Įkraunama...
Įkraunama...

KMU studentės vienykimės!

Ar valstybiniam egzaminui ruošdavotės tik iš knygučių, ar spręsdavot ir kompiuterinį variantą?
Man iš knygutės laaabai sunkiai skaitosi, o prie kompiuterio kažkaip daug maloniau spręsti biggrin.gif

Dar norėjau paklausti gal girdėjot, ar kuri buvot pakliuvusi į vaikų ligų skyrių per praktikinį? Ar labai ten baisu? Nes dabar jau pas mus panika, kad ten bus baisiau nei kokioj kardiologijoj unsure.gif

Peržiūrėjau reglamentą, kaip apsidžiaugiau, kad nėra neurologijos per praktikinį karsta.gif Nes neurologinis ištyrimas tai yra nerealus dalykas doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
o va as kiek girdejau,tai va ateinantiem sestakursiam,t.y mum,bus neurai doh.gif verysad.gif ir dar per egza bus palikti tie testukai,tik is ju 40proc bus nezinomu kl verysad.gif blink.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(indruska+ @ 2009 05 11, 22:30)
o va as kiek girdejau,tai va ateinantiem sestakursiam,t.y mum,bus neurai  doh.gif    verysad.gif     ir dar per egza bus palikti tie testukai,tik is ju 40proc bus nezinomu kl  verysad.gif   blink.gif    verysad.gif

Mes irgi labai bijojom, kad nebūtų tų nežinomų klausimų, labai visi prieštaravom ir kažkaip nepadarė (bet vistiek pakeitimų neišvengėm), nugi bet ir negali taip visko kaitalioti likus visai mažai laiko iki egzamino schmoll.gif Tokius dalykus turi pasakyti iš anksto, kad spėtume bent morališkai pasiruošti biggrin.gif
Dėl neurų, tai jau su grupiokais buvom pasiruošę eit prašyt, kad kas parodytų dar kartą tą nepaprastą neurologinį ištyrimą doh.gif Gal nebus dar kitais metais jums neuruose unsure.gif
Man pvz. dar dėl urologijos įdomu. Niekam ne paslaptis, kad urologijai buvo paskirtos 5 dienos, iš kurių mums nei vienos nereikėjo eiti. Tai nuo ko ten pradėt, jei ištrauksim per praktikinį, ką ten žiūrėt, daryt (be digitalinio) lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Finna: 11 gegužės 2009 - 23:03
QUOTE(Finna @ 2009 05 12, 00:02)
Mes irgi labai bijojom, kad nebūtų tų nežinomų klausimų, labai visi prieštaravom ir kažkaip nepadarė (bet vistiek pakeitimų neišvengėm), nugi bet ir negali taip visko kaitalioti likus visai mažai laiko iki egzamino schmoll.gif  Tokius dalykus turi pasakyti iš anksto, kad spėtume bent morališkai pasiruošti biggrin.gif
Dėl neurų, tai jau su grupiokais buvom pasiruošę eit prašyt, kad kas parodytų dar kartą tą nepaprastą neurologinį ištyrimą doh.gif Gal nebus dar kitais metais jums neuruose unsure.gif
Man pvz. dar dėl urologijos įdomu. Niekam ne paslaptis, kad urologijai buvo paskirtos 5 dienos, iš kurių mums nei vienos nereikėjo eiti. Tai nuo ko ten pradėt, jei ištrauksim per praktikinį, ką ten žiūrėt, daryt (be digitalinio) lotuliukas.gif

as atvirksciai is knyguciu sperndziau, tuomet vos klausima pamacius kazkaip atsakymas atsigamindavo smile.gif kiekvienam savaip.del vaiku tai nezinau, bet gal mum ir nebuvo... o urologija kas istrauke tai sake paklausinejo-nors mum pazymys nebuvo svarbus ir ja istrauke gabi studente, vargu ar as buciau islemenus bent zodi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Finna @ 2009 05 12, 01:02)
Mes irgi labai bijojom, kad nebūtų tų nežinomų klausimų, labai visi prieštaravom ir kažkaip nepadarė (bet vistiek pakeitimų neišvengėm), nugi bet ir negali taip visko kaitalioti likus visai mažai laiko iki egzamino schmoll.gif  Tokius dalykus turi pasakyti iš anksto, kad spėtume bent morališkai pasiruošti biggrin.gif

del urologijos,tai cia geras klausimas doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
as mokiaus valstybiniam tik is kompiuterinio varianto, kaip ir dauguma pazistamu - visi liko patenkinti! kazkaip lengviau atsiminti..
Atsakyti
QUOTE(kukse @ 2009 05 12, 05:46)
as atvirksciai is knyguciu sperndziau, tuomet vos klausima pamacius kazkaip atsakymas atsigamindavo smile.gif kiekvienam savaip.del vaiku tai nezinau, bet gal mum ir nebuvo... o urologija kas istrauke tai sake paklausinejo-nors mum pazymys nebuvo svarbus ir ja istrauke gabi studente, vargu ar as buciau islemenus bent zodi smile.gif

Nenoriu ištraukti urologijos schmoll.gif Kodėl jie klausinėja, jeigu darbų nedaro ir nieko nemokina biggrin.gif Apie akmenligę, prostatitą kokį papasakočiau, bet jei klausinėtų daugiau tai nežinau unsure.gif
Mums pažymius rašys. Galutinį valstybinio egzamino pažymį sudarys: 30% praktikinio egzamino pažymio ir 70% testo pažymio. Užtai ir nesinori ištraukti kokios nesąmonės doh.gif

QUOTE(giedriule @ 2009 05 12, 10:03)
as mokiaus valstybiniam tik is kompiuterinio varianto, kaip ir dauguma pazistamu - visi liko patenkinti! kazkaip lengviau atsiminti..

Aš knygutėse susižymėjau atsakymus, tai neįdomu spręsti, nes atsakymą jau iš anksto matau lotuliukas.gif Nuobodu skaityti tik teisingus atsakymus. Man iš kompiuterinio lengviau ir įdomiau kažkaip. Ir atsakymų ten nėra biggrin.gif
Atsakyti

Aš knygutėse susižymėjau atsakymus, tai neįdomu spręsti, nes atsakymą jau iš anksto matau lotuliukas.gif Nuobodu skaityti tik teisingus atsakymus. Man iš kompiuterinio lengviau ir įdomiau kažkaip. Ir atsakymų ten nėra biggrin.gif
[/quote]
as irgi buvau susizymejusi kai sprendziau, bet man tai taip buvo labai gerai - as lapu uzdengdavau ta krasta knygutes kur raideles ir skaitydavau bei spedavau, ir is karto po spejimo pasitikrindavau. po to susirasydavau kiek klaidu padarau is vienos knygutes ir kiekviena karta spresdama palygindavau savo pazanga ax.gif taip galima save pakontroliuoti, kurios knygutes sunkesnes, kurias reikia dar perspresti ir pan. o su kompu irgi neblogai spresti, tik man akys labiau nuo jo vargdavo...
Atsakyti
QUOTE(budylnikas @ 2009 05 12, 15:31)
as irgi buvau susizymejusi kai sprendziau, bet man tai taip buvo labai gerai - as lapu uzdengdavau ta krasta knygutes kur raideles ir skaitydavau bei spedavau, ir is karto po spejimo pasitikrindavau. po to susirasydavau kiek klaidu padarau is vienos knygutes ir kiekviena karta spresdama palygindavau savo pazanga ax.gif taip galima save pakontroliuoti, kurios knygutes sunkesnes, kurias reikia dar perspresti ir pan. o su kompu irgi neblogai spresti, tik man akys labiau nuo jo vargdavo...

Pirmo ir ketvirto tipo klausimų atsakymus apsibraukiau, tai uždengti nebeišeina tongue.gif
Aš dabar mokausi taip: pirmiausia išmokstu iš knygutės, tada užtvirtinimui sėdu prie kompiuterio, ten persprendus matau kiek klaidų dar padarau, ar nepadarau. Labai patogu, kad rašo kiek procentų teisingai atsakytų ir kiek procentų jau išsprendei viso egzamino, matosi kaip artėji prie tikslo biggrin.gif
Atsakyti
ogo darbstuoliu burelis smile.gif man tai pamenu hemai labai kliuvo, tai ta knygele sprendziau daugiausiai kartu, o ir klausimu per egza kliuvo. nezinau man ir nuo kompo akys raibo, nugara paskausdavo sedint, et kiekvienam savaip...bet tikrai nebuvo ne karto kad 100% be klaidu buciau issprendus nir kad savo progresa stebeciau smile.gif

o del urologijos tai tikrai nelieps digitalinio daryt, nes ir per darbus taigi neleido daryt.

is patirties rekomenduoju nueit i gines konsultcija, nes po ligonio apziuros, reikia parodyt tyrimu paemimo metodika ant manekeno, o ten kaip pabraukt kaip pasukt-jaudulys daro savo. o siaip viena dekingiausiu istraukt gine ar akuserija. akuserija siaip geresnius pazymius raso.

Atsakyti
QUOTE(kukse @ 2009 05 13, 08:47)
ogo darbstuoliu burelis smile.gif man tai pamenu hemai labai kliuvo, tai ta knygele sprendziau daugiausiai kartu, o ir klausimu per egza kliuvo. nezinau man ir nuo kompo akys raibo, nugara paskausdavo sedint, et kiekvienam savaip...bet tikrai nebuvo ne karto kad 100% be klaidu buciau issprendus nir kad savo progresa stebeciau smile.gif

o del urologijos tai tikrai nelieps digitalinio daryt, nes ir per darbus  taigi neleido daryt.

is patirties rekomenduoju nueit i gines konsultcija, nes po ligonio apziuros, reikia parodyt tyrimu paemimo metodika ant manekeno, o ten kaip pabraukt kaip pasukt-jaudulys daro savo. o siaip viena dekingiausiu istraukt gine ar akuserija. akuserija siaip geresnius pazymius raso.

Bet digitalinį reikėjo per chirurgiją daryti. Buvo tokių grupių studentų (čia aišku priklausė nuo to, pas kokį gyd. papuolei), kurie sėdėjo poliklinikoj ir turėjo daryti visiem pacientam, atėjusiem pas tą
gyd. doh.gif Tai jei pas tokį pakliūsi per egzaminą, gali tekt daryt lotuliukas.gif

Mes galvojam eiti pasipraktikuot ginekologijoj, vaikuose (nes ten labai priekabūs, bent jau per vaikų ligų praktikinį buvo), endokrinuose dar, nes pasidarė nebeaišku net kaip skydliaukę teisingai
čiuopt doh.gif Čia kaip sako, kuo toliau į mišką, tuo daugiau medžių, tai kuo daugiau mokais, tuos labiau atrodo nemoki biggrin.gif

Man kol kas sunkiausia atrodo kardiologija ir tos pirmos knygelės (kur anatomija, fiziologija, fizika, biochemija ir t.t.). Nors dabar ties odos ligom "užlūžau". Niekaip neįstengiu atsimint kokio ten puslės kokiam sluoksny kurios ligos metu būna doh.gif Truputį nervina, kad knygelėse yra nemažai klausimų iš tų dalykų, kurių mūsų programose nebuvo ir tokių ligų net nesimokėm. Kai skaitai klausimus pirmą kartą matai ir girdi apie tokius dalykus, sunku mokytis labai, kai taip unsure.gif

kukse, kiek gavai iš valstybinio?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Finna: 13 gegužės 2009 - 09:46
aha,mes pas pavalki ejom visi i poliklinika doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo indruska+: 13 gegužės 2009 - 10:53