Įkraunama...
Įkraunama...

Kokios galimybės šiuo metu gauti būsto paskolą?

QUOTE(luna @ 2011 04 12, 09:41)
Laba, svarstom apie nedidele paskola namui (ne butui), vyras dirba (kad darbo neteks galimybiu nera, darbas stabilus) as pati esu vaiko prieziuros atostogose, gaunu pasalpa,turim dar viena vaika 5m. Isipareigojimu bankams turim, porai metu dar (vartojamoji paskola). Skaiciuokles neduoda nieko  g.gif  aplamai ar bankai duoda paskola, jei mama yra vaiko prieziuros atostogose? g.gif
Nes esu susidurusi, norejau paimti issimoketinai kazkoki daikta, kurio suma 1000lt, tai man nedave, nes pasake, jog pasalpa skirta vaikui islaikyti g.gif

Mums duoda, as irgi esu vaiko auginimo atostogose g.gif
Atsakyti
QUOTE(luna @ 2011 04 12, 09:41)
Laba, svarstom apie nedidele paskola namui (ne butui), vyras dirba (kad darbo neteks galimybiu nera, darbas stabilus) as pati esu vaiko prieziuros atostogose, gaunu pasalpa,turim dar viena vaika 5m. Isipareigojimu bankams turim, porai metu dar (vartojamoji paskola). Skaiciuokles neduoda nieko  g.gif  aplamai ar bankai duoda paskola, jei mama yra vaiko prieziuros atostogose? g.gif
Nes esu susidurusi, norejau paimti issimoketinai kazkoki daikta, kurio suma 1000lt, tai man nedave, nes pasake, jog pasalpa skirta vaikui islaikyti g.gif

Labutis. Pas mus panasi situacija. As esu vaiko prieziuros atostogose. Vyras dirba, darbas taip pat stabilus. tik vat antro dar tik laukiames nestuke.gif Tai nordea banke imame 90 000Lt paskola. Taip pat turime kitame banke vartojamaja paskola 5m. Men. imoka 400 lt. Ir mums dave paskola, del motinystes atostogu isviso nieko nesake. Tiesiog eikite i banka ir klauskite, ten jums preliminariai gali pasakyti ar suteks paskola ir kokio dydzio. Zinoma tai priklauso nuo jusu pajamu. smile.gif
Atsakyti
O tai smagu, tada verta bandyti eit i bankus, nes kolkas nesivarginom, nes galvojom neverta wink.gif
Atsakyti
Na nežinau, bet kiek teko domėtis, tai sunkiai šiuo metu su paskolom būstui. Kolega bandė gauti, tai banke paklausė, ar turi pradiniam įnašui pinigų, tas sako, kad ne, tada klausia ar turi kokio tai nekilnojamo turto? Tas vėl ne. Tai ir vėl klausia: tai ko čia atėjai??? doh.gif Tai po tokios istorijos aš jau ir nebeėjau klausti dėl paskolos unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Juodas_varnas @ 2011 04 12, 13:31)
Na nežinau, bet kiek teko domėtis, tai sunkiai šiuo metu su paskolom būstui. Kolega bandė gauti, tai banke paklausė, ar turi pradiniam įnašui pinigų, tas sako, kad ne, tada klausia ar turi kokio tai nekilnojamo turto? Tas vėl ne. Tai ir vėl klausia: tai ko čia atėjai???  doh.gif  Tai po tokios istorijos aš jau ir nebeėjau klausti dėl paskolos  unsure.gif

Nu tai aisku, kad reikia nors kazkiek turet pinigu pradiniam inasui, na nors 10 tukstanciu.....kaip bankas gali rizikuoti jeigu zmogus nei susitaupo, nei gali uzstatyti kazka....nerimtai atrodo....pilnai suprantu bankus...
Atsakyti
QUOTE(Tutikutė @ 2011 04 12, 14:36)
Nu tai aisku, kad reikia nors kazkiek turet pinigu pradiniam inasui, na nors 10 tukstanciu.....kaip bankas gali rizikuoti jeigu zmogus nei susitaupo, nei gali uzstatyti kazka....nerimtai atrodo....pilnai suprantu bankus...

Suma priklauso nuo banko ir jo salygu, bet dabar pagrinde visi bankai duoda 85-90% norimo paskolos dydzio, visus kitus turi duoti pats arba kazka uzstatyti. Jeigu nori 100% ir nieko pats neduoti, butinai turesi kazka uzstatyti bankui. Ir taip buvo praktiskai trubut visada...kai emem pirma paskola tas pats buvo ir dabar tas pats, nieko naujo. O jeigu neturit pradiniam inasui (arba ka uzstatyti) tai taip, galit i banka net neiti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo serpent: 12 balandžio 2011 - 13:42
QUOTE(Juodas_varnas @ 2011 04 12, 13:31)
Na nežinau, bet kiek teko domėtis, tai sunkiai šiuo metu su paskolom būstui. Kolega bandė gauti, tai banke paklausė, ar turi pradiniam įnašui pinigų, tas sako, kad ne, tada klausia ar turi kokio tai nekilnojamo turto? Tas vėl ne. Tai ir vėl klausia: tai ko čia atėjai???  doh.gif  Tai po tokios istorijos aš jau ir nebeėjau klausti dėl paskolos  unsure.gif

ka reiskia sunkiai? biggrin.gif zmogus net pradiniam inasui neturi, net 10% negali inesti, ir bankas turi ji traktuoti kaip perspektyvu klienta? idomu, ar jus daug patiketumet pinigu tokiam zmogui? labai normalus banko poziuris. net inasui neturi, o kur dar viso busto irengimas, uz ka jis? irgi is vartojamosios paskolos?
Atsakyti
QUOTE(Juodas_varnas @ 2011 04 12, 14:31)

Gal tas jusu minetas kolega dar ir bedarbis hihihi.gif nesupykit, juokauju.
Is tikruju yra objektu, kuriuos finansuoja 100%, tai yra visas tas nekilonojamas turtas, kuri bankai ateme is nebegalejusiu issiomketi paskolas ir dabar pardavineja. esam mes tokiu objektu rade, bet nei vienas nei tiko, nei patiko. O siaip yra zmoniu, kurie daro toki varianta, kaip pasiima vartojama paskola, is kurios sumoka pradini inasa, o kai gauna paskola (kai ja ima su isirengimu), is pinigu, skirtu isirengimui, padengia vartojama. O kad siuo metu sunku gauti paskola nepasakyciau g.gif tik tiek, kad aisku palukanos didesnes nei per ta paskolu dalinimo buma. O siaip mes turim paskola 225 000 ir mums sake be problemu duotu dar tiek pat, tik aisku jau su dabartinem palukanom. Taigi manau tie, kas atitinka banku reikalavimus ir "standartus" tiek anksciau, tiek dabar gauna be problemu.
Atsakyti
Labukas. Nezinau ar i tema, bet prasau patarimo 4u.gif Mums suteikia 90000lt paskola ir yra du variantai:
1) 3.6 proc. fix litais ir 2proc. marza
2) 3.6 proc. fix litais ir 1.8 marza + gyvybes draudimas (min.100lt)

Na ir taip galvoju ir anaip niekaip nenusprendziu kaip geriau. Vyras rinktusi 1 varianta, ir as negaliu argumentuotai jam paaiskinti, kodel galbut geriau 2 variantas g.gif mirksiukas.gif Tikiuosi supratot ka cia prirasiau : blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(giedretit @ 2011 04 13, 11:48)
Labukas. Nezinau ar i tema, bet prasau patarimo 4u.gif Mums suteikia 90000lt paskola ir yra du variantai:

Na ir taip galvoju ir anaip niekaip nenusprendziu kaip geriau. Vyras rinktusi 1 varianta, ir as negaliu argumentuotai jam paaiskinti, kodel galbut geriau 2 variantas g.gif  mirksiukas.gif  Tikiuosi supratot ka cia prirasiau  : blush2.gif

jei imat paskola Nordea spauskit vadybininka, kad duotu marza 1.8 be jokiu produktu t.y. be fix ir draudimo ax.gif cia derybu klausimas, mes issiderejom tai blush2.gif tegu pasiulo si varianta vadybininke banko ten kazkokiai tarybai ar kam nzn tiksliai, kad jie leistu si varianta ar ne..bet turetu leist. Zodziu spauskit vadybinnka, kad norit 1.8 marzos be jokiu produktu apart algos i ju banka. sakykit, kad SEB banke jums taip siulo butent 1.8 ir nereikia jokiu draudimu ir fixu. Cia jau ka issideresit ta turesit, o galit turet 1.8 be nieko mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(giedretit @ 2011 04 13, 11:48)

Na ir taip galvoju ir anaip niekaip nenusprendziu kaip geriau. Vyras rinktusi 1 varianta, ir as negaliu argumentuotai jam paaiskinti, kodel galbut geriau 2 variantas g.gif  mirksiukas.gif  Tikiuosi supratot ka cia prirasiau  : blush2.gif

Nelabai viliojantys abu pasiulymai g.gif tikrai galima gauti geriau, tik reikia deretis, nepetinget eiti i kitus bankus mirksiukas.gif
Atsakyti
Mes Nordea gavom maržą 1.8 tiek su fiksuotomis, tiek su kintamomis palūkanomis be jokių papildomų įsipareigojimų (bent telefonu kai pranešė-nieko neužsiminė). Matyt gera vadybininkė pakliuvo 4u.gif
Dar laukiam SEB pasiūlymo...
Atsakyti