Įkraunama...
Įkraunama...

Lopšelis - darželis "Girstutis"

QUOTE(RAPA @ 2011 04 13, 11:11)
thumbup.gif ar užtaikiau į skaudamą vietą ?
oi atsiprašau jai tai tamstos gyvenimo paslaptis  4u.gif  laugh.gif
griūk negyvas....

Ta kad nera cia kam skaudeti, kai zmogus visiskai nusikalba.. nes tavo zodziuose nebuvo net laselio tiesos. smile.gif na isskyrus issikelima i nauja darzeli. bet tai jau praeitas musu gyvenimo etapas, nes jau vaikas senai i si darzeli neina, jau yra pilnai po jo atsigaves ir vel linksmas ir laimingas. thumbup.gif ir labai dziaugiuosi, kad vaikas neina pas melage aukletoja, kur dar ir kiti vaikai auga su melagiais tevais(na zinoma ne visi ). o atejus pasiimti vaiko daiktu puses net neradau. flomasteriai visi isvogti, papke aukletoja nezinojo kur padejo, piesiniu neberado ir pan... na bet jei ji pasipelnys nuo musu daiktu, tai tegul, man negaila lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Tvarkelė @ 2011 04 13, 15:54)
mamytes nesipykit,viskas bus ir yra gerai smile.gif vaikai ir musis ,ir neklausys,ir mums aukletojos nepatiks,bet vaikai uzauga ir rupesciai baigesi vieni-prasideda kiti smile.gif .geriau pasikalbekim kaip jusu vaikuciai kai pradedam leist viisai maziukus i lopseli,ar labai serga.yra prielaida ir tikri faktai,kad mergytes maziau serga,berniukai daugiau.mano abu bernai-tiek vienas,tiek antras-kai pradejo lankyt lopseli pradejo sirgt sad.gif ,bet sirgo ir serga mano maziauses labai lengvai,bet istisai.o kaip jusu maziukai?man net kartais atrodo-gal tai aukletoju kalte?o kaip jums?nors labai sunku ka be pasakyt,o kaltint taip pat blink.gif gal ir mes tevai esam kalti?

Tikra tiesa, vaikai kol uzaugs tai tikrai visko bus thumbup.gif visi vaikai, nesvarbu ar mazi, ar dideli pradeje eiti i darzeli, pradeda sirgti.. zinokit, net aukletojos, naujai pradejusios dirbti darzelyje, daznai pacios suserga. nes vaikai ateina su ivairiais virusais, ir siaip, kur daug vaiku, ten daznai ir ligos prasideda... o ar berniukas ar mergaite, dideles reiksmes neturi, daugiau reiksmes turi imunine sistema. o primi trys menesiai darzelyje visada buna sunkus ir ligoti. psichologai skaito, kad tik po triju menesiu vaiko adaptacija pilnai baigiasi. 4u.gif
Atsakyti
tai tu dar drysti mus apvaginti ? nu akiplėšiškumas be ribų unsure.gif
mat kaip išeina čia - ką tu rašai tai visu 100 % tiesa ?
o ką aš parašiau tai visiškas melas ?
labai gerai nori ....
Atsakyti
QUOTE(RAPA @ 2011 04 14, 11:47)
tai tu dar drysti mus apvaginti ? nu akiplėšiškumas be ribų  unsure.gif
mat kaip išeina čia - ką tu rašai tai visu 100 % tiesa ?
o ką aš parašiau tai visiškas melas ?
labai gerai nori ....

Na taip, tai ka tu parasei paskutinese zinutese buvo visiskas melas. nezinau is kur pas tave tokia informacija apie mane, bet ji yra 100% melaginga.
As vel paskaiciusi ka tu ir kitos raset apie daugybes darzeliu pakeitima, apie tai, kad vaikas meluoja, o dar ant galo, apie seimynine padeti, tai as netgi pagalvojau, kad gal visgi jus kalbate ne apie mane ir mano vaika.. nes tai, ka jus sakete, visiskai neatitinka manes, mano vaiko ir musu gyvenimo.. smile.gif
yra tik du paaiskinimo budai : arba jus kalbate apie kita mama ir jos vaika( ne apie mane), arba zmogus, kuri jus taip ginate, turi beribe fantazija ir gali prigalvoti tokiu melagingu istoriju, kad net juokinga.. ji gal geriau tegul knyga paraso, o ne realiai gyvenantiems zmonens, primetineja savo keistas fantazijas... lotuliukas.gif
gerai, kai aukletoja su fantazija, bet geriau ja isnaudotu vaiku ugdyme lotuliukas.gif
Atsakyti
Įdomiausia, kad ir pačios auklėtojos skaito šią temą g.gif-pačios diskutuoja šia tema, tačiau keista skaityti, kaip visos puola Zydrute- tai juk jos nuomone., jos patirtis ir problemos vertinimas. Va jei zmogus kalba kitaip, nei dauguma, tai ji su zemem reikia sumaisyti- kuo mes ne lietuviai? Man tai kaip tik įrodo, kad tiesos esama abiejose barikadų pusėse. Dar keisčiau, kad vos ne visos darželio auklėtojos skaičiusios pasiakymus, tačiau problema taip ir nebuvo išspręsta- nei išaiškinta, kad kaltinimai visai nepagrįsti, neiįrodyta, kad viso to nebuvo.
P.S. mano pačios vaikai lanko šį darželį ir aš šiuo darželiu LABAI patenkinta.
gal ir ne į temą, bet man tai panašu į situaciją mokyklose- smurto nėra, kol staiga kas nors to neištvėręs nusižudo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ievupieva: 14 balandžio 2011 - 18:31
QUOTE(ievupieva @ 2011 04 14, 18:29)
Įdomiausia, kad ir pačios auklėtojos skaito šią temą g.gif-pačios diskutuoja šia tema,  tačiau keista skaityti, kaip visos puola Zydrute- tai juk jos nuomone., jos patirtis ir problemos vertinimas. Va jei zmogus kalba kitaip, nei dauguma, tai ji su zemem reikia sumaisyti- kuo mes ne lietuviai? Man tai kaip tik įrodo, kad tiesos esama abiejose barikadų pusėse. Dar keisčiau, kad vos ne visos darželio auklėtojos skaičiusios pasiakymus, tačiau problema taip ir nebuvo išspręsta- nei išaiškinta, kad kaltinimai visai nepagrįsti, neiįrodyta, kad viso to nebuvo.
P.S. mano pačios vaikai lanko šį darželį ir aš šiuo darželiu LABAI patenkinta.
gal ir ne į temą, bet man tai panašu į situaciją mokyklose- smurto nėra, kol staiga kas nors to neištvėręs nusižudo.

Na as bent manau, kad butu buve pas jas noras issiaiskinti, jei zinotu, kad nera aukletojos kaltes. o kai aukletoja zino, kad as kalbu tiesa, tai man atejus i grupe, net i akis paziuret neisdriso.
O pirmom dienom kai pasakiau, kad vaikas nevalgo sriubos ir darzoviu ir jo neversti valgyti, ko jis nemegsta, ji man pasake, kad vis tiek vers ir kad vaikas turi suvalgyti viska, nes jie antra deda i ta pacia lekste, kur ir sriuba. na man tai is vis baisiai nuskambejo, nes tai ziauriai nehigieniska ir sanitarine atejus tikrai nepagirdu uz toki higienos normu nesilaikyma...bet esme ne higiena, o tai kad ji dar ir vaika gasdindavo, arba suvalgyk sriuba arba negausi mesos ir pan. vaikas net verkdavo grizes namo, kad ji vercia valgyti. Sita aukletoja tokia prievarta pries vaikus uzsiima, kad net baisu, tai buvo priimtina tarybiniais laikais, bet ne dabar.
na bet man visa tai jau nebeidomu, nes musu su siuo darzeliu niekas nebesieja. na isskyrus tai, kad vaikas kai kam nors pasakoja apie ta ka veikdavo darzeliuose, tai turi labai gerus apibudinimas "geras darzelis" ir "darzelis, kur mane musdavo".

O del jusu paskutinio pasisakymo Ievupieva tikrai sutinku, nes dabar smurtas ir patycios darzeyje dideja ir sias problemas reikia spresti, o ne pasakyti, kaip aukletoja nijole"jus nekreipkite demesio, i tai ka vaikas pasakoja, pasakykite kad jums neidomu ir jis nustos jums skustis". tikrai auksiniai zodziai, norint prarasti rysi su vaiku ir atlaisvinti kelia jos savivaliavimui.
O apie pati darzeli, as nei karto nepasakiau nieko blogo, nes direktore man tikrai patiko, ir aukletoja Kristina, tikrai gera aukletoja.
Atsakyti
tai gal ne apie tą grupę ir auklėtoją kalba eina ?
yra visad dvi medalio pusės . plojama dviem delnais . todėl tik vienos ''tiesos'' klausantis negalima teigti kad viskas taip ir yra kaip tavo rašoma .
Atsakyti
o as jai pasakyciau,kad mano vaikas nevalgo to ir to- ir aukletoja pasakytu,kad vistiek mes ji versim valgyti-as sutikciau su aukletojom,nes man labai svarbu,kad vaikas valgytu ivairu maista-ir nera reikalo pataikaut tiems musu pikciurnom lotuliukas.gif
Atsakyti
Mano Enrikas ir nevalgo jokiu sriubu ir darzoviu nuo lopsio laiku, as niekad to aukletojai nesakiau, ji pati is jo suzinojo, idomu kodel maniskio niekad neverte valgyt, kodel jis niekad neverke ir nesiskunde g.gif nors db jis jau po truputi suvalgo sriubytes, bet ne visu, po truputi aukletojos ji pripratino, is pradziu tik skystimuko, o paskui jau ir rimciau paragavo ir esu labai dekinga joms, kad ranku nenuleido ir po truputi pripratino prie sriubytes smile.gif
Pasirodo musu vaikai ne tik museikos sadistai, bet dar ir vagys blink.gif Idomu ka dar mes suzinosim unsure.gif
Atsakyti
Na, man sita situacija siek tiek keistoka nors tu ka! Kaip negalima rasti bendros kalbos tarp aukletojos ir vaiko su teveliais g.gif ?
Mano maze kai pradejo lankyti sita darzelis, gavom grupe, kurioje viena aukletoja buvo viesiem vaikam super gera, o kita buvo griezta "ragana". Maze verkdavo kai ja pamatydavo is ryto, nenoredavo net pasilikti. Is pradziu ir as galvojau, kad ji kazkokia ten "ragana" nemylinti vaiku, teko girdeti, kad ji juos musa doh.gif . Maze su valgymu taip pat turejo bedu: visai nevalge mesos, zuvies, jokios sriubos. Ber ji ("piktoji ragana") nenuleido ranku, po biskuti pripratino prie visko. Aisku, ne be musu bendro darbo. Kalbejau as (kartai gal net reikalaujamai), kalbejo ji, kalbejau as su savo mazele. Abi dirbome kartu vaiko labui. Siai diena turim nuostabu rezulta. Jei ka pastebiu, kad vaikui ne taip gerai sekasi, ji imasi individualios veiklos su ja. Vaikas tobuleje. Bet taip ivyko ne per viena ar du menesius.
Tad sakyti, kad butent sita aukletoja nekencia tavo vaiko negalima. Jei vaikas judresnis, jis vis kazkur ar kazkam uzkliuva ir del to ivyksta konfliktas, tai nereikia vienareiksmiskai kaltinti tik vieno asmens.
Man panasu, kad Jus pati nesugebejot nuimti tos itampos, kaltinot tik viena puse (del ko aukletoja Jums ir neziurejo i akis, nes ji jautesi izeista), palaikydama 100% savo vaika.
Mane taip pat laiko konfliktine asmenybe biggrin.gif (nes is pradziu 100% ginu savo vaikus, o tik paskui aiskinuosi situacija), bet laiku nuemus itampa, atsiranda savitarpio supratimas ir bendradarbiavimas, bei nuostabus darbo rezultatai. Ko linkiu ir Jums ateityje, nes vien darzeliu neteks gyvenime apsiriboti.
Atsakyti
Brudi , labai taisingai parašėt . Šioji auklėtoja nevynioja žodžių į vatą . gal kurioms mamytėms to būtent ir reikia o kitoms ne .
įsitikinau kad viskas prasideda tik nuo namų aplinkos . ir kai sakoma - viskas geriau matyt iš šono . labai laimim didelį pliusą kai gaunam šiek tiek replikos į savp daržą , ir tuom pasinaudojam .
Atsakyti
Sveikos mamytes,labai domina Ąžuoliuko ir Ramuneliu grupiu aukletojos, kiek skaiciau anksciau jusu forume tai nuomoniu yra visokiu. O jusu vaikiukai jau iseis i mokyklele,nes kiek zinau lopselinukai pereis i sias grupes. Kurioje grupeje kazin geriau butu vaikuciams, nuo rudens eisime i viena is siu grupiu, gal turite patarimu kokiu nors? Kurios grupes aukletojos labiau uzsiima su vaikuciais? kurioje geresne auklyte? labai ydomi jusu nuomone,nes kaip ir kiekviena mama savo dukrytei noriu pacio geriausio thumbup.gif Laukiu jusu nuomoniu. Gal galite parasyti ir aukletoju vardus? wink.gif
Atsakyti