Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos XI

Man itare Ca, bet nepasitvirtino, todel jodo as negavau, bet likau visai be skydliaukes verysad.gif
vaika planuojant jokiu spec nurodymu is gydytoju nebuvo, tik TTH norma kas 2 menesius tikrinau ir pagal tai koregavo tiroksino norma.
pats nestumas ir gimdymas buvo tikrai lengvi thumbup.gif

nerima del skydliaukes pasalinimo ir tiroksino man sukele gimdyma priimancios gydytojos komentarai, gal pasireiske dar ir pogimdyvine busena, kai per jautriai i viska reagavau, bet jos pamastymai, kad kaip cia as is viso gimdciau, ir ar tikrai nestumo metu buvo tinkama kontrole, bei visai neaisku kokios pasekmes gali buti vaikiuko sveikatai, man tikrai sukele nerima unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(saulutem @ 2009 07 20, 09:58)
Man itare Ca, bet nepasitvirtino, todel jodo as negavau, bet likau visai be skydliaukes  verysad.gif
vaika planuojant jokiu spec nurodymu is gydytoju nebuvo, tik TTH norma kas 2 menesius tikrinau ir pagal tai koregavo tiroksino norma.
pats nestumas ir gimdymas buvo tikrai lengvi  thumbup.gif

nerima del skydliaukes pasalinimo ir tiroksino man sukele gimdyma priimancios gydytojos komentarai, gal pasireiske dar ir pogimdyvine busena, kai per jautriai i viska reagavau, bet jos pamastymai, kad kaip cia as is viso gimdciau, ir ar tikrai nestumo metu buvo tinkama kontrole, bei visai neaisku kokios pasekmes gali buti vaikiuko sveikatai, man tikrai sukele nerima  unsure.gif

Sveikute. Neklausyk ka tau ten sake kazkokios per gimdyma, jos visai ne toje srityje dirba ir nieko nenusimano. Ne viena jau gimde ir isnesiojo kudikeli skydliaukes neturint ir geriant tuos hormonus.As pvz kiek kartu esu klaususi endokrionologu , tai visi tvirtindavo, kad gimdysiu ir dar ne viena,kiek tik pati noresiu,cia ne rodiklis kad skydliaukes neturime,tik aisku reikia va kaip ir tu darei,labiau TTH stebeti. Ir net mano ginekologe ta pati tvirtina, nes be skydliaukes dar ir endometrioze turiu,cistos ant kiausidziu, negalejau pastot del to. O ir patikek manim,as dabar jau ne vienu daktaru pasikliauju,oi kiek as ju praejau,kol radau tinkama. Buvau pvz privacioj pas ginekologa,tai jis man tokiu pievu prisake, ko as be skydliaukes ir su CA,negaliu daryti (gydymo),o maniske dabartine ginekologe,del manes kalnus vercia,kad tik tinkama gydymo buda pritaikyt,nes man dabar tos dvi ligos kartu eina ir viena kitai nepadeda,nes visus hormonai. Tai va.O Joliukei i az parasyk,del maitinimo,ji tada gal greiciau pamatys ir atrasys tau smile.gif . Sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saulutem @ 2009 07 20, 10:58)
nerima del skydliaukes pasalinimo ir tiroksino man sukele gimdyma priimancios gydytojos komentarai, gal pasireiske dar ir pogimdyvine busena, kai per jautriai i viska reagavau, bet jos pamastymai, kad kaip cia as is viso gimdciau, ir ar tikrai nestumo metu buvo tinkama kontrole, bei visai neaisku kokios pasekmes gali buti vaikiuko sveikatai, man tikrai sukele nerima  unsure.gif

maziau klausyk tu nukvakusiu seseliu. kokia gi jos patirti tame turi? jokios! As asmeniskai irgi visu daktaru klausinejau pries ir po operacijos, ar galesiu gimdyti, ar viskas normaliai bus. atsakyma gavau - po paskutinio jodo praejus bent pusei metu, galima gimdyti ir viskas bus ok. Baranauskas del svenciausios ramybes rekomendavo palaukti bent metus. O tu jodo net negavai! Thyroxinas, manau, nieko neitakoja -maitinti krutine ar ne. Niekur nesutikau tokios info.
Atsakyti
Gal galit pasakyti kada po operacijos galima šlapinti randą g.gif
Atsakyti
QUOTE(Carla @ 2009 07 21, 12:01)
Gal galit pasakyti kada po operacijos galima šlapinti randą g.gif

Sveikutes 4u.gif
kagi, jusu padrasinimai kad operacija preis gerai tikrai padejo, viskas pavyko gerai, skydliaukes nebeturiu, buvo didziule labai, bet dabar jauciuos puikiai tikrai thumbup.gif net bijau dziaugtis per daug rolleyes.gif vienintelis dalykas tai kad arba karstis pila arba salta daros, ir taip daznai tai keiciasi, o kitoms irgi taip buvo? g.gif

del slapinimo rando, tai mane Kievisas isleido praeita ketv., tai kai klausiau, sake dar savaite pakentet, tai va uz keliu dienu jau ir galesiu, bet man kazkaip netrukdo, kai galva plaunu palenkiu, o kai siaip po dusu tai nesitaskau ir tiek.

Atsakyti
Sveikutes,merginos,gal kuri zinot kaip pasiskaiciuot,kiek reikia gert thyroksino,kai skaiciuoja pagal svori, man visuomet matematikoj nesiseke blush2.gif , kai Baranauskas skyre pries 8 men,tai daug maziau sveriau,galvoju gal daugiau gert reikia,nes svorio nemazai priaugau,sakau gal per mazai geriu. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Inga04 @ 2009 07 22, 11:41)
Sveikutes,merginos,gal kuri zinot kaip pasiskaiciuot,kiek reikia gert thyroksino,kai skaiciuoja pagal svori, man visuomet matematikoj nesiseke  blush2.gif  , kai Baranauskas skyre pries 8 men,tai daug maziau sveriau,galvoju gal daugiau gert reikia,nes svorio nemazai priaugau,sakau gal per mazai geriu. g.gif

Labukas,

siaip daktarai laikosi principo L-thyroxina skirti taip: 1 tavo kuno KG - 2mg thyroxino. Tai jei sveri 50kg, reikia gerti 100.

Taciau bet kokiu atveju, siulau tau nueiti pas endokrinologa, kad jis atliktu kraujo tyrimus, pagal dabar geriama kieki, t.y. paskaiciuos, kiek yra laisvo thyroxino kraujyje. Gavusi rezultatus zinosi, ar gerti daugiau, ar net mazinti.

As sveriu 55-56 kg, Baranauskas skyre 125 mg gerti. Taciau man atrode, kad per mazai geriu ir nuejau pasidaryt kraujo thyrimu. Thyrimai parode, kad geriu per daug! Reikia mazinti iki 100 mg. Taciau, as kol kas (kol jodus gaunu) gersiu 125, nes daktarai rekomenduoja siuo laikotarpiu gerti truputi daugiau.

Beje, savavaliskai didinti thyroxino kiekio nepatarciau... Skaiciau, kad zmones sirdi taip sugadina (nuvargdina), tampa jautrus ir nervingi. Visas organizmas sparciau "devisi".

Papildyta:
Tiesa, kraujo tyrimus reikia daryti, kai thyroxina geri bent tris savaites, nes anksciau gali rodyti netikslu kieki. Kiek pamenu, neseniai is jodo grizai, tai, jei eisi pas endokrinologa, eik po 3 savaiciu thyroxino gerimo.
Atsakyti
Sveikos mielosios,-jungiuosi ir as prie jusu temos. 4u.gif
Turiu ir as dideli nerima del savo skydliaukes: nuo paaglystes padidejus,o pries kelis metus ir keli mazgeliai rasti,kurie auga...Pries metus dariausi biopsija,rezultatai geri buvo,tad gydytoja patare rusvuju juru dubliu maisto papilda gert (jodo saltini), kas metelius pasitikrint ir stebet. Na, as del viso to labai ir nepanikavau, taciau pries 1.5 men pastebejau, kad jauciuosi lyg tai smaugiama ir balsas kimsta daznai,sirdis kaip baladojosi neapsakomu greiciu,taip baladojasi (bet cia daugumai,kurie pikta skydliauke turi taip,kiek zinau),plius nugara skauda. Beda ta,kad apie sia problema neturiu su kuo pasneket,zinant savo gimine,- tiktai panika visiem sukelciau,nes mano senelis pries kelis metus nuo gerkles vezio mire (isvesejo bjaurybe i plaucius),- tik vyras zino,taciau ir jam baimes ivaryt nenoriu, tai apsimetu,kad viskas normaliai, o pati kaip ant adatu jau paskutinias pora savaiciu sedziu. Nezinau,brangiosios, ka ir daryti: pas gydytoja tik po 2.5 men vaziuoju,mat ne Lietuvoj gyvenu,o guzeli viena jau ir uzciuopt,ir matyt galiu,o dar tie nemalonus pojuciai. Patarkit-bijot man jau ir vizita paskubint,ar palaukt ir nusiramint?? help.gif
Skaiciau as visas temeles jusu,ale kadangi pati su gydymu tiesioginiu nesusiduriau,tai man viskas kaip uzsifruota,o ir Baranausko as nepazystu...tokia juoda avis jauciuosi fool.gif

blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Ziopla_Bite @ 2009 07 23, 17:06)

O airijoje neiišeina nueiti pas gydytoja, gal greičiau būtų ir nusiramintum. Širdelė muša kai hormonai labai sukilę, o ne dėl to kad skydliaukė piktybinė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Carla: 23 liepos 2009 - 19:10
To: Carla

Zinoma,kad yra,taciau nenoriu panikuoti be reikalo. Galvoju,pasiklausiu jusu mergaiciu, kurios jau su beda susidurusios, patarimo -ar verta man suskubti ar vis del to paluket tuos 2.5 men. Tai va...nezinau nezinau kaip cia man dabar elgtis... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ziopla_Bite @ 2009 07 23, 23:15)
To: Carla

Zinoma,kad yra,taciau nenoriu panikuoti be reikalo. Galvoju,pasiklausiu jusu mergaiciu, kurios jau su beda susidurusios, patarimo -ar verta man suskubti ar vis del to paluket tuos 2.5 men. Tai va...nezinau  nezinau kaip cia man dabar elgtis...  unsure.gif

jei mazgas žymiai didėja tikrai nėra ko laukti g.gif nes tai požymis, kad kažkas tikrai negerai, man irgi taip buvo, kad pradėjo augti labai greitai blink.gif manau, kad vertėtų nueiti ir pasikonsultuoti su užsienio gydytojais.
Atsakyti
QUOTE(Ziopla_Bite @ 2009 07 23, 22:15)

aš tikrai nelaukčiau, sveikata brangiausia
Atsakyti