Įkraunama...
Įkraunama...

Matematika

QUOTE(stropi studente @ 2010 01 09, 21:50)
aš bent jau gavau tokius atsakymus. sugedo skeneris negaliu atskanuot  sprendimu, o rasyt tiek daug tingiu.

1.  2a+b
2. x=1/27
3.x<1/8
4.x=6 laipsnio saknis is 2 kitaip sakant (2)^1/6
5.x=3/4
6. -15 arba 1/125 nezinau ar gerai supratau jusu uzrasyta salyga.
7. x=-2 siaip cia labai lengvi uzdaviniai.
ir manau turedama atsakymus tikrai pavyks siuos uzd. jums issisprest.

Ir as tokius pat atsakymus gavau 4u.gif
6. 1/125
Atsakyti
tai vaidanasi gerai išsprendėm, jei atsakymai sutapo. 6 galvojau ar kelt laipsniu ar padaugint, nes tiksliai neprisiminiau. čia visus reik sprendžiant tik logoritmų taisykles pritaikyti.
Atsakyti
QUOTE(stropi studente @ 2010 01 09, 21:50)
aš bent jau gavau tokius atsakymus. sugedo skeneris negaliu atskanuot  sprendimu, o rasyt tiek daug tingiu.

1.  2a+b
2. x=1/27
3.x<1/8
4.x=6 laipsnio saknis is 2 kitaip sakant (2)^1/6
5.x=3/4
6. -15 arba 1/125 nezinau ar gerai supratau jusu uzrasyta salyga.
7. x=-2 siaip cia labai lengvi uzdaviniai.
ir manau turedama atsakymus tikrai pavyks siuos uzd. jums issisprest.

as 4-am gaunu 12 laipsnio sakni is 4, kaip ji sprest? Visi kiti sutampa, aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Anrėja @ 2010 01 10, 15:44)
as 4-am gaunu 12 laipsnio sakni is 4, kaip ji sprest? Visi kiti sutampa, aciu 4u.gif

4=2^2, ir 12 susiprastina su 2 ir iseina 6 4u.gif o posakny 2 ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingaja: 10 sausio 2010 - 15:58
sveikutes, gal yra cia is KTU neakivaizdinio skyriaus studenciu, pigiau parduociau dvi matematikos knygas.
1.TIESINE ALGEBRA IR MATEMATINE ANALIZE (teorija, reikalinga 1 kursui I semestrui)
2. DIFERENCIALINĖS LYGTIS IR TIKYMYBIŲ TEORIJA (teorija, reikalinga 1 kursui II pusmeciui)

Rasyti AZ. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rug_gele: 10 sausio 2010 - 22:36
Sveikos, merginos,
gal gali kas nors patarti, kaip iš duomenų sudaryti tiesainės regresijos lygtį. Bandysiu paaiškinti, ko nesuprantu: turiu duomenis y1, y2 ir t.t. ir x1, x2. Man reikia nubrėžti funkciją, kuri kerta sąlyginius y vidurkius. Kaip juos rasti?
Atsakyti
labas mes tokį tikrai buvome darę, tiksliai nepamenu nu bet parašysiu kaip aš prisimenu.
Jūs čia turit dvimatį atvejį ku yra du x ir 2y.
y1=beta0+beta1*x1+beta2*x2
ir y2=beta0+beta1*x1+beta2*x2
"ia jei gerai pamenu čia tai abiejuose lygtyse yra skirtingos regresoriu. beta0č beta1 ir beta2 matricos abiejose lygtyse. jei skaičiavote rankiniu budu, tai knygose būna surašytos formulės regresoriams surasti. beta0 yra laisvas narys ir jis nebutinai turi buti lygtyse priklauso nuo konkretaus atvejo. Jei noriy gauti teisinga atsakyma regresoriu matricos dimensija turi taip susidauginti su x matricos dimensija, kad y dimensija butu 2*1.
Jei darot su spss, tai ten programa ismeta viena atveji sudaryti mano užrašutai pirmai lygęiai, o antrą atvejį antrai lygčiai tik reikia išrinkt tuos beta parametrus. Tikiuosi dabar aiškiau pasidarys jums.
Atsakyti
Laba diena. Iškilo tokia problemėlė, turiu porą uždavinių, kurių niekaip nesiseka išspręsti. Labai tikiuosi jūsų pagalbos, bent minimalios smile.gif

1. Jeigu dviženklį skaičių padalysime iš jo skaitmenų sandaugos, tai gausime dalmenį 3 ir liekaną 9. Jei iš ieškomo skaičiaus skaitmenų sumos kvadrato atimsime jo skaitmenų sandaugą, tai gausime ieškomą dviženklį skaičių. Raskite tą skaičių. (Atsakymas 63, bet labai reikia sprendimo).

2. Krepšininko baudos pataikymo tikimybė lygi 2/3. Jis meta tris baudas. Atsitiktinis dydis X - pataikymų skaičius. Apskaičiuokite šio atsitiktinio dydžio X matematinę viltį. (Parašyta, jog atsakymas 2, bet man gaunasi 1,5. Gal duotas atsakymas blogas, bet spėju, kad čia mano sprendimo klaida.)

3. (Nežinau, kaip padėti kampo alfa ženkliuką, todėl rašysiu tiesiog alfa.)
Žinoma, kad sin ALFA + cos ALFA = m. Apskaičiuokite:
a) sin ALFA x cos ALFA (daugyba) [ats.: (m^2 - 1) /2 ]
b ) sin^3 ALFA + cos^3 ALFA [ats.: (m(3-m^2)) / 2
c) sin^4 ALFA + cos ^4 ALFA [ats.: (1-m^4+2m^2) / 2. Skaitiklyje gale yra 2 kart m^2. Dvejeto nekeliam.]

4. Laikrodis su rodyklėmis rodo 19 val. 15 min. Kokį kampą sudaro valandinė ir minutinė rodyklės? [atsakymas neduotas]

5. Ilgokas toks:
Formule y=šaknis iš x išreikšta kvadrato kraštinės priklausomybė nuo jo ploto.
a) Nubraižyti grafiką (padariau)
b ) Kokią prasmę turi reiškinys 4 kart šaknis iš x ?
c) Su kuria teigiama x reikšme kvadrato ploto ir šio kvadrato perimetro skaitinės reikšmės yra lygios?
d) Su kuria teigiama x reikšme kvadrato ploto ir šio kvadrato įstrižainės skaitinės reikšmės yra lygios?

Būtų neapsakomai nuostabu, jei pagelbėtumėt bent su vienu uždaviniu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo PurpleOrchid: 18 sausio 2010 - 16:56
4. 19 ir 1 val. skiria 6 val. tarp gretimu valandu yra 30 laipsniu kampas. taigi 6*30+15 lygu 195 laipsniai.
Atsakyti
1 uždavinukas

bet kokį dviženklį skaičių galima užrašyti pavidalu 10*x+y, kur x žymi dešimčių skaičių, o y - vienetų.

dabar iš sąlygų gauname tokią lygčių sistemą:

(10x+y)/xy=3xy+9
(x+y)^2-xy=10x+y

kadangi tai 2 lygčių su 2 nežinomaisiais sistema, tai ji turės vienintelį sprendimą. o kadangi aš jau tingėjau spręsti tai parašyk, jei nesigaus, pabandysiu padaryt iki galo ax.gif

2ame negavau nei 2, nei 1.5, tai turbūt nebemoku skaičiuot blush2.gif

3.a) rašysiu be alfu, ir taip aišku, kad jos visur turi būti smile.gif

iš užd sąlygos:
(sin+cos)^2=m^2
taigi
sin^2+2sincos+cos^2=m^2
prisiminkim, kad
sin^2+cos^2=1
taigi
1+2sincos=m^2

beliko atimt ir padalint mirksiukas.gif

cool.gif sin^3 +cos^3=(sin+cos)(sin^2-sincos+cos^2)=
pasinaudosim savybe su 1, a dalies rezultatais ir uzd salyga
=m(1-(m^2-1)/2)
beliko subendravardiklint
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eg0iste: 20 sausio 2010 - 00:21
c)(sin+cos)^4=sin^4+cos^4+6sin^2cos^2+4sincos(sin^2+cos^2)
vel savybe su 1
(sin+cos)^4=sin^4+cos^4+6sin^2cos^2+4sincos

is kitos puses, a dalyje skaiciavome (sin +cos)^2. pasinaudosime
(sin+cos)^4=((sin+cos)^2)^2=1+4sincos+4sin^2cos^2

dabar sulygine melynos ir zalios lygybes desiniasias puses ir tai ko ieskome palike kaireje, o visa kita perkele i desinia gausime
sin^4+cos^4=1-2sin^2cos^2=1-2(sincos)^2

istate ka gavome a dalyje gausime
sin^4+cos^4=1-2((m^2-1)/2)^2
susiprastini ir gauni atsakyma smile.gif

Papildyta:
ir 5 smile.gif

b ) tai yra perimetras
c) reikia isspresti lygti x=4*saknis(x)
gausi x=16
d) reikia isspresti lygti x=saknis(2x)
gausi x=2

bus kokiu klausimu del sprendimu, prasom nesidroveti klausti mirksiukas.gif
Atsakyti
[quote=PurpleOrchid,2010 01 18, 17:55]
Laba diena. Iškilo tokia problemėlė, turiu porą uždavinių, kurių niekaip nesiseka išspręsti. Labai tikiuosi jūsų pagalbos, bent minimalios smile.gif

2. Krepšininko baudos pataikymo tikimybė lygi 2/3. Jis meta tris baudas. Atsitiktinis dydis X - pataikymų skaičius. Apskaičiuokite šio atsitiktinio dydžio X matematinę viltį. (Parašyta, jog atsakymas 2, bet man gaunasi 1,5. Gal duotas atsakymas blogas, bet spėju, kad čia mano sprendimo klaida.)

Sprendimas: už pataikytą baudą duoda vieną tašką, matematinė viltis apskaičiuojama sudauginant tikimybes su reikšmėmis.
Taigi matematinė viltis yra 2/3*1+2/3*1+2/3*1=2 (sumuojam tris kartus, nes tris kartus metė). Atsakymas 2
Atsakyti