Pamenu, kai pradėjau tik dirbti ir mano atlyginimas puse metų buvo tik 500,00 litų, tai sugebėdavau kažkaip išgyventi be didesnių sunkumų, aišku, jei ne nuosavas draugo butas ir tėvų parūpinimas maisto produktais, kažin ar būtų taip paprasta, pamenu, tada sakiau: "Va, kad mokėtų 800 Lt., tai tada jau tikrai viskam pakaktų, - 200Lt. atsidėdavau studijoms, 50Lt- telefono išlaidos, 70-kelionė į darbą ir namo, 50-pridurdavau draugui už butą, o likdavo tik 130Lt. ir kažkaip gyvenau, aišku tą pusmetį įsigijau tik kelis naujus drabužius ir šiaip ką bepirkdavau, vis įvertindavau,ar man tikrai to reikia, o gal galiu ir abseiti
Vėliau jau gavau savo išsvajotą 800,00 Lt. algą, dar po kelių mėn- 1000, dar vėliau 1500, dabar grynųjų pajamų gaunų 2100Lt, dar plius apmoka firma už telefoną, automobilio draudimą ir kūrą, tačiau tas mano skaičiavimas pinigų vis dar liko, tikrai nepasakyčiau, kad tapau daug išlaidesnė, nei kai gaudavau tuos 500,00 Lt. Aišku, poreikiai padidėjo, dabar galiu dažniau save palepinti ir nauju kokybišku drabužiu, ir dažniau apsilankyti kavinėse, papramogauti, apsilankyti Drauskinikų gydykluose. Dabar tikrai neišsiverščiau su tais 500 Lt., tačiau prisipažinsiu, būtent šį algą ir išmokė mane įvertinti pinigų vertę. Dabar laikausi taisyklės, kad nemažiau kaip 50% algos turiu atsidėti ateičiai. Taip, kad bent 1000 keliauja į mano antrąją sąskaitą, kartais, net 1400Lt. atsidedu.
Tačiau

O kaip jus mamkos, ar atsidedat bet po 100Lt.nuo algos, aišku, jei yra galimybės, ar nesukat sau dėl to galvos?