Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos XI

QUOTE(Dusse @ 2009 07 27, 15:11)
Joviteleb, as taip pat tave noriu padrasinti. Dziaugiuosi, kad nuo praejusio jodo tu labai sustiprejai, tiek daug patarimu visoms duodi. Jeigu negali saves iveikti, gal pora dieneliu pries joda pagerk Xanax-o. Pirmus 2 kartus as taip pat neradau sau vietos, bet raminanciu negeriau, o jau trecia karta mano gydytoja butinai liepe pagert. Tikiu, kad ta radiacija nuo kiekvieno organizmo priklauso, bet man paskutini karta ji buvo visai maza, manau, kad tik del to, kad jauciausi rami. O dariau viska taip pat, kaip ir pirma. Stiprybes tau, tikiu, kad sis kartas tau bus paskutinis. Laikykis  doh.gif
O kraujo tyrima galima pasidaryti savaites begyje pries joda, as klausiau gydytojos.

Aciu Dusse uz palaikyma... Man tai uzeina, tai praeina ta psichoze... kitaip niekaip pavadinti negaliu. Dabar gal dar veikia thyroxino trukumas organizme. Labai jautri pasidariau ir pikta. Labai noriu, kad antras jodas butu paskutinis... bet tikriausiai, kad nebus, nes chirurgas sake, kad joda labai anksti gavau, galejo pilno pratekejimo zaizdoje nebuti... Tai dabar edu save, nes pati su tais didziuliais TG tyrimais prisiprasiau to... Aisku, atgal paziurejus, buciau lygiai ta pati darius, nes pas mane TG beveik 500 sieke.

Dabar laikausi specialios anti jodines dietos, paskaiciau uzsieni ta rekomenduoja labai. Negalima valgyti nei druskos su jodu, nei produktu turinciu daugiau nei 5 nano gramus jodo. Vyras zirzia, kad esu kvaisa ir save kankinu verysad.gif bet jau nebezinau, ko ir griebtis, kad tik padetu... tik, kazin, ar pades...

As ne radiacijos bijau, o kas paaiskes po jos... Galeciau nors ir visa savaite gulet su 20 radiacija, tik kad nieko po jos neberodytu....
Atsakyti
QUOTE(joviteleb @ 2009 07 27, 18:59)
Aciu Dusse uz palaikyma... Man tai uzeina, tai praeina ta psichoze... kitaip niekaip pavadinti negaliu. Dabar gal dar veikia thyroxino trukumas organizme. Labai jautri pasidariau ir pikta. Labai noriu, kad antras jodas butu paskutinis... bet tikriausiai, kad nebus, nes chirurgas sake, kad joda labai anksti gavau, galejo pilno pratekejimo zaizdoje nebuti... Tai dabar edu save, nes pati su tais didziuliais TG tyrimais prisiprasiau to... Aisku, atgal paziurejus, buciau lygiai ta pati darius, nes pas mane TG beveik 500 sieke.

Dabar laikausi specialios anti jodines dietos, paskaiciau uzsieni ta rekomenduoja labai. Negalima valgyti nei druskos su jodu, nei produktu turinciu daugiau nei 5 nano gramus jodo. Vyras zirzia, kad esu kvaisa ir save kankinu  verysad.gif bet jau nebezinau, ko ir griebtis, kad tik padetu... tik, kazin, ar pades...

As ne radiacijos bijau, o kas paaiskes po jos... Galeciau nors ir visa savaite gulet su 20 radiacija, tik kad nieko po jos neberodytu....

Nepergyvenk taip, juk visoms ta pati reikia isgyventi. Ir nekankink saves, gerdama "kibirais" vandeni, inkstus perdaug apkrausi. Nepamirsk vynelio, brendziuko drinks_cheers.gif , bet ir to su saiku smile.gif . Esu isitikinusi, kad radiacijos pasisalinimas priklauso nuo kiekvieno organizmo individualiai. Taip, kad tikek, viskas bus gerai. Labai gerai, kad laikaisi jodo dietos, tad jeigu yra likusiu skydliaukes lasteliu, radioaktyvus jodas kaupsis jose ir sunaikins.
Sekmes, kad sis kartas tau butu paskutinis.
Atsakyti
Sveikos. Kaip sekasi? Retai kada čia beužsuku blush2.gif Tikiuosi, kad visoms viskas gerai ax.gif Joveteleb, kada tau jodas? Viskas bus gerai 4u.gif
Atsakyti
Sveikute,seniai bematyta smile.gif ,kaip tavo pupyte auga? Jolkiuke nebepamenu,gal kas jau buvo klause,bet noreciau dar karta taves paklausti,kiek laiko praejo po paskutinio jodo,kai pastojai?
Atsakyti
QUOTE(Joliuke @ 2009 07 29, 22:54)
Sveikos. Kaip sekasi? Retai kada čia beužsuku blush2.gif  Tikiuosi, kad visoms viskas gerai ax.gif  Joveteleb, kada tau jodas? Viskas bus gerai 4u.gif

Sveikute, seniai girdeta, tiksliau skaityta =)
Kaip mergyte? 4u.gif

Jodui guluosi rytoj. Labai bijau... stresiukas toks isimetes i kuna, tai nervuojuosi. Taip noriu, kad antras jodas butu paskutinis unsure.gif arba bent sulaukciau tokiu Baranausko zodziu "labai mazai belike". Labai bijau po chirurgo zodziu, kad per pirma joda, kadangi jis buvo taikytas po 1.5 menesio nuo operacijos, galejo nebuti pratekejimo....

Siandien ejau kraujo tyrimu darytis, tai seseles privaike, nes klausia kokio BENDRO tyrimo reikia - su nusedimu ar be, su dar kazkuo ar be. Sakau - nezinau, man pries joda reikia. Tai liepe eit pas Baranauska.... Nuejau, o jis ziuri i mane siaurom akim ir sako, kokia tavo pavarde. Pasakiau pavarde, tai jis taip paziurejo su sypsena i mane. Aiskiai prisimine, kaip as pas ji takelius mindavau su TG tyrimais rolleyes.gif

Dabar bent jau zinau, kokiu kraujo tyrimu reikia ir visoms rasau "Bendras kraujo tyrimas su nusedimu".

Turbut susirasysim tik pirmadieni! IKI!
Atsakyti
sveikutės. nu aš irgi turiu problemų su skydliauke. šiandien daktaras po sinografijos sakė,kad skydliaukė tikrai didelė ,labai daug mazgų,nors ir nepavojingi. ir ją reikia išoperuoti,visą. galvoju,kad gal antrą vaiką reikia iki to susiorganizuoti? g.gif
beje,kada tos jodo procedūros daromos ir kaip viskas vyksta? labai jau įdomu blush2.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
QUOTE(Inga04 @ 2009 07 29, 23:27)
Sveikute,seniai bematyta  smile.gif ,kaip tavo pupyte auga? Jolkiuke nebepamenu,gal kas jau buvo klause,bet noreciau dar karta taves paklausti,kiek laiko praejo po paskutinio jodo,kai pastojai?

Po paskutinio jodo buvo praėję beveik 2 metai. Bet planuot norėjau anksčiau, deje, apart skydliaukės dar turiu antifofolipidinį sindromą, doh.gif tai kol išsiaiškinau kas ir kaip, tai ir beveik 2 meteliai prabėgo. O mergytė auga gerai. Sveria 7,5kg ir yra apie 68cm ūgio. Žodžiu ne iš smulkiųjų. smile.gif Maitinu kol kas tik savo pienuku. Labai jau judri, labai nori sėstis, tik niekas dar jai neleidžia ax.gif

QUOTE(joviteleb @ 2009 07 30, 08:41)
Sveikute,  seniai girdeta, tiksliau skaityta =)
Kaip mergyte?  4u.gif

Jodui guluosi rytoj. Labai bijau... stresiukas toks isimetes i kuna, tai nervuojuosi. Taip noriu, kad antras jodas butu paskutinis  unsure.gif arba bent sulaukciau tokiu Baranausko zodziu "labai mazai belike". Labai bijau po chirurgo zodziu, kad per pirma joda, kadangi jis buvo taikytas po 1.5 menesio nuo operacijos, galejo nebuti pratekejimo....

Turbut susirasysim tik pirmadieni! IKI!

Sėkmės didžiausios 4u.gif Nors užsuku čia retai, bet labai lauksiu tavo žinių. Parašyk kaip sekėsi 4u.gif
Atsakyti
Joliuke,matai as klausiu del to kad visi sako skirtingai. Taip zinoma, kad turi praeiti metai po paskutinio jodo,Baranauskas sako kad puse metu,o va viena daktare man pasake,kad bent du metai turi praeiti. Man dar tolokai tas labai norimo leliaus planavimas, bet ziuriu i ateiti smile.gif . Jo,be skydliaukes ir as dar kita beda turiu-endometrioze,cistos ant kiausidziu trukdo pastot,bet siai dienai viskas normaliai ten atrodo. bet man kai susidubliavo abo ligos, tai as menesiniu neturiu beveik jau metai,kai cistas isoperavo,o po 4 men ir skydliaukes operacija. Ir gine mano net nezino ka daryt,laksto del manes vos ne konsiliumus saukia, nes jokiu hormonu negali duot issaukt menesines. Bet sako kai po visu radiaciju,susitvarkys hormonai,susitvarkys ir kiausides , ir menesines atsiras,jei neatsiras anksciau.Tai vat laukiu nesulaukiu. doh.gif
Atsakyti
Kur dingo Joviteleb? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Joliuke @ 2009 08 05, 11:25)
Kur dingo Joviteleb?  g.gif

Na taip,as ir jau susirupinau smile.gif ,jau turetu buti po jodo,kur pradingusi??? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inga04: 05 rugpjūčio 2009 - 14:14
sveikos, visos mergynos ir moterys! perskaiciau temas, labai neramu kazkaip. turiu mazgus ir as paskutine echo dariau pries du metus, tai sake, mazgai suago i viena dideli, bet gydytojas lb grubus, uztai neejau daugiau pas ji, be to tada laukiausi.dabar po gymdymo 16 men praejo, ruosiuosi jau seniai pas baranauska(man patare viena gydytoja pazystama), bet neprisiruosiu, nes dar maitinu krutimi.negaliu nutraukti, nes dar ir naktim valgo, ir diena dar pageria. patarkit, kaip geriau man pas ji pakliut, ar per diagnostikos centra(privatu) ar per onkologini.ar butinas siuntimas.ar diagnostiniam kas lankosi kaip jus mokat.pirmi vizitai tai brangus, kazin ar reikes ir toliau daug moket, kas pas ji lankotes, prisiminkit pradzia pasidalinkit.jam tiesiai i kab skambinti nedrasu, reik uzsiregistruoti.
Atsakyti
QUOTE(Inga04 @ 2009 08 05, 15:13)
Na taip,as ir jau susirupinau  smile.gif ,jau turetu buti po jodo,kur pradingusi??? g.gif

Labukas, turiu nekokiu ziniu... verysad.gif
Paleido po jodo su 1.2, tai labai dziaugiausi, bet tik tai... po skenavimo paaiskejo, kad kakle dar yra likuciu, taciau ne tai svarbiausia. Mano plauciai kaupia joda - neoplazinis difuzinis kaupimasis.... Tai reiskia, kad smulkiu veziniu lasteliu yra plauciuose, aisku ne zidiniu. Po skenavimo nuotraukoje matesi plauciai kaip per ruka.... verysad.gif

As nujauciau, kad bus blogai, kai pakviete antra karta skenuotis.... Siaip gi niekam plauciu neskenuoja, tik kakla. Bet vis tikejausi, kad gal ne. Po tokiu ziniu, isejusi is onkologinio susmukau tiesiai prie duru...
Verkiau visa praejusia savaite - pabegau i sodyba, nenorejau nieko matyti. Niekaip negaliu atsigauti po tokiu ziniu. Baranauskas sake, kad gydymas truks apie 2 metus - jodas ir jodas ir jodas... ne veltui TG buvo apie 500...

Gal kas yra buve panasioje situacijoje? Kaip ten su tais plauciais buna? pasveikti imanoma ar ne? verysad.gif
Atsakyti