Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūra

QUOTE(simre @ 2009 03 26, 11:24)
Sodindama praktiškai kiekvieną gabaliuką žievės ar vulkaninės uolienos dėlioju atskirai, kaišioju į tarpelius tarp šaknų, substrato susinaudoja tikrai daug.

As lygiai taip pat kuiciuosi su jom, ir apalmai su visom gelem doh.gif kaktusus irgi keramzitu apkamsau, kad visiems sonams minksta-gera butu tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2009 03 26, 23:13)
simmonnete, aš tokias sodinu į/ant substrato, apkloju drėgnais kiminais, kuriuos kasdien pakilnoju, pavartau, sudarau oro trapus  ax.gif  Kol kas sėkmingai  auga ir net raukšlėti lapai išsitiesina, turint tokias minimalias šaknis, bet "patalų" priežiūrą (apklojant kiminais)  thumbup.gif

Kiminų neturiu verysad.gif Galvosiu kažką..
Atsakyti
QUOTE(simmonnete @ 2009 03 26, 23:38)
Kiminų neturiu  verysad.gif  Galvosiu kažką..

aš turiu gi irnesakyk.gif galiu duoti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2009 03 26, 23:39)
aš turiu gi  irnesakyk.gif galiu duoti  mirksiukas.gif

O parduotuvės neprekiauja tokiais dalykais?
Atsakyti
QUOTE(simmonnete @ 2009 03 27, 00:02)
O parduotuvės neprekiauja tokiais dalykais?

Mačiau Ermitaže pirkti N.Zelandijos kiminų [berods],tai toks supresuotas pakis,nžn kiek ten gali būt,kaina 32Lt. Yra pirkt dirbtinių samanų, kainuoja apie 10lt pakelis. Būna užsisakyt dar jų cool.gif
Atsakyti
Turbut daugelis jau mate, bet vis tiek idesiu nuorodas. Cia galima pasiskaityti knygu apie orchidejas (gaila, kad duoda ne pilna knyga):
Orchidejos
Orchidejos 2
Atsakyti
QUOTE(Pandora @ 2009 03 27, 11:05)
Turbut daugelis jau mate, bet vis tiek idesiu nuorodas. Cia galima pasiskaityti knygu apie orchidejas (gaila, kad duoda ne pilna knyga):
Orchidejos
Orchidejos 2

Galėtų daugiau knygų į lietuvių kalbą išversti, man patiktų turėti namuose rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(simmonnete @ 2009 03 27, 10:12)
Galėtų daugiau knygų į lietuvių kalbą išversti, man patiktų turėti namuose  rolleyes.gif

Bet deja isvercia dazniausiai tokias megejiskas, ne profesionalias verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pandora: 27 kovo 2009 - 10:14
Labai ačiū, Pandora, už puikias nuorodas 4u.gif tikrai šaunu, nebūčiau sugalvojus ieškoti blink.gif
Dėl vertimo - taip, manau, daug kas norėtų lt knygų, ypač skirtų daugiau profesionalams verysad.gif
Atsakyti
SOS!!!
Mano gelytes uzpuole kazkokie maziukai vabaliukai. Net neiziuriu kas ten tokie, labai greitai begioja, balti tokie. Norejau paklausti tas Actar nuo visu kenkeju ar reik man pirma issiaiskint kas cia uzpuole mano gelytes ir tik tada vaistukus parinkti?
Atsakyti
sveikos smile.gif papasakokit kaip pasalinti apatinius orchidejos lapus,nes jie nugelto pas mane unsure.gif as bijau kad nutraukus ta lapa ir sakni galiu kartu nutraukt.nes viena saknis is to lapo beveik auga g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lorute @ 2009 03 27, 13:21)
SOS!!!
Mano gelytes uzpuole kazkokie maziukai vabaliukai. Net neiziuriu kas ten tokie, labai greitai begioja, balti tokie. Norejau paklausti tas Actar nuo visu kenkeju ar reik man pirma issiaiskint kas cia uzpuole mano gelytes ir tik tada vaistukus parinkti?

Nuo visų bėgiojančių, ropojančių ir skraidančių Actara tiks biggrin.gif

QUOTE(inerga @ 2009 03 27, 13:39)
sveikos smile.gif  papasakokit kaip pasalinti apatinius orchidejos lapus,nes jie nugelto pas mane unsure.gif as bijau kad nutraukus ta lapa ir sakni galiu kartu nutraukt.nes viena saknis is to lapo beveik auga g.gif

Jei pagelto ir džiūsta, tai tik kantriai palauk, sudžiūvę nukris patys ir taip išvengsi visokių pavojų, kylančių lupant lapus per prievartą, ir pažeidimų 4u.gif Čia garantuotas būdas. Dar falenopsio lapai gana lengvai nusiima perplėšus išilgai (per tą tokią kaip siūlę lapo viduriu einančią), bet jei lapas dar ne sausas, laikysis įsikibęs prie pagrindo ir lupti per jėgą reikės, ko nesiūlau daryti.
Atsakyti