Įkraunama...
Įkraunama...

Klaipedos GN 9 dalis

QUOTE(Mivika @ 2009 05 28, 10:56)
Kodel gi Locaitiene tokia baisi??? As su ja gimdziau pirmaja dukryte,lankiausi pas ja,ir sutarem kad ji dalyvaus gimdyme,kaip ir dbr,ir ji buvo labai atsakinga,viska aiskino vyrui ir t.t. Gal cia tik man taip atrodo,bet ji viska papasakoja ka reikia,ir per echoskopus viska parode vyrui ir man,pasake kas ir kaip... g.gif

gal mokejot jai uz gimdyma?
nes as dariausi pas ja echo ir kad nors ir prasiau, ji mums lyties nepasake, kaip ir dar porai mano pazystamu.net nepasake koks panasiai leliuko svoris, ar didelis ar mazas... ir seip, buvo laikas uzrasytas pas ja 8.15 bet kol isgere kava, nors ir mate kad laukiam, tai kol atejo, ir dar prieme pries mus kazkokia boba, net nenescia o su kazkokiom kitom problemom, tai mus prieme tik puse 10! gerai, jei vyras gali palaukti ir nelekti y darba, bet seip tai galejo ir pasiskubinti, kam tada tas uzsirasymas? nesupratau as jos darbo metodu schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo InesaP: 28 gegužės 2009 - 17:19
QUOTE(mmergyte @ 2009 05 28, 15:18)
belacka,o jus klauset?atr tikejotes,kad jums patys pasakys? g.gif  ar klausiantnieko nesake?situo nelabai tikeciau...patigulejau keleta kartu ir susiduriau ne su vienu gydytoju,klausiant visada noriai i viska atsakydavo (nekalbu apie kiseliova doh.gif ) o del to,kad gimdyve gal pasimetus ir nezino ka su ja daro,o josneispeja,tai manau jau geriau gydytojai nupsrendzia nei pasimetusi gimdyve doh.gif  o siaip,gerai,kas gerai baigiasi...beje gimdziau 16 valandu,niekas man nieko nenorejo nei skatint,nei pjaut..naturalistai irgi pasitaike biggrin.gif

Patologiniam, tai tiek žinojau, kiek prieš tai aprašiau. Kai antrą kart darė kardiotokogramą, sesutės paklausiau, kodėl daro antrą kart, ji tepasakė, klauskit gydytojo. O po to jau gydytojas atėjo su žinia, kad keliaučiau į gimdyklą. O prieš tai, kai "rakinėjo" gimdos kaklelį, tai gavus šoką pasimečiau ir nieko neužklausiau, bet prieš tai man niekas nieko neaiškino, ką darys. Dieną prieš, kai jau atsiguliau į patologinį, taip pat mane apžiūrėjo, tai pažiūrėjo trumpai gimdos kaklelį ir pasakė, kad dar neatsivėręs. Tad, kai dabar pasakė eiti į procedūrinį, pagalvojau, kad vėl pažiūrės gimdos kaklelį ir viskas, o neprovokuos gimdymą doh.gif

O kai jau buvau gimdykloje ir sulašino skysčius, bet kaklelis neatsivėrė ir gydytoja akušerei liepė atnešt tabletę skatinamųjų, tai taip pat neaiškino, kad va reikia skatinti su skatinamaisiais, net lapo pasirašyt neatnešė. O mano klaida buvo, kad aš nereikalavau paaiškinimų doh.gif Aš tiesiog nerimavau ar vaikui viskas gerai. doh.gif

Aš sutinku, kad gydytojai nuspredžia kas ir kaip geriau gimdyvei, bet mano atveju, kai provokuojmas gimdymas, galėjo ir daugiau papasakot, ką jie mąsto daryt. Dabar tai aš reikalaučiau, dar patologiniam išaiškinimo, o po to kai suleido lašinę, reikalaučiau paaiškinti, kodėl ne grąžina manęs į patologinį, o nori skatinti.

Jeigu tarkim, negerai su leliuku, reikia skatinti, operuoti, viską suprantu, o dabar aš likau su mintim, kad bereikalo mane skatino ir bereikalo po to gavosi, kad reikia daryti CP. Tai tik dėkoju D, kad viskas gerai pasibaigė. Operavusi gydytoja niekaip nesuprato, kodėl mane reikėjo skatinti doh.gif O anesteziologas paskui prasitarė, kad patologinio politika provokuoti gimdymą gimdyklai nepatinka. O kaip man reikia jaustis?
Beje po tokio gimdymo, mano mažutei prireikė antibiotikų, nes buvo uždegimas, labiausiai vaiko gaila verysad.gif Ir iš kur tas uždegimas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Belacka: 28 gegužės 2009 - 17:37
o jus galvojat del ko uzdegimas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Belacka @ 2009 05 28, 18:29)

Labai uzjauciu jus del tokios jusu patirties. Kitoms busimoms mamoms bus pamoka, kad gal reiktu pamastyt apie konkretaus gydytojo ar akuserio prieziura gimdymo metu, kuriuo pasitikima ir tikima ir tokiu nesusipratimu bus isvengta. As nesakau, kad jei nemokesit uz gimdyma, tai nepagimdysit. Pagimdysit, jus to irodymas. Taciau kaip pagimdysit, kaip jausites, kokius ispudzius parsivesite is GN priklausys tik nuo atsitiktinumo, t.y. budincios pamainos gydytoju geranoriskumo, atidumo darbui ir gimdyvei. Yar gydytoju ir be papildomo skatinimo beprotiskai atsidavusiu savo darbui, yra gydytoju kuriems tai tik darbas.. konvejeris..

Del uzdegimo leliukui. Tikrai nekaltinkite gydytoju ar gimdymo schmoll.gif As taip pat buvau nuo visko issityrusi, gimdymo procese man viskas aisku, vaikiukas gavo 10/10, bet pas mus abu po gimdymo kraujyje rastas ausktas CRB, kas rodo dideli uzdegima organizme. Mums abiems su mazyliu visa savaite buvo leidziami dvieju rusiu antibijotikai. Taip kad tikrai negalvokite, kad uzdegimas atsirado kaip gimdymo skatinimo ar jo pasibaigimo CP pasekme.

Svarbiausia, kad jums ir mazyliui viskas gerai. O su antru vaikeliu galesite spresti kur ir kaip gimdyti, ko ir kada ir kaip gydytoju klausineti, kuom pasitiketi, o kuom ne mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mažoji saulė: 28 gegužės 2009 - 17:52
QUOTE(Belacka @ 2009 05 28, 18:29)
Beje po tokio gimdymo, mano mažutei prireikė antibiotikų, nes buvo uždegimas, labiausiai vaiko gaila  verysad.gif Ir iš kur tas uždegimas?

Gimdžiau du kartus, abu kartus skatino dėl aukšto AKS. Abu kartus pagimdžiau pati, bet sūnui buvo viskas tvarkoje, o dukrai leido antibiotikus dėl įgimtos infekcijos. Paklausus pogimdyminio personalo nuo ko ta infekcija, atsakymo sulaukiau, kad infekcijos įgimtos pasitaiko dažnai, o priežasčių tikslių nėra. Infekuotas kūdikis gali gimti net dėl nėštumo metu mamos persirgtos slogos.
Atsakyti
va ka ir norejau pasakyti,nestumo metu ir vaistu geriau,ir visokiu kitokiu biesu ten atlikinejo su manim,gimdymo gale,ale gime sveikut sveikutelis 4u.gif tai kad tikrai nemanau,jog cia gimdymo metu suleistu vaistu uzdegimas gavosi..nors gydytoja nesu.. blush2.gif
Atsakyti
Kadangi nesu medikė, nežinau visų nuansų kaip būna su tais įgimtais uždegimais, tai dėl to ir spėlioju iš jur jis galėtų būti.
Pati nėštumo metu nesirgau, labai saugojausi, buvau išsityrusi dėl stafilokoko, atsakymas neigiamas, kraujo šlapimo tyrimai budavo geri, tik nėščiųjų anemija buvo.
Nežinau, gal kai pirmą kartą kaklelį padraskė, tada kraujuot pradėjau,prisikabino kokia bacila? O gal mano atveju per ilgai be vandenų buvau (5,5h)? Žožiu nežinau. Būtų gerai žinot, tai antrą kart gimdant, žinočiau ką daryt, kad nepasikartotų.....
Mano kraujas po gimdymo taip pat buvo blogas, bet dėka Galvosienės, kiekvieną dieną ėmė kraujo tyrimus ir žiūrėjo ar jie gerėja ar ne, nes nenorėjo skirti antibiotikų. Aišku rankos mėlynos buvo, o per paskutinį kraujo ėmimą iš vis viena ranka nutirpo, bet už tai išvengiau antibiotikų, nes organizmas 4 dieną pats susitvarkė. Tai vaikas nors pieno gavo be antibiotikų thumbup.gif
Atsakyti
nu manau,kad nereiktu nieko kaltint,reiktu tada paciai namie gimdyti,nu bet ir cia ne iseitis.. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mmergyte @ 2009 05 28, 18:07)
nu manau,kad nereiktu nieko kaltint,reiktu tada paciai namie gimdyti,nu bet ir cia ne iseitis.. ax.gif

Sutinku. Nekaltinu, tik nebenorėčiau, kad antrą kart taip nutiktų, bet tikriausiai, čia nelabai galima išvengti, kad taip vėl nenutiktų sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Belacka: 28 gegužės 2009 - 18:18
QUOTE(Belacka @ 2009 05 28, 19:16)
Sutinku. Nekaltinu, tik nebenorėčiau, kad antrą kart taip nutiktų, bet tikriausiai, čia nelabai galima išvengti, kad taip vėl nenutiktų sad.gif

aisku,kad labai galima,reik tik paciai labiau dometis,juk su tavimi kazkas vyksta,pasimest tikrai negalima situo atveju,ateityje ir zinosite,aisku jei isliks toks poziuris,kad visteik bus blogai,patikekit-taip ir bus cool.gif juk dauguma atsaake,kad klausiant visada maloniai ir atsakoma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mmergyte @ 2009 05 28, 18:21)
aisku,kad labai galima,reik tik paciai labiau dometis,juk su tavimi kazkas vyksta,pasimest tikrai negalima situo atveju,ateityje ir zinosite,aisku jei isliks toks poziuris,kad visteik bus blogai,patikekit-taip ir bus cool.gif  juk dauguma atsaake,kad klausiant visada maloniai ir atsakoma 4u.gif

Aš turėjau omeny, kad nelabai išeina išvengti to įgimto uždegimo, nes nežinia nuo ko jis gali būti.
O kitą kart jei gimdysiu, tai patikėkit nebūsiu nuolanki avelė ax.gif O šiaip labai domėjausi kaip turi vykti gimdymas, tik kai pati papuoliau į tokią situaciją, tai tikrai pasimečiau, nes nebe gimdymas rūpėjo, o vaikas....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Belacka: 28 gegužės 2009 - 18:29
QUOTE(Inga_ba666 @ 2009 05 28, 13:54)
Mergaites turiu klausima, o gal kas pas Galvosiene gimdet, ar cezari dare?

as visa nestuma pas ja lankiausi ir gimdziau su ja, labai nuostabi gydytoja
Atsakyti