Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiškos buitinės priemonės IV tema

QUOTE(Pinavija Nuostabioji @ 2009 12 20, 21:07)
ar yra čia patenkintų skalbimo rutuliais? lens.gif
gundausi, bet neigiamų atsiliepimų girdėjau daugiau nei teigiamų  g.gif

išmesi pinigus kaip į balą.. nė velnio jie neskalbia... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Kinda @ 2009 12 21, 10:52)
Sveikos merginos  smile.gif
O kokios jusu nuomones apie muilo riesutus? kas naudojat?
As pati beveik metai juos naudoju ir nesuprantu, ar jie nelabai skalbia ar as tiesiog juos kazkaip neteisingi naudoju...  g.gif  nes man tai pastebejau, kad prakaito ir nesvarumu tai tikrai neisima.. Pradejau papildomai naudoti dar ir ecover skalbimo skysti.. cia apie spalvotus rubelius kalbu.. Apie baltu skalbiniu sklabima tai isvis patyliu naudojant milo riesutus - visi jie kazkokie rudi pasidare po keliu skalbimu, tai irgi nusipirkau papildoma balinamaja priemone... bet ir tai ne per labiausiai dziugina rezulatas, nes vis tiek pvz marskineliai i darba neissibalina kaip noretusi...  doh.gif

nieko jie ir neskalbia. bent man. jeigu patalynė tik prakaituota, tada liuks, bet ją gal ir be nieko išskalbtų. va tik minkštumas man patiko ir vos vos vos juntamas kvapas.
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2009 12 21, 16:15)
Kinda, o bent minkšti drabužiai būna, kaip jie teigia?

Taip, tikrai minksti smile.gif Bent del to skustis negaliu....
Atsakyti
nas as irgi susigundziau ir naudoju dabar muilo riesutus. Ne daug dar kartu skalbiau, bet nenusivyliau. Jokie milteliai stebuklu nedaro.
Buvo gerai uzvaiksciotos mazosios pedkelnes, juodais padukais, tai pries skalbdama su tulzies muilu itryniau ir palaikiau koki 15-30 min, issiskalbe kuo puikiausiai.
Kiek naudodavau miltelius, calgona pildavau ir dar vaniso samteli, kai zinodavau kad tikrai yra nesvariuo demetu drabuziu, niekada nebuvo taip kad viska idealiai isimtu ir isplautu schmoll.gif Mane tai tenkina rezultatas, bet as viriau skysti ir pilu apie 100-150 ml. Skalbiu 60 laipsniu temperaturoj.

Indai irgi visai gerai issiplauna indaplovej ax.gif

Zodziu as jiem dedu pliusa, ir jokiu minkstikliu nereikia thumbup.gif

Net keista, anksciau niekas jokiu minkstikliu nenaudojo o rubai buvo minksti, niekada suragejusiu ranksluosciu nepamenu, o dabar nors ir visa kamsteli pilk minkstiklio vistiek purumo ir minkstumo nera, net ir kvapas neiesilaiko..
Atsakyti
Labas smile.gif

Norėjau pasigirti, kad ecos pasirodo jau sertifikavo kai kurios produktus. Pvz
apelsino valiklis
apelsino valiklio koncentratas (užtenka pagaminti 5litrus purškiamo valiklio)
sertifikuotas greenstar
user posted image
http://www.usfi.com/...eenstandard.php
Papildyta:
QUOTE(Kinda @ 2009 12 21, 11:52)
Sveikos merginos  smile.gif
O kokios jusu nuomones apie muilo riesutus? kas naudojat?
As pati beveik metai juos naudoju ir nesuprantu, ar jie nelabai skalbia ar as tiesiog juos kazkaip neteisingi naudoju...  g.gif  nes man tai pastebejau, kad prakaito ir nesvarumu tai tikrai neisima.. Pradejau papildomai naudoti dar ir ecover skalbimo skysti.. cia apie spalvotus rubelius kalbu.. Apie baltu skalbiniu sklabima tai isvis patyliu naudojant milo riesutus - visi jie kazkokie rudi pasidare po keliu skalbimu, tai irgi nusipirkau papildoma balinamaja priemone... bet ir tai ne per labiausiai dziugina rezulatas, nes vis tiek pvz marskineliai i darba neissibalina kaip noretusi...  doh.gif

man atrodo, jos labiausiai tinka skalbti sauskelnes, nes tas sauskelnių demes (žinoma jegu neįsiseniejusios) neblogai atskalbia, o vat rimtų dėmių pvz nuo tyrelių tikrai "neims". Dar riešutų platintojai pataria dėti mažiau skalbinių į mašiną - tada geriau veikia riešutukai ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natuke: 03 sausio 2010 - 15:35
as naudoju ecoballs smile.gif priekaistu neturiu. na taip, sunkiai isplaunamu demiu jie neisima, bet gamintojas juk taip ir nenurodo. demems isimti reikalingas spec isemejas.
o visi standartiniai milteliai man kelia siauba. kai nuvaziuoju pas mama, uzejus i kambari, kur isskalbti baltiniai imu ciaudet (nesu siaip niekam alergiska). o ir palietus taip isskalbtus drabucius jie taip nemaloniai "siugzda", lieka visa ta chemija audinyje ir per oda keliauja i musu organizma....neeeeeee, nenoriu schmoll.gif
buitine chemija jau gan seniai irgi naudojam tik ekologiska. mano megstamiausia parduotuve - Sveiki produktai thumbup.gif
Atsakyti
Kai pripranti prie ekologiškų priemonių, daug jautriau reaguoji į įprastus, neekologiškus. Pvz mane pradėjo erzinti fairy kvapas, o koks cilit bang - aplamai užmuša. Čia panašiai kaip su rūkymu - nuo vaikystės buvau pripratus, kad šalia yra rūkančių žmonių, nes tėvai ir brolis rūko, man net truputi patikdavo kvapas, o kai atsiskirėm ir nebegyvenam kartu, bei mama neberūka namuose kai mes atvažiuojam, dėl mažylių - prie rūkančių pradėdu dūsti
Atsakyti
labas
nesuprantu kas galejo nutikt, skalbiau nebe pirma karta Almawin milteliais, tai visose sauskelnes ir vaiko rubeliuose pilna baltu zirneliu. galvojau kad masina sugedo, skalbiau su kitais, viskas ok.
perskalavus, tu milteliu vis tiek liko rubuose blink.gif ar galejo jie sugesti, turiu nuo vasaros....
o taip jais is pradziu dziaugiausi...
Atsakyti
Man ir lieka baltu trupineliu. Dabar vel mastau pirkti skysta skalbikli, su juo tokiu problemu nebudavo.
Atsakyti
QUOTE(mildama @ 2010 01 06, 00:22)
labas
nesuprantu kas galejo nutikt, skalbiau nebe pirma karta Almawin milteliais, tai visose sauskelnes ir vaiko rubeliuose pilna baltu zirneliu. galvojau kad masina sugedo, skalbiau su kitais, viskas ok.
perskalavus, tu milteliu vis tiek liko rubuose  blink.gif  ar galejo jie sugesti, turiu nuo vasaros....

Naudoju Ecover miltelius, ir tokiu dalyku nevyksta mirksiukas.gif
Atsakyti
labas
perskalavus, tu milteliu vis tiek liko rubuose  blink.gif  ar galejo jie sugesti, turiu nuo vasaros....

Ir man tas pats buvo, (nors pas mane Almawin milteliai gal nuo seniau stovejo), as jau irgi galvojau, kad skalbimo masina blogai skalbia arba, kad milteliai "sugedo", tai neaisku kur cia problema. Ir svarbiausia, kad tu granulyciu prikrito labai daug g.gif Ir as jau nusprendziau, kad vel gryziu prie skystu(beja jie ir pigiau iseina)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gabute: 07 sausio 2010 - 12:26
labas

sveika,
as naudoju Ecoleaf skysta skalbikli kudikio drabuziams skalbti, jokiu odeles sudirgimu nieko.
man sis skalbiklis labai patinka.
esu naudojus ir AlmaWin ir Klar nu netiko jie mums. Siulau pabandyti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sii: 07 sausio 2010 - 16:05