Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūra

QUOTE(mikuotuke @ 2009 03 26, 22:44)
gotte, nukopijavau šią frazę iš www.orchidejos.lt -
Visoms orchidėjoms svarbu, kad tarp dienos ir nakties temperatūrų būtų bent minimalus 4-5°C skirtumas. Tai skatina žiedyno formavimąsi.
Vasarą kaip tik bus palankus metas išmesti ją į lauką  mirksiukas.gif  tik, aišku, ne saulės atokaitoje  blink.gif
pamėgink, gal pražydės?

aciu aciuks.gif sia vasara ji tikrai keliaus i balkona. Zinau, kad negalima deginti gelytes ant tiesiogines saules.
Apie ta temperaturu skirtuma zinojau, tik buvau pamirsus g.gif teks ir dabar ja perkelti i ta kambari, kuris nakti nestipriai vedinamas, nes siaip namie labai silta, tiek diena tiek nakti.

QUOTE(simmonnete @ 2009 03 26, 23:02)
user posted image
Į reanimatorių ar dar galima į substratą sodinti?

tik pradzioje neduok per daug dregmes, nes saknys yra ka tik nukarpytos, ten atviros zaizdos ir gali pelesis isimesti, teisingai patare tau kasdien gelyte pravedinti. Pirma savaite-pusantros daugiau purskineti lapus, o ne saknis - jos turi gauti dregmes ne per daug.
Kaip matau foto tai ziedkocio pagailejai g.gif nekirpai, bet jei nori, kad augalas visas jegas atiduotu nauju saknu auginimui ir dabar tau rupi jo atgaivinimas, patariu ziedkoti nukirpti, kad jis nesiurbtu is geles papildomai energijos mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gotte: 27 kovo 2009 - 14:25
kaip galvojate g.gif ar nupjautas ziedkotis pamerktas i vandeni galetu isleisti sakni?
Atsakyti
QUOTE(Krissti_ @ 2009 03 27, 15:29)
kaip galvojate  g.gif  ar nupjautas ziedkotis pamerktas i vandeni galetu isleisti sakni?

manau, tikrų tikriausiai - ne ax.gif čia tik liudisijos stiebai taip gali (ne žiedkočiai!) ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Šilingė @ 2009 03 27, 14:54)
Nuo visų bėgiojančių, ropojančių ir skraidančių Actara tiks  biggrin.gif

Oi tai aciu uz toki greita atsakyma 4u.gif

Dar apie tus vabaliukus pastebejau, kad jie tikriausiai is substrato islindo blink.gif Nes as gelyte pamerkiau i vandenuka ir tada jie kaip isproteje turbut sulipo i pavirsiu ir pradelo lakstytis po lapus, bet kai gelyte istraukiau is vandens jie vel dingo blink.gif Tikriausiai sulindo atgal i substrata doh.gif Kaip cia reiks ispurkst juos? Kuria vieta purksti? unsure.gif
Atsakyti
Lorute, laistyk tada gėlę, tik taip išnaikinsi kenkėjus unsure.gif
Atsakyti
Tai tikriausiai reik ja ne pamerkus palaikyti o perpilti vandenuku? O ta vandenuka su tuo Actar sumaisyti?
Atsakyti
Dabar neišmanėle pasirodysiu, bet tą žiedkotį visai prie pat pagrindo nukirpti? Na iš ten kur jis lenda, nes aš jį nukirpau prie trečios akutės, jis dabar kažkur 10 cm ilgio.
Atsakyti
QUOTE(simmonnete @ 2009 03 27, 15:47)
Dabar neišmanėle pasirodysiu, bet tą žiedkotį visai prie pat pagrindo nukirpti? Na iš ten kur jis lenda, nes aš jį nukirpau prie trečios akutės, jis dabar kažkur 10 cm ilgio.

Visos kerpa skirtingai rolleyes.gif Viena visai nukerpa, kita prie trecios miegancios akutes, kita prie paskutines akutes dar neisleidusios jokio daigelio, kitos leidzia ziedkociui visiskai nudziuti paciam, kitos laukia is to paties ziedkociu nauju zieduku rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Šilingė @ 2009 03 27, 14:54)
Jei pagelto ir džiūsta, tai tik kantriai palauk, sudžiūvę nukris patys ir taip išvengsi visokių pavojų, kylančių lupant lapus per prievartą, ir pažeidimų  4u.gif Čia garantuotas būdas. Dar falenopsio lapai gana lengvai nusiima perplėšus išilgai (per tą tokią kaip siūlę lapo viduriu einančią), bet jei lapas dar ne sausas, laikysis įsikibęs prie pagrindo ir lupti per jėgą reikės, ko nesiūlau daryti.

oj,labai aciu uz patarima 4u.gif
Atsakyti
nu zinot, man atrodo busiu nusisnekejusi blush2.gif kazkaip galvojau, kad kiminai yra zieves gabaliukai, bet kaip dabar supratau tai ir yra substratas, ar ne? mano phal pasodintas medzio zieves gabaliukuose.
Atsakyti
QUOTE(Mufasa @ 2009 03 27, 17:58)
nu zinot, man atrodo busiu nusisnekejusi blush2.gif kazkaip galvojau, kad kiminai yra zieves gabaliukai, bet kaip dabar supratau tai ir yra substratas, ar ne? mano phal pasodintas medzio zieves gabaliukuose.

zieves yra sudedamoji subtrakto dalis mirksiukas.gif kiminai skirti palaikyti dregme ,reanimuojant smile.gif
Atsakyti
Sveikos,

Esu naujoke augindama orchideja. Jau seniai norejau sios geles, bet vis neprisiruosdavau nusipirkti. Taciau vakar man padovanojo Falenopsi. Skaiciau jusu forume daug apie sia gele, taciau noriu konkretaus patarimo kaip man su ja elgtis, nes itariu kad is ten kur ja pirko ji buvo perlaistyta. Atrodo nekaip. Lapai pagelte, virsuje esancios saknys atrodo supuve, substratas irgi atrodo papuves.. Ikeliu nuotraukas, noreciau sulaukti patarimo. Itariu reikia kuo greiciau persodinti?
Kaip elgtis?

user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

Aciu 4u.gif
Atsakyti