Įkraunama...
Įkraunama...

Kas priklauso neįgaliam vaikui?

Sveikos 4u.gif

Klausiau kitoje temoje,tai galvoju užklausiu ir čia blush2.gif

Turiu sūnelį metukų laiko,jis serga įgimtu kaulų trapumu. Kaip mums dėl sanatorijos,ar priklauso kaži ? ( Yra nustatyta vidutinė negalia ). Renkuosi informaciją,nes nuėjus pas gyd noriu nors trupurį būt apsišvietus blush2.gif Nes kolkas jin nieko mums nesiūlo g.gif Kai buvom Kaune konsultacijoj gyditojas užsiminė,kad sūnui būtų labai gerai vandens procedūros,nes stiprių masažų jam negalima,laaabai silpni kaulai.

Tai net nžn nuo ko pradėti blush2.gif

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dryžuota bitė @ 2011 11 01, 10:28)
Sveikos  4u.gif

Klausiau kitoje temoje,tai galvoju užklausiu ir čia  blush2.gif

Turiu sūnelį metukų laiko,jis serga įgimtu kaulų trapumu. Kaip mums dėl sanatorijos,ar priklauso kaži ? ( Yra nustatyta vidutinė negalia ). Renkuosi informaciją,nes nuėjus pas gyd noriu nors trupurį būt apsišvietus  blush2.gif  Nes kolkas jin nieko mums nesiūlo  g.gif  Kai buvom Kaune konsultacijoj gyditojas užsiminė,kad sūnui būtų labai gerai vandens procedūros,nes stiprių masažų jam negalima,laaabai silpni kaulai.

Tai net nžn nuo ko pradėti  blush2.gif

Ačiū  4u.gif

o koks ligos kodas? pagal tai per google paieskok ar pirklauso ir kokia priklauso
Atsakyti
QUOTE(veiducka @ 2011 11 02, 18:33)
o koks ligos kodas? pagal tai per google paieskok ar pirklauso ir kokia priklauso

Ačiū,taip ir padariau 4u.gif Tik praktiškai jokios naudos doh.gif

Kodas Q78.0

Sūnaus liga labai reta,kai pas gyd nuvažiuojam,jie griebiasi vadovėlių,nes patys nėra susidurę. Todėl ir blaškausi po visą inernetą doh.gif
Atsakyti
Gal susidurusios mamos pades rasti man atsakymus. Mano vaikas dar labai mazas , bet turim dideliu bedu del alergijos ir dermatito. Mums dakt labai siulo tvarkytis neigaluma, bet as vis atsisakau. (aisku cia tas lengvas lygis turbut) Dakt tai vadina, kaip kompensacija uz visas tepalu, kremu, vaistu ir pan islaidas. Bet man labai baisu, kad as vaikui neuzkirsciau kelia ateity. Gal pvz jis nores butu lakunu, kariskiu ar dar kuo, ir jam tokie irasai trukdys? Ar tie irasai lieka? Suprantu, kad vaikas tai gali ir visai isaugti, ir kad ta neigaluma duos laikinai, bet va vis tiek neramu...
ar dar kazkokie teigiami aspektai yra to neigalumo, apart kazkokios ismokos? Sanatorijos, reabilitacijos, kazkokios proceduros?
Atsakyti
QUOTE(paslaptingai @ 2011 12 09, 15:36)
Gal susidurusios mamos pades rasti man atsakymus. Mano vaikas dar labai mazas , bet turim dideliu bedu del alergijos ir dermatito. Mums dakt labai siulo tvarkytis neigaluma, bet as vis atsisakau. (aisku cia tas lengvas lygis turbut) Dakt tai vadina, kaip kompensacija uz visas tepalu, kremu, vaistu ir pan islaidas. Bet man labai baisu, kad as vaikui neuzkirsciau kelia ateity. Gal pvz jis nores butu lakunu, kariskiu ar dar kuo, ir jam tokie irasai trukdys? Ar tie irasai lieka? Suprantu, kad vaikas tai gali ir visai isaugti, ir kad ta neigaluma duos laikinai, bet va vis tiek neramu...
ar dar kazkokie teigiami aspektai yra to neigalumo, apart kazkokios ismokos? Sanatorijos, reabilitacijos, kazkokios proceduros?

juk tos negalios yra laikinos, pasveiks ir viskas, gales buti kuom tik panores thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(paslaptingai @ 2011 12 09, 16:36)

Manau, susitvarkykite neįgalumą-juk ir pašalpą gausite, bent kažkiek atsipirks jūsų išleisti pinigėliai vaistams, tepelams, kremui. Jeigu dirbate, turėsite papildomą laisvadienį per mėnesį.
Atsakyti
Mes jau 5 men., kaip susitvarke neigaluma, bet pasalpai dokumentu dar netvarkau. Kasdien vis svarstau, kam cia tvarkeme ta neigaluma, nesinori man ir tu pinigeliu. verysad.gif

Kazin, ar yra atliekama neigalumo atsisakymo procedura, kad nutraukt anksciau laiko? g.gif
Atsakyti
QUOTE(rausvakase @ 2012 01 15, 02:42)
Mes jau 5 men., kaip susitvarke neigaluma, bet pasalpai dokumentu dar netvarkau. Kasdien vis svarstau, kam cia tvarkeme ta neigaluma, nesinori man ir tu pinigeliu. verysad.gif

Kazin, ar yra atliekama neigalumo atsisakymo procedura,  kad nutraukt anksciau laiko?  g.gif

O kodėl jūs nenorite?
Juk aplinkiniams galima nesakyti, kad vaikas turi neįgalumą (sutinku, kad nesinori tų aptariėjimų iš pažįstamų pusės, savų interpretacijų, komentarų). Jo neduoda visam laikui-terminuiotai. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rausvakase @ 2012 01 15, 02:42)

Kazin, ar yra atliekama neigalumo atsisakymo procedura,  kad nutraukt anksciau laiko?  g.gif

Mūsų jaunėlis 2010 vasarą gavo neįgalumą 2 metams. Ir taip išmušė iš vėžių ta liga, o dar ir neįgalumą siūlo, pamaniau tuo momentu! Bet man labai patiko sveika gydytojos reakcija į šitą reikalą. Ji sako: jūsų vaikui neįgalumo pažyma sveikatos nepablogins. Sąžiningai dirbot, mokėjot mokesčius, turit teisę pasinaudoti valstybės pagalba jums tada kai jums sunku. Ir nesigailiu. Metus pataupėm ir šią vasarą su mažium buvom kelionėj. Kodėl gi ne!?
Atsakyti
QUOTE(daisy5693 @ 2012 01 15, 17:47)
Mūsų jaunėlis 2010 vasarą gavo neįgalumą 2 metams. Ir taip išmušė iš vėžių ta liga, o dar ir neįgalumą siūlo, pamaniau tuo momentu! Bet man labai patiko sveika gydytojos reakcija į šitą reikalą. Ji sako: jūsų vaikui neįgalumo pažyma sveikatos nepablogins. Sąžiningai dirbot, mokėjot mokesčius, turit teisę pasinaudoti valstybės pagalba jums tada kai jums sunku. Ir nesigailiu. Metus pataupėm ir šią vasarą su mažium buvom kelionėj. Kodėl gi ne!?

tikrai pritariu 4u.gif man irgi kiekviena kart plysta sirdis einant komisija neigalumui, bet nuo to jei jis jos negautu nebutu sveikesnis tai geriau tuos pinigelius panaudoti vaikucio gerovei ax.gif
Atsakyti
ir aš pritariu,nes jeigu jau vaikelis serga ir jam priklauso nors šiokia tokia pagalba,bitinai reikia pasinaudoti,juk Jus uš tuos pinigelius galesit daugiau jam padeti
Atsakyti
Klausiau kitoje temoje,bet,deja,atsakymo nesulaukiau,tai čia pasiteirausiu mamyčių,ar gaunat spec.autokėdutes iš valstybės ar žinot,kur jų galima nusipirkti???
Atsakyti