QUOTE(ievupieva @ 2011 04 14, 18:29)
Įdomiausia, kad ir pačios auklėtojos skaito šią temą

-pačios diskutuoja šia tema, tačiau keista skaityti, kaip visos puola Zydrute- tai juk jos nuomone., jos patirtis ir problemos vertinimas. Va jei zmogus kalba kitaip, nei dauguma, tai ji su zemem reikia sumaisyti- kuo mes ne lietuviai? Man tai kaip tik įrodo, kad tiesos esama abiejose barikadų pusėse. Dar keisčiau, kad vos ne visos darželio auklėtojos skaičiusios pasiakymus, tačiau problema taip ir nebuvo išspręsta- nei išaiškinta, kad kaltinimai visai nepagrįsti, neiįrodyta, kad viso to nebuvo.
P.S. mano pačios vaikai lanko šį darželį ir aš šiuo darželiu LABAI patenkinta.
gal ir ne į temą, bet man tai panašu į situaciją mokyklose- smurto nėra, kol staiga kas nors to neištvėręs nusižudo.
Na as bent manau, kad butu buve pas jas noras issiaiskinti, jei zinotu, kad nera aukletojos kaltes. o kai aukletoja zino, kad as kalbu tiesa, tai man atejus i grupe, net i akis paziuret neisdriso.
O pirmom dienom kai pasakiau, kad vaikas nevalgo sriubos ir darzoviu ir jo neversti valgyti, ko jis nemegsta, ji man pasake, kad vis tiek vers ir kad vaikas turi suvalgyti viska, nes jie antra deda i ta pacia lekste, kur ir sriuba. na man tai is vis baisiai nuskambejo, nes tai ziauriai nehigieniska ir sanitarine atejus tikrai nepagirdu uz toki higienos normu nesilaikyma...bet esme ne higiena, o tai kad ji dar ir vaika gasdindavo, arba suvalgyk sriuba arba negausi mesos ir pan. vaikas net verkdavo grizes namo, kad ji vercia valgyti. Sita aukletoja tokia prievarta pries vaikus uzsiima, kad net baisu, tai buvo priimtina tarybiniais laikais, bet ne dabar.
na bet man visa tai jau nebeidomu, nes musu su siuo darzeliu niekas nebesieja. na isskyrus tai, kad vaikas kai kam nors pasakoja apie ta ka veikdavo darzeliuose, tai turi labai gerus apibudinimas "geras darzelis" ir "darzelis, kur mane musdavo".
O del jusu paskutinio pasisakymo Ievupieva tikrai sutinku, nes dabar smurtas ir patycios darzeyje dideja ir sias problemas reikia spresti, o ne pasakyti, kaip aukletoja nijole"jus nekreipkite demesio, i tai ka vaikas pasakoja, pasakykite kad jums neidomu ir jis nustos jums skustis". tikrai auksiniai zodziai, norint prarasti rysi su vaiku ir atlaisvinti kelia jos savivaliavimui.
O apie pati darzeli, as nei karto nepasakiau nieko blogo, nes direktore man tikrai patiko, ir aukletoja Kristina, tikrai gera aukletoja.