Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos XI

Sveikutes,
jau ir nauja tema sukuret, thumbup.gif .As kazkaip nepasirodau cia nezinau, tai tinginys apima, tai uzsiemus, o ir nalabi turedavau ka pasakyt.
Po operacijos jau praejo beveik 5 men. jauciuosi gerai, tik va tirpimas ranku ir koju prasidejo, tai pasidariau tyrimus, bet jie geri, taciau pas endokrinologa vistiek apsilankysiu. Del rando, tai ji man kartais niesti, bet kad kasdien tepciau ji kokiu tepalu tai tikrai ne. Turiu ta dermatix pabandymui, bet pamirstu dazniausiai pasitepti ax.gif o ir nepigus jis sake yra.
Kaip kitos laikotes? Kaip svorio reikalai, maciau, kad naujai kurta tema nelabai vystosi, aisku vasarele ne uz kalnu, tai dauguma tikriausiai lauke dazniau buna, nei prie kompiuterio mirksiukas.gif
Dar norejau uzklausti kaip del pastojimo po skydliaukes salinimo operacijos,man sake, kad geriau metai praeitu, o tada butu geriausia planuoti? Ar esat ka nors girdeja apie tai?
Atsakyti
Sveikos, manes regis jovitele klausė kokia forma buvo skydliaukės dukterėčios tai folikulinė mano papilinė, bet tai faktas kad operacijos atliekamos nelabai kokybiskai onkologiniame šiap ar taip teks dar kart po peiliu lįsti, kitaip nebus nieko gero, ruošiuos ir aš jau darytis Tg tyrimus vis to laiko nerandu vistiek jaudulys šioks toks yra ax.gif
Atsakyti
QUOTE(skruzdelytee @ 2009 04 15, 18:28)
Sveikutes,
jau ir nauja tema sukuret,  thumbup.gif .As kazkaip nepasirodau cia nezinau, tai tinginys apima, tai uzsiemus, o ir nalabi turedavau ka pasakyt.
Po operacijos jau praejo beveik 5 men. jauciuosi gerai, tik va tirpimas ranku ir koju prasidejo, tai pasidariau tyrimus, bet jie geri, taciau pas endokrinologa vistiek apsilankysiu. Del rando, tai ji man kartais niesti, bet kad kasdien tepciau ji kokiu tepalu tai tikrai ne. Turiu ta dermatix pabandymui, bet pamirstu dazniausiai pasitepti  ax.gif o ir nepigus jis sake yra.
Kaip kitos laikotes? Kaip svorio reikalai, maciau, kad naujai kurta tema nelabai vystosi, aisku vasarele ne uz kalnu, tai dauguma tikriausiai lauke dazniau buna, nei prie kompiuterio  mirksiukas.gif
Dar norejau uzklausti kaip del pastojimo po skydliaukes salinimo operacijos,man sake, kad geriau metai praeitu, o tada butu geriausia planuoti? Ar esat ka nors girdeja apie tai?

Metus rekomenduoja nepastoti po jodo terapijos. Po skydliaukės pašalinimo operacijos jokių apribojimų nėra arba visi mane konsultavę endokrinologai pamiršo apie juos pasakyti.
Atsakyti
Sveikutes! Grazi diena siandien 4u.gif

Lina, vistiek idomiai tavo duktereciai... folikulines lasteles irgi labai letai dauginasi, tai kaip taip gali per tris savaites tiek prisidauginti, kad jodas nebeuzmusa... keista labai labai.

Panos, norejau pasiklausti, kiek kam reikejo/uzteko jodo terapiju kol visiskai susinaikino "ir kas bloga, ir kas gera"?

Man po pirmos terapijos kai padare skenavima, tai skenogramoje maciau daug melynos spalvos, o aplink buvo nemazai geltonu taskiuku, lopineliu.

*****, kaip noriu, kad antro karto uztektu, bet turbut reiks ir trecio. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lina Masiukiene @ 2009 04 16, 12:01)
Sveikos, manes regis jovitele klausė kokia forma buvo skydliaukės dukterėčios tai folikulinė mano papilinė, bet tai faktas kad operacijos atliekamos nelabai kokybiskai onkologiniame šiap ar taip teks dar kart po peiliu lįsti, kitaip nebus nieko gero, ruošiuos ir aš jau darytis Tg tyrimus vis to laiko nerandu vistiek jaudulys šioks toks yra  ax.gif

Labutis 4u.gif
Lina papasakok kaip sekasi gydytis dukterėčiai. Mat mano irgi folikulinė forma. O tarp mūsų čia daugiausia papilinė pasitaiko. Man po 6 kartų jodo vis dar daug likę ląstelių. Dabar pertrauka padaryta, nes nebegali jodo skirti, mat kraujas reaguoja. Net nežinau kada vėl atnaujins jodą. Viskas priklausys nuo Tg tyrimo. Dabar vyksiu birželio mėn. Tokios tokelės. Faktas, kad papilinė greitai pagydoma. Na bet nepasirinksi. Kaip kam pavyksta. Ar teisingai supratau, kad dukterėčiai dar kartą darys operaciją?
Atsakyti
QUOTE(joviteleb @ 2009 04 18, 14:48)
Sveikutes! Grazi diena siandien  4u.gif

Lina, vistiek idomiai tavo duktereciai... folikulines lasteles irgi labai letai dauginasi, tai kaip taip gali per tris savaites tiek prisidauginti, kad jodas nebeuzmusa... keista labai labai.

Panos, norejau pasiklausti, kiek kam reikejo/uzteko jodo terapiju kol visiskai susinaikino "ir kas bloga, ir kas gera"?

Man po pirmos terapijos kai padare skenavima, tai skenogramoje maciau daug melynos spalvos, o aplink buvo nemazai geltonu taskiuku, lopineliu.

*****, kaip noriu, kad antro karto uztektu, bet turbut reiks ir trecio. g.gif

laba smile.gif na man užteko dvieju kartu smile.gif linkiu, kad ir tau po antro karto būtų viskas švaru mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(eugenita @ 2009 04 19, 19:41)
laba  smile.gif  na man užteko dvieju kartu smile.gif linkiu, kad ir tau po antro karto būtų viskas švaru mirksiukas.gif

Eugenita, o tau daug po pirmo karto buvo geltonos spalvos (ar daug svytejo)? nepamenu, ar tau buvo rasta limfmazgiuose, ar ne?

Silma,

mano mama rado straipsni rusu kalba, kur parasyta, kad folikulines atveju truputi sunkiau, bet irgi labai gerai pasiduoda gydymui jodu. Tik labai svarbu nevartoti tiek papilines, o ypac folikulines (!) atveju jodo pries radioterapija. Tada folikulines lasteles radiacini joda godziai sugeria ir lengviau pasiduoda gydymui. Straipsnio autoriaus nuomone neuztenka nevartoti vien tik joduotos druskos, kaip sako Baranauskas!!! autoriaus nuomone reikia laikytis ir grieztos antijodo dietos, t.y. nevalgyti raudonos spalvos darzoviu (raudona spalva turi jodo, pvz. pomidorai, ridikeliai, paprika), kiausiniu tryniu, pieno produktu ir kt. ten isvardyta ka galima valgyti, t.y. kas neturi jodo.

As aisku si straipsni jau po jodo paskaiciau, bet pries antra joda, tai laikysiuos grieztai =)

As paprasiau mamos, kad man ta straipsni surastu, nes skirtingi IT adresai skirtingai google iesko, ir imesiu tau nuoroda, arba nuskenuosiu. Skaitai rusiskai?
Atsakyti
Sveika Silma,man irgi buvo folikulinė,gavau 5 kartus jodą,irgi sunkiai pasidavė gydymui.Dabar dariausi po pusmečio TG,kolkas viskas gerai thumbup.gif
Atsakyti
labutis visoms, manau kad mano dukterėčiai ne per tris savaites atsinaujino, bet matyt ant tiek stiprios vėžinės ląstelės, kad nepasiduoda jodo gydymui, jai jodo skyrė 7kartus bet teks dabar trečią kart operuot kad išimtų susiformavusias vėžines ląsteles, kito gydymo kaip ir nėra dar sako tam tikrais atvejais spindulinę terapiją skiria, bet ar ji veiksminga nežinau, nes negirdėjau ,kad kas ją būtų naudoję.Aš tai gėriau bifunginą
( juodą beržo grybą) manau ,kad panaudot vertėtų ką nors prieš vėžį iš žolių yra aconitum firmos neblogi vaistinėj klaust reiktų
Atsakyti
QUOTE(Lina Masiukiene @ 2009 04 20, 11:18)
Aš tai gėriau bifunginą
( juodą beržo grybą) manau ,kad panaudot vertėtų ką nors prieš vėžį iš žolių yra aconitum firmos neblogi  vaistinėj klaust reiktų

Mane sudomino tas fibunginas - juodas berzo grybas. g.gif Is kur tu apie ji suzinojai? Tau daktarai patare ji naudoti ar pati nusipirkai? Musu vaistinese ji parduoda? Kokia kaina mazdaug?
Atsakyti
Labas, labai įdomu kokia ten savijauta po jodo. As gulsiuos dar tik operacijai, bet sake jodo tikrai reikes. Kad piktybiniai mazgeliai taip pat tikrai.
Atsakyti
QUOTE(joviteleb @ 2009 04 20, 11:10)
Eugenita, o tau daug po pirmo karto buvo geltonos spalvos (ar daug svytejo)? nepamenu, ar tau buvo rasta limfmazgiuose, ar ne?
Silma,

mano mama rado straipsni rusu kalba, kur parasyta, kad folikulines atveju truputi sunkiau, bet irgi labai gerai pasiduoda gydymui jodu. Tik labai svarbu nevartoti tiek papilines, o ypac folikulines (!) atveju jodo pries radioterapija. Tada folikulines lasteles radiacini joda godziai sugeria ir lengviau pasiduoda gydymui. Straipsnio autoriaus nuomone neuztenka nevartoti vien tik joduotos druskos, kaip sako Baranauskas!!! autoriaus nuomone reikia laikytis ir grieztos antijodo dietos, t.y. nevalgyti raudonos spalvos darzoviu (raudona spalva turi jodo, pvz. pomidorai, ridikeliai, paprika), kiausiniu tryniu, pieno produktu ir kt. ten isvardyta ka galima valgyti, t.y. kas neturi jodo.

As aisku si straipsni jau po jodo paskaiciau, bet pries antra joda, tai laikysiuos grieztai =)

As paprasiau mamos, kad man ta straipsni surastu, nes skirtingi IT adresai skirtingai google iesko, ir imesiu tau nuoroda, arba nuskenuosiu. Skaitai rusiskai?

na man buvo vienam limfmazgyje rasta metastzė, nors atsakyme pažymeta Mx, kaip neaišku ar buvo ji ten , ar ne. o po pirmo jodo, po skanavimo buvo vos keli taškai,bet aš nežinau, ar tai daug, ar mažai ax.gif
Atsakyti