Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūra

QUOTE(dreamere @ 2009 03 31, 11:27)
Sveikos  4u.gif  as irgi pasiguosiu - pries dvi savaites persodinau savo phalenopsi, pries kelias dienas pirmakart po persodinimo paliejau, neperseniausiai pradejau naudot kiminus ir rytais juos sudrekint, o va siandien ziuriu kad vienas lapas labiau susiraukslejo ir pradejo gelst  blink.gif  cia nuo dregmes kai patenka ant lapo dazniausiai buna kiek atsimenu arne? Ar dar del ko ? g.gif  (gele tiesioginiu saules spinduliu negauna)

Gali buti ir nuo vandens. Nes mano vienas phalenopsis irgi ant manes supyko. Anksciau ji apipurskdavau kas keleta dienu, o kai zurnale paskaiciau, kad reikia kasdien ir is ryto geriausiai, tai pradejau uoliai purksti kas ryta. Tai pradejo lapukai geltonot. Kiek paskaiciau, tai tikrai nuo vandens. Nes kai istraukiau pasiziuret saknu, tai viskas ten tvarkoj buvo.

p.s. aisku gali buti ir kitu priezasciu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo orcheja: 31 kovo 2009 - 09:40
user posted image
user posted image
user posted image

ramune, siunciu nuotraukas (kaip zadejau): cia aiskiai matosi - phaleonopsis leidzia naujas saknytes. Tikrai su niekuo nesupainiosi. Linkiu sekmes.
Atsakyti
QUOTE(Krissti_ @ 2009 03 31, 10:38)
tai tik lapelius papurskalioji ir viskas?

http://public.fotki....0090328595.html
va šitas nelaimėlis. Na, purškiu kasdien, kartas nuo karto aplimpa, tai kempinėle nuvalau drėgna ax.gif Gelsta vis kartais koks lapas, bet ji vistiek noriai auga, stiebus leidžia, šaknų beveik neturi rolleyes.gif bet nesiruošia mirt tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2009 03 31, 09:46)
http://public.fotki....0090328595.html
va šitas nelaimėlis. Na, purškiu kasdien, kartas nuo karto aplimpa, tai kempinėle nuvalau drėgna  ax.gif  Gelsta vis kartais koks lapas, bet ji vistiek noriai auga, stiebus leidžia, šaknų beveik neturi  rolleyes.gif  bet nesiruošia mirt  tongue.gif

na tavo gelytes tai saunuoles, o as kur pirkau nukainotas vargsiukes tai kol kas iki galo visus pumpurus iskleido smile.gif nors ir persodintos, bet man baisu tik tas kad turiu lieti per virsu nes EXTRA substras nepasisavina vandens.
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2009 03 31, 09:33)
Hmm, gal foto gali įdėti - šaknų ir lapo - ? ax.gif

prasom smile.gif gelstantis lapas

o saknu tai dar nesimato..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dreamere: 31 kovo 2009 - 10:05
QUOTE(Kinda @ 2009 03 30, 21:35)
Sveikos  4u.gif  Gal galit pasidalinti patirtimi apie kiminus... Norejau orchidejos reanimavimui isigyti kiminu ir orchidejos.lt, bet ten ju nera prekyboje. O man kuo skubiau reikia reanimuoti savo katleja. Gal teko pacioms rinkti kiminus? Jei taip, tuomet gal galit papasakoti kaip juos ruosete reanimatoriui?
Labai laukiu atsakymo  help.gif

Ar ne viena niekuomet nerinkote pacios kiminu?.... taip laukiau atsakymo ir negaunu....
Atsakyti
[quote=rozinelape,2009 03 31, 11:42]

didelis dekui tau 4u.gif
dabar tikrai aiskiau smile.gif

o gal kuri kartais turit foto kaip atrodo tas EXTRA substratas (pakuote)?siandie ieskojau maximos bazej, bet neradau, vien tik ta zeme orchidejoms ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo .ramune.: 31 kovo 2009 - 10:16

o gal kuri kartais turit foto kaip atrodo tas EXTRA substratas (pakuote)?siandie ieskojau maximos bazej, bet neradau, vien tik ta zeme orchidejoms ax.gif

kazkurioje temoj buvau imetusi tikrai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Krissti_: 31 kovo 2009 - 10:20
QUOTE(Krissti_ @ 2009 03 31, 12:19)

kazkurioje temoj buvau imetusi tikrai

tikriausiai nepameni kurioj g.gif nu ka teks eit panarsyt ax.gif
Atsakyti
Turiu as klausimeli. Pas mane va pirma karta antra karta prazydo orchidejos, bet man labai keista, kas ju ziedai perpus mazesni negu buvo kai jas gavau dovanu, gal cia delto, kad ziema prazydo g.gif , trasas naudoju, beje per kiekviena laistyma, tai gal pertresiau?Gal esate su tuo susidurusios?
Atsakyti
QUOTE(.ramune. @ 2009 03 31, 10:22)
tikriausiai nepameni kurioj g.gif nu ka teks eit panarsyt ax.gif

va cia rasi kaip atrodo tikrai maximoj yra arba ermitaze taip pat orchidejos.lt
http://www.supermama...?...25139&st=36
Atsakyti
QUOTE(Kinda @ 2009 03 31, 10:10)
Ar ne viena niekuomet nerinkote pacios kiminu?.... taip laukiau atsakymo ir negaunu....

Mane irgi labai domintų tokia informacija g.gif
Atsakyti