Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip sugebėti atitraukti vaikus nuo kompiuterio

radau temele.mes ir su suneliu barames ,del kompo kiekviena diena.kaip tik nusipirkom ,tai nelindo visai.stebejo is tolo.na praejo keli menesiai ir prasidejo.niekas nebeidomu.gal prie kompo prasedetu visa diena doh.gif greiciau i darzeli g.gif
Atsakyti
QUOTE(agle @ 2006 08 09, 21:11)
O aš neturiu tokios problemos su vaikais  smile.gif  bet va su mūsų tėčiu  bigsmile.gif nešaudo ir negaugo , bet sedi internete žiurineja mašinytes tongue.gif kaip mažiukas , kol visko atėjusi neišjungi ir nenuvarai gulti, nes kompas vaikų kambary , dar opatriukšmaujair paneles prižadina , na o kai tos balsą parodo tai tėvukas mikliai mauna miegoti.


drinks_cheers.gif Pas mums tas pats - nėra problemos su vaiku, bet yra problema su tėčiu biggrin.gif
Nors kompą ir internetą turime jau pakankamai seniai, bet vaikas niekad neturėjo priklausomybės. Mes nuo pat mažens užimdavom savo atžalą įvairiais žaidimais, būreliais, šeimos iškylomis, o ne palikdavom jį kiurksoti prie teliko ar kompo. Ir dabar - vaikas mieliau žaidžia kieme, o ne žiūri kokį filmą.

Visai priešinga situacija mano draugės šeimoje. Ji nuo pat mažens teliką naudojo kaip foną, vaikas nieko kito nematė tik filmukus. Neužsiminėjo ji su juo, o varydavo prie teliko. Dabar turi didžiulę problemą, nes jei ne telikas ar kompas, vaikas nežino kaip leisti laisvalaikį. Jie ir dabar jam laiko neturi, todėl perka kompiuterinius žaidimus, kad mažiau zystų ar paniotosi po kojomis. Štai tokios tokelės.

Todėl ir pasidariau išvadą, jog negalima vaikų palikti vienų planuoti savo laisvalaikį. Reikia daugiau laiko praleisti su jais, žaisti, keliauti, važinėti dviračiais, duoti kokio nors darbo, kad jaustųsi naudingi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MiJo: 22 gegužės 2007 - 09:22
nors lyg ir senos žinutės, bet aktualios, o man tai super patiko, nes ieškojau atsakymo. kas liečia vaikus, pirmiausiai ieškau priežasčių kodėl taip elgiasi, tai nuostabu šiame puslapyje radau atsakymą, kodėl vaikai prilimpa prie kompo. per mažai dėmesio jiems skiriam. buvau siaubingai kaltinama, kad nemoku auklėti vaiko, nes per daug sėdi prie kompo, ir nesugebėdavau apgint nei vaiko, nei savęs, o radus šį atsakymą pakišau tėveliui, kuris kaltino tik mane. nutilo... suprantu visas mamas ką reiškia, išgirst, kad išlepinom, kad nemokam auklėti, juk daugiausiai vyrai ir kalti ir bumba tie, kurie patys nesugeba suprast vaikų ir žmonų.
Atsakyti
as netgi pastaba gavau is vaiku, kad per mazai demesio ir savo laisvo laiko jiems skiriu blush2.gif , o maniskiai irgi nuo kompo nesitraukia, dabar jau susimasciau ax.gif
Atsakyti
1.na ištikrųjų tai yra tokia funkcija kiekviename kompiuteryje užvadinta "parental control" (tėvų kontrolė), kurios pagalba galima paslėpti nepageidaujamas programas, o taip pat yra elementariausias slaptažodis, kurį galima įvesti arba BIOS sistemoje arba Windows aplinkoje - pirmojo nulaužti yra absoliučiai neįmaoma..na nebent įsigudrintu tokia bateriją iš atrodo motininės plokštės išimt. o antrą slaptažodį labiau įgudęs programuotojas gal ir sugebėtų nulaužti.

2.visuomet galima kontroliuoti diegiamų žaidimų pobūdį - instaliuokite tik lavinančius ir kitokius žaidimus, kuriuose nėra agresiją skatinančių elementų - paprasta, manau..

3.vaikai įjukę į kompiuterius labiausiai todėl, kad jiems tai atrodo KIETA - pats kiečiausias dalykas tas kompas biggrin.gif, todėl reikia surasti kažką dar kietesnio..pvz maniškis dabar iš proto kraustosi dėl žongliravimo ir visiškai užmirško kompiuterį.

4. su norkes postais nelabai norėčiau sutikti - kompiuteris tikrai daro žalą - tiek psichinę, tiek ir fizinę. Visų pirma, kompas skleidžia žalingas bangas, visų antra - blogina regėjimą, o apie pasamonėje užsifiksavusius dalykus smurtinių žaidimų kultyvavimo pasekoje išvis nešneku..galbūt šios pasekmė neišlys tiesiogine forma ir Jūsų vaikas neįsigys mečetės ar kalašnikovo, tačiau tai gali sujaukti visą suvokimą ir užkirsti kelią sklandžiam integravimuisi į visuomenę..man tik smalsu kas paskatina vaikus JAV mokyklose šaudyti bendraklasius ir mokytojus, nes tokių atvejų, kiek žinia, pasitaiko neretai..
Atsakyti
Nelabai suprantu, kodėl skundžiamasi dėl to, kad vaikas per ilgai sėdi prie kompo? Juk jei leidžiate tai ir sėdi. O jei neleidžiate nesėdi. Manyčiau galima įvesti kokias taisykles, kiek valandų per dieną ir pan. g.gif
Atsakyti
As irgi manau, kad reikia ivesti tvarka ir greztai vaikui pasakyti (argumentuotai paaiskinti) kiek ir kada, o dar geriau jei tevai patis parinks zaidimus. Kad nesiaip sedetu ir saudytu-gaudytu, o su prasme, kad tai vaika lavintu. O jei tevai negali uzdrausti, tai pats vaikas tikrai neatsistos ir neiseis skatyti knygu. Reikia daugiau laiko praleisti su vaiku, kalbeti, zaisti, eiti i lauka. O jei vaikui atostogos, o tevai darbe, tai kompas turetu buti isjungtas taip, kad vaikas neijungtu. Tik tevai gali padaryti taip, kaip jiems reikia, o ne vaikas sokdinti tevus
Atsakyti
na išties radau daug tiesos ,tėvai išties turėtu daugiau laiko praleisti su vaikais,bet kaip taip pasidaryti kad užtektu laiko viskam ,diena tai su galu,žinau kad ir išsilepinau savo vaikus bet nemoku kitaip o taisykliu užrašyta niekur nėra g.gif nes dabar jau išties ne mes jiems vadovaujam o jie mums help.gif
Atsakyti
QUOTE(Smakaite @ 2007 09 18, 11:35)
o apie pasamonėje užsifiksavusius dalykus smurtinių žaidimų kultyvavimo pasekoje išvis nešneku..galbūt šios pasekmė neišlys tiesiogine forma ir Jūsų vaikas neįsigys mečetės ar kalašnikovo, tačiau tai gali sujaukti visą suvokimą ir užkirsti kelią sklandžiam integravimuisi į visuomenę..

žaidimai -- kaip knygos ar filmai. ir tikrai ne visi yra skirti vaikams. todėl tėvai prieš pirkdami turėtų pasidomėti kas per žaidimas, apie ką jis, ir kokiai amžiaus grupei skirtas. dažniausiai ant įpakavimo būna parašyta. o internete -- dar daugiau.
kad paaugliai patys be tėvų žinios nusipirks, atsisiųs ir žais, tai čia savaime aišku, bet čia šioj temoj bėdavojamasi dėl darželinukų. juk nevedate penkiamečio į suaugusiems skirtą kiną.

QUOTE
man tik smalsu kas paskatina vaikus JAV mokyklose šaudyti bendraklasius ir mokytojus, nes tokių atvejų, kiek žinia, pasitaiko neretai..

jeigu manote kad tai žaidimai, manykite iš naujo. nes pagal tų žaidimų paplitimo mastą, viso pasaulio mokyklos jau būtų seniai išsišaudžiusios.
Atsakyti
namuose dideli barniai del kompiuterio. Nerekia knygu skaityti, zaisti - tik prie kompo. kai galiu - stengiuosi riboti sedejimo laika. o kai nusikalsta - tai ta deina neina prie kompo. cia efektyvi bausme, bent mums.
Atsakyti
Pas mus tokia pati situacija, zaislai nereikalingi. Patis viena karta leidom, dabar kazkaip reikia atpratinti. Liudna bet patis kalti
Atsakyti
geras dalykas yra senas pavargęs kompas, kurio galimybės ribotos. mes kompo nebijom, bet vaikui nerodom visokių ten Warcraftų ar San Andreasų nes neturim ir neįdomu. turim seną nintendo, kur yra mašinytės, lėktuviukai, bet su tuo yra nustatytos ribos kiek ir kada.
Atsakyti