Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos XI

mano,mamai,pries,5metus,dare,punkcija,poto,kasmet,turejo,eiti,pas,endokrinologa,tikrintis,mazgeliu,dabar,vel,dare,punkcija,onkologiniam,ar,tai,reiskia,kad,jai,negerai,jei,siuncia,i,onkologini,punkcijos? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Carla @ 2009 06 12, 19:25)
Na aišku, tada geriau pati pasidarysiu prieš atsiguldama nes, chirurgas labai prigasdino kas gali atsitikti jei tyrimai bus blogi, o hormonų tyrimus liepė pasidaryti 2 savaites prieš operaciją, o jeigu jis pablogės per tą laiką

kada operuosies, aš tai jau antradienį gulsiuosi operacijai, pas šlepavičių.
Atsakyti
Sveikos,norėjau paklausti,tų,kurios be skydliaukės,ar jums nėra problemų su mėnesinėmis.Man prieš visą savaitę teplioja,po to susergu.Ginekologė,sako,kad reikia daryti valymą ir dėti spiralę mirrena.Nors ,supratau,kad ji pati dar nėra tikra,ar man galima ją naudoti.Gal kam yra panašiai buvę g.gif
Atsakyti
QUOTE(ELVYRA @ 2009 06 14, 08:45)
mano,mamai,pries,5metus,dare,punkcija,poto,kasmet,turejo,eiti,pas,endokrinologa,tikrintis,mazgeliu,dabar,vel,dare,punkcija,onkologiniam,ar,tai,reiskia,kad,jai,negerai,jei,siuncia,i,onkologini,punkcijos? verysad.gif

verysad.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(roberta23 @ 2009 06 14, 11:53)
kada operuosies, aš tai jau antradienį gulsiuosi operacijai, pas šlepavičių.

Aš gulsiuos liepos 13 d. pas Šlepavičių. O tau sėkmės ir lauksiu žinių kaip viskas praėjo.
Atsakyti
QUOTE(ELVYRA @ 2009 06 14, 09:45)

Elvyra, nereikia taip panikuoti, kol nezinai galutiniu tyrimu rezultatu. Galiu paraminti, kad, kaip man sake gydytojas, kai eme punkcija, tik 10 procentu is itartinu mazgeliu pasitvirtina, kaip piktybiniai.

Kita vertus, jei ir bus tas mazgelis piktas (to nelinkeciau aisku niekam), zinok, kad skydiaukes vezys, jei yra papiliarinis arba folikulinis, yra pats geriausias is visu pasaulio veziu. Net daktarai sako, kad, jei zmogus galetu pasirinkti, kokiu veziu sirgti, tai visiems rekomenduotu - skydliaukes vezi ir viena is tu rusiu. Jei vezys nera isplites i limfmazgius, jo net nelaiko veziu (!). O jei isplites, tai lygiai taip pat sekmingai isnaikinamas radioaktyviu jodu, kuris neturi tokio salutinio poveikio kaip chemoterapija.

Paskaityk, siame forume, kiek moteru ir jaunu merginu, yra pergyvenusios arba dar kovoja su sia liga- tame tarpe ir as.

Patikek, viskas tavo mamai bus vienaip ar kitaip gerai.

Paskaitykit si foruma nuo pradziu ir pasisemsit optimizmo =)
Atsakyti
QUOTE(Hloja @ 2009 06 11, 22:59)
Laba vakara. Gal kas is jusu galetu man atsakiti i klausima. Kuom skiresi Tiamazolis, Thyrosan, Propysil, Metizol. Viana daktare man atsake kad nesiskiria, ir niekaip ne "istraukiau" is jos smulkesniu paaiskinimu. Bet kodel taip skiriasi ju kainos ir venus nestumo metu galima o kitus ne? Pas mane struma II . kolkas geriu thyrosan. O kokius vaistus jum israso tokiu atveju? Ir kokiu salutiniu poveikiu sulauket? Ar svoris auga? Ar kokios alergijos buna. Kiek ilgiausiai teko gerti ir kas toliau? Mano daktare sako ne pjausim, o Kaune sake pjauti reikia. Esu pasimetus.  verysad.gif  verysad.gif

negu neks ne gali man atsakiti? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Carla @ 2009 06 14, 21:33)
Aš gulsiuos liepos 13 d. pas Šlepavičių. O tau sėkmės ir lauksiu žinių kaip viskas praėjo.

TAI GAL PAS VARANAVIČIENĘ LANKEISI,

BIJAU.... BET KĄ PADARYSI, GAL NE KIEK OPERACIJOS , O ŽINIOS KĄ TEN RAS... BET VILIUOSI KAD VISKAS BUS GERAI.
verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(joviteleb @ 2009 06 15, 10:22)
Elvyra, nereikia taip panikuoti, kol nezinai galutiniu tyrimu rezultatu. Galiu paraminti, kad, kaip man sake gydytojas, kai eme punkcija, tik 10 procentu is itartinu mazgeliu pasitvirtina, kaip piktybiniai.

Kita vertus, jei ir bus tas mazgelis piktas (to nelinkeciau aisku niekam), zinok, kad skydiaukes vezys, jei yra papiliarinis arba folikulinis, yra pats geriausias is visu pasaulio veziu. Net daktarai sako, kad, jei zmogus galetu pasirinkti, kokiu veziu sirgti, tai visiems rekomenduotu - skydliaukes vezi ir viena is tu rusiu. Jei vezys nera isplites i limfmazgius, jo net nelaiko veziu (!). O jei isplites, tai lygiai taip pat sekmingai isnaikinamas radioaktyviu jodu, kuris neturi tokio salutinio poveikio kaip chemoterapija.

Paskaityk, siame forume, kiek moteru ir jaunu merginu, yra pergyvenusios arba dar kovoja su sia liga- tame tarpe ir as.

JOVITĖLE ESI AUKSAS SU SAVO MINTIM, SUPER PARAŠYMAS, MAN PRIEŠ OPERACIJĄ TO IR REIKIA. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(joviteleb @ 2009 06 15, 09:22)

esu begalo dekinga tau!!!!!! 4u.gif mama mano artimiausias zmogus, todel jaudinuos del jos labiau nei del saves...
labai padejai man, db supratau kodel skydliaukes patologijos nera onkoliginiu ligu temelej.
aciu labai.
ir kas svarbiausia, linkiu VISOMS KUO RETESNIU APSILANKYMU PAS GYDYTOJUS,DAUG SVEIKATELES!!!!
user posted image
Atsakyti
QUOTE(roberta23 @ 2009 06 15, 13:30)
TAI GAL PAS VARANAVIČIENĘ LANKEISI,

BIJAU.... BET KĄ PADARYSI, GAL NE KIEK OPERACIJOS , O ŽINIOS KĄ TEN RAS... BET VILIUOSI KAD VISKAS BUS GERAI.
verysad.gif

Aš pas Petrauskienę lankausi. O aš bijau pačios operacijos, nes pas mane visai kita situacija, labai bijau dėl akių, dėl jų ir operauoja man.
Papildyta:
QUOTE(Hloja @ 2009 06 15, 12:45)
negu neks ne gali man atsakiti? verysad.gif

Aš jau tau anksčiau minėjau kuom tie vaistai skiriasi. Kiek suprantu tai tik nelabai senai gydaisi? Aš geriu vaistus nuo rugsėjo mėn. Pas mane 3 laipsnio difuzinė striuma. Ir gerai pagalvočiau ar ją pjauti ir tikriausiai dar nesutikčiau, bandyčiau dar gydytis, bet pas mane dar plius endokrininė oftalmopatija, būtent dėl jos mane ir operuoja. Pabandyk nueiti pas Navicką nes matau kad klaipėdietė. Kai man gydytoja siūlė operuotis sausio mėnesį jis dar sakė anksti dar liepė pagerti vaistus kelis mėnesius.
Atsakyti
QUOTE(Carla @ 2009 06 15, 20:42)
Aš pas Petrauskienę lankausi. O aš bijau pačios operacijos, nes pas mane visai kita situacija, labai bijau dėl akių, dėl jų ir operauoja man.
Papildyta:
Aš jau tau anksčiau minėjau kuom tie vaistai skiriasi. Kiek suprantu tai tik nelabai senai gydaisi? Aš geriu vaistus nuo rugsėjo mėn. Pas mane 3 laipsnio difuzinė striuma. Ir gerai pagalvočiau ar ją pjauti ir tikriausiai dar nesutikčiau, bandyčiau dar gydytis, bet pas mane dar plius endokrininė oftalmopatija, būtent dėl jos mane ir operuoja. Pabandyk nueiti pas Navicką nes matau kad klaipėdietė. Kai man gydytoja siūlė operuotis sausio mėnesį jis dar sakė anksti dar liepė pagerti vaistus kelis mėnesius.

Taip as vaistus pradejau gerti tik praeita menesi, nes buvau Kaune ir nuejau pas Kazanaviciu pasitikrint (anksciau buvo mazgeliai), o nuejos vos nuo kedes ne nuvirtau, kai pasake kad striuma, hormonai labai dideli, gerti vaistu, supratau is jo zodziu ir reakcijos, kad vaistai labai kenke. Nu zodziu pasake reikes pjauti kai vaistu pagersiu. O ipac jieigu dar vaikiuku noresiu. As visiskai apie ta stiuma niekad pries tai nieko ne zinojau, gal girdejau, bet... del to aisku pasimeciau, issigandau.. Ne noriu as pjauti aisku, bet juk as ne daktaras. Vaistus gerti pradejau, nes pulsas siaubingas buvo ir rnrankos drebedavo. Klaipedoje nuejau pas kita endokrinologa(kazkada dirbusia Kaune, pas ja drauge nuejo, kuriai irgi siule pjauti o sita gyd. sake ne reikia). Man ji irgi sake kad ne mano reikalo pjauti, nu ne bent po 5 metu vaistai ne pades. Ir sake kad galiu nupirkti Tiamazoli ir gerti ji. Bet kadangi jau esu nupirkus thirosan, tai sakiau kolkas ji gersiu. Stai taip viskas pas mane. Kas manes toliau laukia turbut tik Dievas zino. Bet pas Kazanaviciu dar vaziosiu karta. O paskui ne zinau...
Atsakyti
Pirmiausia tai žinok ,kad mėnesinės ir skydliaukė labai surištos gali būti organizmo reakcija į vaistus, operacijas ir t.t. Nežinau spiralė tai neišeitis aplamai jei mėnesinės nereguliarios tai vistik geriau hormoninius preparatus (kontraceptikus) naudoti , juo labiau ,kad spiralės nevisoms tinka jei ypač ilgai sirgimas būna, man taip buvo tai gėriau kontraceptikus ,kurie sureguliavo šitą reikalą , bet paskui vistiek teko šalint gimdą , nes mioma užaugo tai dabar tokių bėdų nebeturiu pirmiau pasikonsultuok su keliais gydytojais ir tada nuspresi ką daryti nepulk stačia galva nes tai nėra taip paprasta kaip atrodo g.gif
Atsakyti