Įkraunama...
Įkraunama...

Marža

QUOTE(acuktuvaz @ 2009 08 10, 10:25)
Bet kokiu atveju, sutartyse yra begale kabliuku, igalinanciu bankus vienasaliskai keisti marzas, bei kitas salygas.

Aš tą it turėjau omini. Kad vienas žingsnis į kairę ar į dešinę ir nuo nusiderėtos maržos nieko neliks. Dabar kas ir seną sutartį turi tas pats, ar fiksuota marža ar ne, keitimas reiškia maržos didinima ir tikrai ne kliento naudai. Ir labai labai abejoju, kad fiksuojant n metams maržą, po n metų sulauksit kad bankas geranoriškai ją sumažins.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Norka81: 10 rugpjūčio 2009 - 11:13
Siandien buvau DNBNord banke tai pasiule apie 5,5 proc (palukanos su marza), paskola eurais. ka manote? ar verta dabar fiksuoti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(gussste23 @ 2009 08 11, 17:53)
Siandien buvau DNBNord banke tai pasiule apie 5,5 proc (palukanos su marza), paskola eurais. ka manote? ar verta dabar fiksuoti? g.gif

siuo metu 6 men. euribor yra 1,13, tai norit pasakyt jums marza 4,3-4,4??????????
tik neimkit paskolos, paskaitykit forumus ir pavaikstinekit i kitus bankus - kituose bankuose duos normalesne marza gal apie 3 bent.
Atsakyti
na, Euribor gal ir 1,13, bet gussste23, kaip supratau, kalba apie fiksavimą - tad nebus gi 1,13...
Atsakyti
O ar šiai dienai apsimoka išvis fiksuoti, kai Euribor'as dar vis krenta g.gif
Ir gal reiktų bandyti rinktis ne 6 mėn. Euribor'ą, o mėnesio, kuris šiai dienai 0,522.

Jeigu pamatysite, kad rinkoje situacija keičiasi juk galima sutarties pakeitimą pasidaryti. Tik va nežinau kokios tokio pakeitimo išlaidos būtų.

Tiesiog reiktų pasiskaičiuoti kiek jūs sutaupote per metus, pasirinkus skirtingus variantus 4u.gif
Atsakyti
As tik uzejau paklausiau Nord banke, jie man pasake apytiksliai. Uz kokias palukanas imanoma dabar gauti paskola eurais? ar imanoma su marza gauti 4%??? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzinte @ 2009 08 12, 09:07)
O ar šiai dienai apsimoka išvis fiksuoti, kai Euribor'as dar vis krenta g.gif
Ir gal reiktų bandyti rinktis ne 6 mėn. Euribor'ą, o mėnesio, kuris šiai dienai 0,522.

Jeigu pamatysite, kad rinkoje situacija keičiasi juk galima sutarties pakeitimą pasidaryti. Tik va nežinau kokios tokio pakeitimo išlaidos būtų.

Tiesiog reiktų pasiskaičiuoti kiek jūs sutaupote per metus, pasirinkus skirtingus variantus 4u.gif

Bankai neskolina 1 mėnesiui ( kalbu apie eilinį žmogų) . Mažiausias 3 mėn. Dabar reikia gerai viska apmastyti, kad ateityje ko mažiau sutarties pakeitimu daryti. Praktika parodė kas prie ko.
Atsakyti
QUOTE(Alvyda @ 2009 08 12, 07:13)
na, Euribor gal ir 1,13, bet gussste23, kaip supratau, kalba apie fiksavimą - tad nebus gi 1,13...

Matyt taip, kalbeta apie fiksuotas...
idomu kokia marza siulo sis bankas kai nefiksuoja? nuo to labai priklauso apsisprendimas. 6 men euribor kitimas per pastaruosius 10 metu: http://www.euribor-r...te-6-months.asp - prognozuoju gan zemu ( ne daugiau 2,5) procentu laikymasi apie 2-3 metus - po to rimtesnis kilimas galimas...
Atsakyti
Turime tokia situacija - pasiulymas is banko:

3 proc. marza ir 1.336 proc. kintamos EUR Libor palukanos (total 4,336 proc)
2 proc. marza ir 4 proc. fiksuotos EUR libor palukanos 5 metams (total 6 proc)
2 proc. marza ir 3.5 proc.. fiksuotas EIR libor palukanas 3 metams. (total 5.5 proc)

Remiantis siais duomenimis, tarp fiksuotu (3 metu) ir nefiksuotu palukanu, mokant kasmenesine imoka, susidaro skirtumas, lygus 150 Lt (nefiksuotu palukanu naudai).

Nefiksuotos palukanos perziurimos po 1 metu.

Koks butu jusu apsisprendimas?

Turbut protgingiausia dabar butu imti paskola su nefiksuotomis palukanomis?
Atsakyti
QUOTE(Asolita @ 2009 08 13, 16:42)

2 proc. marza ir 3.5 proc.. fiksuotas EIR libor palukanas 3 metams. (total 5.5 proc)
Remiantis siais duomenimis, tarp fiksuotu (3 metu) ir nefiksuotu palukanu, mokant kasmenesine imoka, susidaro skirtumas, lygus 150 Lt (nefiksuotu palukanu naudai).

koks cia bankas? man siandien nord bankas irgi pasiule eur kintancios palukanos 4,3%, patare kol kas nefiksuoti g.gif hanzabankas pasiule 4.6% irgi patare kol kas nefiksuoti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Asolita @ 2009 08 13, 17:42)

Aš gal nefiksuočiau. Pagal jūsų paskaičiavimus jūs per metus sutaupote 1800 Lt.

O dabar noriu pasiteirauti: man keista su ta marža. Žinau kaip buvo prieš 3 metus. Kaip dabar nežinau, todėl labai įdomu pasidarė. Prieš tris metus nustatydavo maržą visam paskolos laikotarpiui, t.y. jei aš imu paskolą 10 metų, tai aš žinau, kad mano marža nesikeis visus 10 metų. O tai dabar jau bankai kitaip daro? Jau dabar nebeduoda tokių paskolų? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzinte @ 2009 08 14, 08:16)

O dabar noriu pasiteirauti: man keista su ta marža. Žinau kaip buvo prieš 3 metus. Kaip dabar nežinau, todėl labai įdomu pasidarė. Prieš tris metus nustatydavo maržą visam paskolos laikotarpiui, t.y. jei aš imu paskolą 10 metų, tai aš žinau, kad mano marža nesikeis visus 10 metų. O tai dabar jau bankai kitaip daro? Jau dabar nebeduoda tokių paskolų? g.gif

mes emem 2005, paskolos. marza buvo 1,5, po to sumazinom iki 0,9 - tereikejo parasyti prasyma - geri laikai tada buvo smile.gif bet isvada viena - jei palankios rinkos salygos - marza galima pakeisti i mazesne...
Atsakyti