Įkraunama...
Įkraunama...

vaikas nekalba 5

mama gulbe, tai va, akd ta gydytoja VRC ryskiai nepaziurejo, kada 6 metai tam vaikui suejo..cia zinai..vakar suejo, o jau siandien turi moketi sudeti biggrin.gif
Ale kaip man grazu..reiskia vaikai turi klausa..girdi aplinka ir tarme palaiko..grazu wub.gif ismoks dar bendrines,juolab, kad mokykloje mokytojos tikrai supras is kur vaikui tas tarmiskumas, juk ne rusiski vertiniai..
Pas mus tai beda...naujas prielinksnis, nezinau kaip ismusti..jei jis tik nori pasakyti ko nors daug, tai jis naudoja angliska "of" ir iseina of ju doh.gif "daug of ju", o kai dar kartais istaria blogai is viso iseina "daug aviu" doh.gif kazkaip reikes per atrosogas panaikinti sita naujadara.
dabar planuoju pirkti "Alias junior" zaidima, tikiuosi, akd iseis jam zaisti, juolab, kad labai uzsideges mums rengti visokias viktorinas su klausimasi (tik klausimus ne visada iseina jam sudaryti doh.gif ) bet pstarosiomis dienomis labai dziaugiuosi vaizdinga kalba, palyginimais, va keletas:
Oras kvepia jura
pavasaris...pagaliau spindi naktis
O paskutinis buvo toks pokalbis vakare:
uzsidejo mano ranka sau ant veido ir sako:
-mamyte, tu kvepi...
-Kuo as kvepiu, sunuti?
-...savimi..mamyte wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Sirvita @ 2009 04 08, 16:21)
Mes Uteniskiai, tai musu, Uteniskiu, vaikai labai tarmiskai sneka  biggrin.gif
Suauge kas kaip, bet vaikai  doh.gif
Mano vaikas sako "UgnelA"  doh.gif  as jam bandau iskiepyti kad "ugnelĖ" o jis su manim gincijasi, ir sako "tu netaip sakai" lotuliukas.gif

man labai graži šita tarmė. wub.gif Taip greitai niekas nešauna galvon, kad sušaržuot, bet labai faina tarmė wub.gif

QUOTE(Alchemie @ 2009 04 08, 17:52)
-...savimi..mamyte  wub.gif

wub.gif

o aš važiavau į darželį vaiko pasiimti, per HE'są, Kaune, ir, Pou, prisimeni prietarus apie traukinius, MAN pasignalino ir pamojavo mašinistas. wub.gif Toks išsišiepęs visas, geros nuotaikos.
"Dieve, pagalvojau, dzeduli, kad tu žinotum, kaip tu man čia širdį praskaidrinai..." ir prisiminiau tą Pou prietarą... nugis kalbės kalbės tas mano vaikas...
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2009 04 08, 15:52)
vaizdinga kalba, palyginimais, va keletas:
Oras kvepia jura
pavasaris...pagaliau spindi naktis
-mamyte, tu kvepi...
-Kuo as kvepiu, sunuti?

Alchemie..jetus ,kaip smagu...širdį kutena... wub.gif wub.gif

QUOTE(naitas @ 2009 04 08, 18:21)

o aš važiavau į darželį vaiko pasiimti, per HE'są, Kaune, ir, Pou, prisimeni prietarus apie traukinius, MAN pasignalino ir pamojavo mašinistas.  wub.gif Toks išsišiepęs visas, geros nuotaikos.
"Dieve, pagalvojau, dzeduli, kad tu žinotum, kaip tu man čia širdį praskaidrinai..." ir prisiminiau tą Pou prietarą... nugis kalbės kalbės tas mano vaikas...

..papasakokit apie prietarus....priminkit..apie ..na. apie mašinisuts ir traukinisu.gal ką praleidau smile.gif

Manoji šiandien.. smile.gif -Įjunk man lempą...
aš sakua-"oi tingiu-.."
o ji- mamyte- "nu netingėk.".. biggrin.gif lotuliukas.gif

o dėl tų paruošaimųjų grupių- manlo9gopedė minėjo,kad tai skiriama tik "sunkiems" vaikams-kad vaikui turi būti priskirtas invalidumas-kad palikt dar vienus metus daržely ir neit į tą pirmą klasę...
- unsure.gif
Atsakyti
Alchemie, Naitai, jetus kaip saldu, švelnu, jautru, neralu ir STEBUKLINGA iki ašarų wub.gif

Ramunėle, nežinau ar būtina turėt negalią, bet kad po paruošiamosios grupės likti ikimokyklinėj dar metus, reikalinga ne tik PPT išvada apie tai ar vaikas subrendęs eiti į pirmą klasę, bet ir medikų pažyma dėl tausojančio režimo. Aš supratau taip, kad į paruošiamąją grupę eina visi neišvengiamai, išlygos taikomos pirmokams.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cute: 08 balandžio 2009 - 19:46
QUOTE(gobsiukas @ 2009 04 07, 12:15)
mes is siauliu smile.gif

A taigi Šiauliai - logopedų kraštas mirksiukas.gif
Žinot, aš pagalvojau, kad bedarbystė man negresia - jei pradės nesisekti dabartinėj profesijoj, persikvalifikuosiu į logopedus bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Keli Mutu: 08 balandžio 2009 - 20:54
QUOTE(cute @ 2009 04 08, 21:44)
Aš supratau taip, kad į paruošiamąją grupę eina visi neišvengiamai, išlygos taikomos pirmokams.

mano vaiko daržely vaikas su protine negalia, nekalbantis beveik, eina į paruošiamąją... nežinau smulkmenų, bet jis iš normalios grupės ėjo į paruošiamąją... na bus matyt nuo rudens..

apie traukinius paieškosiu.. paraidžiui surasiu mirksiukas.gif kada nors.. toli reik eiti.. į praeitas temas..
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2009 04 08, 20:53)
apie traukinius paieškosiu.. paraidžiui surasiu  mirksiukas.gif kada nors.. toli reik eiti.. į praeitas temas..

lauksiu... mirksiukas.gif

cute- tai čia turbūt po paruošiamosios ar ne , sprendžiasi tie klausimai?
Žinot ,man apskritai nesuvokiama,kad manoji-jau greit į mokylą šuoliuos...niu niekaip nesuvokiu.. doh.gif biggrin.gif ...ooot laikas bėga... unsure.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
Kwli Mutu, i logopedus butu sunku persikvalifikuoti..bet va spec. pedagogu, manau imanoma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2009 04 09, 10:29)
Kwli Mutu, i logopedus butu sunku persikvalifikuoti..bet va spec. pedagogu, manau imanoma 4u.gif

Kodel turėtų būti sunku? g.gif Ar ten dideli konkursai?
Atsakyti
štai, kol radau karsta.gif Tik aš tai retai pataikau taip, kad po viaduku važiuočiau, o virš manęs - traukinys.
Man labai dažnai papuola, kad priešpriešais traukinį sutinku, per HE'są važiuodama. O vakar mus pasivijo traukinukas, susilyginom, ir mašinistas kad moja kad moja išsišiepęs, pasignalino, aš jam irgi "atgal" pasignalinau. Nerealus jausmas, net apsiblioviau, lauke turėjau pastovėti prie darželio, kol susitvardžiau ir galėjau į vidų eiti. Noras? vienas jis ir pastovus - kad tik tas mano vaikas normaliai vystytųsi.

QUOTE(Pou @ 2008 10 14, 16:18)
Beje, kas liečia svajones, ar žinote, kad važiuojant ar einant po tiltu, kuriuo važiuoja traukinys, reikia sugalvoti norą. Tuomet jis išsipildo, kaip kad ir pamačius krentančią žvaigždę. Dažnai tenka važiuoti po viaduku, kuriuo traukinukai lekia. O noras vienintelis...

QUOTE(Ramunėlė* @ 2009 04 08, 21:28)
..papasakokit apie prietarus....priminkit..apie ..na. apie mašinisuts ir traukinisu.gal ką praleidau smile.gif

QUOTE(Keli Mutu @ 2009 04 08, 22:52)
A taigi Šiauliai - logopedų kraštas mirksiukas.gif
Žinot, aš pagalvojau, kad bedarbystė man negresia - jei pradės nesisekti dabartinėj profesijoj, persikvalifikuosiu į logopedus bigsmile.gif

nu ką, mintis. Kol persikvalifikuosi, ir krizė baigsis. bigsmile.gif Tačiau šiaip tai labai reikalingi tie logopedai. Bent Kaune tai daugumoje darželis turi po vieną logopedę ir dirba tik su 6-mečiais, kurie turi kalbos problemų. Nėra skiriama daugiau pinigų logopedų etatams išlaikyti.

žinot, perkračiau ankstesnes temas.. kažkur dingo bundziulka g.gif

Papildyta:
severina dar nesirodo...
Atsakyti
Keli Mutu, manau, akd ten tiesiog didelis pasiruosimas plius yra specializacijos pagal amzius, sutrikimus ir pan. kazkaip matydama, kaip ir kiek dirba musu logopede..galvoju, kad cia rimtai reiketu studijuoti ir tureti tam pasaukima blush2.gif su spec. pedagogu aisku irgi, bet galima ir savo patirtis is darbo su vaiku jau taikyti....nu zodziu..cia as svaicioju biggrin.gif labai daznai dabar pagalvoju, akd man reiketu studijuoti situos dalykus..nes man jau trukstaziniu, o norisi kuo kokybiskiau padeti ir savo vaikui, ir jei zmones klausia patarimo.

Severina, man atrodo, bendrauja kitam skyrelyje, o siaip manau, uzsidegusi dalyvauja darzelio veikloje, kur veda vaika

naitas..zinai..va tokie momentai su masinistais, ar siaip su kazkokiais zenklais, kruiuos realistai nuraso i mamu seiliojimasi, kiti i siiap atsitiktinuma..as manau, kad taip su mumis ten auksciausiasi ir bendrauja..juk nebutu tiek dziaugsmo, jei tai nebutu tiek vertinga tau..tokia smulkmena ir tiek daug reiskianti tau ir mums...
Cia kai kalba sirdis su auksciausiuoju, be iskaiciavimu, prasymu, reikalavimu, atgailu..tiesiog meile ir dziaugsmas jo tau, tavo jam...nu nusvaigau as cia blush2.gif bet man labai gera ir grazu, kad zmones gali patirti tokius momentus laimes wub.gif

Siandienos komentaras
Vaikas paeme varle i ranka sir paleido ja i bala..rankos glicios, lipnios..sluostosi i servetele ir sako
-..mano rankos su varliu..varliu....makijazu bigsmile.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2009 04 08, 16:52)
......
pstarosiomis dienomis labai dziaugiuosi vaizdinga kalba, palyginimais, va keletas:
.....
-mamyte, tu kvepi...
-Kuo as kvepiu, sunuti?

wub.gif wub.gif wub.gif
Labai dziaugiuosi , kad ir mano sunus padovanoja man tokiu graziu gyvenimo akimirku wub.gif Esu labai laimiga mama, kad ji turiu wub.gif
Jis kiekviena diena sako "myliu tave mama... ir tete myliu ir katyte ir mociute ir ...." As jam sakau "gerai kad myli, ir tave uz tai visi myli" wub.gif
O labiausiai buna man nefaina blush2.gif kai ji apibaru, o jis po kiek laiko "myliu tave mama"....sazine labai griauzia tada blush2.gif norisi laika atsukti...pasitaisyti ax.gif
Atsakyti