QUOTE(misko_vaikas @ 2009 03 24, 13:16)
FONDA,
Ir cia vosos tavo prazydintos? Ar gerai suprantu, tu jas visas esi idejusi i didesni su vandeniu vazona, kad orches kabotu virs vandens? O langai i kuria puse?
Na taip,visi phaliukai su permatomais vazonėliais įstatyti į didesnius stiklinius indus su vandeniu. Taip garinasi iš apačios gėlytės, nereikia padėkliukų. Bet nupurkštos būti jos mėgsta. Netaikau, kad ten į skroteles vandens nepapultų, nesausinu, palieku,pats išdžiūsta. Stovi jos visada, ir žiemą ir vasarą, ant pietinės palangės. Pripranta ir gerai, kad vasarą karšta, o žiemą pas mus gana šaltoka. Bet žiemą daug labiau žydi. Dėl pražydinimo, tai seniausios jau auga pas mus tris metus su trupučiu, viena iš jų smulki balta žydi per tą laiką be perstojo. Kitos vis atsirasdavo palipsniui, būdavo tokios vargšės su vienu-dviem žiedeliais (nukainuotos, jei pati pirkdavau), vieni nukrisdavo, kiti ne. Vienos pastovėję kurį laiką susigalvodavo augti ir žydėti. Na aš visas naujokes stengdavausi tą pačią dieną savaip persodinti. Netupinėju, nes laiko neturiu. Nors augalėliai irgi labai patinka. Na bet aš esu Vandenė...

o jie, sako, apsigimę sodininkai

Mano persodintos gėlytės nerodo išvis savo šaknų, jos giliai pasislėpę žemėje.Bet persodinant jų visų spalva tokia gelsvai balsva, ne žalia. Mano patirtimi,visiškai atsparios yra baltos su violetiniu liežuviuku orchytės,smulkiažiedės. O lepiausios tai "karvinės"

(mes taip margas kates vadinam

). Čia yra susirūpinusių, kad labai greitai numiršta reanimuojama gėlytė

Nieko nepadarysi, jei smūginis virusas užpuolęs. Gėlytę per dieną sunaikina. Buvau nusipirkus tokią geltoną, seno aukso spalvos, kilimo iš Tailando. Reta buvo. Net nesitikėjau, palikau darbe savaitgaliui, o pirmadienį radau košę, net nepanašu į gėlę.

Tikrai labai skirtingos jos...

O šiaip, tai malonu čia pabuvoti, man visų nuomonė ir informacija svarbi, tam ir bendraujame
Papildyta:
QUOTE(Tina* @ 2009 03 24, 11:16)
O kodel tau mano nuomone tokia svarbi?

As jau net pamirsau ka tau buvau rasius

savrbu jos auga pas tave, kad ir lauke i darza pasodintos