Įkraunama...
Įkraunama...

Portugalija

wilmusia, nieko ten blogo... as pati skridau į portą su rynairu. tik įvertink pora faktorių:
1. ar nereikės nakvoti tarpiniam aerouoste? jei taip ar įkalkuliavai viešbučio kainą į bilietą? (nes aerouoste nakvoti tai tikrai vargas)
2. jei skrendi su ryanairu su persėdimu, tai 1 lagamino kaina gaunasi ~60 eurų. o į rankinį tegali dėti tik 10 kg, o tas yra tikrai labai nedaug... (nežinau kaip kitose avialinijose)

pelėnas thumbup.gif laukiu tęsinio biggrin.gif Aš man atrodo prieš šitą mano kelionę buvau gavus panašios į tavo kelionės aprašymą (kad pasižiūrėčiau ką verta pamatyti), tai man kažkaip taip gailą tų keliavusių pasidarė... biggrin.gif
Atsakyti
na va, parašysiu, kaip toliau buvo mums tada autobusu važiuojant po Portugaliją:

Nakvynė Fatimoje buvo fantastiška, viešbutis, kambariai dviviečiai. Palyginus su mūsų 45viečiu miegamuoju autobusu. Toliau planai buvo tokie: Portugalijoje liko dvi dienos, vieną iš jų lankome Batalha, Coimbra, Alcobaca ir vakarą pabaigiame Nazare, bežiūrėdami į saulėlydį vandenyne, na, kas gi gali būti puikiau gimtadienio proga ir vėl nakvojame Fatimoje. Aš net suknią išsilyginau ta proga (kelioninis lygintuvas yra toks, eini į dušą, suknią pasikabini šalia, gausiai su garais prausiesi, patalpos neišvėdini). Tai va, ryte važiuojame į Batalą ir iki pietų ten ganomės. Labai labai gražu. Paskui sėdame į autobusą, sakome, kieno čia tepalų balutė po mūsų autobusu? Vairuotojai sako, ai, nieko tokio, čia šiaip, lipkit greičiau visi ir važiuojam, bo va jau policija. Aš girdau autobusą su vienu buteliu vyno (kiekvieną gimtadienį pasikartojantis stebuklas), važiuojame serpantinais, gal kiek lėtokai, ale pasirodo, subyrėjo mūsų greičių dėžė. Ir dar tepalai ištekėjo. Nugi puiku. Šiaip ne taip nežinau kokiu bėgiu nusikasame iki Fatimos. Sekmadienis. Niekas nedirba, jokie remontai. Čia juk pietų kraštas, plius, katalikiškas, plius mes Fatimoje, taigi, ekskursijų toliau tą dieną nebus, o jūs, mieli keleiviai, verčiau eikite padeginkite žvakeles už autobuso sveikatą. Gaila, neturiu čia po ranka foto, kaip mūsų vairuotojai, vis dėlto suradę kažkokius meistrus, ant didelio kartono gabalo prie konteinerio paišo schemą, kas sugedo, portugalai sako, kad tai jokiu būdu ne vienos dienos darbas.
Nenoriu įžeisti religinių jausmų, bet Fatima yra nykokas miestukas. Jis naujas, plius naujos statybos viešbučiai piligrimams, viena bažnyčia, vienas piligriminis takas, N religinių parduotuvėlių, o vyno nėr. Viskas. Pati blogiausia vieta užstrigti.
Nežinome ką daryti. Niekas net teisių neturi, nes yra mašinų nuomos punktas, tada metamės po 20 gal eurų ir 10 žmonių nuomojamės autobusiuką su vairuotoju, kuris mus veža pasivažinėti po tas vietas, kurias turėjome tą dieną pamatyti. Šeima, mane, kaip gimtadienininkę, išleidžia pasivažinėti. Bet man jau nuovargis pareina ir aš nebeskiriu, kur Alcoba, kur Coimbra, visur bažnyčios, vienuolynai ir muziejai, kuriuos chebra tvarkingai apibėga, man nutrūksta juosta ir aš vietoj muziejaus einu į kavinę. Geriu kavą. Bobutė man sako, ko tu taip liūdi, vaikeli, et, gimtadienis... tada važiuojame iki Nazare. Ten toks pamenu iš kojų verčiantis vėjas nuo Atlanto, dar prisimenu, totaliai nuostabi gamta visą tą kelią buvo, ir vairuotojas sakė: „tepadeda jums Dievas“. prireiks. Grįžus užplikiau greito pagaminimo kuskusą ir laukiau svečių. Exas prisipirko pusiau pagamintų klaikiai dvokiančių jūros bjaurybių ir buvo su jomis išmestas į balkoną.
Atsakyti
QUOTE(wilmusia @ 2009 03 13, 14:53)
patarkit, kaip geriausia, pigiausia ir greiciausia (be jokiu nakvyniu oro uoste) pasiekti Faro is Kauno. Su Ryanair, manau...bet toliau koki marsruta pasirinkt ir kaip isigyt bilietus..nieko nesuprantu. Niekad to nedariau ir neisivaizduoju, kaip padaryti. Skrisiu geguzes 23...
Paraudoninau tekstą, kuris man pasirodė svarbus tavo žinutėje. Ir atsakiau.
Kitoji tavo žinutė prieštarauja prieš tai išdėstytiems reikalavimams.
QUOTE(wilmusia @ 2009 03 16, 09:12)
Man kaina nesvarbu, nes kelione apmokes organizatoriai. Svarbiau - kuo patogiau ir paprasciau, nes skraidymuose, o ypac bilietu pirkimuose visai neturiu patirties. Visada kiti tuo rupindavosi, o sikart tenka skrist vienai.
Sunkoka patarti, sakyčiau.
Atsakyti
mes skrendam į Lisaboną gegužės 16d., grįžtam 26. nuomojamės mašiną iš karto oro uoste, kad ramiai galėtume pasiekti viešbutį. skrendam su Lufthansa, šiek tiek nervino iš pradžių, kad jau 3 kartus skrydžio laiką pakeitė (bilietus pirkom sausį).
planas kelionės toks:
iš oro uosto važiuojam į viešbutį, pernakvojam (atskrendam 22val vakare, tai tik miego ir norėsis)
17d ryte judam į apačią - Sagres, Lagos, apžiūrim, pernakvojam.
18d iki pietų pabūnam apatinėj daly, per pietus (vaikų pietų miegą) judam į viršų, tikslas - pasiekti Evorą ir ten pernakvoti
19d iš Evoros važiuojam į Fatimą ir Santarem, vakare - į Lisaboną
20d anksti ryte Lisabonos oro uostas - skrendam į Madeirą poilsiui ir apžiūrėjimui
24d per pietus parskrendam pailsėję iš Madeiros į Lisaboną ir visas jėgas atiduodam pažinčiai su ja
25d Lisabona
26d. anksti ryte skrendam namo

kolkas turim:
bilietai VNO-LIS-VNO (2450lt)
bilietai LIS-FNC-LIS (613$)
viešbutis pirmai nakčiai Lisabonoje (Aldamento Turistico de Palmela, 65 eurai 3suaugę/2 vaikai)
viešbutis Madeiroje (Calheta, "Hotel Pico Da Urze" 334 eurai (du kambariai - dvivietis ir vienvietis, 3 naktys))

kokie komentarai? ką šiuo maršrutu būtina aplankyti, pamatyti? kur nakvoti, kad kainos ir kokybės santykis būtų padorus? nes rezervacijas dar galima keisti, laiko iki gegužės pakankamai nemažai. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo astaSL: 23 kovo 2009 - 17:50
Niu va, galu gale ir as bilietus susiorganizavau.. Vilnius-Kopenhaga-Lisabona - Faro ir atgal uz 2100 lt. Su Air Baltic ir Tab Portugal. Gal ir visai nieko. Kauno oro uosta palieku kitam reikalui, kai pakaks tiesioginio skrydzio kur nors.

Labai aciu visoms patarusioms!! Belieka pasidomet apie Portugalija ir suvenyrus... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(wilmusia @ 2009 03 24, 12:38)
Niu va, galu gale ir as bilietus susiorganizavau.. Vilnius-Kopenhaga-Lisabona - Faro ir atgal uz 2100 lt. Su Air Baltic ir Tab Portugal. Gal ir visai nieko. Kauno oro uosta palieku kitam reikalui, kai pakaks tiesioginio skrydzio kur nors.

Labai aciu visoms patarusioms!! Belieka pasidomet apie Portugalija ir suvenyrus... mirksiukas.gif


geguzes 23 d. is Vilniaus per Milana - Lisabona - Faro ir atgal per Lisabona ir Kopenhaga su tom paciom avialinijom - 1834 Lt su mokesciais.
Atsakyti
Sveikos,
Svarstėme mes, kur nulėkt pailsėt vasarą, ir ko gero vėl vyksime į Portugaliją smile.gif . Ieškome bilietų, norime skrist į Faro, nes ilsėtis norim Algarvėj. Tai kol kas realiausias variantas būtų su raynair, per Londoną. Kaina dviem gaunasi 1400 Lt. Kol kas dar nenusipirkom, svarstom g.gif , gal dar atpigs bilietai g.gif , arba pabrangs rolleyes.gif .
Atsakyti
Sveika,
labai neišlaidaujant už 400E pragyventi įmanoma, netgi ir pakeliauti smile.gif Lisabonos universitete, jei neklystu, bendrabutis nebrangus, iki 100 E/men (ir apsimoka gyventi bendrabutyje, jie ten gerai įrengti, viskas yra).
Dar gali kreiptis patarimų į lietuvių bendruomenę Portugalijoje, gal su kitom studentėm padėtų susisiekti:
http://sites.google....te/lietuviaipt/
Naudingos info yra ir ambasados tinklapyje (patarčiau atvažiavus pranešti apie save ambasadai, šie informuotų apie lietuvių susitikimus, renginius ir pan.):
http://pt.mfa.lt/
O jei kiltų konkrečių klausimų, gali man žinutę čia mestelti, yra tekę Portugalijoj mokytis, buvo thumbup.gif

QUOTE(saulyteee @ 2009 03 30, 20:12)
Sveikutės, pakartosiu savo klausimą ir jūsų temoje.
norėčiau paklausti visų, kurie Portugalijoje ne tik turistauja, bet ten lankosi gan dažnai, ar net gyvena bigsmile.gif  planuoju ten vykti pagal Erazmus programą.. blush2.gif ir pagrindinis klausimas būtų: kaip ten su pragyvenimo lygiu?ar įmanoma per mėnesį vienam žmogui pragyventi už 400eurų?(turint omeny, kad dar kažkiek reikės už bendrabučio nuomą sumokėti) rolleyes.gif  būčiau dėkinga už informaciją 4u.gif

Atsakyti
Saulyteee, jei kaip VEspa sako, bendrabutis tik 100 e tekainuoja, tikrai pragyvensi, nors Lisabona ir sostine, tikrai nepasirode brangiau nei Ispanijoje (pagal ideja turetu buti pigiau, bet juk sostine cia..), svarbu atrasti geras vieteles, kuriose valgo/linksminasi vietiniai, tuomet ir antkainio nebus, nes centre, kiek pastebejau, viskas vos ne perpus brangiau.

Ech, Lisabonoj buvau pries tris menesius, o atrodo, kad jau pries pora metu. Butinai noreciau grizti, apleistas, bet kazkuo uzburiantis miestas wub.gif
Atsakyti
Gegužės 2d. skrendam į Porto, būsim iki 6d., viso 4 dienos. Vieną dieną planuojam skirti Porto, o dėl kitų 3 dienų niekaip negaliu apsispręsti... g.gif Lėkti nenoriu, daug pamatyti neišeis, bet norėtųsi paklaidžioti po gražias vieteles, pakrantes ir pan. Prašau rekomenduokit ką nors.... blush2.gif
Atsakyti
Labas keliauninkams smile.gif
Regis ir mes skrendame į Portugalija sokiai.gif

Norėjau paklausti patarimo dėl nakvynės Frankfurte. Matau kad dauguma imate viešbutį g.gif Aš skaičiuoju taip: Frankfurte būname 23.30, kol apsisuki oro uoste, nukeliauji iki viešbučio, užsiregistruoji, lovoje turbūt būni po geros valandos, tarkim apie 00.30. Skrydis į Porto 6.30. Oro uoste turbūt reiktų būti prieš valandą, dar beveik valandą reiktų palikti apsirengimui ir išsikrapštymui iš viešbučio, vadinasi keltis reiktų prieš 5. Tai sakykit man, ar apsimoka imti viešbutį 4ioms valandoms? g.gif
Atsakyti
QUOTE(roka @ 2009 04 18, 10:30)
Labas keliauninkams smile.gif
Regis ir mes skrendame į Portugalija sokiai.gif

Norėjau paklausti patarimo dėl nakvynės Frankfurte. Matau kad dauguma imate viešbutį  g.gif Aš skaičiuoju taip: Frankfurte būname 23.30, kol apsisuki oro uoste, nukeliauji iki viešbučio, užsiregistruoji, lovoje turbūt būni po geros valandos, tarkim apie 00.30. Skrydis į Porto 6.30. Oro uoste turbūt reiktų būti prieš valandą, dar beveik valandą reiktų palikti apsirengimui ir išsikrapštymui iš viešbučio, vadinasi keltis reiktų prieš 5. Tai sakykit man, ar apsimoka imti viešbutį 4ioms valandoms?  g.gif

laiko skirtumas -1 valanda. ar tikrai i porto taip anksti isskrenda? mes lygtais veliau skridom g.gif net jeigu ir tiek laiko, tai aerouoste nelabai kur pamiegosi (bent jau as negaleciau tokiom salygom), o tada, jei nepamiegi, tai sekancia diena kaip ir gali isbraukti, nes nuskrides i porto, eisi miegoti... be to frakfurte viesbutis yra visai salia aerouosto, juos skiria tik gatve thumbup.gif
(cia jei apie frakfurt hahn)
Atsakyti