvas nušlifuotas ir tai pamaudžia. Gydytojas sakė, kad taip yra dėl to, kad visas krūvis valgymo metu tenka nušlifuotiems dantukams. O tada man tėvai siūlė implantus ir finansavimą žadėjo, bet... nugalėjo baimė. O ta implantacija visai nebaisi, kaip paaiškėjo vėliau. ax.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti