Įkraunama...
Įkraunama...

Ar esate taupios, ar išlaidžios?

QUOTE(kastone @ 2011 11 02, 13:57)
man anksciau taip visad budavo, prisiperku tokiu dalyku, kuriu man tikrai nereikia, ir as jų net nepanaudodavau. ir dabar taip pasitaiko, tik ne taip daznai blush2.gif

O kaip atsikratėte įpročio pirkti tai, ko nereikia iš tiesų? labai norėčiau ir aš mokėti susivaldyti smile.gif Bet net pati, rodos, kartais nepastebiu, kai koks visiškai nereikalingas daiktas atsiduria mano pirkinių krepšelyje. Grįžusi namo suprantu, kad tikrai galėjau apseiti be jo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kastone @ 2011 11 02, 14:38)
as irgi zinok zinau viena seima, stebiu ir negaliu patiket, kaip mama aukleja savo dukras. principas toks, kad taupo pinigus viskam, kas nesusije su groziu, drabuziais. valgyt gali nebut visiskai nieko, bet nesuka galvos, nors viena mergaite tik 14m kita 19m, bet uztai vaiksto visos su priaugintom blakstienom, padarytais ilgalaikiais makiazais, priauginti plaukai, nagai, soliarumiai, apsipirkti drabuziu kokius 2kart per metus skrenda tai i londona tai i paryziu. zodziu, tos merginos jau supranta, kad visi pinigai turi buti isleidzia groziui. anakart ateina pas mane mazoji ir sako teta ar galiu jusu pratybas, sako noriu atsisviest, sakau o tai ka pirkti nerea jau?, sako ne, mama sake atvies nemokamai darbe. sakau bet cia parasyta negalima dauginti savaliskai, sakau o beto nepatogu rasyti bus. sako patogu, mano visos atsviestos pratybos blink.gif   sakyciau kad neturi pinigu, bet kad jų turi, tik taupo ne ten kur reikia taupyti doh.gif

Ne pinigus svaisto, o investuoja i grozi. Beje apsipirkineti Paryziuje ar Londone pora kartu per metus yra nepalyginamai geriau negu pirkineti slamsta musu paduotuvese uz nerealia kaina.

Pratybas ir as sviesiu, kaina ju nezmoniska.
Atsakyti
Aš iš tų, kurios begalo taupo, o kas smagiausia man labai patinka tai daryti blush2.gif rolleyes.gif
Kol kas darbo neturiu, užtat turiu pakankamai laiko darbuotis prie taupymo plano tobulinimo. Pirmiausia gavę vyro algą sumokame mokesčius, kiek lieka apie 50-60proc likučio eina į santaupas, iš likusių 50-40proc perkame maistą, pilame kurą, perkame rūbus. Žinoma santaupos gali būti paliestos tik begalo reikalingu atveju (nelaimė, sveikatos problemos ir t.t.), o šiaip jos "užmirštos" guli neliečiamos.
Maistą gaminu pati, esu prisirinkusi krūvas receptų, tai ir pigiai, ir skaniai, ir sočiai gaunasi pavalgyti.
Į parduotuves nevaikštom tiesiog paslampinėti biggrin.gif Jeigu kažko reikia, tai tik su sąrašu ir dažniausiai neimame, ko nereikia. Visiškai neperkame niekniekių (kas seniau būdavo pastoviai doh.gif ).
Jau turimus daiktus labai prižiūriu, kad kuo ilgiau eitų naudotis ir nereikėtų pirkinėti naujų.
Yra buvę ne kartą, kai taip pat su 15-10lt tekdavo prastumti porą dienų iki algos, tai valgydavome bulves ir blynus (tokių produktų visuomet stengiamės turėti blush2.gif )
Nors kol kas nėra labai stipriai striuka su finansais, bet taupymas man į kraują įaugęs, aš pripratau taupyti, todėl tikriausiai netgi turėdama milijoną taupyčiau nemažiau.
Atsakyti
QUOTE(solnyszko @ 2011 11 02, 15:17)
Ne pinigus svaisto, o investuoja i grozi. Beje apsipirkineti Paryziuje ar Londone pora kartu per metus yra nepalyginamai geriau negu pirkineti slamsta musu paduotuvese uz nerealia kaina.

Pratybas ir as sviesiu, kaina ju nezmoniska.

na bet kai namie tuscia saldytuvas tai ka as zinau, juk mergaitei 14m reikia valgyti. arba taupoma vaistų saskaita doh.gif
šviesti pratybų griežtai negalima. pažeistos autorių teises, pas mus darbe atejo didziausias raštas, su grasinimais kas laukia jeigu bus be autoriu teisių jos šviečiamos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mamuliukas1 @ 2011 09 24, 22:59)
nu kaip cia pasakius..atrodo as taupi,bet kaip vyras sako akciju maniake blush2.gif nesvarbu reikia nereikia - bet jei gera akcija tai reikia pirkt thumbup.gif

Aš nemanau, kad tie, kurie perka per akcijas sutaupo schmoll.gif Tuomet perki - reikia nereikia, o kada panaudosi - nežinia.
Aš išvis abejinga akcijoms. Esu atradusi savo mėgiamus produktus, higienos priemones ir jas perkus. Žinoma, jeigu sutampa, kad kažko reikia ir akcija tam daiktui, kurį visuomet perku - valio.
Svarbiausia perkant susidėlioti prioritetus, kitaip pinigai išsitaško akimirksniu.
Papildyta:
QUOTE(Eyore @ 2011 09 30, 22:13)
Stengiames kuo maziau pirkti visokiu daiktu, kai turto maziau tai ir tvarkyti namus lengviau smile.gif

drinks_cheers.gif mano požiūris toks pat. Namai atrodo kaip negyvenami (jokių suvenyrų, nereikalingų indų, nesirengiamų rūbų - nerasta), bet užtat vienas du ir namai tviska + susitaupo pinigai, kai sudėlioti prioritetai. Perkame tik tai, kas bus naudojama ir tikrai naudojama, o nedulkės kur kamputyje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo akcent: 02 lapkričio 2011 - 14:44
QUOTE(akcent @ 2011 11 02, 15:18)
Aš iš tų, kurios begalo taupo, o kas smagiausia man labai patinka tai daryti blush2.gif  rolleyes.gif
Kol kas darbo neturiu, užtat turiu pakankamai laiko darbuotis prie taupymo plano tobulinimo. Pirmiausia gavę vyro algą sumokame mokesčius, kiek lieka apie 50-60proc likučio eina į santaupas, iš likusių 50-40proc perkame maistą, pilame kurą, perkame rūbus. Žinoma santaupos gali būti paliestos tik begalo reikalingu atveju (nelaimė, sveikatos problemos ir t.t.), o šiaip jos "užmirštos" guli neliečiamos.
Maistą gaminu pati, esu prisirinkusi krūvas receptų, tai ir pigiai, ir skaniai, ir sočiai gaunasi pavalgyti.
Į parduotuves nevaikštom tiesiog paslampinėti biggrin.gif Jeigu kažko reikia, tai tik su sąrašu ir dažniausiai neimame, ko nereikia. Visiškai neperkame niekniekių (kas seniau būdavo pastoviai doh.gif ).
Jau turimus daiktus labai prižiūriu, kad kuo ilgiau eitų naudotis ir nereikėtų pirkinėti naujų.
Yra buvę ne kartą, kai taip pat su 15-10lt tekdavo prastumti porą dienų iki algos, tai valgydavome bulves ir blynus (tokių produktų visuomet stengiamės turėti blush2.gif )
Nors kol kas nėra labai stipriai striuka su finansais, bet taupymas man į kraują įaugęs, aš pripratau taupyti, todėl tikriausiai netgi turėdama milijoną taupyčiau nemažiau.

pagirtina thumbup.gif , bet vakar per tv3 paziurejau filma ,,paskutines atostogos" ir susimasciau ar tikrai verta taip ziauriai taupyti g.gif
Papildyta:
QUOTE(sweet_dreams @ 2011 11 02, 15:00)
O kaip atsikratėte įpročio pirkti tai, ko nereikia iš tiesų? labai norėčiau ir aš mokėti susivaldyti  smile.gif Bet net pati, rodos, kartais nepastebiu, kai koks visiškai nereikalingas daiktas atsiduria mano pirkinių krepšelyje. Grįžusi namo suprantu, kad tikrai galėjau apseiti be jo doh.gif

negaliu pasakyt, kad sio iprocio visiskai atsisakiau, nes dar buna kad nusiperku tik todel kad noriu, o ne kad reikia, poto dulka tie daiktai. o po generaliniu tvarkymusi dar atrandu daugybe daiktu kurie nupirkti, bet deja nenaudojami mirksiukas.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kastone @ 2011 11 02, 14:36)
pagirtina thumbup.gif , bet vakar per tv3 paziurejau filma ,,paskutines atostogos" ir susimasciau ar tikrai verta taip ziauriai taupyti g.gif

drinks_cheers.gif Čia nuo kiekvieno gyvenimo tikslų priklauso. Filmai, lieka filmais, o realybė realybe. Ypač, kai šiuo metu rytojus neužtikrintas. Santaupos leidžia ramiau miegoti, ne taip jautriai reaguoti į grasinimus nauja krize ir pan.
Kam taupymas yra nepakeliamas reikalas, žinoma, kam kankintis (nuo algos iki algos ir viskas). Man tai gyvenimo būdas, kaip pavalgyti, kaip miegoti ir t.t.
Žinoma taip taupant reikia ir būtina save apdovanoti smile.gif Mums dovana būna kelionės (silpnybė, kuriai išleisti dalelytę santaupų visai negaila)
Atsakyti
QUOTE(akcent @ 2011 11 02, 15:43)
drinks_cheers.gif Čia nuo kiekvieno gyvenimo tikslų priklauso. Filmai, lieka filmais, o realybė realybe. Ypač, kai šiuo metu rytojus neužtikrintas. Santaupos leidžia ramiau miegoti, ne taip jautriai reaguoti į grasinimus nauja krize ir pan.
Kam taupymas yra nepakeliamas reikalas, žinoma, kam kankintis (nuo algos iki algos ir viskas). Man tai gyvenimo būdas, kaip pavalgyti, kaip miegoti ir t.t.
Žinoma taip taupant reikia ir būtina save apdovanoti smile.gif Mums dovana būna kelionės (silpnybė, kuriai išleisti dalelytę santaupų visai negaila)

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif taiva, kad kai turi santaupu ramiau zvelgi i ateiti, kad ir kaip nenori tu liesti tų santaupu, bet vistie ju ramiau, esant bet okiems sunkumams tu turi pinigeliu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(kastone @ 2011 11 02, 15:30)
šviesti pratybų griežtai negalima. pažeistos autorių teises, pas mus darbe atejo didziausias raštas, su grasinimais kas laukia jeigu bus be autoriu teisių jos šviečiamos doh.gif

Siaip pratybomis turetu mokykla aprupinti. Arba ju atsisakyti visai. Vertimas jas pirkti traktuotinas kaip reketas. Mokslas pagal konstitucija yra nemokamas.
Atsakyti
QUOTE(sweet_dreams @ 2011 11 02, 14:00)
O kaip atsikratėte įpročio pirkti tai, ko nereikia iš tiesų? labai norėčiau ir aš mokėti susivaldyti  smile.gif Bet net pati, rodos, kartais nepastebiu, kai koks visiškai nereikalingas daiktas atsiduria mano pirkinių krepšelyje. Grįžusi namo suprantu, kad tikrai galėjau apseiti be jo doh.gif

Man padėjo griežtas pirkinių sąrašas 4u.gif Aš iš principo negaliu pakęsti parduotuvių, tai dažnai pirkdavau greitai ir be jokios sistemos, todėl nesąmonių pasitaikydavo doh.gif Dabar pakankmai ramiai galiu apsipirkti ir be sąrašo, nes mintyse susidėlioju, ko reikia. Ir dar mano šventa taisyklė: jei turiu galimybę, niekad neinu apsipirkti, kai būna krūvos žmonių, nes mane vargina visokie grumdymaisi, o nuvargusi vėl prisipirkalioju kažko "ant greičio" g.gif Dar didelis pliusas dažnai inventorizacijai biggrin.gif Periodiškai patikrinu, ko turiu (maistas ir visos kitos būtinos prekės), nes dažnokai "pasislepia" kažkas spintoj ar spintelėj ir vėl perki užmirštą daiktą..
Atsakyti
QUOTE(solnyszko @ 2011 11 02, 17:02)
Siaip pratybomis turetu mokykla aprupinti. Arba ju atsisakyti visai. Vertimas jas pirkti traktuotinas kaip reketas. Mokslas pagal konstitucija yra nemokamas.

o tai gal jums mokykla ir sasiuvinius ir rasymo priemones ir sportine apranga, ir technologiju pamokoms turbut viska nuperka, juk pagal konstitucija mokslas nemokamas lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(akcent @ 2011 11 02, 15:18)
Aš iš tų, kurios begalo taupo, o kas smagiausia man labai patinka tai daryti blush2.gif  rolleyes.gif

idomu kokia ta jusu vyro alga ir keliese gyvenate?
Atsakyti