Įkraunama...
Įkraunama...

Kada pradėjo vaikščioti?

11 mėnesių. Bet jums pergyvent dar nėra ko - sužingsniuos tikrai mirksiukas.gif
Atsakyti
Man mažylis pradėjo vaikščioti 1m 1mėn,taip kad nėra ko baimintis mirksiukas.gif
Atsakyti
1 metuku pradejo pati eiti, iki tol eidavo pasiramstydama i baldus... ax.gif
Atsakyti
nors palei baldus jau 8men ejo gerai bet vienas eiti neskubeo ,10men zenge savarkiskus zinksnius bet tuo viskas ir usibaige o sulaukes metuku po biski pradejo eiti ir va dabar 1metuku 1men jau eina neblogai smile.gif
Atsakyti
savarankiskai pradejo gan velokai 1m.2 men. wub.gif
Atsakyti
Pradejo vaikscioti savarankiskai 1 metu ir 3 sav.
Atsakyti
Pirmuosius zingsniukus pupa zenge 1m 4dienu 4u.gif
Atsakyti
pradėjo vaikščioti 11 su kapeikom... o pirmi savarankiški žingsniai ( į nieką nesilaikant ) buvo apie dešimtą mėnesį.
Atsakyti
Mano mažius savarankiškai dar nevaikščioja. Jam jau 1 metai ir 3 mėn. ropoja dideliu greičiu, aplink baldus ir sienas vaikščioja, pastebiu kad svarsto "eiti nuo kėdės iki stalo, ar ropoti?"...ir nuropoja tongue.gif
Pasidomėjau ką apie tai mano kitų šalių pediatrai: Vokietijoje normalu kad, vaikas pradeda savarankiškai vaikščioti nuo 10 iki 18 mėn. JAV - laukiama iki 2 metų.
Čia svarbu neforsuoti ir nespausti vaiko. Vaikščioti vaikai pradeda tada, kai pakankamai susitiprėja nugaros raumenys, prisiimantys stačio kūno krūvį. Dėka vaikštynių kūdikiams, priverstinių mankštų, mokinimo vaikščioti ir pan. - užaugo ištisos kartos turinčios stuburo problemų.
Tad teisngai mamos sako - nusiramink ir neskubink, viskam savas laikas 4u.gif
Atsakyti
maniskiai vaiksciot pradejo palyginus anksti,vyresnelis 9men,mazelis 10men biggrin.gif
Atsakyti
Vyresne 9 men.,maziukas 11 men.
Atsakyti
sunus 1 metuku per savo gimtadieni, o dukrytei jau 1 metai ir menuo, bet tik per puse kambario pereina ir tada toliau nuropoja doh.gif
Atsakyti