Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūra

QUOTE(Šilingė @ 2009 03 25, 10:59)
Kai ką partempiau iš gretutinės temos  biggrin.gif

Kiminai geri ir iš miško, bet juos reikėtų padezinfekuoti, kad neatsineštum kokių sraigių ar vabaliukų  blink.gif Todėl saugu pirkti tuos importuojamus iš N.Zelandijos - jie sterilūs ta prasme.

stai mane tas pats klausimas kamuoja, juk reanimuojant orche, kiminuose susidaro pacios palankiausios salygos atgimti visiems gyviams, todel ju nenaudoju, nes net baisu pagalvoti doh.gif o kur galima isigyti tavo minetu kiminu?
Atsakyti
QUOTE(axara @ 2009 03 25, 12:06)
stai mane tas pats klausimas kamuoja, juk reanimuojant orche, kiminuose susidaro pacios palankiausios salygos atgimti visiems gyviams, todel ju nenaudoju, nes net baisu pagalvoti  doh.gif  o kur galima isigyti tavo minetu kiminu?

kol kas tik is orchidejos.lt , bet siuo metu, kiek maciau, jie ispirkti g.gif
Atsakyti
QUOTE(axara @ 2009 03 25, 11:06)
stai mane tas pats klausimas kamuoja, juk reanimuojant orche, kiminuose susidaro pacios palankiausios salygos atgimti visiems gyviams, todel ju nenaudoju, nes net baisu pagalvoti  doh.gif  o kur galima isigyti tavo minetu kiminu?

orchidejos.lt jais prekiavo smile.gif

Naminius galima šaldyt kameroj, virint, mirkyti actaroj ir efectoriuje. Gyventojus dar ir rankiniu būdu aprankioti kažkiek įmanoma rolleyes.gif
Atsakyti
O aš kiminų berods ir Ermitaže užmačius buvau smile.gif
Atsakyti
sveokos mielosios,
sakykite o po kiek laiko nuo paskutinio phalenopsio zydejimo jus ji vel "prazydinate".Pas mane gruodzio viduryje baige zydeti, tiksliau gavo skersvejo ir dali ziedu numete. Laukiu laukiu, niekaip negaliu sulaukti.Ir patresiu ir laistau pagal "grafika" nu niekas nesidaro nors tu ka. Tiesa viena lapa nauja leidzia. Ar yra kokiu butu prazydinimui?
Atsakyti
Sveikutes ligoneles 4u.gif .
Reik patarimo ax.gif . Savo phalika laisciau jau nebeatsimenu kada doh.gif , nes ant vazono sieneliu vis yra dregmes lasu. Nelaistau, laukiu kol substratas isdzius. Kas antra diena apipurskiu dulksna blush2.gif . Matau, kad lenda vienas lapukas. Tai gal jai uztenka tos dregmes ir neverta jos dar laistyt? smile.gif
Atsakyti
Sveikos merginos 4u.gif

nusipirkau serveteles lapams blizginti. Tik va jos su trasom, dabar net bijau imtis kokiu nors veiksmu blush2.gif gal zinot ar tokias serveteles blizginimui (praturtintas trasomis) galima naudoti blizginant orchideju lapelius?
Atsakyti
QUOTE(jurgitasta @ 2009 03 25, 12:45)
Sveikutes ligoneles  4u.gif .
Reik patarimo  ax.gif . Savo phalika laisciau jau nebeatsimenu kada  doh.gif , nes ant vazono sieneliu vis yra dregmes lasu. Nelaistau, laukiu kol substratas isdzius. Kas antra diena apipurskiu dulksna  blush2.gif . Matau, kad lenda  vienas lapukas. Tai gal jai uztenka tos dregmes ir neverta jos dar laistyt?  smile.gif

jei augalas puikiai jaučiasi, tai ir šaunu, tik aš, tavo vietoje, pamirkyčiau jį kokį kartą kibirėlyje, jei jau mėnuo praėjęs blink.gif o paskui vėl pakaktų purškimo mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Višniukė @ 2009 03 25, 13:46)
Sveikos merginos  4u.gif

nusipirkau serveteles lapams blizginti. Tik va jos su trasom, dabar net bijau imtis kokiu nors veiksmu blush2.gif gal zinot ar tokias serveteles blizginimui (praturtintas trasomis) galima naudoti blizginant orchideju lapelius?

su tomis servetelemis, tai nezinau schmoll.gif as nelabai naudociau, neaisku, ko ten sudetyje yra gal visokiu parafinu ir t.t. Tada nebutu lengva lapui kvepuoti... Siaip as pries tokias priemones, o ka kitos pasakys, nezinau g.gif
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2009 03 25, 15:08)
jei augalas puikiai jaučiasi, tai ir šaunu, tik aš, tavo vietoje, pamirkyčiau jį kokį kartą kibirėlyje, jei jau mėnuo praėjęs  blink.gif o paskui vėl pakaktų purškimo  mirksiukas.gif
Papildyta:

su tomis servetelemis, tai nezinau  schmoll.gif  as nelabai naudociau, neaisku, ko ten sudetyje yra gal visokiu parafinu ir t.t. Tada nebutu lengva lapui kvepuoti... Siaip as pries tokias priemones, o ka kitos pasakys, nezinau  g.gif

tai vat as irgi bijau biskiuka. Isbandziau ant vieno lapo g.gif tikiuosi gelytei nebus sakes blink.gif informuosiu kokie rezultatai
Atsakyti
Bent jau į seniau populiarius aerozolinius lapų blizgiklius falenopsiai reaguodavo nekaip schmoll.gif Siūlyčiau nesivarginti ieškant specialių priemonių lapams ar dulksnų šaknims - visai neblogai ir žymiai pigiau yra distiliuotas vanduo ir minkšta šluostė (aišku, šeimininkės paskirta griežtai TIK orchidėjoms, be to, jei kurios nors orchidėjos lapai kelia įtarimų, bendra šluoste geriau nesinaudoti). Vandens ir trąšų nuosėdas nuo lapų nuvalysit silpnai parūgštintu vandeniu, pvz, su pora lašų citrinos sulčių, retkarčiais taikoma procedūra nepakenks mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Šilingė @ 2009 03 25, 15:24)
Bent jau į seniau populiarius aerozolinius lapų blizgiklius falenopsiai reaguodavo nekaip  schmoll.gif  Siūlyčiau nesivarginti ieškant specialių priemonių lapams ar dulksnų šaknims - visai neblogai ir žymiai pigiau yra distiliuotas vanduo ir minkšta šluostė (aišku, šeimininkės paskirta griežtai TIK orchidėjoms, be to, jei kurios nors orchidėjos lapai kelia įtarimų, bendra šluoste geriau nesinaudoti).  Vandens ir trąšų nuosėdas nuo lapų nuvalysit silpnai parūgštintu vandeniu, pvz, su pora lašų citrinos sulčių, retkarčiais taikoma procedūra nepakenks  mirksiukas.gif

aciu wink.gif
Atsakyti
Gavau šiandien substratą ir galvoju persodint savo kankines, bet ar delčia tinkamas metas persodinimui? g.gif blush2.gif ir dar klausimukas, vienos orchidėjos (kur foto buvau sudėjus ir ta su vienu lapuku tik likusi) šaknys praktiškai visos negyvos, bet orinės šaknys dar pusė velnio. ar ji tik su orinėm šaknim išsilaikys? ir ar paskui išleis naujų šaknų? g.gif
Atsakyti