Įkraunama...
Įkraunama...

Ar esate taupios, ar išlaidžios?

aš anksčiau labai išlaidi buvau kiek gaudavau, tiek ir išleisdavau... blush2.gif ar 600 lt ar 800 lt ar 1700 lt blush2.gif
o daba, ištekėjus, tai kažkaip viskas kitaip... ir paskola, ir mašina, ir vyras mokosi, ir maistas, drabužiai... bet kažkaip pasitaupom, ir pramogom negailim, ir keliones planuojam...
yra keletas parduotuvių, kur pasidarau klaikiaiišlaidi tongue.gif knygynai, gyvūnėlių parduotuvės, virtuviniai pribumbasai, batai blush2.gif drabužių, kosmetikos tai kažkaip stengiuos pirkt tik kas labai reikalinga...
nu įdomiai tie finansai... čia matyt kaip žiūrėsi.. jei galvoji, kad dar daug turi, tai matyt ir leisi negailėdamas, o jei planuosi ką pirkt, ir atidėjus pamirši, kad juos turi, tai gal ir pasitaupys mirksiukas.gif
Atsakyti
Pažistų ir aš tokių žmonių, kurie sėdėdami ant pinigų maišo sausą duoną valgo ateičiai taupo. Nepamokė jų net tai Kad sutaupyti rubliniai indėliai į nieką pavirto, dabar vėl taupo, net anūkams braškės iš daržo gailį geriau į turgų tempia. Aš pati save laikau nelabiai taupia ax.gif , nors su mano anlga daug nepaišlaidausi. Ateičiai netaupau vien dėl to , kad nežinau, kas bus ateityje, gal tie sutaupyti pinigėliai bus nieko verti, o tai trokštamas daiktas pabrangs. Norimus daiktus perku išsimokėtinai arba imu paskolas, juk tai panašu, kaip taupyti pinigus ateičiai, bet daiktą jau turi dabar thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mamulia @ 2005 08 18, 13:22)
taigi taupyk kol gali  mirksiukas.gif  mirksiukas.gif paskui jau tai taps misija neįmanoma  tongue.gif  mirksiukas.gif nebent uždirbsi kelis sykius daugiau nei dabar  mirksiukas.gif

Jau po kelių mėn. tokių atsidėjimų, kaip yra dabar nebebus, nes imsime paskolą pačiam namukui, o beto ir studijos magistratūroje prisidėjo.
Teisybe pasakius tas taupymas yra išugdytas, vaikystėje mums su broliu nieko netrūko, buvom viskuom aprūpinti, bet žinojome, kad pinigai šiaip sau neatsiranda ir , kad juos reikia užsidirbti, jau nuo I -os klasės turguje pardavinėjau pas močiūtę užaugintas daržovęs, vaisius. Tada, pamenu, kiekvienas uždirbtas litas buvo didelis džiaugsmas
clap.gif
Atsakyti
aš esu be galo be krašto išlaidi, kiek gaunu - tiek išleidžiu, kaip sakoma anekdote milijardierių labai greitai paversčiau milijonieriumi.
O šiaip labai gerbiu taupius (BET NE ŠYKŠČIUS) žmones.
Atsakyti
Esu siaubingai išlaidi-kiek turiu tiek ir išleidžiu.O paskui save graužiu kad nei kiek netaupiau doh.gif Tas pats ir dabar-dekretinių gaudavau 2000Lt.,bet likus kokiai savaitukei iki mėnesio pabaigos tekdavo labai labai spaustis...Paskui net nesugalvodavau kur sugebėjau išleisti.Dabar,kai dekretinės jau baigėsi ir eisiu į darbą,kur gausiu mažesnį atlyginimą,graužiu save kad reikėjo atsidėti nors po kelis šimtus per mėnesį,nes dabar bus striuka.Bet tuo pačiu žinau-gausiu mažiau,ir išleisiu mažiau,t.y.gyvenimas pagal galimybes.Užtai siaubingai bijau tų visokių paskolų ir panašiai.
Atsakyti
Kiek uzdirbu, tiek isleidziu-uzburtas ratas cry.gif Baisiausia tai, kad manau, jog netgi uzdirbdama per puse daugiau, vistiek isleisciau wacko.gif
Atsakyti
man tai pinigėliai dažniausiai piniginę "spaudžia" doh.gif Atrodo, kad visada galėčiau išleist tiek, kiek turiu. Kartais "nutrūkstu nuo grandinės" - ypač kai kalba eina apie kosmetikos ir rūbų pirkimą tongue.gif , bet dažnai stengiuos pataupyt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AIRRA @ 2005 08 18, 13:04)
Tas pats ir dabar-dekretinių gaudavau 2000Lt.,bet likus kokiai savaitukei iki mėnesio pabaigos tekdavo labai labai spaustis...

o kiek buvo ant popieriaus, jei tiek gaudavai?
Atsakyti
Aš prie taupiųjų smile.gif Nors kai kada aptemsta protelis ir nusiperku ką nors nereikalingo doh.gif Gerai, kad nedažnai...
Atsakyti
As save priskirciau taip pat prie taupiuju. Aisku, mano padetis man palanki, nesu istekejusi, vaiku neturiu, gyvenu su draugu, kuris keliolika kartu uz mane daugiau uzdirba, tai savo atlyginima galiu savo reikmem isleisti. Bet vistiek visu neisleidziu- laikau atsargai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(yuki @ 2005 08 18, 15:25)
o kiek buvo ant popieriaus, jei tiek gaudavai?

Neatsimenu-ten buvo vienkartinė premija Sodros rodikliams tongue.gif
Atsakyti
Gal tiesiog tos taupiosios mums cia koki patarima mestelkit - kaip sutaupyt butu galima? As tikrai sukuosi uzburtam rate. Bandau dabar kiekviena islaidele rasytis, bet vistieg ne kas cry.gif SOS patarkit ka daryt!!! help.gif
Atsakyti