Įkraunama...
Įkraunama...

vaikas nekalba 5

QUOTE(Keli Mutu @ 2009 06 05, 12:03)
Nu aš čia vėl už vadžių ir iš pradžių - bet dauguma mūsų nekalbiukų visgi pirmagimiai g.gif Na tik išskyrus gobsiuką, LinaR (atrodo). O dauguma - mano, Alchmie, skruzdėda, naitas, severina, Pou, Daivukas - pirmagimiai. Va neprisimenu cute, Ramunlele kaip g.gif
Mano pusbrolio šeimoj keturi vaikai, tai pirmagimė mergaitė turėjo irgi kalbos sutrikimą - žmonių kalba prakalbo 10 metų, nors intelektas normalus. O visi kiti vaikai normaliai kalbėjo nuo mažens, kas anksčiau, kas vėliau.
Kuriu teoriją, gal čia su pirmuoju nėštumu ir ypač gimdymu susiję g.gif

As taip pat pritarciau tokiems pamastymams, siaip gal siek tiek ir paveldimumas nulemia, nes va vyro brolio antras vaikas pradejo kalbeti tik 5metu, mano sesuo taip pat velai pradejo kalbeti, nors mes su vyru pradejom anksti kalbeti g.gif ir as vis pagalvoju, kad gal as pati ka ne taip padariau, kad mano dukrytei taip sunkiai sekasi kalbeti verysad.gif
Atsakyti
Hm...nu pas mus seimoje is viso nebuvo per 4 kartas nekalbiuku..visi literatai , kalbininkai, istorikai, medikai arba kunigai doh.gif tiesa, pasirodo dizartrija ir as ir sesuo turejome vaikysteje (keisdavome vietomis raides ir skiemenis, kai greiciau rasydavau ranka irgi sukeisdavau).
O siaip va seses pirmagimis irgi turejo ta savakalbyste iki 4 metu, kol su logopedu ir vaiku pagalba nepralauze normalios kalbos, bet ten ateina is seses vyro puses, nes ten vyrai butnent nekalbus ir su sakinio formulavimais turi ir suauge bedu doh.gif

Skruzdeda..nu karas tremtis tai uzima kiek - 2-5 metus..naturinis ukis, tai buvo veikla kartu, o ne telefonu: vaike, eik miegto, pavalgyk, nusipirk mesaini...juk ten vaikai ir sociuma turejo nuolatos ir seneliu globa ir prieziura..kitoks demesys, kokybe pasaulio pazinimo kitokia..pas mus dauguma vaiku auga su teliku savarankiskai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2009 06 05, 15:11)

Skruzdeda..nu karas tremtis tai uzima kiek - 2-5 metus..naturinis ukis, tai buvo veikla kartu, o ne telefonu: vaike, eik miegto, pavalgyk, nusipirk mesaini...juk ten vaikai ir sociuma turejo nuolatos ir seneliu globa ir prieziura..kitoks demesys, kokybe pasaulio pazinimo kitokia..pas mus dauguma vaiku auga su teliku savarankiskai doh.gif

Mano tevas tremtyje isbuvo 15 metu. Isvaziavo kai jam buvo 5 ir grizo jau suaguges. Jai jam buvo 10 metu kirto taigoje miska prie 40C salcio. Tevo sesuo buvo 11 metu, kai ja atskirai istreme i Sibira, viena be tevu ir brolio. O trecioji sesuo isvenge Sibiro, bet galima sakyti valkatavo baimeje nuo vienos seimos i kita, visi bijodavo ja ilgiau priglausti patys bijodami tremties. O mama uzaugo miske lusnoje besislapstydami nuo tremties. Toje lusnoje gime ir mire dar du kudikiai sad.gif Taigi tikrai tikrai nebuvo lengvesni laikai ir tikrai nebuvo daugiau demesio vaikams. jeigu tai butu tik streso itaka, tai ta karta butu istisi autistai.
Atsakyti
cia matai kitoks stresas..sakyciau isgyventi liepiantis..o dabartinis toks..slenkantis i pasamone...nu zodziu..as kazkaip manau, kad hiperaktyvumas ir autizmas butent ir yra jau civilizacijos itakos ligos..gal tie vaikai tiesiog neisgyvendavo..ka gali zinoti..o gal, o gal, o gal..faktas, kadkiekvienas ieskome savo kelio, kaip tai panaikinti ir padeti vaikams
Atsakyti
aha, teisingai. Naturalios atrankos nebera realiai. Gali buti, kad tokie vaikai neisgyvendavo. Vaiku mirtingumas budavo labai didelis. Pvz maniskis su savo viduriavimu gal irgi nebutu isgyvenes anais laikais. Bet siaip tai civilizacija aisku daro savo, kas kelios savaites kai plaunu balkona man plaukai siausiasi - visa sluoksni kibire suodziu ispilu, gali kose is ju kabinti. O mes viska sukvepuojam, vaika balkone migdau. Maisto be visokiu E irgi nebera. Beto maisto issigimimas per visokius genetiskai modifikuotus produktus. Is cia ir nebeatsparumas vaiku. O dar visokie skiepai ir pan.
Nu va eilini karta padejavom rolleyes.gif ir vel einam toliau gyventi.
Dideles sekmes tau gimdant, Alchemie. Antras kartas buna paprastesnis - vienas, du ir viskas biggrin.gif Kad tik mazyle sveika butu.
Atsakyti
Skruzdeda, mano ir pirmas nebuvo labai sudetingas..ir vaikas kaip reta sveikas..tik va nenusaugojau as jo nuo galvos traumu..o gal skiepai, o gal dar kas...nu tikiuosi, kad gimdymas bus lengvas, ypac kai mazesne zada wub.gif aciu uz palinkejimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Keli Mutu @ 2009 06 05, 13:03)
Nu aš čia vėl už vadžių ir iš pradžių - bet dauguma mūsų nekalbiukų visgi pirmagimiai g.gif Na tik išskyrus gobsiuką, LinaR (atrodo). O dauguma - mano, Alchmie, skruzdėda, naitas, severina, Pou, Daivukas - pirmagimiai. Va neprisimenu cute, Ramunlele kaip g.gif
Mano pusbrolio šeimoj keturi vaikai, tai pirmagimė mergaitė turėjo irgi kalbos sutrikimą - žmonių kalba prakalbo 10 metų, nors intelektas normalus. O visi kiti vaikai normaliai kalbėjo nuo mažens, kas anksčiau, kas vėliau.
Kuriu teoriją, gal čia su pirmuoju nėštumu ir ypač gimdymu susiję g.gif

Nu is tikruju dazniausiai buna pirmagimiai, sita jau esu girdejusi. Is pazystamu yra seima kurie turi 2 berniukus. Pirmas autistukas (mama pastebejo jau nuo kudikystes), neleisdavo prie jo artintis, neimdavo is kitu kokio daikto, iskart imdavo rekti. O antra jie iskart pasigimde pameciui, kad augtu kartu ir butu pirmajam lengviau. Tai visikai normalus. Ir truputi erzindavo pirmagimi, bet mama uzstodavo. Dabar eina pirmasis berods i antra klase ir labai puikiai skaito, tik turi vienatves poreikius, puikiai deda puzles.
Taigi matyt ir nuo pacio vaiko daug kas priklauso. Jie gi viska supranta. Kuo didesni, tuo lengviau sau padeti.
As tikiu kad viskas bus musu vaikuciai tvarkoj, reikia tik daugiau laiko smile.gif

QUOTE(Catty @ 2009 06 05, 14:23)
As taip pat pritarciau tokiems pamastymams, siaip gal siek tiek ir paveldimumas nulemia, nes va vyro brolio antras vaikas pradejo kalbeti tik 5metu, mano sesuo taip pat velai pradejo kalbeti, nors mes su vyru pradejom anksti kalbeti g.gif  ir as vis pagalvoju, kad gal as pati ka ne taip padariau, kad mano dukrytei taip sunkiai sekasi kalbeti verysad.gif

Mano vyras man pastoviai kartoja kad cia del paveldimumo. Jis irgi veliau pradejo sneketi. Visi stebejosi, kad ji leido i pirma klase (nors jis jau buvo 7 metu), galvojo kad jis nepasiruoses.
Na o as jau 2 metu sake budama keikiausi blush2.gif Nieko neatsimenu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2009 06 05, 19:01)
Bet siaip tai civilizacija aisku daro savo, kas kelios savaites kai plaunu balkona man plaukai siausiasi - visa sluoksni kibire suodziu ispilu, gali kose is ju kabinti. O mes viska sukvepuojam, vaika balkone migdau. Maisto be visokiu E irgi nebera. Beto maisto issigimimas per visokius genetiskai modifikuotus produktus. Is cia ir nebeatsparumas vaiku. O dar visokie skiepai ir pan.

Pritariu ir tau, Skruzdėda, ir Alchemie. Šiuolaikinė civilizacija sudaro sąlygas atsirasti problemoms, kurių kilmės net iš karto negalima atspėti.
Ir visa ta įtaka ko gero gali atsispindėti ir genetiniuose pokyčiuose.

Kita vertus, net esant paveldimumui ar nėštumo bei gimdymo metu atsiradusiems pažeidimams, juolabiau būtina kiek įmanoma labiau saugoti kūdikius nuo žalingos aplinkos poveikio jiems gimus. Nebūtinai genetiškai linkęs sirgti onkologinėm ligom žmogus jomis susirgs arba nebūtinai susirgs jaunytsėje ar vaikystėje, jei nebus agresyvios ir intensyvios aplinkos žalingų faktorių poveikio.

Vaiko kalba greičiausiai sutrinka dėl smegenų ląstelių neuronų pažeidimų. Tai gali įtakoti daug žalingų faktorių:

gal nėštumo metu patirtos ligos, gal greitas gimdymas, nes skatinamieji labai ,,populiarūs", tie patys skiepai su visais savo toksinais, vaikiški indeliai iš nuodingų medžiagų <pastarieji, sako nekenkia, kol nepažeidžiami mechaniškai ar termiškai> ir t.t.

Neseniai paskelbti tyrimo dėl autizmo rezultatai. Galūtinio atsakymo kaip ir nėra, ar bent jau man nepanašu, kad tai jau būtų galūtinis atsakymas dėl autizmo. Rastas vienas genas, dėl kurio gali nukentėti neuronai dėl kalcio cirkuliacijos problemų ar kažkaip pan. Dėl to ir raidos problemos prasideda. Tas genas labiau būdingas berniukams negu mergaitėms. Angliškai skaičiau ir nelabai prisimenu. Reikės paieškoti to straipsnio. Kad nesuklaidinčiau jūsų, radus įdėsiu nuorodą. Apie neuronus galėsite pačios perskaityti. Manoma, tų genų yra ir daugiau. Tačiau neatmetama aplinkos žalingo poveikio reikšmė.

Kai viskas į krūvą susideda, ko daugiau galima tikėtis?

Turbūt, nėra vienos priežasties. Tai žalingų faktorių kompleksas. Gal todėl ir raidos sutrikimų spektras toks įvairialypis, atvejai skirtingi vienas į kitą nelabai panašūs.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AlfaBeta: 05 birželio 2009 - 20:46
Radau straipsnio nuorodą.

http://news.yahoo.co...xc7BQVYdsMDW7oF
Atsakyti
As tai zinau, kad autizmas labai smarkiai paveldimas. Zinau mamyciu su labai sunkiais autistukais. Ju labai artimi giminaiciai turejo autizmo problemu, bet ju vaikai yra daug sunkesni negu gimineje buve atvejai. Taigi rodosi, kad si liga genetiskai progresuoja. Vaikai serga sunkesnemis formomis. Bet dauguma siuolaikiniu tevu niekada gimineje nebuvo tureje atveju. Pvz. musu gimineje niekas nebuvo nei mates nei girdejes kad kazkas ilgai nekalbetu. Pas vyra irgi. Na nebent jo sesuo kazkaip labai labai vengia bendrauti su svetimais. Nedrasi. Betgi negali jau vien delto sakyti, kad cia autizmo bruozas, nes kalbeti tai ji labai anksti pradejo.
Tai bus nelabai ramu laukti anuku smile.gif?
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2009 06 05, 22:58)
Bet dauguma siuolaikiniu tevu niekada gimineje nebuvo tureje atveju. Pvz. musu gimineje niekas nebuvo nei mates nei girdejes kad kazkas ilgai nekalbetu. Pas vyra irgi. Na nebent jo sesuo kazkaip labai labai vengia bendrauti su svetimais. Nedrasi. Betgi negali jau vien delto sakyti, kad cia autizmo bruozas, nes kalbeti tai ji labai anksti pradejo.

Tai vat peršasi mintis, kad ne vien genetika visa tai lemia g.gif O dėl genetikos, tai kol kas teigia, kad rado tą geną, kuris gali būti vienas iš kaltininkų, kodėl berniukai dažniau būna autistai.
Straipsnio nuorodą aukščiau įkėliau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AlfaBeta: 05 birželio 2009 - 21:04
As kazkaip savo vaikui nieko negaliu is autizmo prirasyti. Nu kalbos raidos sutrikimai, tai ir be autizmo buna, komunikacija is to isplaukia naturaliai, bet jis nori, nebijo, eina i kontakta..nu dabar gal su maistu kazkaip pastaruoju metu vis ne alakanas ir valgo tik pieno produktus, bet negaliu sakyti, kad kaip Severinos vaikis budavo ten viska isuosto.
Nu zodziu..kai ner diagnozes, tai kazkokia priskiria g.gif
Atsakyti