Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos XI

QUOTE(joviteleb @ 2009 06 10, 17:02)
Aciu uz atsakyma. Matyt, as kazka ne taip supratau, kai daktare aiskino. Reiks dar kart nueiti pas daktare ir pasiklausti tiksliai.

O kukia tavo ca ir kuri stadija buvo? Ar daug buvo like "sviecianciu dalykeliu" skenogramoje po pirmo ir antro karto?

Man aktualu, nes as antram jodui vaziuosiu liepos gale. Po pirmo jodo likes yra apie 1 cm svieciantis darinukas kakle. Labai noriu, kad antro jodo uztektu....

Mano ca papiline 3 stadija.Po pirmo jodo buvo likes vienas zidinelis kaklo srityje, o po antro nieko svieciancio nebebuvo, bet kazkodel dar paskyre treciaji joda. Ko gero Baranauskas dar kazka iziurejo.
Tikek, kad uzteks antro jodo. Tik negalvok apie tai perdaug, viskas bus gerai. Nusiteik, kad esi ir busi sveika, juk jau viskas, kas buvo blogo, pasalinta. Sekmes tau, joviteteb. Esi jauna ir privalai iveikti visus sunkumus .
Atsakyti
QUOTE(Dusse @ 2009 06 10, 18:11)
Mano ca papiline 3 stadija.Po pirmo jodo buvo likes vienas zidinelis kaklo srityje, o po antro nieko svieciancio nebebuvo, bet kazkodel dar paskyre treciaji joda. Ko gero Baranauskas dar kazka iziurejo.
Tikek, kad uzteks antro jodo. Tik negalvok apie tai perdaug, viskas bus gerai. Nusiteik, kad esi ir busi sveika, juk jau viskas, kas buvo blogo, pasalinta. Sekmes tau, joviteteb. Esi jauna ir privalai iveikti visus sunkumus .

Aciu, Dusse, uz nuostabiai gerus linkejimus.

Mano Ca papiline 1 stadija. Tik nezinau, kodel pirma parasyta, nes buvo isplite i 8 limfmazgius...

As stengiuosi laikytis, negalvoti per daug apie liga, bet vis grizta tos nelemtos mintys...

Vis save kankinu, kad man joda paskyre po 40 dienu po operacijos, o ne kaip visoms po 90... (Aisku pati prisiprasiau to, kai nunesiau TG tyrimus su 500 rodikliu...) Vis mastau, gal kazko nenudaze jodas, nepratekejo kraujas, nes sviezia zaizda buvo ir del to skenogramoje visu zidiniu nesimate... Bijau antro jodo, kad parodys, kad tu zidiniu daugiau buvo.... Tada jau nezinau, kaip reiks laikytis.

Kitas dalykas kaklas. Vis maudzia man ji. Mastau, gal del to, kad tiek limfmazgiu (10) ispjauta... O taip pat dar gerkle kutena karts nuo karto lyg pries kosuli... unsure.gif

Oi mano mintys! doh.gif
Noreciau uzmigt ir atsikelt tik pries joda =)
Bet stengiuosi laikytis... Kaip ir tu, Dusse, ir visos kitos cia esancios.

P.s: Siandien buvau onkologiniam pas psichologe, tai prie Baranausko kabineto maciau labai daug moteru....

Atsakyti
QUOTE(joviteleb @ 2009 06 11, 09:01)
Aciu, Dusse, uz nuostabiai gerus linkejimus.

Mano Ca papiline 1 stadija. Tik nezinau, kodel pirma parasyta, nes buvo isplite i 8 limfmazgius...

As stengiuosi laikytis, negalvoti per daug apie liga, bet vis grizta tos nelemtos mintys...

Vis save kankinu, kad man joda paskyre po 40 dienu po operacijos, o ne kaip visoms po 90... (Aisku pati prisiprasiau to, kai nunesiau TG tyrimus su 500 rodikliu...) Vis mastau, gal kazko nenudaze jodas, nepratekejo kraujas, nes sviezia zaizda buvo ir del to skenogramoje visu zidiniu nesimate... Bijau antro jodo, kad parodys, kad tu zidiniu daugiau buvo.... Tada jau nezinau, kaip reiks laikytis.

Kitas dalykas kaklas. Vis maudzia man ji. Mastau, gal del to, kad tiek limfmazgiu (10) ispjauta...  O taip pat dar gerkle kutena karts nuo karto lyg pries kosuli...  unsure.gif

Oi mano mintys!  doh.gif
Noreciau uzmigt ir atsikelt tik pries joda =)
Bet stengiuosi laikytis... Kaip ir tu, Dusse, ir visos kitos cia esancios.

P.s: Siandien buvau onkologiniam pas psichologe, tai prie Baranausko kabineto maciau labai daug moteru....

Jovitele, kakla man ir maudzia, po operacijos jau 7 men. Mane ir tas neramina, va grisiu Lietuvon pries joda dabar tai ir butinai nueisiu pas endokrionologa pasikonsultuot. Bet is kitos puses, cia merginos daug prirasiusios,kad visoms ta kakla maudzia, tempimas toks jauciasi. Na o pas mane ca papiline ir 3 stadija, nors parasyta kas neispltite,limfmazguose nerasta, 3 stadija, didelis jis pas mane buvo tas mazgas, beveik 4 cm,tai gal del to ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Inga04 @ 2009 06 11, 10:16)
Jovitele, kakla man ir maudzia, po operacijos jau 7 men. Mane ir tas neramina, va grisiu Lietuvon pries joda dabar tai ir butinai nueisiu pas endokrionologa pasikonsultuot. Bet is kitos puses, cia merginos daug prirasiusios,kad visoms ta kakla maudzia, tempimas toks jauciasi. Na o pas mane ca papiline ir 3 stadija, nors parasyta kas neispltite,limfmazguose nerasta, 3 stadija, didelis jis pas mane buvo tas mazgas, beveik 4 cm,tai gal del to ? g.gif

As siandien istaikysiu proga ir vakare nueisiu pas chirurga, kuris mane operavo. Jis mano netolimas kaimynas - vyras eis zaisti krepsinio, tai as ten pasisukiosiu netoli ir paklausinesiu rolleyes.gif Paklausiu, ka sakys del to maudimo ir kutenimo...

Maniskis guzelis buvo tik 1.5, bet metastaziu prisejes net 8 limfmazgiuose. Ir dar vienas sviecia kakle. Tikiuosi daugiau ju ten nera....

Tik nesuprantu, kodel tau 3 stadija pripaise, jei neisplite i limfmazgius... o man 1 stadija. Gal tau buvo jau perauges kapsules krastus? Siaip pagal viska man antra, o tau pirma turetu buti.

o kiek tau sviecianciu "gelyciu" buvo po jodo? rasei, bet nepamenu.
Atsakyti
QUOTE(joviteleb @ 2009 06 11, 11:43)
As siandien istaikysiu proga ir vakare nueisiu pas chirurga, kuris mane operavo. Jis mano netolimas kaimynas - vyras eis zaisti krepsinio, tai as ten pasisukiosiu netoli ir paklausinesiu  rolleyes.gif  Paklausiu, ka sakys del to maudimo ir kutenimo...

Maniskis guzelis buvo tik 1.5, bet metastaziu prisejes net 8 limfmazgiuose. Ir dar vienas sviecia kakle. Tikiuosi daugiau ju ten nera....

Tik nesuprantu, kodel tau 3 stadija pripaise, jei neisplite i limfmazgius... o man 1 stadija. Gal tau buvo jau perauges kapsules krastus? Siaip pagal viska man antra, o tau pirma turetu buti.

o kiek tau sviecianciu "gelyciu" buvo po jodo? rasei, bet nepamenu.

Tai vat ir nezinau kodel,zinai,skaitant ta isvada,dar ir sunku ''zaliai'', apie medicininius terminus suprast doh.gif . Tai kai ka suzinosi is chirurgo,butinai parasyk smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Inga04 @ 2009 06 11, 13:24)
Tai vat ir nezinau kodel,zinai,skaitant ta isvada,dar ir sunku ''zaliai'', apie medicininius terminus suprast  doh.gif . Tai kai ka suzinosi is chirurgo,butinai parasyk  smile.gif

Butinai parasysiu, jei suzinosiu ka naudingo.

Neparasei, ar daug daug sviete "gelyciu" po pirmo karto?
Atsakyti
Tiesa, Inga 04,

as turiu toki straipsni rusu kalba apie jodo taikyma, jo esme, kaip jam pasiruosti, kokiu produktu vegti tas tris savaites iki jodo (kad maximaliai isalkinti lasteles ir jos geriau sugertu joda), kaip elgtis po jodo.

Bet deja, jis tik wordiniam formate iskopijuotas is interneto, tad kai imetu cia -issikraipo. Jei idomu, parasyk savo elektr. pasto adresa man i AZ ir as tau atsiusiu.

Beje, kam aktualu irgi gali man rasyti i AZ elktroninio pasto adresus - atsiusiu.

Pries pirma joda sio straipsnio nebuvau skaicius, tai veliau, kai perskaiciau istiko sokas - valgiau produktus (pvz - pomidorai) su jodu (aisku ne druska joduota), kai negalima buvo to daryti....
Atsakyti
QUOTE(joviteleb @ 2009 06 11, 12:41)
Butinai parasysiu, jei suzinosiu ka naudingo.

Neparasei, ar daug daug sviete "gelyciu" po pirmo karto?

Vat kiek man ten sviete ''gelyciu'' ir nezinau, kaip rasiau anksciau pries mane viena moteriske Baranauska labai isiutino,tai as jau ir nebeklausinejau nieko, bet sekanti karta tai butinai paklausiu. Jo butinai imesk man ta nuoroda rusu kalba, parasysiu el.p. tau i a.z..
Atsakyti
Laba vakara. Gal kas is jusu galetu man atsakiti i klausima. Kuom skiresi Tiamazolis, Thyrosan, Propysil, Metizol. Viana daktare man atsake kad nesiskiria, ir niekaip ne "istraukiau" is jos smulkesniu paaiskinimu. Bet kodel taip skiriasi ju kainos ir venus nestumo metu galima o kitus ne? Pas mane struma II . kolkas geriu thyrosan. O kokius vaistus jum israso tokiu atveju? Ir kokiu salutiniu poveikiu sulauket? Ar svoris auga? Ar kokios alergijos buna. Kiek ilgiausiai teko gerti ir kas toliau? Mano daktare sako ne pjausim, o Kaune sake pjauti reikia. Esu pasimetus. verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
Gal galite kas parašyti ar atsigulus į ligoninę prieš operaciją daro dar tyrimus hormonų ar ne, operuosius klaipėdoje universitetinėje ligoninėje.
Atsakyti
QUOTE(Carla @ 2009 06 12, 15:00)
Gal galite kas parašyti ar atsigulus į ligoninę prieš operaciją daro dar tyrimus hormonų ar ne, operuosius klaipėdoje universitetinėje ligoninėje.

Bent jau man tai nedare.
Tik liepe atsinesti bendra kraujo tyrima. Jis turi buti darytas bent savaites begi pries operacija.

Tiesa, nepersalk pries operacija, nes tada neoperuoja, jei sergi.

Sekmes!
Atsakyti
QUOTE(joviteleb @ 2009 06 12, 15:35)
Bent jau man tai nedare.
Tik liepe atsinesti bendra kraujo tyrima. Jis turi buti darytas bent savaites begi pries operacija.

Tiesa, nepersalk pries operacija, nes tada neoperuoja, jei sergi.

Sekmes!

Na aišku, tada geriau pati pasidarysiu prieš atsiguldama nes, chirurgas labai prigasdino kas gali atsitikti jei tyrimai bus blogi, o hormonų tyrimus liepė pasidaryti 2 savaites prieš operaciją, o jeigu jis pablogės per tą laiką
Atsakyti