Įkraunama...
Įkraunama...

Ar esate taupios, ar išlaidžios?

Oi Akcent, tu mano sielos dvynė biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(augustautve @ 2011 11 02, 17:04)
idomu kokia ta jusu vyro alga ir keliese gyvenate?

O kuo MB alga susijusi su tema? blush2.gif
Apie algos dydį nerašysiu (nemėgstu atvėrinėti piniginės netgi artimiesiems), o dėl žmonių kiekio, tai esame dviesia eilę metų ir tai yra sąmoningas žingsnis. Kol kas nesijaučiame subrendę vaikams nei psichologiškai, nei finansiškai (o ir kol rytojus neužtikrintas, kol patys nežinome, kur gyventi norisi ar LT, ar kažkur už marių jūrų mėlynų, tai ir ledžiame dienas dviesia).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo akcent: 02 lapkričio 2011 - 17:32
QUOTE(akcent @ 2011 11 02, 18:30)
Apie algos dydį nerašysiu (nemėgstu atvėrinėti piniginės netgi artimiesiems), o dėl žmonių kiekio, tai esame dviesia eilę metų ir tai yra sąmoningas žingsnis. Kol kas nesijaučiame subrendę vaikams nei psichologiškai, nei finansiškai (o ir kol rytojus neužtikrintas, kol patys nežinome, kur gyventi norisi ar LT, ar kažkur už marių jūrų mėlynų, tai ir ledžiame dienas dviesia).

na neisizeiskit, cia tik todel pagalvojau kad jei dviese tai bepigu dar ir puse beveik algos susitaupyti, kai mes esam penkiese tai irgi pasitaupom bet ne tiek daug kaip jus
Atsakyti
QUOTE(augustautve @ 2011 11 02, 17:33)
na neisizeiskit, cia tik todel pagalvojau kad jei dviese tai bepigu dar ir puse beveik algos susitaupyti, kai mes esam penkiese tai irgi pasitaupom bet ne tiek daug kaip jus

O ar aš kažką įžeidinėjau, kas negali atsidėti pusės algos? Pasidalinau sava patirtimi, gal kažkas pasinaudos, gal kažką įkvėpsiu taupymui, bet visgi iškart prasideda kažkokie kaltinimai (bepigu jums kalbėti...va dviesia gyvena, tai vaidina kažką, primeta taupuolius, kiekvienas sutaupytų be vaikų gyvendamas) biggrin.gif Gal ir sutikčiau, jeigu nepažinočiau tokių asmenybių, kurios kad ir kiek gaudamos algos, kad ir keliesia gyventų su pinigais nemoka elgtis nors tu ką.
Lengva kalbėti? blush2.gif O ar jūs gyvenote mano gyvenimą? blush2.gif Ar buvote šalia, kai buvo labai sunkių dienų? bigsmile.gif Visa tai, kaip išmokau elgtis su pinigais atėjo tik po ilgų metų ir didelio noro. Manote buvo lengva taupyti, kai paskolos smaugė kaklą, kai alga viena, o viskas kosmosą kainuoja ir t.t.
Buvo dienų, kai piniginė tuščia, kai valgydavome blynus (miltai ir vanduo). Mano manymu pas žmones įpratimas daugiau skųstis, vaidinti aukas, nei kažką daryti, kad pagerintų savo dalią (netaikau niekam asmeniškai).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo akcent: 02 lapkričio 2011 - 17:48
QUOTE(augustautve @ 2011 11 02, 17:33)
kad jei dviese tai bepigu dar ir puse beveik algos susitaupyti

Kurioj vietoj čia bepigu? Nenorėčiau ir aš čia gaunamų pajamų eskaluoti, bet nereikia taip kategoriškai įsivaizduoti, kad dviese gyvenantys asmenys turi žymiai daugiau galimybių susitaupyti.. Tai mes galime irgi teigti, kad va Jūs vaikus augindama galite gerokai pataupyti (rūbų dalyba, maistas darželyje, daugiavaikės šeimos statusas ir pan.) Kiekvienas atvejis skirtingas, bet pvz. aš ir MB gauname atlyginimus, viskas "baltai", jokių lengvatų mokesčiams. Kaimynystėje gyvenati 5 asmenų šeima, mokesčiams išleidžia bent trigubai mažiau nei mes ir tos sumos atsiprašant tikrai nepraėda. Atsiprašau už protrūkį, bet keistas man toks požiūris.
Atsakyti
QUOTE(Tikrė @ 2011 11 03, 09:27)
Kurioj vietoj čia bepigu? Nenorėčiau ir aš čia gaunamų pajamų eskaluoti, bet nereikia taip kategoriškai įsivaizduoti, kad dviese gyvenantys asmenys turi žymiai daugiau galimybių susitaupyti.. Tai mes galime irgi teigti, kad va Jūs vaikus augindama galite gerokai pataupyti (rūbų dalyba, maistas darželyje, daugiavaikės šeimos statusas ir pan.) Kiekvienas atvejis skirtingas, bet pvz. aš ir MB gauname atlyginimus, viskas "baltai", jokių lengvatų mokesčiams. Kaimynystėje gyvenati 5 asmenų šeima, mokesčiams išleidžia bent trigubai mažiau nei mes ir tos sumos atsiprašant tikrai nepraėda. Atsiprašau už protrūkį, bet keistas man toks požiūris.

drinks_cheers.gif Labai puikus postas.
Visgi pamiršau paminėti, jog iš tos vienos algos sugebame viską pirkti nuo A iki Z (nesame iš tos grupės žmonių, kuriuos tėvai nuolat remia mėsa, daržovėmis ar tai pinigais), negaume jokių legvatų, MB už mane dar sumoka kas mėnesį ir PSD.
Bet jeigu žmonėms atrodo, kad kiti tai ponai, o mes nabagai, tai tegul smile.gif
Atsakyti
QUOTE(akcent @ 2011 11 02, 19:30)

gaila kad nepasakote konkreciai ,idomu zinoti kokias pajamas turinti seima gali atsideti puse sumos,idomu palyginti su savo,gal i az galetumete parasyti biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(akcent @ 2011 11 03, 13:12)
MB už mane dar sumoka kas mėnesį ir PSD.

o kodel nestovite darbo birzoj,nereiktu moketi psd laugh.gif
Atsakyti
uj uj merginos neisikarsciuokit blush2.gif
aisku kad sveikintinas dalykas kas gali nors kazkiek atsideti juodai dienai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Tikrė @ 2011 11 02, 13:23)
mano aplinkoje yra kelios šeimos, kurių atvejis atvirkštinis nei kastones, stebiu aš iš šono ir niekaip nesuprantu, kad žmonės, gaudami tikrai normalias pajamas, nesugeba mėnesio gale turėti pinigų g.gif turi vaikų, finansinių įsipareigojimų, bet pastoviai likus savaitei ar dviems iki atlyginimų prašo paskolinti pinigų doh.gif čia toli gražu ne tie atvejai, kai tikrai nėra pinigėlių...

Mokėjimas elgtis su pinigais nuo pajamų dydžio ne visada priklauso - pajamos gali būti xx000, bet "nusipirkau brangias kelnes, dar brangesnį sijoną, o benzino į baką įpilt neturiu už ką" lotuliukas.gif
QUOTE(solnyszko @ 2011 11 02, 14:17)
Ne pinigus svaisto, o investuoja i grozi.

Na taip - kaip pavadinsi, taip nepagadinsi lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kumiko @ 2011 11 03, 15:54)
gaila kad nepasakote konkreciai ,idomu zinoti kokias pajamas turinti seima gali atsideti puse sumos,idomu palyginti su savo,gal i az galetumete parasyti  biggrin.gif

o kodel nestovite darbo birzoj,nereiktu moketi psd   laugh.gif

Visus mūsų gyvenimo metus alga nebūdavo pastovi. Buvo laikas kai sukdavomės už 300lt (aišku buvo aplinkybės, kai ėjo mums už tiek pragyventi), buvo laikas kai alga pasiekė ir 1500lt. Nerašysiu sumų savo piniginės vien dėl to, jog ne tame esmė. Kokie poreikiai pas žmogų, tiek jam ir liks arba tiek jis išleis. Žinau žmonių, kurie užsidirbdami ir po 5000-8000lt į skolas įlenda (taip pat būdami jau be vaikų arba vis dar be vaikų). Nepykit, moterys merginos, nei až, nei čia piniginės nedemonstruosiu mirksiukas.gif

Darbo birža kita tema. Metus joje buvau, nauda 0, o kaip žmogų ten sugeba žlugdyti kiekvienu atėjimu. Ten būdama jautiesi beraštė, debilė, kvailė ir viskokia kokia. Kadangi vyras mane per daug myli, mieliau moka PSD nei leidžia man eiti į tą nesąmonę smile.gif
QUOTE(augustautve @ 2011 11 03, 15:56)
uj uj merginos neisikarsciuokit  blush2.gif
aisku kad sveikintinas dalykas kas gali nors kazkiek atsideti juodai dienai  thumbup.gif

Nesikarščiuojame 4u.gif
Tiesiog prikimbama prie vieno žodžio ir valkiojama eilę postų lotuliukas.gif Sveikintina kai žmogus sugeba sutaupyti ir 100lt, ir 50lt, o galiausiai tie patys 10lt atsidėti vėliau tikrai pravers. Taigi kas kaip mokate, taip ir naudokite savo sunkiai uždirbtus pinigėlius smile.gif

QUOTE(Sophi @ 2011 11 03, 16:12)
Mokėjimas elgtis su pinigais nuo pajamų dydžio ne visada priklauso - pajamos gali būti xx000, bet "nusipirkau brangias kelnes, dar brangesnį sijoną, o benzino į baką įpilt neturiu už ką" lotuliukas.gif

drinks_cheers.gif wub.gif Pasirodo visgi buvo ir yra suprantančių mano mintį. Dėkoju thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo akcent: 03 lapkričio 2011 - 16:34
QUOTE(Tikrė @ 2011 11 03, 09:27)

kazkodel mane pritrauke paskutines dienas prie tokiu temu, na visai idomu paskaityti ir padiskutuoti, net gal is dalies papasakoti, kaip tauposi su vaikais ir be ju biggrin.gif
Mes esmae 3 asmenu seima, taip pat JOKIU lengvatu mokesciams wink.gif Eis vaikas i darzeli-mokesim uz darzeli, kur cia sutaupymas neva ant maisto g.gif Na, gerai, valgys vaikas pietus, pusryti, bet vakariene juk gaminsi ant visu, savaitgaliais, per atostogas visa seima kartu. Mokama suma darzeliui yra ir maisto dalis wink.gif Cia nesutaupoma. Kas del rubu, gerai kad siais laikasi yra internetas, tai nors uz normalesen kaina galima nusipirkti vaikui drabuziu, batu ir t.t. per tarpininkes. Nueikit jus i normalia parde, pamatysit, kad vaikiski rubai, batai, persoka suaugusiu avalynes ir drabuziu kainas wink.gif Jus, arba as, suauges zmogus, nusipirksiu striuke ir nesiosiu kelis sezonus, o vaikui auganciam uzteks tik ta ziema wink.gif Pampiai kainuoja biggrin.gif , pakol dar ant puodo nemoka sedeti, juk vaikui ir stengiesi ka nors skanesnio nupirkti, kad nesedetu ant kruopu, ka mes galime padaryti reikalui esnat. Kai turime vaikus, norime jiems geriausio smile.gif .
Na, reziume noriu pasakyti, kad mes kai gyvenome dviese, galedavome kas menesi atsideti tikrai nemazai i santaupas. Bet tuomet mes nemokejome uz nuoma, gyvenome giminiu name, zodziu tik uz paslaugas mokedavome. Nuomos pinigeliai ir dar +, eidavo i santaupas. Kuras daugiau kainuodavo, nes gyvenome uzmiestyje. O dabar esame trise, gyvename (paskutini men), nuomojame bute, mokame paskola (namo statyboms) ir nesutaupome nei cento. Nes. Kas lieka, viska skiriame namui. Cia velgi kita investicija. Kai iseisime i nama, nebereikes jau nuomos moketi, tai ir vel pasitaupys. Gyvendami cia per 2 metus sugebejau susipirkti viska, ko reikes virtuvei ir t.t.
As l. pritariu tai minciai, kad yra tokiu zmoniu, kad nesvarbu kiek gautu, moka viska isleiti ir dar i minusa eiti, o kiti, gaudami vidutines pajamas, sugeba sutaupyti kam reikia ir kiek reikia biggrin.gif .
Palyginus esu taupi, nes daug gaminu, retai kada perkame gatava maista, daug visko marinuoju, vakuoju, spaudziu sultis ir.t.t. Is tikruju maistas l. daug finansu suvalgo. Bet jei mokesi tame pataupyti (proto ribose), tai galesi kazkam kitkam skirti. Cia mano ex'o mintis- niekas nemato, ka as suvalgiau, bet visi mato, kaip as atrodau lotuliukas.gif

Oi, na ir prirasiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Shliopke @ 2011 11 03, 17:49)
kazkodel mane pritrauke paskutines dienas prie tokiu temu, na visai idomu paskaityti ir padiskutuoti, net gal is dalies papasakoti, kaip tauposi su vaikais ir be ju  biggrin.gif
Mes esmae 3 asmenu seima, taip pat JOKIU lengvatu mokesciams wink.gif Eis vaikas i darzeli-mokesim uz darzeli, kur cia sutaupymas neva ant maisto  g.gif  Na, gerai, valgys vaikas pietus, pusryti, bet vakariene juk gaminsi ant visu, savaitgaliais, per atostogas visa seima kartu. Mokama suma darzeliui yra ir maisto dalis wink.gif Cia nesutaupoma. Kas del rubu, gerai kad siais laikasi yra internetas, tai nors uz normalesen kaina galima nusipirkti vaikui drabuziu, batu ir t.t. per tarpininkes. Nueikit jus i normalia parde, pamatysit, kad vaikiski rubai, batai, persoka suaugusiu avalynes ir drabuziu kainas wink.gif Jus, arba as, suauges zmogus, nusipirksiu striuke ir nesiosiu kelis sezonus, o vaikui auganciam uzteks tik ta ziema wink.gif Pampiai kainuoja  biggrin.gif , pakol dar ant puodo nemoka sedeti, juk vaikui ir stengiesi ka nors skanesnio nupirkti, kad nesedetu ant kruopu, ka mes galime padaryti reikalui esnat. Kai turime vaikus, norime jiems geriausio smile.gif .
Na, reziume noriu pasakyti, kad mes kai gyvenome dviese, galedavome kas menesi atsideti tikrai nemazai i santaupas. Bet tuomet mes nemokejome uz nuoma, gyvenome giminiu name, zodziu tik uz paslaugas mokedavome. Nuomos pinigeliai ir dar +, eidavo i santaupas. Kuras daugiau kainuodavo, nes gyvenome uzmiestyje. O dabar esame trise, gyvename (paskutini men), nuomojame bute, mokame paskola (namo statyboms) ir nesutaupome nei cento. Nes. Kas lieka, viska skiriame namui. Cia velgi kita investicija. Kai iseisime i nama, nebereikes jau nuomos moketi, tai ir vel pasitaupys. Gyvendami cia per 2 metus sugebejau susipirkti viska, ko reikes virtuvei ir t.t.
As l. pritariu tai minciai, kad yra tokiu zmoniu, kad nesvarbu kiek gautu, moka viska isleiti ir dar i minusa eiti, o kiti, gaudami vidutines pajamas, sugeba sutaupyti kam reikia ir kiek reikia biggrin.gif .
Palyginus esu taupi, nes daug gaminu, retai kada perkame gatava maista, daug visko marinuoju, vakuoju, spaudziu sultis ir.t.t. Is tikruju maistas l. daug finansu suvalgo. Bet jei mokesi tame pataupyti (proto ribose), tai galesi kazkam kitkam skirti. Cia mano ex'o mintis- niekas nemato, ka as suvalgiau, bet visi mato, kaip as atrodau  lotuliukas.gif

Oi, na ir prirasiau  biggrin.gif

bet super thumbup.gif
Atsakyti