Įkraunama...
Įkraunama...

Tailandas, III tema

QUOTE(cityjazz @ 2010 01 06, 14:42)

Jei kam reikia patarimų dėl tailando pietinės dalies (prie pat malaizijos) arba šiaip, keliavimo savarankiškai, galiu pasidalinti.

Mane domina visas regionas tarp Krabi ir Puketo. Gal teko kur neblogai ir pigiai nakvot? Ypač PI PI, Yao noi, Yao yai, Phangna mst ar apylinkėje, Railai, Ao anang, ar verta imt turą į Bondo salą+Panyi+Thalu+Tapu ar lengvai galima apsieit su vietiniais laivų maršrutais?
Atsakyti
Jūs jau nepykit, bet aš tai nepavargsiu kartoti, kad pataja yra paskutinis šiukšlynas ir kad gaila, jei žmonės susidaro įspūdį apie šią nuostabią šalį tik iš patajos, phuketo ir agentūros suorganizuotų ekskursijų. Juk reikia tik truputėlį pagooglinti ir rasti tikrą rojų žemėje:)
Mes su keltais plaukėm tik gana didelius atstumus. Iš koh lipe į koh lanta (132km) kainavo apie 100lt. Šiaip brangu su keltais keliauti. Nes tiek pat, apie 100lt kainavo traukinio bileitas iki koh lipe nuo bangkoko - 900km.
Su traukiniais keliauti labai įdomu, matyt pro langa besikeičiantys vaizdai. Bet jei kam reikia komforto, jo čia nebus. Užtat autobusai, jei nauji - patogumo viršūnė. Su tokiu dar nesu niekur kitur važiavus.

Pavalgyti gatvės maisto galima ir už 3 litus. Bet man tas gatvinis pats skaniausias ir yra. vakarietiškas maistas restoranuose labai brangus ir siaubingai neskanus. Smagiausia valgyti vietose kurios atrodo kaip tikros skylės, bet tailandiečiai šiaip švaros prisilaiko, tad tokie šeimyniniai kabakėliai ten labai populiarūs.

Beje, kai valgot kokią tailandietišką sriubą, nekąskit drąsiai to, kas atrodo kaip žinio ankštis ar koks kitas nekaltas daiktas:) man taip buvo, tai teko greituoju būdu prisiversti išgerti lygiai du litrus vandens smile.gif buvo mažas, bet labai piktas pipiras.

O masažo planuoju mokytis čia: http://thaiyogamassa...sesvillage.html
yra toks lahu kaimelis netoli chiang mai. ieškojau kursų, kurie vyktų ne mieste.

QUOTE(august @ 2010 01 06, 23:23)
Laba,

butu labai idomu gaut siek tiek info del pietines dalies - isvykstam kita savite:) Busime Patajoje, bet planuotume pakeliauti, o ne viesbutyje praleist laika:) ar galima is Jomtien / Patajos keltu i salas keltis? kokios keltu kainos? apskritai kiek planuyoti keltams / maistui /

O taip pat kur ketinate imti masazo kursus?

aciu,
Papildyta:

Papildyta:
Šitose salose nebuvau, bet iš draugų girdėjau, kad bondo sala labai triukšminga. Aš visada už tai, kad reikia patiems viską organizuotis - taip ir smagiau, ir įspūdžiai ilgiau išlieka. Eini, ieškai, deriesi, susipažįsti su kuo nors ir galiausiai kai viską susiorganizuoji, nepalyginamai didesnis džiaugsmas, nei imti paruoštą turą, kuriame savo norų nepareikši.

esu tos nuomonės, kad vietiniai tikrai kad turistiniais maršrutais nekeliauja, tad jei norisi pamatyti tikrąjį tailandą, reikia ir elgtis kaip vietiniui - vadinasi, visada yra local boats, long tails ar dar kažkas. Ir dešimtkart pigiau.

QUOTE(herbas @ 2010 01 07, 10:26)
Mane domina visas regionas tarp Krabi ir Puketo. Gal teko kur neblogai ir pigiai nakvot? Ypač PI PI, Yao noi, Yao yai, Phangna mst ar apylinkėje, Railai, Ao anang, ar verta imt turą  į Bondo salą+Panyi+Thalu+Tapu ar lengvai galima apsieit su vietiniais laivų maršrutais?

Atsakyti
Nors mes visas keliones organizuojames patys ir retai kada uzsibunam vienoje salyje, regione, bet man patinka turistines vietos, patinka ir maziau turistines vietos.... Jei zmones vaziuoja reiskia idomu bigsmile.gif Bankoke visi lekia i Karaliaus rumus ir ten mase turistu kiekviena diena, bet del to mazesnio izpudzio tikria nepaliko, nes jie man pasirode nerealus wub.gif Taip pat ir kitos vietoves...
O cia mano keliones foto is azijos pernai metu, manau jau buvau idejus bet gal kas nemate mirksiukas.gif ..

http://www.klase.lt/...List/148724/1/0

O va siemet leksim jau kitu marsrutu ir deja Tailando neaplankysim, bet manau dar sekanti karta tikrai sugrysim thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(cityjazz @ 2010 01 07, 11:29)
Beje, kai valgot kokią tailandietišką sriubą, nekąskit drąsiai to, kas atrodo kaip žinio ankštis ar koks kitas nekaltas daiktas:) man taip buvo, tai teko greituoju būdu prisiversti išgerti lygiai du litrus vandens smile.gif buvo mažas, bet labai piktas pipiras.

Valgant Tajų sriubą, kieti prieskoniai apskritai nevalgomi, net grybai. Valgomas tik skystis.
Papildyta:
Jūs jau nepykit, bet aš tai nepavargsiu kartoti, kad pataja yra paskutinis šiukšlynas ir kad gaila, jei žmonės susidaro įspūdį apie šią nuostabią šalį tik iš patajos, phuketo ir agentūros suorganizuotų ekskursijų. Juk reikia tik truputėlį pagooglinti ir rasti tikrą rojų žemėje:)

Pataja yra vieninteliė pasaulyje, kitos nėra - ji unikali. Pasaulis labai didelis, o tikrojo rojaus niekas dar taip ir neatrado
Atsakyti
o kas ir kada uždraudė valgyt kažką išskyrus skystį sriuboje?smile.gif
man pvz grybai viena skaniausių dalių. ir nepastebėjau, kad vietiniai irgi paisytų to nevalgomumo.

QUOTE(Robinzonas @ 2010 01 07, 14:19)
Valgant Tajų sriubą, kieti prieskoniai apskritai nevalgomi, net grybai.  Valgomas tik skystis.
Papildyta:

Pataja yra vieninteliė pasaulyje, kitos nėra - ji unikali.  Pasaulis labai didelis, o tikrojo rojaus niekas dar taip ir neatrado

Atsakyti
esu tos nuomonės, kad vietiniai tikrai kad turistiniais maršrutais nekeliauja, tad jei norisi pamatyti tikrąjį tailandą, reikia ir elgtis kaip vietiniui - vadinasi, visada yra local boats, long tails ar dar kažkas. Ir dešimtkart pigiau.

Neturėkite iliuzijų. Niekada Tailande nebūsite "kaip vietiniai". Kur bebūtumėte ir ką bedarytumėt, visada būsite "farangai". O jų požiūris į farangus labai aiškus.
Papildyta:
QUOTE(cityjazz @ 2010 01 07, 14:20)
o kas ir kada uždraudė valgyt kažką išskyrus skystį sriuboje?smile.gif
man pvz grybai viena skaniausių dalių. ir nepastebėjau, kad vietiniai irgi paisytų to nevalgomumo.

Niekas nieko niekam niekur nedraudžia. Galima valgyti ir vyšnias su kauliukais. Bet apie baisųjį pipirą parašiau ne aš.
Atsakyti
čia gal nepakankamai aiškiai išsireiškiau - reikia ne "būt kaip vietiniai", o žiūrėt, kaip jie daro dalykus ir bandyt daryt taip pat. kitaip, žinoma, galima, kad nuo durų iki durų agentūra nuvežtų.
bet man asmeniškai tokios kelionės tas pats kas bučiuotis per stiklą.
gal kažkam taip ir tinka keliaut, čia jau ne mano reikalas.

QUOTE(Robinzonas @ 2010 01 07, 14:24)
Neturėkite iliuzijų.  Niekada Tailande nebūsite "kaip vietiniai".  Kur bebūtumėte ir ką bedarytumėt, visada būsite "farangai".  O jų požiūris į farangus labai aiškus.
Papildyta:

Niekas nieko niekam niekur nedraudžia.  Galima valgyti ir vyšnias su kauliukais.  Bet apie baisųjį pipirą parašiau ne aš.

Atsakyti
QUOTE(herbas @ 2010 01 07, 10:26)
Mane domina visas regionas tarp Krabi ir Puketo. Gal teko kur neblogai ir pigiai nakvot? Ypač PI PI, Yao noi, Yao yai, Phangna mst ar apylinkėje, Railai, Ao anang, ar verta imt turą  į Bondo salą+Panyi+Thalu+Tapu ar lengvai galima apsieit su vietiniais laivų maršrutais?

Phi Phi salose pigios nakvynės nesitikėkit rasti, nes jos mažytės, pilna turistų ir kainos dėl to atitinkamos... Railey rytinėje pakrantėje pigiau nei vakarinėje, nes maudytis rytinėje negalima, ten tik valtys prišvartuoja, o dugnas vieni akmenys, todėl tenka paeiti iki vakarinės pakrantės (netoli, apie 100 metrų). Apskritai, kai lankiausi Railey, man pasirodė, kad rytinėje pakrantėje daugiau jaunimo, kurie chillina arba tūsina rastamaniškuose bariukuose, o vakarinėje pakrantėje apsistoja buržujai. biggrin.gif Ao Nange alima tikrai rasti pigią nakvynę, iš ten labai paprasta užsisakyti turus į Phi Phi salas, tą patį Phuketą, Bondo salą. Žodžiu, Ao Nangas gaunasi toks kaip ir centras, panašiai kaip mūsų Palanga... Ir Pataja tas pats. Taip sakant, kam ko reikia. Nori pramogų, šurmulio ir ekskursijų - renkiesi Ao Nang ar Patają, nori ramybės - atokesnes mažiau žinomas salas. O dėl turų tai patariu geriau imti turus, o ne patiems žvejoti valtis, nes mažiau laiko sugaišit, o ir kainuoja ne taip jau ir brangiai. wink.gif

QUOTE(Rykute @ 2010 01 07, 13:43)
O va siemet leksim jau kitu marsrutu ir deja Tailando neaplankysim, bet manau dar sekanti karta tikrai sugrysim  thumbup.gif

O kur šiemet keliausit?
Atsakyti

Man pattikoo Tailandas tuom, kad gali neplanuoti nieko, bet vakare tiesiog eidamas pasivaikscioti sustoji prie kioskelio, pavartai bukletus ir rytoj jau gali vaziuoti kur nors, isejes diena i pleza gali sesti i valti ir plaukti i salas, sesti i taksi ir nuvaziuoti i drambliu ferma ir nieko is anksto mes neplanavom, viskas vyko tiesiog savaime pagal norus nuotaikas thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AŠA: 18 sausio 2010 - 10:26
apie masaza:-)
Atsakyti
Buvom Koh Samui, bet tokio neaptikom, gaila biggrin.gif
Atsakyti
sveiki,gal kas galetu informuoti kokia mazdaug kaina gaunasi keliaujant i pietini tailanda savo pastangom (turiu omeny ieskant skrydziu,rezervuojant viesbucius ir pan)? kas bandet gal? nes datos siulomos LT agenturu netinka,todel noretume megint suktis kaip imanoma. smile.gif
Atsakyti