Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(rozamunda @ 2009 03 25, 13:48)
nu gal didesniu,bet kai darzui galiu skirti tik kokius 4m2...

1,3333 seimos nario bigsmile.gif ?
Atsakyti
QUOTE(DeeDee @ 2009 03 25, 12:53)
bandyčiau dėti geotekstilę - kiek pati ją naudoju skaldelei atskirti ar augalų šaknims apriboti, pasiteisino wink.gif

ačiū 4u.gif apie tai nepagalvojau , turėjau tokią mintį - panaudot tas plastmasines juostas , kur vejai atskirti , bet nepigiai kainuotų ir dar neaišku ar gerai g.gif

QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 03 25, 13:01)
Perliuk,  Tavo obelaitės "pirmame aukšte" turi per daug šakelių - reik palikt 3-5 šakeles taip, kad jos būtų tolygiai išsidėsčiusios (t.y. būtų "žiūrinčių" į visas puses). Kitas išgenėk. Be to, tas "pirmas aukštas" turėtų prasidėti panašiai 80-100 cm nuo žemės, jei šakelės auga žemiau, išgenėk. Jei kurią reik, atlenk horizontaliai. Medelių viršūnes, kaip ir likusių šakelių viršūnes, taip pat reik patrumpinti (kerpama virš pumpuro, esančio išorinėje pusėje). 

ačiū 4u.gif kaskart vis aiškiau ir aiškaiu biggrin.gif

tik su viršune dar klausimas , trečiam pav. šakų nedaug ir išsstypusi viršunė , dvišakė , tą vieną šakelę tai nukirpt , o pačią viršūnę kiek trumpint ?

pagal knygą : obelų formavimas paprastosios verpstės vainikais pirmaisiais metais - " kai auga trys šakutės ,viršūnė patrumpinama 0,2m virš šakutės"

o antraisiais -"a) retai pasodintų vaismedžių ilga viršūnė trumpinama 0,6m virš viršutinės šakutės ; cool.gif tankiai pasodintų vaismedžių ilga viršūnė visai iškerpama , o vietoj jos palenkiama viršutinė šakutė "

Kaip tie metai skaičiuojasi ? pirmieji -kai pirmą kartą genimi ar kokio amžiaus tas medis(šito tai aš nežinau)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Perliukas: 25 kovo 2009 - 14:09
QUOTE(rozamunda @ 2009 03 25, 13:38)
va tokiu gardeliu ir prasysiu sobieskos dieduko ax.gif

nu nzn , is tokio darzo butu daugiau naudos, ar vargo g.gif ?
as tai labiau uz iremintas lysveles, arba dar geriau - darzo-gelyno mix'a wink.gif .
zinant, kokiu graziu spalvu ir formu buna salotu, mangoldu ir t.t., isbandyciau pirma paprastesni vatianta - darziuka praskiesti gelemis, o jei nepatiktu - tada ireminciau lysvese.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 25 kovo 2009 - 14:17
QUOTE(vida777 @ 2009 03 25, 15:08)
nu nzn , is tokio darzo butu daugiau naudos, ar vargo  g.gif ?
as tai labiau uz iremintas lysveles, arba dar geriau - darzo-gelyno mix'a  wink.gif .
zinant, kokiu graziu spalvu ir formu buna salotu, brokoliu ir t.t., isbandyciau pirma paprastesni vatianta - darziuka praskiesti gelemis, o jei nepatiktu - tada ireminciau lysvese.

pernai jau turejau 1m2 krapu ir petrazoliu ir net 6 pamidorus auginau.
svogunu,deja ,nesulaukiau,nes pasirodo as juos kaip tulpes pasodinau-ryskiai per giliai doh.gif

SKELBIMAS
rysium su artejanciais sodo darzo darbais dovanosiu ivairaus gruzo ir zvyro biggrin.gif
pristatymas Kauno zonoje nemokamas,tik maisus atgal pasiimsiu.

kas nesuprato-statybininkai gyvates po juodzemio paklodele visoki gruza suslepe,kadangi planuoju kasinejimo darbus,reikia skubiai juo atsikratyti ...
Atsakyti
laba,

kažkaip pernai neprisijungiau, bet šiemet tai noriu į jūsų būrį biggrin.gif priimsit? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2009 03 25, 10:01)
Be problemu galesi persodint pavasari...tujos toks augalas, kur kisi ten prigis, o dar tavosios tik 2 metu.Drasiai kask, bet stenkis su kuo daugiau zemiu palikti ant saknu (saknys tai pavirsines, is toliau pradek kast)


QUOTE(DeeDee @ 2009 03 25, 10:14)
tujas persodinėčiau vėlyvą vasarą, ankstyvą rudenį - dienomis nebetaip karšta būna ir įsišaknydint spėtų iki šalčių. Pavasarį šalnos, vasarą daug laistyt reiktų - iš praktinės pusės žiūrint.


dekui dekui dideliausias, visada sulaukiu pagalbos 4u.gif 4u.gif po baliona mirksiukas.gif
nuraminot mane doh.gif

Atsakyti
QUOTE(gėliukas @ 2009 03 25, 15:37)
laba,

kažkaip pernai neprisijungiau, bet šiemet tai noriu į jūsų būrį  biggrin.gif  priimsit?  blush2.gif

Junkis...ir rodyk ka turi, o paskui gal ko nors paklausk mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(DENARA @ 2009 03 25, 16:12)
dekui dekui dideliausias, visada sulaukiu pagalbos  4u.gif  4u.gif  po baliona  mirksiukas.gif
nuraminot mane doh.gif

biggrin.gif ne tokius medzius persodina, o cia tik jaunutes tujukes. Balioncika jamu mirksiukas.gif
Atsakyti
2. Panašiai žadu apipinti mūsų daržo lysves , šiek tiek žilvičių jau turiu , tik dar nesugalvojau ką iš vidinės lysvės pusės dėt , kad žemės neišbyrėtų ir neišsiplautų
[/quote]

Siam reikalui tinka tik zilviciai? O kiek metu atlaikys nesupuvusios tokios tvoreles?
P.S. Tik nevarykite manes skaityti knygu, nemegstu schmoll.gif
Atsakyti
Tvenkinys
Baldas
Lysve
Darzas

Nebuciau mokejus nuoasakoti, tai radau kazka panasaus. Pas MB broliene man patinka darzo ideja - puslankiu nuo sienos isdestytos pailgos trapecijos formos lysves, iremintos borteliais (gaunasi tokia pusiau saulute), o paciam vidury kaip ir cia, pasodintas kazkoks aukstas augalas:
Darzas 1
Atsakyti
QUOTE(Perliukas @ 2009 03 25, 15:01)
1 - obelų formavimas paprastosios verpstės vainikais.
2 - Kaip tie metai skaičiuojasi?
3 - tik su viršune dar klausimas , trečiam pav. šakų nedaug ir išsstypusi viršunė , dvišakė , tą vieną šakelę tai nukirpt , o pačią viršūnę kiek trumpint ?


1 - rašei, kad pas Tave vidutinio augumo obelys, tai gal geriau būtų ilgainiui formuoti obelaites atvira centrine dalimi, o ne paprastąja verpste, kuri (bent jau literatūroje taip rašoma) paprastai taikoma žemaūgėms ir pusiau žemaūgėms obelaitėms.

2 - paprastai skaičiuojama augimo sode metais (t.y. kada pasodinai pas save ir bus pirmieji metai). Dažniausiai sodinami skiepyti vienmečiai (turi tik vieną stiebelį arba stiebelis su vos viena kita mažyte šakute) arba dvimečiai (paprastai turintys 3-5 gerai išsivysčiusias šakeles) sodinukai.

3 - jei vis dėlto formuotum ne paprastąja verpste, tai viršūnę patrumpink virš trečio-ketvirto pumpuro skaičiuojant nuo aukščiausiai esančios šoninės šakelės;
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smėlio smiltelė: 25 kovo 2009 - 16:33
maximoj tokis šiltnamiukas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2009 03 25, 10:50)
Internetinio puslapio dar neturiu, nes viskam pritrūksta laiko, Pirkėjų niekada nebūna per daug  lotuliukas.gif  , jei norit galiu į AŽ atsiųsti sąrašą, o kai atšils galima ir į namus atvykti, išvis turiu apie 300 pardavimui skirtų augalų.


Noriu sarasiuko 4u.gif aciu 4u.gif

As naujoke ir cia, ir parodyt dar nieko neturiu... veja pernai pasisejom, ir du seni grazuoliai kastonai... geguze buna grozis, o rudeni kruvos kastonu ir i stoga bumsi biggrin.gif
Du metus puosemes geliu loveliais ant balkonu, pernai pavasari buvau nestuke.gif tai nesinorejo nieko, o siemet jau planuoju po truputi pasisodint kazka... gyvatvore pietu pusej, prie iejimo laiptu kokiu krumeliu, daugiameciu ko nors, dar ploteli palei pamata siaures pusej noriu siemet sutvarkyt..... visa ziema skaitau skaitau.... vietos nemazai bet nesinori skubet...
Klausima turiu - ar zinot savo zemiu rugstinguma, ir kaip tai nustatyt? Nes vis randu koks augalas kokia zeme megsta.. ar tai labai svarbu augalo augimui, ar nuskurs jei netiks zeme? Pas mus priesmelis, smelis, ir ant virsaus uzveztas juodzemio sluoksnis...

pamirsau - turiu daigeliu, bandau uzsiaugint vienmeciu zydinciu, prieskoniniu augalu..
Atsakyti