Įkraunama...
Įkraunama...

vaikas nekalba 5

Tęsiame pokalbius ir pasidalinimą patirtim, rūpesčiais ir džiaugsmais

naudinga info:
Idedu naudinga informacija, kad nereiketu kas syki naujiems zmonems ieskoti.

VRC http://www.raida.lt/ (Vaiko raidos centras Vilniuje)
PPT Lietuvos miestuose:
Siauliai http://www.siauliai....ietimas/ppt.php
Kaunas http://www.kppt.lm.lt/
Vilniaus psichologinė pedagoginė tarnyba
A. Vivulskio g. 2A, LT-03220 Vilnius
tel.2650912

Kalbos korekcijos centras Kaune http://www.logopedas.lt/
Mikciojantiems vaikams
http://www.mikciojimas.com/

Meno ir muzikos terapija Vilniuje
http://www.artmusictherapy.lt/

Patarimu ir "receptu" skyrelis
http://www.supermama...howtopic=375995
Atsakyti
QUOTE(gobsiukas @ 2009 03 19, 16:08)
, bet su tualetu graudu darosi mn , kaip sakant kiekvienam savo rupesteliai bet tikiuos nedarys i kelnes iki 18m g.gif

gobsiukas -ramai, ramiai.. mirksiukas.gif ..tavo vaikais tikria darys viską į tualetą...Manijei irgi....abu pradėjo prašytis tik nuo kokių 2,8 metų...ir tai karatis pasitaikydavo nelaimių ....bet rreikia ramiau reaguoti... mirksiukas.gif Aš irgi pergyvenau...bet tiesiog atėjo LAIKAS.ne kievienas gali prašytis ant puodo 1,5-2,5 metų.... mirksiukas.gif smile.gif Atliks savo reiklaus jis pats ,atliks....patikėk ir tikėk savo vaiku. SĖKMĖS
Va, aš irgi čia vis galvodvau-kaip tie pirmaklasiai kodines duris atsidaro savo įėjime...ir mano mergina , 5,6metų- kuri dar net neina į paruošiamąją šias kodiens duris JAU atidaro...nugi džaiugiuos nerealiai biggrin.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
jo..tie maziai kai kur zino daug daugiau nei mes (tik jokie testai to nemoka ivertinti mirksiukas.gif )
Atsakyti
na aciu kad paguodet zinot kartais uztenka graziu zodziu ir sirdutei ramiau 4u.gif
Atsakyti
Nauja pora kaliošų doh.gif

valiau ryte vaikams dantis. Žiū pas ex-nekalbiuką (jau kelintą kartą - nu man tie apatiniai dantys tokie .. nu tokie su didėjančiais tarpdančiais pasirodė), taigi žiū, kad tie apatiniai dantys, o vienas ypač - ĮSTRIŽAI visai dantų eilei sukasi blink.gif

aš tą dantį čiupt - ogi kliba doh.gif
klausiu - neskauda? dabar? kai valgai?
Ne.

tai ar JAU? Jau prasidėjo didysis dantakritys? rolleyes.gif

Nu nebūtų šoko man, jeigu ne vakarykštis pokalbis su jo logopede. Jau taip vaikas stengiasi, jau taip gražiai taria, - sakė logopedė, - o jau tą raidę "s" taip gražiai taria, liežuvukas prie dantukų...

bla bla bla

o tai kur dabar tas liežuvukas bus??? ką, jau krenta tie dantukai?

vasarą bus šeši tortai ir viena žvakė rolleyes.gif
Atsakyti
rolleyes.gif
as sian jau po pirmines konsultacijos VRC
vaiko viena dalis -tai kas susije ne su kalba, piesimas ,kontraviams ir ttt visi dalykai uzduotis kur nereikia kalbeti issivyste pagal amziu gerai kai kurios sritys netgi labai gerai (tarkim konstravimo)

o vat kas su kalba - tai gebejimus ivertino vidutiniskai ir net zemiau vidutinisko
tai vat, liko dar lankyti 6 dienas VRC kita sav dar bus konultacija pas logopeda

bet maniskiui reikalinga intin intesyvi logopedo pagalba, kuri ne tik mokintu istarti zodi bet mokintu is "giliau" pasakyto zodzio prasme, kalba, pasakojima ir tt

tai vat dar eisiu i logopedes konsultacija, ir paskui bus jau bendros isvados

tokios zinios rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(mama_gulbe @ 2009 03 20, 16:13)
.........
o vat kas su kalba - tai gebejimus ivertino vidutiniskai ir net zemiau vidutinisko
tai vat, liko dar lankyti 6 dienas VRC kita sav dar bus konultacija pas logopeda

bet maniskiui reikalinga intin intesyvi logopedo pagalba, kuri ne tik mokintu istarti zodi bet mokintu is "giliau" pasakyto zodzio prasme, kalba, pasakojima ir tt

Sita, kaip mano vaiko logopede aiskina, gali mokinti ir tevai namuose.
Tam nereikia specialiu ziniu, tai tiesiog pasaulio pazinimas.

As vakar darzely suzinojau, kad be jokiu islygu vaikai kuriems sueina 6 turi eiti i paruosiama, o paskui i pirma klase be jokiu atidejimu verysad.gif
Kai suzynojau tai be zado likau, blink.gif vos neapsizliumbiau kokie musu istatymai kiauri unsure.gif
Galvojau dar metus darzely kad pabutu unsure.gif toks dar ziopliukas man jis atrodo.
Skaiciuoti nemoka, spalvu nepasako, sneketi normaliai nemoka, pasakoti isviso sunkiai pavyksta doh.gif net neisivaizduoju jo prie pamoku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sirvita: 20 kovo 2009 - 16:23
Naiytas, tai norma su dantu kaita, maniskis 4.6 jau turejo nuolatinius kruminius blink.gif doh.gif dantiste buvo apakusi, teko moketi uz dengima silantais, nes valstybe dengia tik nuo 6 metu tokia procedura.
Nu kuri laika su snypscianciais priebalsiais bus bedu, su r turbut irgi, bet..tai rodo, jo branda thumbup.gif

Sirvita, na galiu tik paguosti, akdbuna vaiku kalseje, kurie nemoka skaiciuoti, skaityti, nemoka raidziu, tam pirma klase ir yra.
Del kalbos - tada turi buti skiriamas ir logopedas mokykloje (mes sukonfliktavom ir maniskis nejo aps logopede mokykloje)
jei su spalvom beda..gal jus gaukite isvadas is PPT ir butinai jas neskite i mokykla, kad vaikui reikalinga pvz. spec. pedagogo pagalba, nes spalvas tai privalomai turetu skirti, nebent sutrikimas ir tada darytu modifikuota programa, kur pvz. uzduotys su spalvomis yra keiciamos arba neatliekamos.

Del zodzio, kalbos gelmes supratimo..taip..is dalies gali tevai, bet logopedas daznai dirbda,as su temomis (plesdamas zodyna zodziu grupemis, aiskina ir kokie zodziai ir kada naudojami ir pan.) daznai tevams tiesiog truksta ziniu, kaip tai sistemiskai padaryti
Atsakyti
Na va, nutariau ir as su jumis savo rupesciais pasidalinti. Mano dukrai 3 metai 2 menesiai. As-lietuve, vyras- vokietis, bet gyvename Cekijoje., dukra jau gera pusmenti lanko cekiska lopseli, siandien aukletoja pristojo prie musu keliu mamu ( mat grupeje yra slovaku, rusu), kad musu vaiku nesupranta, kad kalbantys vaikai nenori bendrauti su maziau kalbanciais, ar kitaip kalbanciais ir jei mes ruosiames gyventi cia, tai jie turi ismokti kalbeti. Kad mano dukra pyksta, jei jos vaikai nesupranta. Visada galvojau, kad vaikai ismoksta kalbeti savaime, vieni anksciau kiti veliau, gal as mastau neteisingai, jei jau persirito 3 metu riba, tai jau reikia kalba turi lietis tarsi upeliukas. As galvojau kalbant su manim ismoks lietuviskai, su teveliu- vokiskai, o vietiniais- cekiskai. Gal as neteisi, pasidalinkit savo patirtimi, gar reikia susirupinti ieskoti pagalbos pas medikus ar kitose istaigose.
Atsakyti
Antane, nu zinai as tai aukletojai apakyciau, akd mano vaikas ne vunderkindas ir vienu sykiu 4 kalbu (lietuviu, vokieciu, ceku ir anglu, kaip suprantu Amerikeje) ivaldyti negali. is viso dvikalbese seimose vaikai ima kalbti veliau, ak jau kalbeti, kai turi tokiamultikalbine aplinka.
Laikykis 4u.gif pasakyk, kad ismokyti galima papudga ar suaugusi zmogu kalbos, o vaikas deja, jei ji perdaug uzspausi del streso is viso gali nekalbeti, ar emociskai buti pristabdytas vystymasis.
hau pasakiau savo nuomone
Atsakyti
QUOTE(Antane @ 2009 03 20, 20:00)
Na va, nutariau ir as su jumis savo rupesciais pasidalinti. Mano dukrai 3 metai 2 menesiai. As-lietuve, vyras- vokietis, bet gyvename Cekijoje., dukra jau gera pusmenti lanko cekiska lopseli, siandien aukletoja pristojo prie musu keliu mamu ( mat grupeje yra slovaku, rusu), kad musu vaiku nesupranta, kad kalbantys vaikai nenori bendrauti su maziau kalbanciais, ar kitaip kalbanciais ir jei mes ruosiames gyventi cia, tai jie turi ismokti kalbeti. Kad mano dukra pyksta, jei jos vaikai nesupranta. Visada galvojau, kad vaikai ismoksta kalbeti savaime, vieni anksciau kiti veliau, gal as mastau neteisingai, jei jau persirito 3 metu riba, tai jau reikia kalba turi lietis tarsi upeliukas. As galvojau kalbant su manim ismoks lietuviskai, su teveliu- vokiskai, o vietiniais- cekiskai. Gal as neteisi, pasidalinkit savo patirtimi, gar reikia susirupinti ieskoti pagalbos pas medikus ar kitose istaigose.

Nemanau, kad yra sutrikimas tokiame amžiuje dar nemokėti 3 kalbų vienu metu. Ypač, jei jau kurio nors iš gimdytojų gimtąją kalbą pramokusi.

Nesuprantu tos auklėtojos. Ar ji nori, kad Jūsų dukrytė po pusės metų darželio lankymo jau kalbėtų ir čekų kalba? Kad Jūs patys ją čekų kalbos mokintumėte? Bet juk tai ne Jūsų gimtoji kalba. Geriausiai kalbų mokomasi vaikystėje natūralioje kitakalbių aplinkoje.
Įdomu, ar visi tą darželį lankantys 3 metukų čekučiai jau tokie geri čiauškučiai, ar visi labai raiškiai kalba, kad būtų galima iš jų greitai išmokti taisyklingos čekų kalbos. Nebent auklėtojos skirtų daugiau dėmesio kitakalbiams vaikams.

Kiekvienam skirtingu metu tas imlumas kalboms pasireiškia. Aš pati namuose kalbėjau lietuviškai, o kieme buvo rusakalbių aplinka. Gal nuo kokių 4 metų pradėjau ir rusiškai pamažu kalbėti. Iš vaikų išgirsdavau žodžius, kurių nesuprasdavau, o reikšmės paklausdavau savo tėvų. Išmokau natūraliai. Bet tam reikia laiko. Kažin, ar užtenka pusmečio g.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AlfaBeta: 20 kovo 2009 - 22:14
QUOTE(Alchemie @ 2009 03 20, 17:34)

Sirvita, na galiu tik paguosti, akdbuna vaiku kalseje, kurie nemoka skaiciuoti, skaityti, nemoka raidziu, tam pirma klase ir yra.
Del kalbos - tada turi buti skiriamas ir logopedas mokykloje (mes sukonfliktavom ir maniskis nejo aps logopede mokykloje)
jei su spalvom beda..gal jus gaukite isvadas is PPT ir butinai jas neskite i mokykla, kad vaikui reikalinga pvz. spec. pedagogo pagalba, nes spalvas tai privalomai turetu skirti, nebent sutrikimas ir tada darytu modifikuota programa, kur pvz. uzduotys su spalvomis yra keiciamos arba neatliekamos.

Jis spalvas tai skiria smile.gif bet pavadinimu neatsimena ir maiso doh.gif
Atsakyti