QUOTE(Vaidulė @ 2009 03 17, 13:54)
Aš gal praskaičiau, bet nerandu mielinės tešlos receptuko bandelėms
Aš darau pagal tokį

:
550 g miltų, 250ml pieno arba vandens, 1 kiaušinis, 30 g mielių, 3 šaukštai aliejaus, šaukštelis druskos, šaukštas cukraus (jei norite saldžios tešlos galima dėti 4-5 šaukštus cukraus)
PARUOŠIMAS
Pieną pašildyti iki 40 C temperatūros ir supilti į greitkratį arba įpilti 150ml salto pieno ir 100ml verdančio vandens. Į tą patį greitkratį įdėti mieles, įmušti kiaušinį, suberti cukrų, druską. Visą turinį suplakti tokiu būdu: sandariai uždaryti greitkračio dangtelį. Kelis kartus (2-3) papurtyti, išleisti orą per mažąjį dangtelį, ir vėl paplakti. Viską taip kartoti 4-8 kartus, t.y. kol ištirps mielės.
Į dubenį tešlai suberti miltus ir aliejų, bei viską supilti iš greitkračio. Uždaryti dubenį ir gerai viską sukratyti. Peiliu tešlai viską maišyti tol, kol tešla nelips nei prie dubens, nei prie peilio. Kai tešla gerai išmaišyta, uždengiame dubenį (labai svarbu, kad dangtelis, bei dubens kraštai būtų sausi). Priklausomai nuo oro esančio lauke tešla kyla 12-20 minučių, t.y. tol kol dangtis nušoka nuo dubens. Kad tešla būtų minkštesnė ją pakildiname dar kartą.
Priklausomai nuo to, ką gaminsime, tešlą dalijame į dalis, dedame ant padėklo tešlai ir kočiojame. Pagaminus patiekalus prieš dedant į orkaitę rekomenduojama aptepti išplaktu kiaušiniu.
Iš šios porcijos tešlos gaunasi 3 dydžio picos
Atsiprašau, gali būti rašybos klaidų, nes nukopijavau ir įklijavau