Mes ir dziaugiames ja, mano sunus jau beveik 3 metai lanko sia grupe, jokiu nusiskundimu, grziai sutaria su visais vaikais, ir su aukletoja, niekad nera sakes , kad ji kas skriaustu, ir su vaikais gerai sutaria, sudauguma jau nuo lopsio laiku, va o apie Dovyda man jis ir toliau sneka kad jis visus vaikus muse, todel vaikai su juo ir nedraugavo, ir del tos suplesytos knygutes, as jo klausiu kodel taip padare, o jis man Dovydas i mane dezutes mete, as nuo jo begau, jis norejo mane pagauti ir musti, todel as suplesiau jo knygute, aisku maniskis negraziai pasielge, bet kodel jis vis kartoja , kad butent Dovydas musesi? Na dabar grupej ramybe, kai ateinu pasimti visi graziai zaidzia ar muzika klausosi, soka, maniskis kaip visada namo nenori eiti,

QUOTE(Brudi @ 2011 03 21, 18:44)
O tai Jums gal verta gryzti i senaji darzeli
, o vezioti vaika visada galima. Nes i "Girstuti" vezioja is ivairiu Kauno miesto vietu. As irgi vezioju, tenka vaika vezti jau 7val. ryto, tai ne as viena tokiu laiku jau atvezu ir dar speju i darba
. Suprantu, naujokui visada sunku pritapti naujam kolektyve. Be to dar jis ir pats tokia gynybine taktika uzsiemes - pulti. Bet aukletojos irgi nepateisinu "buvau suirzusi". Su aukletoja, gal daugiau pasikalbeti reiketu, apie Jusu vaiko poreikius, kokio budo jis yra, kaip su juo reiktu elgtis vienokioje ar kitokioje situacijoje. Mums tai labai padejo, nes mes irgi lankom ne pirma darzeli. Ir pirmam darzelyje buvo visko, bet dirbau ne tik su aukletojom, bet ir su savo vaikais (vyresnele jau mokykloj). Dabar tik patys geriausi prisiminimai ir atsiliepimai 

Na jei butu taip paparasta pereiti kur nori, tai gal ir griztumem. bet kai eiles centralizuotos, tai geruose darzeliuose eiles labai dideles.. taip kad sunku dabar patekti i ta darzeli i kuri nori. Na bet nieko, kaip nors sugalvosim

Bent jau man aukletoja apie jusu sunu nieko nei zodzio nesake, viska suzinojau cia perskaitydama, o kad musasi man pats Enrikas sake ir dar tai sake iki jums parasant cia. Gal galit atsakyti kodel iki jusu vaikui ateinat i grupe nebuvo jokiu problemu ir nusiskundimu, ir kodel butent tik jusu vaika visi skriaude? Taip kaip jus negalit patiketi kad jusu sunus musesi, tai ir man sunku patiketi, kad kiti vaikai taip galetu ji skriausti, penkiese viena dauzyti iki melyniu, kiek as klausdavau Enriko ar kitai vaikai musdavo Dovyda man jis visada atsakydavo, kad Dovydas visus vaikus muse.
O zinot as esu buvusi praktikoj tokioj grupej kur aukletoja nelabai mego toki vaika. ir kai darzelyje kazkur kazkas atsitikdavo visi vaikai rekdavo, kad butent tas vaikas tai padare. aukletoja net neklausdavo vaiko ar tai jis padare, o iskart ji bausdavo neklausydama jo paaiskinimu. kazkaip pradzioje tikejau, kad tas vaikas toks blogas, bet kai vaikai apkaltino ji, kad jis pastume mergaite, ji nukrito ir uzsigavo. ir aukletoja pradejo rekti lauke kur jis yra ir kaip ji dabar ji nubaus, as net pakraupau.nes lauke tas berniukas visa laika stovejo salia manes, ir mes kalbejome. kai tai pasakiau aukletojai, ji labai pasimete, bet kita karta vel neklause vaiko ar jis kaltas ar ne. kai vaikas po metu perejo i kita grupe klausiau naujos aukletojos kaip tas vaikas. ji pasake isdykes, bet niekada niekam nera padares bloga. ir tada supratau, kad anoje grupeje vaikai rado gera atpirkimo ozi, ant kurio gali versti visa kalte ir patys likti gerais. o kadangi aukletoja ju nedraude jie to naudojosi, kitoje grupeje aukletoja mate ka vaikai veikia ir zinojo, kad tas vaikas nedaro nieko blogo.
kazkaip zinokit panasiai man atrodo ir sitoje grupeje. kai maniskis skusdavosi aukletoja nekreipdavo demesio, kai pasakiau apie mustynes, ji man paaiskino, kad tai buvo tik zaidimas, jog penki musa viena. bet kai dovydas atsilygindavo kuriam vaikui, ar ismokes duodavo kitam, tai buvo pats blogiausias.
Kai ugne prie mano akiu muse dovyda ( kuris buvo tik iejes i grupe), aukletoja net nesureagavo, bet kai dovydas ja pastume, kad ji nebelistu prie jo, tai aukletoja man pasake, matet, jis ja pastume.bet kad ugne kabinosi jam i kakla ir apznaibe rankas, ji nepastebejo... kai pakalbejau pati su ugne, nesutarimai tarp ju baigesi. kai Karolina pasake, kad Dovydas ja uzgavo, kalbejau su ja, kalbejau su Dovydu. jis atsiprase, kiek daugiau klausiau Karolinos ar Dovydas nesimusa, sake ne, viskas gerai. Kai kalbejau su Merita sake Ugne mums su Dovydu trukdo zaisti, sake Ugne yra museika.
O kai atejau ryte ir pamaciau kaip du berniukai spardosi, o dar trys stovi ir ziuri ir pasakiau, kad jie nesimustu, nes gali labai uzsigauti, tai jie man pasake, kad aukletoja leidzia. ir tikrai iejusi aukletoja jiems nieko nepasake. kai atejo ryte dovydas i darzeli ir priejusi akvile jam pasiule zaisti mustynes, ziurejau ka pasakys aukletoja. ji tylejo, vaikai pradejo mustis. o ji man pasake, "matai Akvile netaip smarkiai trenkia Dovydui kaip jis jai.nemoka dovydas svelniai zaisti". tai as jai pasakiau, kadas is vis neleidziu tokiu zaidimu vaikams, nei svelniai nei stipriai, nes tai visai nera tinkama zaisti vaikams. tai ji su didziuliu nepasitenkinimu liepe vaikams baigti mustis, nes dovydo mama neleidzia. dovydas nuejo, o akvile tada musesi su kazkuriuo kitu berniuku, ir aukletoja vel tai leido. taip kad mustynes grupeje vyksta. tik vienu mustynes aukletoja vadino zaidimu. o kai dovydas duodavo kitam,arba duodavo atgal kai gaudavo pats. tai jau budavo vadinama vaiku skriaudimu.
jei jis tikrai mustu vaikus. tai prailgintos grupes auletoja nors kada butu pasakiusi,kad jis skriaude vaikus, bet ten jis kazkodel graziai zaisdavo su vyresniais vaikais, graziai zaisdavo su broliais, pats sededavo ir piesdavo. jis per ta pusvalandi, kuri praleisdavo Tulpes grupeje, daugiau nupiesdavo piesiniu ir turedavo daugiau ka papasakoti gero, negu per diena Azuoleliio grupeje. gaia, kad vaikas papuole i sita grupe, kad patyre toki neteisinguma is aukletojos, bet dziaugiuosi, kad esu vaiku besirupinanti mama ir greitai supratau, jog jau vaikas nebegali istverti tokiu dalyku.dabar vaikas jau laimingas ir vel dziaugiasi galedamas zaisti su kitais vaikais, o ne ju bijodamas.
Ir labai dziaugiuosi nepasinaudojusi aukletojos pasiulymu: " Jus neklausykite kai vaikas jums sako, kad jam cia blogai ar kad ji kas muse, tada jis nustos jums skustis, ir man bus lengviau dirbti.nes kai jus su vaiku tiek kalbate tai jis jums ir skundziasi.jus geriau pasakykite, kad jums neidomu, ka vaikas pasakoja ir nekalbekite visai su juo apie darzeliir jis nustos pasakoti kas cia darosi"... baisu, kai aukletoja mamai gali pasiulyti nesikalbeti su vaiku ir nesidometi kas vyksta darzelyje....
Na bet ka padarysi, svarbu as jos pasiulymu nepasinaudojau ir dabar vel matau laiminga vaika
linkiu ir visoms kitoms tureti toki laiminga ir mylinti vaika kaip mano :4u
kazkaip zinokit panasiai man atrodo ir sitoje grupeje. kai maniskis skusdavosi aukletoja nekreipdavo demesio, kai pasakiau apie mustynes, ji man paaiskino, kad tai buvo tik zaidimas, jog penki musa viena. bet kai dovydas atsilygindavo kuriam vaikui, ar ismokes duodavo kitam, tai buvo pats blogiausias.
Kai ugne prie mano akiu muse dovyda ( kuris buvo tik iejes i grupe), aukletoja net nesureagavo, bet kai dovydas ja pastume, kad ji nebelistu prie jo, tai aukletoja man pasake, matet, jis ja pastume.bet kad ugne kabinosi jam i kakla ir apznaibe rankas, ji nepastebejo... kai pakalbejau pati su ugne, nesutarimai tarp ju baigesi. kai Karolina pasake, kad Dovydas ja uzgavo, kalbejau su ja, kalbejau su Dovydu. jis atsiprase, kiek daugiau klausiau Karolinos ar Dovydas nesimusa, sake ne, viskas gerai. Kai kalbejau su Merita sake Ugne mums su Dovydu trukdo zaisti, sake Ugne yra museika.
O kai atejau ryte ir pamaciau kaip du berniukai spardosi, o dar trys stovi ir ziuri ir pasakiau, kad jie nesimustu, nes gali labai uzsigauti, tai jie man pasake, kad aukletoja leidzia. ir tikrai iejusi aukletoja jiems nieko nepasake. kai atejo ryte dovydas i darzeli ir priejusi akvile jam pasiule zaisti mustynes, ziurejau ka pasakys aukletoja. ji tylejo, vaikai pradejo mustis. o ji man pasake, "matai Akvile netaip smarkiai trenkia Dovydui kaip jis jai.nemoka dovydas svelniai zaisti". tai as jai pasakiau, kadas is vis neleidziu tokiu zaidimu vaikams, nei svelniai nei stipriai, nes tai visai nera tinkama zaisti vaikams. tai ji su didziuliu nepasitenkinimu liepe vaikams baigti mustis, nes dovydo mama neleidzia. dovydas nuejo, o akvile tada musesi su kazkuriuo kitu berniuku, ir aukletoja vel tai leido. taip kad mustynes grupeje vyksta. tik vienu mustynes aukletoja vadino zaidimu. o kai dovydas duodavo kitam,arba duodavo atgal kai gaudavo pats. tai jau budavo vadinama vaiku skriaudimu.
jei jis tikrai mustu vaikus. tai prailgintos grupes auletoja nors kada butu pasakiusi,kad jis skriaude vaikus, bet ten jis kazkodel graziai zaisdavo su vyresniais vaikais, graziai zaisdavo su broliais, pats sededavo ir piesdavo. jis per ta pusvalandi, kuri praleisdavo Tulpes grupeje, daugiau nupiesdavo piesiniu ir turedavo daugiau ka papasakoti gero, negu per diena Azuoleliio grupeje. gaia, kad vaikas papuole i sita grupe, kad patyre toki neteisinguma is aukletojos, bet dziaugiuosi, kad esu vaiku besirupinanti mama ir greitai supratau, jog jau vaikas nebegali istverti tokiu dalyku.dabar vaikas jau laimingas ir vel dziaugiasi galedamas zaisti su kitais vaikais, o ne ju bijodamas.
Ir labai dziaugiuosi nepasinaudojusi aukletojos pasiulymu: " Jus neklausykite kai vaikas jums sako, kad jam cia blogai ar kad ji kas muse, tada jis nustos jums skustis, ir man bus lengviau dirbti.nes kai jus su vaiku tiek kalbate tai jis jums ir skundziasi.jus geriau pasakykite, kad jums neidomu, ka vaikas pasakoja ir nekalbekite visai su juo apie darzeliir jis nustos pasakoti kas cia darosi"... baisu, kai aukletoja mamai gali pasiulyti nesikalbeti su vaiku ir nesidometi kas vyksta darzelyje....
Na bet ka padarysi, svarbu as jos pasiulymu nepasinaudojau ir dabar vel matau laiminga vaika

Norint ka nors pakeisti, visada galima. O Jus su pacia direktore kalbejote? Kaip ji toleruoja toki sitos aukletojos elgesi. Jei tokie pokalbiai neduoda rezultatu, yra svietimas
. Niekada nera padeties be iseities. Sekmes ieskant tinkamiausio spredimo

zydruteM , matyt kad esi iš tų kurie linke kaltint tik aplinka del savo ivairiu nesekmiu . visi aplikui blogi bei kalti , ir gink dieve tik ne jus patys .
net nebeskaiciau paskutinio posto . nes rasyba is tuscio i kiaura . tiek prisikaupe neigiamos emocijos kad turbut spragsejai pykciu rasydama .....
sekmes ateityje kai vaikis eis i mokykla .
net nebeskaiciau paskutinio posto . nes rasyba is tuscio i kiaura . tiek prisikaupe neigiamos emocijos kad turbut spragsejai pykciu rasydama .....
sekmes ateityje kai vaikis eis i mokykla .
Poniai zydrute M-ar nemanot kad turit problemiska supr aktyvu vaika ir nesugebat jo aukleti ?Na o is jusu rasineliu aiskiai matosi kad ir jus pati turite problemu ir nesugebat ju isspresti,turetumet pradeti pati nuo saves ir nuo savo sunaus auklejimo nes visos problemos prasidejo tik tada kaip jusu vaikas atejo i sita grupe.Drauges sunus lanke sita grupe pas aukletoja Nijole ir esu is pacio vaiko girdejusi labai gerus atsiliepimus,nieko panasaus nera vaikas sakes,tad nereikia cia varyti ant aukletojos o reikia pirma paciai pagalvoti kas su jumis ir jusu sunumi yra ne taip patarciau kreiptis pas psihologa pagalbos nes aiskiai matosi kad jums abiems to reikia,kuo vaikas auks didesnis tuo ir problemos bus dadesnes,linkiu sekmes .

nieko niekas man nemelavo ir nekūrė istorijų . apie tai sužinojau kai tik atėjus šitam berniukui , grupės vaikai iš pirmų dienų buvo apkaltinti didžiausiais mušeikom .
o ko vaikui nepasikeist ir nesimušt jai jis neturi tikrojo tėčio . vadinas šeimoje įvyko kažkoks konfliktas . + atsiradimas kito tėčio , išsikraustymas į kitą vietą pas jį gyvent . ten didesni ''broliai'' + iškėlimas į naują darželį .
tokios vaiko gyvenime permainos manau turi didelės įtakos . bet kažkodėl tamsta to suprast nenorinti .
o ko vaikui nepasikeist ir nesimušt jai jis neturi tikrojo tėčio . vadinas šeimoje įvyko kažkoks konfliktas . + atsiradimas kito tėčio , išsikraustymas į kitą vietą pas jį gyvent . ten didesni ''broliai'' + iškėlimas į naują darželį .
tokios vaiko gyvenime permainos manau turi didelės įtakos . bet kažkodėl tamsta to suprast nenorinti .
QUOTE(RAPA @ 2011 04 04, 12:57)
nieko niekas man nemelavo ir nekūrė istorijų . apie tai sužinojau kai tik atėjus šitam berniukui , grupės vaikai iš pirmų dienų buvo apkaltinti didžiausiais mušeikom .
Gal maziau nusisnekek. tu man ne drauge ir mano gyvenimo nezinai, o dabar taip nusikalbejai, kad net baisu

Nieko keisto, kad zmogus, kuris pats drasiai meluoja, labai myli aukletoja, kuri taip pat meluoja pastoviai ir visur..

oi atsiprašau jai tai tamstos gyvenimo paslaptis

griūk negyvas....
mamytes nesipykit,viskas bus ir yra gerai
vaikai ir musis ,ir neklausys,ir mums aukletojos nepatiks,bet vaikai uzauga ir rupesciai baigesi vieni-prasideda kiti
.geriau pasikalbekim kaip jusu vaikuciai kai pradedam leist viisai maziukus i lopseli,ar labai serga.yra prielaida ir tikri faktai,kad mergytes maziau serga,berniukai daugiau.mano abu bernai-tiek vienas,tiek antras-kai pradejo lankyt lopseli pradejo sirgt
,bet sirgo ir serga mano maziauses labai lengvai,bet istisai.o kaip jusu maziukai?man net kartais atrodo-gal tai aukletoju kalte?o kaip jums?nors labai sunku ka be pasakyt,o kaltint taip pat
gal ir mes tevai esam kalti?