Įkraunama...
Įkraunama...

Klaipedos GN 9 dalis

Neslėpsiu, esu natūralistė. Todėl vos atėjus į gimdykla ir dar blaivia galva pasakydavau gimdymą prižiūrėsiantiems medikams, kad pageidauju jog dėl bet kokių medicininių intervencijų: medikamentinio skatinimo, tarpvietės kirpimo ir pan., o tuo labiau dėl cezario būtų pasitarta su manimi ar vyru. Prieš 8 metus susiduriau su didele nuostaba, o jau prieš 5 metus išgirdau, kad jokių problemų - vistiek turėsiu sutikimą pasirašyti. Realiai apie skatinimą buvo pradėta kalbėti su manimi tik kartą: kai pilnai atsidarius gimdos kakleliui niekaip nenorėjo įsistatyti vaisiaus galvutė (įtariu, čia tas variantas, kur Belacka parašė "gimda nenusileido"). Akušerė paaiškino, kiek tokiu atveju rekomenduojama laukti ir kiek dar galėtų luktelti su vaisiaus tonų stebėjimu ir gydytojų priežiūra. Mano lėliukui to laiko įsitaisyti užteko, jei neužtektų ir gydytojai argumentuotų būtinybę, be abejo, sutikčiau su skatinimu. (Kaip kad sutikau su tuo, jog gydytojai provokuotų gimdymą, nors gimdymo terminas buvo labai neaiškus - nulėmė argumentas, kad gimdos kaklelis jau pakankamai ilgą laiko tarpą prasivėręs, todėl didėja infekcijos tikimybė.) Panaši istorija buvo ir su cezario pjūviu - niekas nedarė jo man per prievartą, bet tiek aš, tiek ir gydytojas buvome pasiruošę tam, kad gimdymas cezario pjūviu gali baigtis: man buvo paaiškinta, kokia turi būti gimdymo eiga, kiek kiekvienoje fazėje galime laukti... Įspūdis toks, kad jei mama parodo norą žinoti, tai gydytojai be problemų paaiškina ir argumentuoja savo veiksmus. Vienintelė GN sutikta gydytoja, kuri man nesiteikė nieko paaiškinti ir netgi mestelėjo frazę iš esmės reiškiančią "ne tavo reikalas", buvo Locaitienė.

Atsakyti
QUOTE(Baltike @ 2009 05 28, 09:04)
kuri man nesiteikė nieko paaiškinti ir netgi mestelėjo frazę iš esmės reiškiančią "ne tavo reikalas", buvo Locaitienė.

Kažin ar yra bjauresnių ginekologų nei Locaitienė?.. doh.gif
Atsakyti
Aš irgi girdėjau negražių kalbu apie KLP gimdymo namus, kad gydytojai labai mėgsta skatinti ir CP daryti. Tingi jie laukti ax.gif Bet kaip ištikrųjų pamatysiu greit pati nestuke.gif
Atsakyti
Kodel gi Locaitiene tokia baisi??? As su ja gimdziau pirmaja dukryte,lankiausi pas ja,ir sutarem kad ji dalyvaus gimdyme,kaip ir dbr,ir ji buvo labai atsakinga,viska aiskino vyrui ir t.t. Gal cia tik man taip atrodo,bet ji viska papasakoja ka reikia,ir per echoskopus viska parode vyrui ir man,pasake kas ir kaip... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Maliku @ 2009 05 28, 10:18)
Kažin ar yra bjauresnių ginekologų nei Locaitienė?..  doh.gif

o ji gimdykloj dirba?
Atsakyti
QUOTE(Mažė_:) @ 2009 05 28, 11:19)
o ji gimdykloj dirba?

Man teko su ja susidurti ambulatorijoj, o kuriam skyriuje ji dirba - nežinau.
Atsakyti
QUOTE(Baltike @ 2009 05 28, 08:04)
Todėl vos atėjus į gimdykla ir dar blaivia galva pasakydavau gimdymą prižiūrėsiantiems medikams, kad pageidauju jog dėl bet kokių medicininių intervencijų: medikamentinio skatinimo, tarpvietės kirpimo ir pan., o tuo labiau dėl cezario būtų pasitarta su manimi ar vyru.

Įspūdis toks, kad jei mama parodo norą žinoti, tai gydytojai be problemų paaiškina ir argumentuoja savo veiksmus.

Jūs labai protingai darėte prašydama, kad jums viską paaiškintų. Mano atveju aš jau buvau sužlugdyta patologiniame skyriuje, taip kad gimdykloje padariau lemtingą klaidą, kad nereikalavau jog viską aiškintų.
O patologiniame, kai darė vaiko kardiotokogramą - darė neįprastai ilgai, po jos buvo vizitacija, bet niekas nieko nesakė - viskas gerai. Ką gali paklaust, jei nežinai ko klaust? Po to pasikvietė echoskopijai, po echoskopijos į procedūrinį, o ten jau gerai "parakinėjo" ir dar paklausė ar nenubėgo vandenys blink.gif Niekas nieko neaiškino, kas ir kodėl. Parvariau į palatą žliumbdama iš skausmo ir su pasakymu "kad čia viskas daroma dėl tavęs" doh.gif Tikiu, kad dėl manęs, bet galėjo viską paaiškinti.....
O po to dar kartą darė vaiko kardiotokogramą, bet jau palatoje. Po visko atėjo ir pasakė "Mums buvo kilę įtarimų dėl vaiko, dabar jau viskas gerai, bet siunčiam į gimdyklą, kad suleistų skysčius ir gal būt prasidės gimdymas, jei ne, tai grįšite atgal į patologinį". Sutinku, jei kažkas ne taip vaikui geriau, kad ką nors darytų, nei nedarytų nieko. Bet skaudžiausia, kad kai sulašino skysčius, o kaip supratau su vaiku viskas gerai buvo - vistiek mane skatino, nieko nepaaiškinę ir neįspėję, popierį pasirašymui atnešė daug vėliau ir net visai kita pamaina. Paskui pasikeitė pamaina - visi nusiplovė rankas, o gydytoja priėmusi gimdyma, niekaip negalėjo suprast, kodėl aš gimdykloj ir ką man sakė patologiniam. doh.gif
Dabar daryčiau daug ką kitaip verysad.gif Beje vaiko nebuvau pernešiojusi.
O šiaip gerai, kad viskas gerai baigėsi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Belacka: 28 gegužės 2009 - 12:20
Mergaites turiu klausima, o gal kas pas Galvosiene gimdet, ar cezari dare?
Atsakyti
QUOTE(Inga_ba666 @ 2009 05 28, 12:54)
Mergaites turiu klausima, o gal kas pas Galvosiene gimdet, ar cezari dare?

Galvosienė mane pogimdyviniam prižiūrėjo - pasirodė nebloga. Įdomu, kaip ji gimdant? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Belacka @ 2009 05 28, 13:17)
O šiaip gerai, kad viskas gerai baigėsi...

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Nu va man ir idomu, ji mano nestuma priziuri, tai8 idomu ar galima su ja tartiskad dalyvautu gimdyme.
Atsakyti
belacka,o jus klauset?atr tikejotes,kad jums patys pasakys? g.gif ar klausiantnieko nesake?situo nelabai tikeciau...patigulejau keleta kartu ir susiduriau ne su vienu gydytoju,klausiant visada noriai i viska atsakydavo (nekalbu apie kiseliova doh.gif ) o del to,kad gimdyve gal pasimetus ir nezino ka su ja daro,o josneispeja,tai manau jau geriau gydytojai nupsrendzia nei pasimetusi gimdyve doh.gif o siaip,gerai,kas gerai baigiasi...beje gimdziau 16 valandu,niekas man nieko nenorejo nei skatint,nei pjaut..naturalistai irgi pasitaike biggrin.gif
Atsakyti