Įkraunama...
Įkraunama...

Ar esate taupios, ar išlaidžios?

Aš bent jau stengiuos kiekvieną mėnesį "ant kortos" palikti viena kita šimtą nuo algos "na vsiakyj požar" tongue.gif . Bet kartais leidžiu sau ir pasilepinti. Didesnius pirkinius planuoju iš anksto.
Atsakyti
Iš tikrųjų sunkus tas menas taupyti pinigėlius g.gif Sugebėjau susitaupyti neblogai mašinikei, dabar kiek galiu taupau savo bustui, bet neįsivaizduoja kada aš jį nusipirksiu, nes kainos nerealios sad.gif Nesinori tik babkes į kojines dėti ir užsimaskavus namie sedėti. Kol jaunas norisi juk ir paūžti ir pakeliauti, o viskas kainuoja ir dar kiek sad.gif
Atsakyti
Net nežinau, ar aš taupi ar išlaidi g.gif
Leidžiu pinigus priklausomai nuo situacijos - jei jų yra ir artimiausiu metu nesiruošia mažėti - tai kartelė pirkiniams iš karto pakyla tongue.gif Nematau reikalo maitintis vien košėm, jei gali ir daugiau ko nusipirkt. Arba važiuot drabužių į turgų, jei pajamos leidžia normalioj parduotuvėj apsipirkt 4u.gif
Bet jei yra reikalas, tai ojojoi kaip galiu viską "užspausti" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Babaushe @ 2005 08 19, 11:24)
Gal tiesiog tos taupiosios mums cia koki patarima mestelkit - kaip sutaupyt butu galima? As tikrai sukuosi uzburtam rate. Bandau dabar kiekviena islaidele rasytis, bet vistieg ne kas  cry.gif  SOS patarkit ka daryt!!! help.gif

Na man tai rašytis tikrai neįšeina,kantrybės trūksta, dar bandžiau rinkti čekiukus, porą savaičių parenki, paskiui žiū, jau piniginė neužsidaro, tai metu visus į velniop.
Šiaip dabar dažniausiai pirkdama kokią prekę pagalvoju, ar man jos tikrai reikia, ar perku tik dėl to, kad gal kada prireiks. Jaučiu sipnybę papuošalams, kai užeinu į 'Ibero" tai sunkiai tuščiomis išeinu, ir būna, taip, kad tas vėrynis, ar auskarai guli puse metų nepaliesti, tada galvoji už tuos pinigus būčiau jau geriau nuvažiavusi su dragu pavakarieniauti. Taip, kad mokomęs iš savo klaidų...ir po tokių pamąstymų daugiau netinkamų papuošalų neperkų...Taip ir su drabužiais...
Aišku, kitas reikalas, tai maistas, nesinori savęs skriausti ir pirkti tik šlapianką, ar lenkiškus jogurtus, bet man maistui pavyksta labai nedaug išleisti, nes draugo ir mano tėvai parūpina būtiniausiais produktais:šviežia mėsyte, kiaušinukai, pieno produktai, bulvytėm...taip, kad visai kitaip yra toms, kurioms reikia pirkti viską: nuo bulvių iki krapų...Jei man taip reikėtų tai kažin, ar pavyktų taip "atsidėti" kaip dabar g.gif
Atsakyti
tai va, as gi neturiu, kas man taip padetu, tai gyvenu nuo atlyginimo iki atlyginimo cry.gif . kartais net nezinau, kur tuos pinigus padedu, rodos nieko neperku, o ju vis ner ir ner. va tik paskutiniu metu pradejau, kaip ir daliela, mastyti, kai ka nors perku. Ir ka manot? tikrai padeda, jei laaaabai gerai pagalvoji, tai gali apseiti be simto daiktu, kurie siaip atrodytu labai reikalingi.
Atsakyti
norinčioms išmokti taupyti thumbup.gif kairėj pusėj susraskit Specialūs patarimai. pinigai, patarimai šeimai thumbup.gif thumbup.gif
sėkmės taupant mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(daliela @ 2005 08 18, 08:42)

O kaip jus mamkos, ar atsidedat bet po 100Lt.nuo algos, aišku, jei yra galimybės, ar nesukat sau dėl to galvos?

Nesu susitaupius nei lito cry.gif cry.gif . Nemoku taupyt doh.gif . O kur isleidziu alga net nezinau. sad.gif
Atsakyti
As tau su kortele niekur neinu... Paimu i pinigine iki 200 litu ir viskas. nes jeigu as su kortele iseinu po parduotuves, tai galas......
Atsakyti
Esu labai išlaidi, visą algą išleidžiu, kaip išmokti taupyti nežinau. Gal kas žino kaip galima išmokti taupyti? biggrin.gif
Atsakyti
Kas mėn, bet po 100 Lt. atsidėk į atskirą sąskaitą, per metus jau 1200lt. - atostogŲ savaitėlė Turkijoje, nesusigundei dar? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(daliela @ 2005 08 22, 13:24)
Kas mėn, bet po 100 Lt. atsidėk į atskirą sąskaitą, per metus jau 1200lt. - atostogŲ savaitėlė Turkijoje, nesusigundei dar? mirksiukas.gif

Reikia pabandyti thumbup.gif
Atsakyti
Aš vaikų pašalpas į atskirą sąskaitą gaunu, tą kortelę mamai padaviau, o PINą pamiršau tongue.gif
Tai nors tiek per mėnesį visada lieka ax.gif
Man šitas pašalpų "ėjimas" atskirai kažkokią mistinę galią turi - vis pagalvoju - nu negi vaikų pinigėlius dabar leisiu. O jeigu kas atsitiks g.gif
Atsakyti